Реализация с физика - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Реализация с физика
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 3191 пъти
Здравейте!

Не знам дали "На работното място" не беше по-подходящата рубрика, но накрая реших да го напиша в рубриката "Тинейджърски". Аз съм момче на 15 години. Аз съм от учещите момчета – пълен отличник, най-добрият в класа си, мълчалив, притеснителен, чувствителен и така накратко. Обожавам природоматематическите науки, чета допълнително по тях, влекат ме и ми харесват тези часове в училище. След 12 клас искам да уча физика и химия. Мечтая да съм професор доктор на физическите науки. Искам да съм И лектор в университет (но не само лектор). Това е истинската ми страст, нещото, с което искам да се занимавам и областта, в която искам да се реализирам.

И така – не съм наясно къде мога да се реализирам с тези дисциплини, освен с преподаването в университет. В някоя лаборатория за физични изследвания? ОСВЕН ЛЕКТОР, КЪДЕ ДРУГАДЕ МОГА ДА СЕ ЗАНИМАВАМ С ФИЗИКА И ХИМИЯ – МОИТЕ ЛЮБИМИ ДИСЦИПЛИНИ? Убеден съм, че ще си намеря някаква работа освен преподаването – по мое наблюдение, в България има "глад" на физици и химици... прав ли съм?

Благодаря за вниманието!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: 842d016b1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Можеш да работиш към БАН или АЕЦ. Но едва ли там би те устройвало. Все още си на 15.. аз бих те посъветвала за времето което имаш до завършването да научиш 1 -2 езика и да отшдеш да следваш в друга страна.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: ccea331dc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Засега най-важното е да не се отпускаш, учи си редовно материала и ако ти остане време чети допълнителни неща, ходи по олимпиади. Умните хора винаги имат поле за реализация, независимо в коя дисциплина са добри. Ако искаш сигурна реализация, може дори и медицина (стоматология, фармация) да следваш - там също има физика и химия и студентите са на добро ниво. Ако си решил твърдо да станеш доктор на някоя наука и искаш да следваш в България, най-добрият избор е Софийският университет. Ако те интересува конкретно за какви позиции имат интерес фирмите в съответната сфера, може да проучиш в сайт с обяви за работа.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 5680e708d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Като за начало ще те посъветвам да помислиш обективно имаш ли шансовете и възможностите за реализация. Наясно ли си че в днешно време ако ще и пълен отличник да си ако нямаш връзки никога няма да можеш да се реализираш където и да било.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: e03fac0d54
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Имам две приятелки, които завършиха Физика в университета. Едната дори после кара и магистратура, а в момента и докторантура в отчаян опит да си намери някаква, каквато и да е работа по специалността. Втората подрежда стока по рафтовете в хранителен магазин. Сам си прави изводите...
Единственото, което може да ти помогне да се пласираш някъде с физика е наистина паралелно да учиш чужди езици, което в случая едва ли ще ти бъде толкова лесно. Ученето на езици изисква време и отдаденост и е далеч по-несвойствено за хората, чийто афинитет е насочен по-скоро към природо-математическите науки.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: c823ba8181
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Има "глад" за химици, за физици също, но за физици са много малко местата. Най-вероятно е да се занимаваш с научна дейност, ако ти се отдава. Имала съм лекции и упражнения във физическия и химическия факултет на СУ, във физическия преподавателите и асистентите, на които попаднах, бяха все много добри, в химическия - повечето не. Имам предвид като начин на преподаване. Това са моите впечатления.
Желая ти успех...

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 81f4432afe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Хей, аз имам същата “страст”. Винаги съм имала един идеал за работа. Искам да работя в ЦЕРН (Швейцария). Смятам да уча в Единбург физика на елементарните частици, а после да си пробия път нагоре.
Надявам се, съм помогнала
Момиче, 14

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 8b1350fa64
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Момчета и момичета. преди да решите да отидете да учите в чужбина поинтересувайте се колко струва и дали вашите родители могат да си го позволят. ;)

3а автора: Хубвео е да станеш преподавател във ВУЗ. Ако не друго, то поне похотливи студентки има на килограм. Все още не можеш напълно да ме разбереш, но след време... ;)

УСПЕХ!

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 4974bad87c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ако ще учиш физика, то избери колкото се може по-реномиран университет в чужбина.
Ако искаш да останеш в България, то избери Софийски университет.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker