Изповедта на една смотанячка. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Изповедта на една смотанячка.
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 1923 пъти
Чувствам се като най-голямото нищожество на тази Земя. Чувствам се като най-нисшата, сякаш всички около мен ме гледат от високо. Защо ли? Защото съм смотанячка. Смотанячка, която нищо не може да свърши както трябва. Всеки ден плача и ако някой ме види и ме попита защо, аз няма да мога да отговоря. Няма смислена причина. Започнах да се чувствам много самотна и ненужна. Нямам приятели, които да държат на мен, защото съм смотана. Не мога и не мога да се отпусна и да се забавлявам като моите връстници. Не ми доставя удоволствие да се преструвам, че харесвам фалшиви хора, да се прегръщам с тях и да знам, че те после говорят зад гърба ми. Не ми доставя удоволствие да използвам даден човек, да го захвърля като парцал и след 2 дена отново да го потърся за лична изгода. Не ми доставя удоволствие да псувам и ръся обиди. Не ми доставя удоволствие да пуша и да се напивам. Не ми доставя удоволствие да се натискам с този-онзи и да търся внимание. Не ми доставя удоволствие да лъжа и да съм фалшива. Всичко това ми попречи и да намеря поне един истински приятел. Защото връстниците ми не ме приемат такава каквато съм и съм сигурна, че ме имат за най-голямата смотанячка. Когато някой ме е молил за услуга, аз никога не съм се замисляла да му откажа. Винаги съм била отзивчива. И за какво? Понеже исках приятелство. Но не получих никакво уважение. Всички само ме използват, а после зарязват, защото вече не им трябвам. Защото съм им скучна и не се лигавя. Преди ден навърших пълнолетие и реших да поканя на кафе и торта 3 "приятелки" за да почерпя за мое здраве. Защо трябваше да го правя като те си празнуват рожденните дни по ресторанти и дискотеки? Само се изложих пред тях. През цялото време бяха начумерени, забити в телефоните си, хвалещи гаджетата си. Разбира се аз не мога да се похваля за такова нещо, гадже НИКОГА не съм имала и сигурно няма да имам, все пак кой би харевал толкова смотано момиче като мен? Накрая те просто си извикаха още хора и започнаха да си говорят за техни си работи за които си нямам на представа, и аз си тръгнах от собствения си рожден ден. Не обвинявам никого. Обвинявам само и единствено себе си за абсолютно всичко, което ми се случва. Защо съм такава?
Непрекъснато се връщам към миналото и се обвинявам за отдавна забравени неща от другите, които не съм свършила. В момента съм много паднала духом и сякаш съм в някакъв транс. Не мога да се сесредоточа в нещо дори елементарно. Чувствам, че съм абсолютно затъпяла. Не мога да мисля, както преди. Не мога да си запомням уроците и за това спрях да уча. Всичко за мен е безсмислено, за това и ми се смъкна успехът в училище. Бях отличничка, а тази година няма да съм. Отново се чувствам нисша. На 18 съм и се страхувам от бъдещето. Вече би трябвало да съм възрастена, но се чувствам като страхливо дете. Страхувам се, че няма да се справя с матурата, че няма да ме приемат в университета, в който искам понеже съм некадърна. Страхувам се, че ще си остана сама, неразбрана завинаги. Дори имам лошо предчувствие, че нещо ужасно може да се случи всеки момент. Започнах да си мисля за неща, като самонараняване или какво би станало, ако сега изчезна? Жал ме е единствено за моите прекрасни родители. Че имат такава дъщеря като мен. Много пъти споделям с тях, но се чувствам като огромен товар. Сякаш са наказани. Чувствам огромна умора. Дори и когато не правя нищо, се чувствам уморена и ми се спи. Иде ми да се заключа вкъщи и да не излизам абсолютно никъде поне за месец. Не искам да ходя на училище, защото знам, че отново всички ще ме гледат от високо. Не искам да се поглеждам в огледалото, защото се мразя толкова много и плача. Защо съм такава? Защо не мога да се преструвам като другите? Защо няма и грам злоба в мен? Защо съм такава смотанячка... Знам, че за каквато се приемам аз, за такава ше ме приемат и другите, но как да спра да се мразя толкова много? Това съм аз. Как да се променя? Чувствам се като едно извънземно, неразбиращо хората.
Исках просто да споделя. Надявам се модераторите да приемат историята ми.
Момиче на 18, от малък град.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: 1bb0d9f878
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Имаш депресия. Потърси помощ.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: cfd511f770
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз пък харесвам смотанячки, те са добри, а като пораснат често стават по успешни хора от останалите. Просто винаги се чувстват по низши и винаги дават повече от себе си във всичко което правят . Също така нямат смелост да се занимават с безсмислени работи като пиене пушене и танци до зори.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 3fe2f82448
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Присъединявам се към мнението на номер 1, 100% имаш депресия, щом "без причина" се чувстваш уморена и ти се спи.
Това, което си писала, все едно съм го писала аз на тази възраст. Сега съм на 27 години, щом съм жива, че и пиша тук, значи съм що-годе по-добре, но ужасно много съжалявам, че пропуснах младите си години, в смисъл, че се оставих на тази депресия и не се развивах изобщо, просто загубени години, не прави тази грешка.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 8ef613246f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти си едно прекрасно момиче! От това, което чета, знам, че вече искам да бъдем приятелки! Това, че не се отдаваш на пороци е напълно разбираемо за едно умно, разсъдливо и точно момиче, каквато ОЧЕВИДНО си ТИ! Просто си обградена от идиоти... Ти си много, ама много над тях и трябва да се гордееш със себе си. Гадже ще си намериш, обещавам ти! Не заради друго, ами защото точните и готини момчета (готини като внимателни, нежни, мили и откровени, не батки) харесват такива момичета като теб за връзка, в която да има любов. С тея твои съученички можеш само да се радваш, че не си такава! Между другото, не знам как ще ти се стори, но ако решиш, че ще ти помогне, може да четеш някоя от книгите на Луиз Хей и в частност „Силата е в теб”. Там тя самата пише как не се харесвала и не се чувствала добре в кожата си и най-важното - как го преодоляла. А, и, виж, аз съм момиче на 14 и допреди известно време бях като теб-пукаше ми за мнението на другите твърде много, не спирах да се самообвинявам за всичко, дори имаше период, в който съжалявах мама и тате, че съм им дете. Но после се огледах около себе си и видях как са пропищели останалите родители от своите деца. След това отново погледнах в себе си и сравних - тогава осъзнах, че съм едно малко и невероятно съкровище, което заслужава всичко, което има и което иска. Ти също си едно невероятно, скъпоценно съкровище, което само стои и чака да го отвориш. Моят съвет е - погледни в себе си, обстойно провери всяко ъгълче, което се сетиш, и, обещавам ти - ще откриеш нещо наистина страхотно, защото, точно едно срамежливо и тихо момиче като теб (а не смотано) крие най-хубавите качества! И преди да съм забравила - случката с рождения ти ден, не можеш да си представиш колко достойно си постъпила. Отивайки да уважиш празника на приятел, не би си ровила в телефона, нали? В този случай просто сами са ти показали, че са МЕГА смотани...

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 42d27525d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не си смотана изобщо хората са изчолзвачи егойсти нагаждачи и к- ви момичета аз мисля като теб НОРМАЛНА СИ и мен ме е страх от самотата и живота зарежи ги п"приятелките ти" като не си като тях ще те отхвърлят това са, хората

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 23eb91f1a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Щом си на 18 почни да печелиш пари преди тях и после им натяквай, че ти си купуваш нещата с твои си пари, а те са глезеници на родителите си. Почни работа, после по - добра работа, после може и бизнес, а те докато се разсейват с други неща ти ще си свикнала да правиш пари, а те като станат по на 20 и няколко 30 и още ще са финансово зависими от родителите си. Ти пък ще ги гледаш от високо тогава и ще цъкаш с език колко са разглезени.
Също са пази и от такива хора като номер2, защото на тях точно това им харесва в хора като теб - страха и комплексите, това че си потисната, което в компанията на такъв като номер2 ще те прави лесна за манипулация, но почнеш ли да печелиш и малко по малко ще добиеш увереност. А пък през това време тези, които те обиждат и унижават нека си летят в облаците с парите на родителите си, само след няколко години доста от тях ще паднат от високо.
Запомни, че всеки има някакви комплекси и слабости, просто едни хора умеят да ги крият, защото познават по - добре себе и имат от къде да черпят увереност. Просто и ти трябва да намериш начин да черпиш увереност, а най - добрия и сигурен начин е като почнеш да печелиш пари.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 92e747c69e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Парите не са най-важното нещо на света. Опитай се да бъдеш независима и да не се влияеш от никого. Така правя аз и ми харесва. Сама съм, но защо да съм с останалите след като за всяко нещо ми завиждат? Не си заслужава според мен. Не живей заради хорското мнение. Опитай се да не се влияеш от него. Създавай нови неща, изкови нови неща, бъди идеолог, който обогатява света, а не се мисли за смотанячка. Те те мислят за такава, но не се мисли и ти. Зарежи неползотворните приятелства, защото само ще ти вредят. Следвай някоя своя мечта, завърши я - тогава ще се почувстваш някой. Поне ще знаеш дълбоко в себе си, че си на прав път.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: c90f31181f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Пълни глупостти как може да се наричаш, , смотанячка"? Въобще, нямаш нищо общо с това определение! От написаното което прочетох си личи, че си един много свестен човек, който е здраво стъпил на земята и разсъждава правилно, онези другите които смяташ, че те смятат за по нисша и смотана, всъщнот те са такива, ти си много по стойностнна от тези кифли, двулични гаднярки и какви ли не още. В този период си изпаднала в депресия, но всичко ще се оправи вземи си билки, храни се здравословно работи над себе си, усъвършенствай се, мисли на 1 място за себе си радвай се на живота такъв какъвто е да не те интересуват онези отрепки! Правилните хора ще дойдат при теб без да се усетиш. А момчето на живота ти те чака някъде там и те обича! :)

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 7c108e5285
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Много си готина и сто процента си истинска. Проблема не е в теб. Не си в депресия. Просто не си развалина като другите. Не си попаднала на хора. Аз харесвам хора като тебе но навън всички са с маски... жива и здрава да си. Бог да те благослови.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: ccb3da77fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Сексът ще ти реши всичките проблеми .

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker