Улично куче ми се спуска.. Какво да правя ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Улично куче ми се спуска.. Какво да правя ?
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 2090 пъти
Здравейте, м18
От около месец и нещо един уличен пес се навърта около блока, в който живея и като мина покрай него винаги ме лае... Веднъж направих грешката да го ядосам и го бях овикал и уплюл.. От тогава песът е станал специфично злобен към мен и си изкарва зъбите и днес ми се спусна.. Вече ме е страх да изляза от входа ми.. Опитах да не го игнорирам, но не работи и песът е все по злобен към мен.. Попринцип съм здраво момче, тренирам и мога да го наритам, но ме е страх, после да не се озлоби още повече и да ме напада всеки път като изляза.. Кучето по принцип е бездомно и няма законен собственик, но хората от блока се грижат за него.. Не съм запознат със закона и не знам дали е законно при самозащита, като ми скочи да го намушкам и евентуално убия.. Възможно ли е да бъда осъден след това и как бихте постъпили вие...?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 1bcd6041b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Последният път когато един озлобен пес ми налетя бях с мотора и го изритах здраво с ботуша в зъбите в движение, изкимтя като недозаклана свиня, не ме имтересува закона, ако ми налети докато съм пеш бой с него до край, а ако има собственик и него ще наритам, аз се боря за живота и здравето си всеки път щом стъпя навън.

Закона притъпява вродения инстинкт за оцеляване защото създава илюзия за безопасност, общество и цивилен живот няма, има война и борба за оцеляване.

Убий песа, в страх не се живее.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 2f2ced396f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Замисли се, кой е предизвикал тази реакция в животното? Дали не си ти? Опитай се да контактуваш с кучето, покажи добранамереност към него. Ако аз те оплюя, каква би била твоята реакция?
До коментар номер 1:Много филми гледаш и ти, и автора. Няма зло животно, животното си изгражда характера спрямо собственика или заобикалящите го хора. А ти, ако искаш си се прави на Беър Грилс, колкото искаш.
Съвет:спечели доверието на кучето и ще видиш и др. му страна

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: cfed587b1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Това куче може да има бяс! Най-добре се обади на онези които отговарят за животните четири лапи ли бяха не знам с точност виж в интернет! Не напразно много кучета са били кастрирани или затворени в приют. Покрай мене много рядко куче да видиш наистина! И то повечето пъти е вечер. Не се вкарвай в грях, и не прилагай насилие номер 1, не е прав. С агресия нищо не се постига, вече би трябвало всички хора да сме го разбрали. Пожелавам ти по-най-мъдрия начин да решиш проблема си, а колкото до мен като бях малка 5-6 пъти са ме гонили кучета! Един път пък като малка бях на гости в една къща, и галех тяхното беше кротко уж всичко беше наред, и изведнъж като ми скочи... за малко ухото си да загубя! Така, че наистина най-добре се обади в закрила на животните те ще си го вземат или нещо такова. Моля те пиши как се е развила случката.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 4bdba2a73a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   n 3, у нас бяс няма! Лисиците го разпространяваХА, но с хеликоптери в последните години им пуснаха месо с ваксина и така бяс у нас няма плюс в по-голямата част от ЕС, защото е ЕС програма борбата с бяса.
Мястото на кучетата не е просто на улицата. Беше решен проблемът, но хората сме отвратителни и пак се пуснаха кучета. Трябва да има регистър на домашните кучета, ЗАДЪЛЖИТЕЛНА кастрация и за некастрирано куче, което не се ползва за разплод да се плаща висок данък. Който пусне куче на улицата - 500 лв. глоба МИНИМУМ.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: cfed587b1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Номер 4, задължителна кастрация защо? Ако някой кастрираше хората хубаво ли щеше да бъде? Това е нарушаване на природата. Аз не съм любителка на кучетата,но все пак тяхно право е да си имат семейства и те. А ти с тая глоба направо ме довърши но за едно нещо много прав/а хората сме ужасни.

Авторе, това куче има някакъв проблем, най-добре се обади в защита на животните, те знаят какво да ги правят и къде да ги пращат!
Щом се чувстваш застрашен определено направи нещо,успех!

Бял Ангел.

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 2410058508
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Щом не те е сръфало още значи е питомни. Мен ме е страх от кучета, не ги дразня и плюя но като са гладни и идват да проверят дали имам нещо за ядене и нали се сещаш аз се стискам и замахвам уж да ги уплаша и да избягат ама техният инстинкт за самосъхранение се да кажем активира и ръмжът на среща. Е тогава почвам да пищя и съседите излизат. След 3-тия случай излизах всяка сутрин с 2 филии хляб хвърлях му едната надалеч и по настрани от входа и вечер същата работа. Е с времето се преместих но хлябът беше моето спасение тогава

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: d70445456c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Не си помисляй да го риташ, още по-малко да го мушкаш. Нямаш шанс срещу неговите специфични рефлекси. Тояга, камъни в джоба, пиратки - да.
Недейте да упреквате момчето! Имам много случаи, когато минавайки за пръв път покрай такъв уличен помияр да ми се спуска и обратното - квартални дето обикновено ги разгонвам, понякога не ми обръщат внимание. Оставете тия глупости с предизвикването. Кучетата не им е мястото свободно да се мотаят по улиците на града!

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: e5755b9029
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   "Опитай се да контактуваш с кучето, покажи добранамереност към него. "

Хора, вие добре ли сте бе ? Общуващия с кучета, още малко. Помярите нямат място по улиците. Не ме интересува кой, как и кога ги е пуснал. Не мога да живея в грат, в който трбява да внимавам, че да се браня от хищници. Ако някой е изтървал последните няколко хиляди години, нека си ходи в гората.

Към уважаемия автор - http://dogs.care.bg/ - тук можеш да подадеш сигнал, ако си от София. Ако не си от София, то отиди в най-близкото МВР и им кажи, че това куче те напада редовно. Не прави глупави експерименти с това, да нападаш кучето, защото ако не ти прегрезе връта, то може да те нахапе лошо, а след това ЩЕ ИМА легални последствия за теб.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 0b03fe737e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Как ще го нариташ? Не се налита никога на куче. Следващият път вземи някое кокълче или салам и му го дай. И така няколко пъти. След това няма да имаш проблеми. Животинката просто е гладна и уплашена, затова те лае.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: b0dfa07bb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   2 едно куче което по принцип беше добро ме нахапа само защото докато ядеше му дадох хляб да яде към кокалите. А едно друго ме нападна защото моят приятел го дразнеше, не аз. Ай стига оправдавахте тия мастии и хора ядат даже, мястото им не е на улицата, като го обичаш що не го вземеш у вас? Ай стига с тая добронамереност, щом се зъби е озлобено си е за бой.

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: bf07a249d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   2 може да си добър с него, озлобените животни нападат и добронамерени.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 226f890c39
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Аз по принцип много обичам животните, но също ми се е случвало един път докато отида на училище едно бездомно куче да ме нападне без да го провокирам с нищо и тръгна да ме захапва за ръката добре, че бях с яке и една жена ме отърва иначе не знам какво щеше да стане. Това лято един квартален пес по принцип не агресивен тръгна да ми налита, само защото носех храна в мен. Обаждах се два пъти на "Екоравновесие" да го приберат никаква реакция от тяхна страна. Преди 5 години около блока обикаляше една женска като се разгонваше нощно време беше ад събираше всички кучета от квартала. Прибраха я от "Екото" и после пак я върнаха кастрирана. Тя обаче започна да проявява агресия към деца и малко след като ухапа детето на един съсед изчезна безследно и повече никой не я видя навярно той я беше убил.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: d20a886726
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   11, кучето си пази кокалите, предполага се, че ти, като по-разумен, няма да посягаш към плячката на хранещо се животно, то не промява намеренията ти какви са. Иначе всички са прави, че мястото на кучетата не е по улиците, но кой е виновен?- животното, или безхаберникът, който е решил да си вземе малко сладко паленце и след три месеца, като му омръзне порасналият любимец и му дойде на нагорно да храни, разхожда и прочие, го изхвърля? Или псевдоприродозащитничката, която не кастрира любимата си кучка и изхвърля котолото на пътя, кой, кой е виновен?

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: d999e4d16f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Ами може да пробваш първо с добро - донеси му някаква храна. И му я остави демонстративно (да те види, че си ти) и добронамерено.

Иначе се свържи и със съответните общински органи.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 452faae61f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Е, защо си го навикал и оплюл? Какво ти е направило животното? Дай му кокал следващия път и ще спре да те лае.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 452faae61f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   А ти пък защо плюеш кучета? Правиш се на бабанка? Лесно е-дай му парче хляб, кокал или сирене и ще станете приятели.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 56671d84f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Нервнопаралитичен спрей ще ти свърши идеална работа, без да се налага да прибягваш до крайности с антифриз.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 8b4e7b92c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Следващия път вземи нещо за ядене и от вас и като го видиш му хвърли, но не ходи да го галиш или нещо такова. Направи така няколко пъти и няма да те закача, мен преди едно куче ме налиташе и аз все го дразнех и на края ме охапа, но после почнах да го храня като го видия и сега сме си друшки, вече не ме лае и не ме налита.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 389c0533d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Всички тези неща със спейовете и боя са напълно излишни. Кучето го е страх не по-малко от теб. Просто някой ден му дай нещо за яден и ще видиш как бързо ще си промени отношението, даже може да си станете приятели. А за тези, чиито съвети бяха да го нарита или подобни се замислете, колко хора са го ритали, плюли и гонили за да стане агресивно.

ПС:пиши какво е станало.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: d8ae87dad8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Бъди сигурен, че в двубой с него, ще излезеш губещ. Както си мяташ ритници и ножове наляво-надсно (във фантазиите си), ще излезеш с окървавен крак и/или ръка от цялата ситуация, а кучето няма и да разбере, че сте се били. Забрави за малко за филмите с Джеки, Арнолд и Брус, и помисли практично. Имаш 2 варианта - да подходиш с добро или с лошо. Препоръчвам ти да е с добро, а именно да вземеш някакви вкусотии (кокалчета или месо) от вкъщи и следващия път, когато ти се озъби, да му ги дадеш. Максимум до 2-3 пъти ще ти стане пръв приятел. Ако все пак не помогне, в което се съмнявам, носи в себе си лютив спрей и му пръсни следващия път. Така няма да имате физически контакт и ще е безопасно за теб.

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 61f9e9854e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   Обади се на Четири лапи или Екоравновесие и за в бъдеще не ритай животни без да са ти направили нищо.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 01cf8766e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Съглaснa съм с 21. Следвaщият път бъди подготвен, дaй му нещо зa ядене и остaни нaблизо, но го игнорирaй. Върпосът е то дa те визуaлизирa, aсимилирa кaкво се случвa и прерaботи негaтивното възприятие в позитивно. Aко пък дори се приближи сaмо дa те подуши, още по-добре. Ще нещо кaто дa си подaдете ръцете зa него. Но и дa не го нaпрaви, следвaщият път вероярно ще нaблюдaвa мaлко по-спокоен кaкви сa ти нaмерениятa.
Дaй му няколко пъти хрaнa и ще имaш приятел, поне нямa дa си оня зъл човек, който го е нaпaднaл, ще си промени възприятието към теб. В моментa ти зa него си зaплaхa, лошият човек, от който трябвa дa се зaщити и го прaви по кучешки, нормaлно.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 4bdba2a73a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Аз съм „котатарка“ и не съм гледала кучета, не разбирам от кучета много, но едно знам за животните (израстнала съм на село) - поведението на животното е винаги заради грешки в стопаните. В случая хората от квартала ти.
Това куче си защитава територията - вашия блок. Ти за него си натрапник и като го удряш, за него си и враг.
Кучетата са най-добрият приятел на човека. В България повечето кучета се гледат за пазачи и от такива кучета идва и това куче най-вероятно. Той пази на стопаните си имуществото (блока ви), пази го от „лоши“ хора като теб!!!
Ако го убиеш, риташ и тормозиш дори можеш да си докараш някакъв вид проблеми с полицията - все някой любител на кучета ще се намери да те издаде.
Според мен си заслужава с пробата да го храниш. Купи от най-евтините кренвирши, подхвърли му и ще отиде да си хапне кренвирша. То е просто гладно и си търси стопанин. Може и да му изсипеш гранули кучешка храна и да си продължиш напред. Не струва много, а и е един вид удоволетворение да видиш гладно животно как яде. Какво ти струва да пробааш? Ако не се получи, ОК, но поне си пробвал.

Аз имам опит с котките казах. Взех си котарак от частен приют за котки. Този котарак беше бит от предишните собственици и драскаше и хапеше. Не даваше да го галиш, не можеше да играе като другите котки, а направо иска да драска и да хапе. 2 години ми трябваха да му спечеля доверието! Дори в началото ми е скачал да ме драска само както си стоя на компютъра. Ръцете ми бяха целите надраскани и мъжът ми вече ми даде ултиматум да го връщаме, но не се отказах.
Котките не са като кучетата, те не са напълно доместицирани животни. Всеки ден обаче печелих доверието на котарака, защото видя, че няма да го удрям и нищо лошо няма да му направя. И до ден днешен ако без да очаква искаш да го пипнеш, той се свива леко, но после се отпуска - с две думи до живот е травмиран. След 1 година взех едно коте да му е компания, защото видях, че хората не можем да му спечелим доверието. От самото начало вместо да хапе и да драска, той прие котето, почна да го лиже и да се грижи за него - не се хранеше докато котето не се наяде и други такива неща.
Днес котаракът е нормален. Ходим дори на разходки с него и не ми трябва каишка, а той върви отпред и чака да го последвам. Като имаме гости ги поздравява на вратата, умилква се при всеки и се оставя да го галят. Не ме е хапал не знам от кога.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: ea62e36d82
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Вземи му нещо за ядене, върви уверено без да показваш страх или агресия. За няколко дни ще станете приятели.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: b1a1f614cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

33.   За да го гледат и хранят хората от квартал, значи на кучето нищо му няма. И мен да ме ритнеш и наплюеш ще те намразя (най-малко). Нямаш право да се държиш така с живот, който не ти принадлежи. Щом ти си започнал тази "война" - сърбай си послвдиците и дано се научиш, че със сила до никъде няма да стигнеш. Всяко второ пишлеме вече се прави на батка. Решил си да го виташ, за да си докажш колко си велик и сега ревеш по сайтовете, че те ръмжи..много мъжка постъпка. ...


Хората са те посъветвали по-горе какво е разумно да направиш, дай му храна. Също така, кучетата много усещат какъв е човека, от това което пишеш, явно животното добре те е преценило.
Забрави да го мушкаш или каквото и да е! Чудя се как с такава лекота сте готови да отнемете живот. Днес куче, утре човек... Дано скоро има зоополиция да прибира такива индивиди като теб.

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 56671d84f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

34.   Следващия път му извади ракийка и салатка и го почерпи една кубинска пура.

Много са ми смешни такива, дето ти казват, че трябва да го храниш, че да се сприятелите. Значи в собствения си дом ти ще се съобразяваш с куче натрапник и си длъжен да пробваш всякакви прийоми, та сакън кучето да не се ядоса нещо или обиди. И ти си длъжен да хвърляш от собствените си време и усилия и то с риска да не проработи и да те ухапе, за да се помириш с него, сякаш ти си се натрапил, а не то.

Значи като ти се натрапи у вас някой насилник или крадец, вече трябва да му сипваме ракия и салата, та да се сприятелим с него, а и да не вземе нещо да се обиди или ядоса. Даже ако тръгне да изнасилва жена ти, трябва да му я настинш удобно за него. Ами така де - да не се обиди човека.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 87b0c038a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   33 - Най-важният урок, който научих е, че със сила, ако умело се ползва, може да стигнеш на много места.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: b4e80ceefd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

36.   До 34:
"Значи като ти се натрапи у вас някой насилник или крадец... "
Уважаеми... Една от основните разлики между хората и животните е, че човек може да те нападне, да ти навреди по някакъв начин и т. н. просто за удоволствие. При животните това никога не е наблюдавано. Човек може да няма мярка в това да бъде натрапник, може да ЗЛОУПОТРЕБЯВА (напр. с добротата на някого). Животните никога не злоупотребяват с нищо. Затова тази аналогия е абсолютно погрешна.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: eb6d384b00
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   До ном 34. Ти казваш, че кучето ще влезе в дома ти, ще открадне ценности и ще изнасили жена ти??? Ти приравняваш животното с човека??? Е, толкова лоши неща само човек може да направи.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: f222b5a127
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   36, кучетата понякога нападат и без причина. Поограмоти се. Питбулите са пример за такива. А и да не нападат без причина, нападат заради някакви си техни причини, които човек (вкл. и деца) прави неволно, което не е по-различно, защото може да те нападте, без да си го предзвикал съзнателно. Никой не е длъжен да внимава дали действието му няма случайно да раздразни случайно куче, което той дори може и да не вижда в момента.

И другото, което е, не ние с тях, а те с нас трябва да се съобразяват и нашата сигурносст е по-важна от тяхната. Сравнението си е уместно, но виновни са някои хора, които са въвлечени в проблема с бездомните кучета. Визирам безотговорните, които ги изхвърлят и хората, които трябва да налагат законови мерки. Но това си е бизнес и те няма да го направят. Иначе решението е доста просто и в цивилизованите държави нямат подобни проблеми.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 7a77a72b68
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   От 36:
Питбулите са специално селектирани, продукт на многобройни кръвосмешения до утвърждаване на определени гени. Ако имах власт, бих забранила развъждането на тази порода. А всички домашни кучета щяха да имат чип и изхвърлянето им на улицата щеше да се наказва доста добре... Съгласна съм и че бездомни кучета, за които никой не се грижи, не трябва да има. Както и не трябва да има и бедни хора. Защото престъпленията (нападенията) от хора са много по-често срещани и прага на търпимост при хората е значително по-нисък от този на кучетата.
Но това, че животните не нападат без основателна причина, е научен факт. Няма как да предизвикаш агресията на куче, без да се "занимаваш" по някакъв начин с него. А вървенето по "глухи" улички е опасно, да... там може да те нападнат (гладни) кучета, може и човек да те нападне (човека може и да не е гладен).
Съгласна съм за това за сигурността, но не е толкова лесно да предизвикаш агресията на куче. А тук става въпрос за конкретен случай, в който реакцията на кучето е напълно разбираема. Дори е твърде мека. Представете си какво биха направили голяма част от хората на мястото на това куче. Това да му даде нещо вкусно би решило проблема на автора на темата. Просто защото на животните им е нужно много малко. И всичко при тях е простичко и регламентирано. Това са факти. Това е и най-лесното решение на проблема на автора. Той пита "как бихте постъпили вие...? " Е, аз бих постъпила така и вече щях да съм забравила за този проблем.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: f1ecf8f41f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   Както ти не го харесваш, така и то не те харесва! Дръж се по-добре с него.. може би просто е търсило внимание и ти с тази ти реакция си го озлобил. Не си помисляй да го убиваш! Просто като го видиш го подмини го, ако тръгне по теб се прави, че го няма и то ще се откаже. Също може веднъж два пъти да му дадеш парче салам и то няма да те тормози. Ако кучето в женско може би напада, защото малки.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 4266b1b141
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   вземи шише с вода и пробита капачка което да пръска далече
единична струя. подходящо е шише от препарат с фунийка. пръскай по него. ефекта е поразителен. запомня дължината на струята и щом те види се оттегля на безопасно разстояние. пробвано е много пъти и винаги работи. много зъл и едър пес след неколкократно третиране през оградата се прибираше в къщичката си ръмжейки и спокойно влизах в двора.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 5bc3947ad9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   Това куче е зло и няма да се оправи!
Не е нужно да го убиваш.

Вземи някоя дебела тояга и го халосай здраво няколко пъти и то ще избяга! Изпитано е и работи. Само гледай да не те види някой, че може да подаде сигнал за "насилие над животно".

Няма смисъл да подаваш сигнали където и да е, защото няма да направят нищо, а само ще привлечеш вниманието на институциите върху себе си. В случаи като този, законът не защитава хората, а помиярите! После дори ако ти се наложи да се защитиш от кучето, или то пострада по друга причина - теб ще търсят, защото си се оплакал и си "мразел милото животно".

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker