Много се изморявам в училище! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Много се изморявам в училище!
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 2199 пъти
Добър ден или вечер.
Момиче съм в 7 клас - много е важен, затова се старая да уча колкото се може повече.
Но се изморявам - 7 часа 3 пъти седмично, да не говорим каква е обстановката - много е шумно, скандали между съученици, всякакви проблеми възникват, чак ме е страх да изляза от класната стая.
2 смяна съм. Вечер се прибирам по тъмно, нямам сили за друго, освен да си взема 3 - минутен душ и да си легна. Отделно ходя на уроци, но за тази седмица само в петък ще имам.
Имам отлични оценки, шести клас го завърших с пълно шест и искам да вляза в мечтаната гимназия. Но толкова много се уморявам, че не мога да правя отдавна планирани неща - от петнайсти все се каня да рисувам например, но сутрин пиша домашни и уча уроци - те веднага ни почнаха нашите учители... А вечерта да не говорим. Само като се замисля, че има още хиляди учебни дни, ставащи все по - сложни! Даже всички имат учебни тетрадки, аз нямам зарази грешка при поръчката, и още повече се притеснявам.
Как да се разтоварвам и да не се уморявам толкова? Айде сега чао, че тръгвам за училище.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: 7e1d30384a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами хайде, чао!

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 768c438f39
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И какви са тия уроци "отделно"? Чудиш се как да уплътниш времето или без допълнителни уроци не се справяш? Аз никога не съм бил пълен отличник, но 5. 50 го хващах без да си давам много зор. Или не ти стига акъла или се престараваш.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 34eedb2fe8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ох, много добре те разбирам! И аз съм като теб- седмокласничка, завършила 6-ти клас с пълно шест. Също съм втора смяна и вечер почти за нищо не ми остава време! Решила съм да почна да уча по-задълбочено и да съм по-организирана, затова и гледам в YouTube канала на Ruby Granger за идеи. Може и ти да го погледнеш. Ще си направя аларми и ще си сложа часовник до мен, докато пиша домашните си, за да не се отплесвам. През междучасията лично гледам да не се натоварвам и да слушам глупавите караници на съучениците си, а слушам музика.
Предполагам, че си съвестно дете, когато домашните станат по-големи със сигурност ще имаш доста по-различен режим. Не се притеснявай много сега, след входните става по-трудно. За учебни тетрадки и помагала мога да ти кажа, че аз на втория ден си купих, но не ги използваме още.
Надявам се да влезеш в мечтаната си гимназия, наборче!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: b24e8da143
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   ОТ АВТОРКАТА: Имам добра и лоша новина. Добрата е, че се оказа, че някой е взел и моите тетрадки и ми бяха върнати. Лошата е, че събота и неделя също ще се изморявам, тъй като ще решаваме много от едно помагало по математика, а госпожата по български всеки ден ни праща тестове, а за събота и неделя - преразказ. Моля за съвети!

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: afc328be05
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Пий енергийни.

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 34eedb2fe8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   В частно или държавно училище учиш,ако не е тайна?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: b24e8da143
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   ОТ АВТОРКАТА: Благодаря за коментарите, главно на номер 4 - предложения канал много ми помогна!

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 78d26b34d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ученичка 8ми клас съм и завърших 7ми клас с пълно 6 и 86 точки на матурата по математика и 91 на тази по бел. Ходих на уроци само по мат( веднъж в седмицата и то не винаги), а по бел прецених, че госпожата ми в училище ще ме подготви достатъчно. Съветвам те, че не е задължително да ходиш на уроци още в началото. Прецени си сама, но ако учителите ти в училище са добри и не се затрудняваш много ходи само на консултации. Така ще спестиш и време и пари. Също така наблегни на предметите, по които ще имаш НВО и тези, които влизат в балообразуването. Не ти казвам да не учиш съвсем, но все пак няма как особено в 7ми клас да наизустяваш по всичко(поне нас ни караха да разказваме уроците). Гледай да те изпитат в началото по разказвателните, за да наблегнеш на останалото. Надявам се да съм била полезна.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: b24e8da143
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   ОТ АВТОРКАТА: Номер 7, а защо питаш? Номер 9, аз по български къртя, защото от малка ме учеха да чета и пиша, и така в първи клас учех за втори, във втори - за трети и така нататък. Много ми е лесно, само че не избирам аз - баща ми го прави и дори ако кажа, че ще имам само уроци по математика нищо няма да се промени.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 55284f90ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Много си се стреснала. Я по-спокойно. Казвам ти го като ученик от 11 клас, който учи в една от най-добрите гимназии в страната.

 
  ...

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 9a5d31e47d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Разбирам те авторке, юркащите и свръхамбициозни родители могат да бъдат много токсични за децата си.
Според мен образователната система в България е силно извратена.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: b7dd197fb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Аз съм на 21 и уча в университет и като се сетя колко съм се напрягал в даскало или като чета историите тук колко им е трудно ми става много смешно. Карайте го по спокойно светът няма да свърши ако изкараш една лоша оценка или не влезеш в желаната гимназия. Радвайте се, че сте в училище!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: e71ae9ce76
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   И аз съм в 7 клас, но съм 1 смяна. Обикновено след като се върна от училище се преобличам, ям и тогава започвам да уча. Учебните помагала в началото на учебната година си ги поръчах, но вече от колко време не съм отваряла тези по химия и физика... През свободното си време пиша домашна за по-другия ден, например вчера си написах отговора на нравствен въпрос и ще ми е по-леко. Най-много пиша в учебната тетрадка по история, защото когато господина изпитва тя ни дава една единица към оценката и така си изкарах 6. Също така доста попълвам и контурната карта по география, защото и тя е една единица към оценката при нас. Иначе (да не се хваля) на мен ми остава страшно много време и даже се чудя какво да правя. И затова понякога си рисувам или както споменах пиша домашна например от понеделник за сряда и ми става много по-лесно. Даже днес си оцветих контурната карта по география за вторник (не че е голямо постижение, но бях пропуснала доста страници и трябваше да наваксам) и така... Отплеснах се малко. ;) И не мога да повярвам, че госпожата ви е дала толкова домашна, че и преразказ отгоре.

П. С. Знам, че темата е стара, но реших да коментирам, защото ми стана интересно... :)

S. U. N

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: dd1473412c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Не се притеснявай изобщо. Аз съм момче, 11. клас и уча в една от най-елитните гимназии в страната. Въобще не си давай толкова зор, матурите са важни, но не дотолкова, че да решат бъдещето ти, специално тези в седми клас. Училищата като ниво навсякъде общо-взето вече са едни и същи, така че дали ще учиш в МГ, ЕГ или в обикновено СУ, няма никакво значение. Учи, за да имаш полза в бъдеще, да ти е приятно, а не се престаравай, защото прекаленото учене няма полза, а даже вреди - кара те да намразиш училището, отблъсква те. Занимавай се с нещата, които те карат да се чувстваш щастлива, запиши се на спорт, за да изразходваш енергията.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 06ff0210af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Няма нужда да се напрягаш толкова. Пренатоварваш психиката и мозакът си. Това е грешно. Може да се целиш да бъдеш добър ученик, но не и откачена зубрачка. Изморяваш се, защото в училище винаги имаш шум, още стотици деца и учители, които хем те напрягат хем ти скъскват задника от учене. Моят съвет е просто да се отпуснеш, прави това, което обичаш - рисуване, гледане на разни канали в ютуб и др. Аз завърших преди 2години. Никога не съм се напрягала по някакъв начин, излизах, занимах се с хобитата си, отделях време за ученето толкова доколкото мога да го впиша в графика си. Завърших с 6 в 11/12 клас, въпреки, че в 12ти отидох два месеца за цялата година. Това е лош пример, разбира се! Направи си дневник, записвай си задачите за деня, това което искаш да направиш, това което е за училище. Училището е преходът към живота, но не самият живот. Успех :)

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: dbe7ca9fd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Помня като се оплаквах от 7 часа в 7ми клас. Сега имам и по 10 часа. Трудното тепърва предстои

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: e8389ba2b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Завърших миналата година, никога не съм си давала зор, сега съм студентка първа година и животът ми се развива точно в посоката, която искам. Не се напрягай излишно, няма смисъл.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker