На 17 съм и искам д живея на семейни начала с приятеля си. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

На 17 съм и искам д живея на семейни начала с приятеля си.
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 2012 пъти
Здравейте!
Аз съм н 17г. и с приятеля ми искаме да заживеем заедно. Причината освен, че го искаме много силно е това, че баща ми упражнява насилие върху мен (не е свързано с връзката ми).
До навършване на 18 ми остават 5 месеца. Въпросът ми е как да процедираме в случая, без да намесваме органите на реда.
В случай, че баща ми подаде жалба какво може да ни направят? Приятеля ми е пълнолетен.
Ако ме намерят могат ли да ме върнат принудително отново при баща ми? Ако аз заявя, че това е по мое желание и не е насилствено какво би могло да стане. И ако баща ми подаде жалба, по какъв начин ще ме търсят? (ще разследват ли къде съм или начина да ме намерят е ако някъде ми проверят личната карта в базата данни и тогава да ме засекат)
Благодаря ви много!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: 8175e02b0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   До 18 години за теб отговарят родителите ти ,следователно имат право да те върнат насилствено обратно вкъщи .Както и ти имаш право да избягаш отново .Това може да се повтаря докато станеш пълнолетна ,а възрастта на приятеля ти не е от значение освен ако не е решил да те осинови .
Една позната така бягаше с един момък от вкъщи ,после я връщаха ,тя пак бягаше ,накрая стана на 18 и полиция и родители я оставиха да си троши главата .

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: d495563557
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Щом ти остават 5 месеца няма кой да се занимава с теб, спокойно.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 870f3c7bc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Много внимателно обмисли, какво ще направиш. Всяко нещо, което не ти е ясно, как ще стане, или приятелят ти ти казва, "че ще го оправе", ще се провали, повярвай ми. НЕ знам, дали и една на десет от тези истории има щастлив край. Половината приключват с прибиране при родителите, но другата половина са истории на трайна безработица, самотни майки, проституция и наркотици. И не, не си мисли "На мен няма да се случи, прекалено съм умна за това", защото точно такива, като теб са жертви.

"И ако баща ми подаде жалба, по какъв начин ще ме търсят? " - Ако полицията няма никаква информация за това къде си, то са длъжни да те намерят. Първото, което ще направят е, да проверят адресите на роднините ви (твоите и на момчето, ако бащата може да го идентифицира). Нямаш 18, следователно, няма да бъде лесно, да си наемеш квартира. А ако наемеш такава, когато си на 18, до седмица ще се появиш в регистъра. Ако не ви отркият по-адресите, ще разпитват всички хора, свързани с вас - съученици, приятели, роднини, учители. Най-често, все някой ще "се изцепи". Ще помолят приятели, да ви проверят профилите с социалните мрежи. Ако дотук не могат да ви открият, то работата става опасна и тъй каот нямаш 18 е вероятно, да ви псунат за общонационално издирване.

Могат ли, да те върнат при баща ти - Да, могат и ще го направят. АКо каже; "Такто ме бие", ез доказателства, ще те върнат при него, защото това го казва всеки втори, решил да бяга от вкъщи. Ако имаш свидетел (близък роднина или учител - гаджета и съученици няма да "минат"), готов да потвърди, че си жертва на насилие, имаш медицинско, то в възможно, да те настанят при друг роднина, но за няколко месеца, не вярвам, че институциите ще се занимавт изобщо с теб, поради факта, че ти остават няколко месеца до 18 годишна възраст, а баща ти няма, как да те спре, да се връщаш при приятеля си (няма право, да те държи под ключ).
Аз лично, най-бх се страхувал от саморазправа, от страна на бащата.

Ако животът с баща ти е истински ад, то потърси си работа. Не е нужно, да имаш разрешение от родител, за да работиш, щом имаш навършени 16 години. Работи през уйкендите и след училище. За съжаление, ще ти е трудно, да си откриеш банкова сметка. Идеята е, да събереш достатъчно и да имаш някаква работа, з ада можеш спокойно да се изнесеш от вас. Дори и да си с "приятеля" никога не оставай абсолютно финнасово зависима от никого.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: dc16d8ca79
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Е изтърпи още 5 месеца какво ще ти стане?

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 36ac74e1b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   По-просто е да изтраеш 5 месеца. Или започни да се прибираш през ден. Баща ти ще свикне и ще му е неудобно да пуска жалба при риска да трябва да обяснява, че редовно се губиш за по 1 ден. Излъжи го че спиш при някоя приятелка и готово.

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 65a3867a48
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   За да заживее човек самостоятелно, и особено на семейни начала, първо трябва да оправи икономиката.
А за оправи икономиката, и тя да не е в плачевно състояние, първо трябва да оправи образованието.
А за да оправи образованието трябват време и спокойствие, и някой да го храни, за да се съсредоточи върху него (образованието).
На 17 всичко това не е възможно да е изпълнено... Е, освен ако не си някакъв свръх-човек...
Така че налягай си парцалите и недей да мислиш за глупости!
Насилие... много знаете съвременните пикльовци какво е това насилие... Нито си живяла през социализма, нито в казарма си ходила. "Насилие"...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 84842b3f03
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И едни наши съседи са на семейни начала в момента нямат брак но пък имат 2 прекрасни деца И съседката на твоите години беше с него. Ти си на 17 и предполагам март месец ще станеш на 18. Така че единия вариат е да изчакаш а другият е да поговорите с баща ти разликата ви в годините не е голяма а е само няколко месеца или 1 година Надявам се че няма да има нищо против.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker