Работа на 13/14 - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Работа на 13/14
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 1297 пъти
Здравейте,
На 13 съм (април ще направя 14) и искам да си намеря някаква работа. Да не всимам много пари, горе долу към 100/150. Търся си защото ми писна да искам само от родителите ми пари и да ги затруднявам с заеми и глупости.
Благодаря предварително

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 81facd5948
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Детският труд е забранен у нас и в целия нормален свят. До 16 г. нямаш право да работиш освен със специално позволително - такова се издава примерно за децата-актьори или музиканти , но и те имат много стриктни правила за работа.
Можеш неформално да извършваш някакви дейности като разхождане на кучета или да помагаш с домашни срещу пари, но по принцип никой работодател няма да те назначи, защото глобата е страшна - 250 хил. лв. и има дори наказателна тоговорност. Така че до 16 г. ще трябва да се научиш да живееш с парите, които ти дават за джобни. След това имаш право да раоботиш с позволение на родителите.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 6a9cf5103f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Официално няма да стане, но някъде можеш да помагаш в нещо. Може би при близки хора-нещо чистене, подреждане, помощ в кухня?

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: ea5d172567
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Не пишеш полa си, a е вaжно все пaк.
Aко си момиче, можеш дa гледaш почaсово някое съседско дете, a и дa предложиш почиствaне нa дом (сaмо нa познaти, и/или с предвaрително зaпознaнство с родителите ти и проучвaне нa хорaтa) пaзaрувaне нa възрaстни или зaети през деня хорa.
Също рaздaвaне нa флaери някъде в рaйонa в който живееш.
Aко си момче същото, но без гледaне нa децa. Зa други родители незнaм, но aз със сигурност не бих поверилa дете дaже и зa 5 мин нa момче, просто нямaте зaложени тези инстинкти.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 6956b5ebb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Раздавай флаери през лятото. Много мои приятелки раздаваха, мисля че сумата беше около 20 лв на час, не съм много сигурна, а и лятото като бях на море много тийнейджърки раздаваха флаери.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: de6a194090
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Колкото и да искаш до 16 няма как да работиш легално, така че по-добре се концентрирай върху "работата", която имаш в момента, а именно да учиш и да трупаш знания, което ще ти позволи един ден да си намериш хубава работа и тогава да помагаш на родителните си. Така, че единственото, което можеш да правиш е да помагаш вкъщи и евентуално да правиш дребни услуги на някой познат, примерно да напазаруваш на някоя възрастна комшийка, но за истинска работа на тази възраст няма как да стане.
Другите са ти писали да раздаваш флаери, не знам какви са условията там, но и за там едва ли ще ти разрешат ако си под 16.
А сега към номер 4. 20 лева на час? Сериозно ли? Че аз тогава защо си губя времето да работя в офис, като само за 1-2 дни ще изкарам колкото тук изкарвам за 2 седмици. Да нямаш предвид 20 лева на ден? Което пак си доста за такъв тип работа, ама не звучи толкова нереално. Че ако наистина е 20 лева на час, като работим 8 часа на ден 5 дни седмично... ехааааа!

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: d62bb0a832
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здрасти.
Поздравления, че искаш да изкарваш пари.
Не ги слушай негативистите.
Номер3 ти е дала добри идеи за почистване, пазаруване на възрастни хора. И с гледане на малко дете би се справил, какво като си момче, но все пак те съветвам да не се вкарваш в този филм, защото си е отговорност голяма, макар че на пръв погледа изглежда лесно, а някои може би и забавно. Виж, това бих го препоръчала на хора поне на 16 навършени.

Не знам в какъв квартал/каква махала живеете. Прецени какви хора са ви съседите - от какви услуги, които би могъл да им вършиш, имат нужда. А и също горе-долу какви заплати взимат, за да прецениш колко да им искаш за труда си.

Моята идея е сега като натрупа снега да предлагаш почистване пред входовете и гаражите на махалата ти. Ако нямаш лопата не се притеснявай - те най - вероятно ще имат и ще ти предоставят. Ако са с малки заплати под 1000 лева им искай 5 лева на вход/гараж.
Ако са по - добре платени хора им искай 10 лева. Е, ако имат малко за чистене пак ще е добре да поискаш 5 лв.. абе ти ще ги прецениш тези неща.
Събота и неделя като си свободен ще ходиш и на други махали, където прецениш, че имат нужда от почистване на снега и биха платили за това и ще се предлагаш.
Аз лично бих те наемала да чистиш пред нас зимата, ако ми беше съседче.
Дано във вашия край да натрупа мнооого сняг, та ти да натрупаш едни добри парички :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker