Страшно много комлекси - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Страшно много комлекси
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 1093 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 15 години и съм пълна с ужасно много комплекси! Като започнем от очите и стигнем до пръстите на краката! Истината е, че никога през живота си не съм се чувствала хубава.. Още от 13 годишна всички мои приятелки имаха много по - хубаво излъчване, имаха невероятен стил на обличане и винаги изглеждаха прекрасно! Аз имам ужасна средно - дълга коса, която е много рядка.. получавала съм много коментари, че е като метла.. очите ми са някакво странно кафяво, а почти всички хора които познавам харесват или сини или зелени очи, а кафявите им са някак скучни.. усмивката е нещо което мразя най - много в себе си, а знам че момчетата обръщат огромно внимание на това, момичето да е усмихнато и лъчезарно! Носих какви ли не апаратчета, брекети две години, но все още има нещо което ме дразни в нея! Никога не съм имала самочувствието да се усмихна широко и да не ми пука от нищо! Колкото до фигурата.. нямам чак толкова големи компкекси по нея, защото съм слаба, но не съм от най - надарените.. не обръщам внимание на това много, защото знам че е без значение размера на гърдите и колко е голямо дупето ти! Но не е никак да нямам.. както и да е! Не съм особено контактна личност.. Има много малко хора в обкръжението ми с които реално са ми приятели.. останалите са само познати с които не излизам през уикендите! В класа имам само петима човека с които се разбирам нормално, всички други са с прекалено голямо его, супер надуто и повечето от тях са разглезени богаташчета и нямаме общи теми на разговор.. мразя да започвам аз темата на разговор, отново заради страха ми да не се проваля.. какво остава да си имам гадже, дори нямам много обожатели, поне никой директно не го е показвал.

Ако се питате, с мама си говорихме по тази тена много и й обясних как стоят нещата с момчетата.. Тя каза, че те попринцип се закачали с по, , лесните " момичета, тъй като искали само секс! Но повечето от тях са красиви и съответно все хубави момчета им се лепят.. аз не искам да ставам като тях а и не мога с това ниско самочувствие.

Искам да ми давате съвети как да се грижа за себе си, да изглеждам по - добре, защото е очевидно, че хората които имат самочувствие са далеч по - искани и изглеждат по - добре и не изпадат в такива кризи като мен.. а колко пъти съм плакала, само защото не се вписвам ако знаете.. не искам коментари от сорта на, , ти си на 15 за кви работи мислиш? " или, , Научи се да се харесваш сама ".. и също не мога да кажа, че съм слаба ученичка.. имам почти и само шестици и петици, може някои да ме мислят за зубарка, но не е така! Та, искам съвети от някой който го е преживял или в момента го изживява за да знам, че не съм сама! Ще съм ви благодарна! ❤ Поздрави!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: f0ac2b7288
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз бях по абсолютно същия начин. С времето всичко си идва на мястото
Ж19

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 2a11d249f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей! :) Аз съм колкото теб и минах през почти същите проблеми. Не харесвах лицето си, тялото пък още по-малко, класът ми беше (а и все още е) пълен с разглезени дечица... Знам, че каза, че не искаш да го чуваш, но ключът е в теб :) Та кой друг да ти вдигне самочувствието, ако не ти самата? Може и да ти се струва непосилна задача в момента, но с постоянство ще се справиш. Първо, абсолютно убедена съм, че не си грозна, защото грозни хора няма. Можеш да пробваш нова прическа, къса например - експериментирай със себе си. Намери своя собствен стил, но го избери така, че да ти вдъхва самочувствие, различна си (в добрия смисъл) - показвай го. Каза, че си отличничка - гордей се с това, защото на тази възраст повечето спират да се стараят в училище заради къде-къде ‘по-важни’ неща (наркотици, цигари, гадженца-мадженца). Също така си и много по-стойностна от останалите, защото ми звучиш като интелигентно момиче. Намери талант в себе си, ако все още не си, развивай го, нека той ти е спасението. Ако трябва, застани пред огледалото и си повтаряй ‘Аз съм красива, аз съм умна, аз съм талантлива’, докато не го повярваш. Но тук идва деликатният момент - вдигни си самочувствието до здравословно ниво, за да не полетиш прекалено нависоко. И така лека-полека проблемите с общуването се изгладят - когато се почувстваш не толкова ‘нисша’ в сравнение с ‘готините’, ще откриеш, че и те са хора, и те имат проблеми, а може би дори се държат арогантно заради собствените си комплекси. Така ще започнеш да разговаряш много по-свободно с тях. Също така не е нужно те да идват при теб - ако примерно останете насаме с някой (напълно е възможно да се случи), можеш да го питаш как е, да го питаш как се е справил с трудната домашна, която са ви дали днес, или дори да обсъдите някой гаден учител (работи безотказно). Започни да ходиш и в други класове, за да се запознаваш с хора, запиши се на нещо - всичко, което включва комуникация с твои връстници. В началото е трудно, но се води от мисълта, че някой ден ще станеш човека, за когото винаги си си мечтала. Но на първо място - започни сама да се харесваш, за да те харесат другите! :)

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 4eaf4a2148
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   На 15 имах същите мисли като теб. Наложи ми се да работя по някаква презентация с момиче, което смятах за прекрасно. Сещаш се, от онези красивите, които имат много приятели и лесно си намират гадже. Завиждах ѝ благородно, не ѝ желаех лошото, но исках да съм като нея. Един следобед тя си беше направила уговорка за кафе. Стана ми малко гадно, защото имахме съвсем малко работа за довършване, пък и не исках да се прибирам и да скучая. Тя явно забеляза, защото ме покани да изляза с нея. Отказах, заради комплексите си, но я изчаках да се оправи, за да тръгнем заедно, бяхме в една посока. Попитах я защо се гримира толкова много. Тя наистина има много красиво лице. После слушах 20-минутно обяснение какво се опитва да прикрие. Все неща, които аз не виждах. Казах ѝ, че косата ѝ е красива и че има хубав вкус за дрехи, да не се притеснява. Тя отвърна, че ѝ се иска да има моята талия, че гърдите ѝ тежат и че не ѝ е приятно, че всяко второ момче се чуди как да докосне дупето ѝ. После ми обясни, че косата ѝ е красива, защото я изправя всеки ден и ползва скъпа маска. Това напълно разби представите ми. Не стига, че тя изобщо не се харесваше, но и ми обясни какво харесва в мен и как иска и тя да има някои от чертите ми.

Мило момиче, всеки има притеснения за външността си. Полагай някакви обичайни грижи, колкото да се чувстваш добре. След пубертета всичко минава. Пъпките изчезват, косата ти се променя и стилът ти също няма да е същият. Знам, че това ти звучи много глупаво, на мен също ми звучеше така. Но е истина, с времето всичко се оправя. Между другото, много харесвам кафяви очи. След като си носила брекети, със сигурност зъбите ти вече изглеждат по-добре от преди, просто ти им търсиш проблема и не забелязваш промяната. Косата ти може да е рядка, но отиди при фризьор и го попитай каква подстрижка ще ти отива най-много. Използвай балсам или маска за суха коса. Усмихвай се повече, смей се, когато ти е забавно и не мисли как изглеждаш. Ще ти кажа, че докато се смееш, изглеждаш като щастлив човек и никой не мисли за зъбите ти. Дръж се добре с хората, общувай с тях и ще видиш, че проблемът ти не е външността, а преградите, които сама си издигнала около себе си. И слушай майка ти! Тя е права, момчетата по-лесно се добират до онези момичета, отколкото до тези като теб. Един ден ще дойде някой, който ще се интересува от теб и ще е влюбен. Това момче ще се бори за теб и ще ти докаже, че си умна, красива и струваш много повече от всяка, която лесно ще му скочи.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: af0c3b20a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На твоята възраст хич не ми пукаше, но съм по-голяма от теб (над 18) и ми се появи този комплекс, за това ако трябва ще работя на 2, 3 места да си осигуря нужните процедури за разкрасяване, без да вкараш финанси в красотата си не става мила.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: d8e1bdc03c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Да ти кажа да се научиш сама да се харесваш, не би било уместно, по-скоро недей ги мисли много тези работи. Аз дълги години мислех горе долу по същият начин и странях от всичките - съученици, а и колеги после, но постепенно нещата се подреждат. Като започнеш да се поотпускаш малко и оставяш мислите за усмивката ти, косата ти и каквото друго се сетиш на заден план. Всички сме различни и уникални по своему, ако класа ти не те харесва или ти тях, потърси си общност, която ти допада. Днешно време възможностите са неограничени.

Твърде много мисли и коментари по свой адрес правиш. Какви ти били очите, каква ти била косата, какво харесвали другите.. То и аз като бях на 12 и като ме питаха каква жена искам да имам като порасна казва руса със сини очи ама дори не съм имал такава приятелка досега. Външния вид не е от чак толкова голямо значение, хората имат други качества, които са далеч по-важни. Съдиш се по външния вид, предполагам и другите по това те съдят, освен онези, които са по-близо около теб. Огледай се по-настрани, виж колко много хора има, които в твоите очи не изглеждат добре, но не са сами. Най-големите ни врагове и страхове сме самите ние, ние най-крайно се критикуваме и ние сами се оставяме да не бъдем харесвани от останалите. Ако се усмихваш мислейки си, че имаш ужасна усмивка е нормално усмивката ти да не бъде красива. Все едно да започнеш нещо с мисълта, че никога няма да се справиш - реално няма да се, но ако спреш да мислиш за неуспех и започнеш да се мотивираш сама, може и да успееш. Дълго време се критикувах и нищо не постигнах, откакто си казах "майната му" и всичко лека полека се подрежда.

За момчетата на твоята възраст не бих се притеснявал изобщо, майка ти много правилно ти го е казала - търсят просто секс.

Мъж 27

 
  ...


...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 69c65b1db2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   За всеки влак си има пътници

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker