Чувствам се различна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Чувствам се различна
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 1519 пъти
Здравейте!
Пише ви момиче на 16. Ако не обичах училището си, не изпитвах такова силно уважение към учителите си и си бях харесала някакво друго училище след матурите в 7 клас, в което да отида, сега нямаше да съм в това подобие на "клас", в което съм член още от самото ми начало като ученичка.
Признавам че донякъде сама съм си виновна, но решението ми тогава да не кандидатствам не съм го променила и досега (в 10 клас съм). Можех да го направя, имах хубави оценки от матурите, но съм доста капризна и никаква специалност не си харесах, а и от друга съм много сантиментална, привързвам се много и може би и това ми е проблем.
Като човек съм доста затворена в себе си. Не обичам шумните места, многото хора на едно място ме натоварват. Нямам много приятелки, не в това е проблема.

Просто моите съученици или са нормалните, а аз ненормалната или обратното. Това много ме обърква. Наричат ме скучна, досадна, зубър.

Те (говоря за всички без мен и приятелката ми, за която ще пиша после) : Идват на училище само за да се изфукат с някоя нова дрешка, да похапнат(без значение в час или не) и да си извадят на показ модерните телефони, все едно никой оствен тях няма такива. Думи като уроци, домашни, тетрадки и тем подобни за тях са непонятни. Дори понякога си задавам въпроса защо изобщо идват на училище, само заради едните отсъствия? ! Да, тялом са в часа, но духом.... С тях и без тях все тая, нали идват 10-15 минути след като часа е започнал, а и като дойдат само развалят дисциплината и пречат на работата на учителите. Ето това са те.
Ако изсипем например раницата на едно от момичетата (общо сме 6), ще открием всичко друго, но не и тетрадка. Парфюмите, гримовете и другите неща изглежда са по-важни. Другата пък уж е "отговрник на класа", а закъснява най-много защото ходи в голямото междучасие да пуши цигари и все се оправдава. Толкова е разсеяна. Другите 2 пък не се появяват на училище вече от почти 2, че дори и 3 месеца.
Другата част пък са момчетата. Те дори са по-големи лицемери и клюкари от жените:)Уж приятели, а когато единият нещо се разболее, на негов гръб какви ли не обиди се изсипват.

Приятелката ми:Единственият човек с когото общувам. Заедно сме от 1 клас, много препирни сме имали, но напоследък започнах да осъзнавам, че може би всичко не е чак толкова супер. Донякъде като разсъждения се припокриваме, но е много мързелива. Чака всичко наготово и то от мен. Може и нещо съвсем елементарно да е, но няма да се опита да го направи а ще каже, че не може. Усещам и някаква завист напоследък, опитва се някакак да ме достигне на ниво оценки и се ядосва, защто не се получава. Когато някоя госпожа ме похвали в час (най-вече госпожата по БЕЛ), след края на часа започва да ми натяква, че не съм чак толкова добра, колкото е казала госпожата. И всякакви подобни. Когато участвахме в един общ конкурс по рисуване-тя не може, но АЗ и нарисувах отчасти рисунката, за да участва, избраха моята и спечелих, тя дори не се зарадва за мен! Трябваше надве-натри да си прибера наградите в раницата, само и само да не се цупи, че не е спечелила. За нея съм като отдушник на който се оплаква от проблемите в нейния дом, а когато аз искам да споделя нещо, темата веднага се мести. През лятната ваканция дори не ми обръща внимание.
Вече сме на 17 години(аз ще ги направя на 15 май моите), някои вече започнаха и лятна работа. Аз също го одобрявам това, но за нея било безмислено. Вместо да си изкара спокойно някой и друг лев, тя предпочита да седи цяло лято пред входа си и да играе с децата там НА КРИЕНИЦА!!!! И не само да играе, да ги гледа през деня ей така. Представяте ли си? ! Да, може би и аз не съм права, всеки си има правото на избор, но ще си спестя още от нещата за нея. Когато я извикаме с една друга приятелка дори не ни обръща внимание, все едно ни няма. Един път не сме излезли като хора на една разходка, да се почерпим по сладолед или да отидем на море или каквото и да е през лятото. Тези деца (които са просто съседски), се оказват за нея по-важни от нас и ги предпочита, все едно им е майка. Но, толкова за това, написах цял ферман.


Аз:Както казах-много затворена и срамежлива съм. Обичам да научавам нови неща, да уча, да слушам музика и да рисувам (така разпускам). Върл противник на цигарите(което на класа ми не се харесва). Не нося грим по себе си, обличам се съвсем нормално за годините си, никога не съм имала гадже(което ако нямаш според класа ми те прави някакъв задръстеняк), не изпитвам и нуждата да го имам. Отивам на училище с идеята, че ще науча нещо, което след време ще ми е от полза. Виждате сами каква огромна разлика има. Голям инат съм, когато нещо не се получава не се отказвам и опитвам докато не го направя. Критична съм както към себе си, така и към останалите, мразя несправедливостта, опитвам се да се държа с всеки подобаващо. Е, и аз имам негативи, не съм перфектна, а и не искам да бъда и не искам да изглежда, че се опитвам да се изкарам такава.


Опитах се да ви опиша горе-долу ситуацията. С тази "сбирщина", както се изразявам, от хора, за толкова време не успях да се приобщя, защото съм различна от стадото. Няма как да бъда нещо, което не съм.
Не мога да се напия до несвяст, да пропуша, да отида на дискотека(в което не намирам смисъл), да се гримирам, да си облека къса поличка и да отида на училище, за да се харесам на останалите. И само заради това, че примерно нямам профил във Фейсбук или която и да е било социална мрежа ме прави по-малко човек от останалите ли? !
Няма как и да разговарям с хора, които се интересуват само от това кога ще се сложи ново огледало в тоалетните, за да си направят снимки там. Не мога, защото и наргиле не съм пушила (още едно "геройство"). Просто няма как.

Идеята ми беше да ви покажа горе-долу каква съм аз, как разсъждавам и от какви хора съм заобградена. Да, може би аз греша, може би изглеждам отстрани като някаква лелка, знам ли, може би аз съм тази която нищо не разбира? ! Може и да съм високомерна за някои от вас отстрани. Приемам критиката ви, каквато и да е тя.

Всяка година преди да дойде 15 септември се моля за нова ученичка или ученик, който да прилича поне малко на мен. Дори и да има такъв, той става като останалите. Знам, че всичко е изгубено и няма смисъл, поне си излях яда някъде. Чувствам се сама. :(

Благодаря Ви! Благодаря Ви, че стигнахте дотук и прочетохте всичко. Не искам толкова съвет, колкото отговор:Има ли някъде хора които са като мен? ! Само аз ли разсъждавам така? Де да имаше начин да намеря някой с моето мислене....

И не на последно място: Аз или другите са нормалните?

*Моля публикувайте го! Приятен остатък от деня! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: 503bb12fe1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не си сама. И аз съм така. Аз не пуша, не пия, не пуша трева. Неща,които почти всичките ми приятели правят и като изляза с тях се срамувам от хората. Не мисля,че нещо не ни е наред. След време и те ще разберат,че това което са правили не е правилно. Съветвам те да се сприятелиш с някого от съседните класове.
Късмет!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 8d3d1a0700
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много ти е надменно държанието и се взимаш за нещо повече, само защото нямаш фб, не пиеш, не пушиш и т. н. Ето това е проблемът.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: b5187c3052
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   От авторката:Извинявам се за допуснатите правописни грешки, които съм допуснала в текста. Благодаря на всеки коментирал. :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: c46df77069
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Няма да те критикувам, този сайт не е създаден с такава цел. Темата ти малко ме развесели и го казвам по един изцяло добронамерен начин.
Бях по-малка от теб, когато имах същото мислене. В гимназията нещата се промениха, аз все още учех, все още не виждах смисъл от дискотеки, гримове, снимки в тоалетните и масовите критерии за това да си готин, но някак си разчупих виждането за нещата. Бях критична към всички, най-вече към себе си, докато веднъж не ми блесна, че това не е правилно и ме кара да страня от обществото. Няма лошо да си различен, не е готино да си част от стадото, готино е да има нещо в теб, което те отличава и с което да се чувстваш поне малко специален. Въпросът е, че всеки носи в себе си това "нещо". Някои са идеални слушатели, други имат усет за ритъм, трети умеят да учат, четвърти да рисуват... Не можеш да съдиш другите, че не се интересуват от нещата, от които се интересуваш ти. Приемай всеки такъв, какъвто е и не му търси минусите. В крайна сметка, почти всички деца около теб ще станат по-отговорни с годините. Баща ми е бил пълен лентяй на 16 години, историите му са колкото комични, толкова и трагични, той не се е интересувал от училище. На 25 години, той вече е съжалявал, че не е бил зубър. На малко по-малко от 25, аз вече съжалявах, че доста време избягвах всякакви събирания, че се пълних с ненавист към наборите ми, че не знаех как да се забавлявам и да се отпускам. Все бях нервна, все бях недоволна, все нещо не ми достигаше. Имаше хора с тройки, а аз се ядосвах на петици. Звучи ми много глупаво сега. Нещата ще се променят с времето, твърде си малка, за да отписваш успеха на другите, защото те пушат, пият от време на време и се опитват да са готини. Вие не сте толкова различни, просто ти не го знаеш и не даваш шанс да опознаеш тези хора. Всеки има емоции, всеки има чувства, не на всички им се излиза всеки ден, разликата е, че те го правят.

Не съди другите, живей си живота и не мисли прекалено много на дълбоки теми. Не мисля, че изпускаш нещо стойностно, но негативизмът ще започне да ти вреди след време и няма да ти останат грам хубави спомени. Приятелката ти е на 16/17 и няма лошо, че играе криеница. За вашето поколение не е съвсем нормално, но всеки има право на избор как да разпуска. Повярвай ми, че може би за нея или за други, е глупаво, че твоето разпускане е с рисунки и учене. Всеки има нещо странно в себе си, това странното дори не е наистина такова, то е просто разликата между хората. Ще е толкова по-лесно, ако вие, 16-годишните, приемате странностите на другите, без да съдите.

Ще отговоря на въпросите ти. Да, има хора, които са като теб. Те са на всякакви възрасти. Имаш дори набори, които са с твоето виждане и морал. Ако не вярваш, поразчети се в този сайт и ще видиш. Работата е там, че вие избягвате всякакви социални събития, повечето нямате профили във фейсбук, рядко се запознавате с други навън и... ами, няма как да се срещнете. Ще се изненадаш, но доста хора мислят като теб, просто повечето са малко по-големи и мисленето им е дошло с възрастта. Съгласна съм, че сега тинейджърите са чудо на чудесата и не мислят за важните неща, съгласна съм за глупостта, която ти виждаш, до известна степен аз мисля като теб, разликата е, че мен не ме интересува и осъзнавам, че всеки може да си изкара пубертета както пожелае. Надявам се да намериш своето място и съвсем скоро да се почувстваш по-добре. И ти, и другите от класа ти сте напълно нормални.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 5884ff6c2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   С две думи, авторке, всички около теб са в тинята, само ти си на бял кон. Не, не е нормално на тези години да не можеш да се сработиш със съучениците си, да нямаш гадже, да си толкова черногледа. Смятам, че съучениците ти са нормални, не ти, както задаваш въпроса.

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 93c0ee0cc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здрасти, виждам, че училището, дето си избрала не ти отива и е било грешка да го избираш. Не знам от кой град си, ама със сигурност е можело да отидеш навсякъде другаде. Така, аз съм на 14 и имам малко най-добри приятели (то всеки има малко такива) и съм много внимателен кого избирам. Чувствам се по-умен от другите (философски и в разсъжденията ми), ама съм заобграден от много интелигентни хора. Тебе много те съжалявам, но за да те утеша --> да знаеш, че има много, ама много много много хора като теб, просто някои не си ги намерила, други не са се показали. Абе, пръснати сме навсякъде :D Ама да, може да си дадеш фейсбука да си пишем по-лесно ако искаш. Лол, не се опитвам да те свалям (изчисти си тея мисли от главата си), аз съм на 14, забрави ли? Аре чао. Ааа да и приятелката ти не ти е истинска приятелка и едва ли след като се дипломираш ще се срещаш повече с нея

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: b1461d5e05
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Мило момиче, разбирам те напълно. С теб си приличаме по 1 нещо и то е ината, другото е съденето на останалите. Малко хора си го признаваме, макар че е така при повечето. Сега съм на 27 и когато бях на твоята възраст не послушах по-големите, които ми казваха, че света няма да се промени. А трябва да променя отношението си към другите. В момента това ми създава проблеми - чувствам се вълк единак в работата, във взаимоотношенията с хората, с които работя. Промени отношението си, бъди усмихната. Не е речено да ставаш като тях. Просто дай воля на хобитата си, положителното, докато още се изграждаш като личност. Съвет от едно мрънкало ;)

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: b5187c3052
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Благодаря за изчерпателните ви отговори!! :)
Да, точно затова и написах всичко това, за да видя дали аз или те грешат. Съгласна съм, че може би поведението ми изглежда отстрани надменно, ще се опитам да се променя доколкото е възможно.
Благодаря специално на номер 5 за дългия коментар:)

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 0d712c972f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това, че си различна не те прави ненормална. Момичетата от класа ти са просто еднакви, а ти си различна, какво от това, че не слагаш грим и т. н. важно е ти самата да се харесваш, Доколкото твоята приятелка явно си е завистлива и може би иска да е по-добра от теб, разговаряй с нея и по деликатен начин й намекни. Може ти самата да не си разбрала или просто е видяла, че си най-умната й се е впила в теб. Аз лично съм виждала такива случай в който може да ти се правят на приятели и да оставаш с това виждане, но всъщност зад гърба ти да говори на приятелките си за теб. Ако беше твоя истинска приятелка би те изслушала. Лек ден!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 0d712c972f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Това, че си различна не те прави ненормална. Момичетата от класа ти са просто еднакви, а ти си различна, какво от това, че не слагаш грим и т. н. важно е ти самата да се харесваш, Доколкото твоята приятелка явно си е завистлива и може би иска да е по-добра от теб, разговаряй с нея и по деликатен начин й намекни. Може ти самата да не си разбрала или просто е видяла, че си най-умната й се е впила в теб. Аз лично съм виждала такива случай в който може да ти се правят на приятели и да оставаш с това виждане, но всъщност зад гърба ти да говори на приятелките си за теб. Ако беше твоя истинска приятелка би те изслушала. Лек ден!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker