Как да кажа на нашите за лошата ми оценка? Не искам да ги разочаровам. Стрес покрай училище. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как да кажа на нашите за лошата ми оценка? Не искам да ги разочаровам. Стрес покрай училище.
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 1254 пъти
Здравейте аз съм 8 клас. Преди няколко седмици писах в сайта защото се бях ядосала че 1а точка не ми стигна за 5 по английски. Сега пак една точка не ми стигна но по химия за 3. Мама иска от мен минимум 4 по химия. Как да и кажа? Аз съм тъпа и се мразя заради това, че запомням текстове на песни които харесвам от 1 път а урок по някакъв предмет и 100 пъти да го чета тъпия ми ум не го запомня. Днес правихме тест по музика и не ми стигна времето и играх на тото на повечето въпроси. И за това се притеснявам много. И други входни не са ни върнали и се притеснявам да не съм се изложила много. Как да кажа на нашите за двойката без да ги разочаровам? Няма да ме бият но ще ги разочаровам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: be81728a4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма, как по всичко да имаш високи оценки. Трябва да наблегнеш на нещата в който си най-силна. Това, че една точка не ти е достигнала за 5 по английски не е от значение. От значение е да се занимаваш допълнително с езика извън нещата, които се изучават в училище понеже те не са достатъчни.
Химията определено не лесна наука, но се постарай да попиташ учителя за помощ. Кажи на ваште а те би трябвало да знаят, че един човек няма как да е добър във всичко и по-добре да е добър в едно или няколко нещо отколкото в 100.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 38581f2209
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не си тъпа, трябва ти концентрация. Повече ще ги разочароваш, ако скриеш или замажеш нещата. Кажи им истината, че също си недоволна, че явно не си била достатъчно подготвена и обещай да се постараеш да поправиш двойката. Но си спази обещанието. Наблегни над уроците, защото една-две двойки не са фатални, но в един момент ще загубиш нишката и дори да запаметяваш всеки следващ урок пак нищо няма да научаваш, защото ще имаш съществени пропуски.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 952fd57897
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Преди 12 години нашите също ме биеха за оценки - сега мисля как да се самоубия, защото си губих времето с образование, а не си правих връзки...
Резултата - работя на скапана работа с 2 висши, при аборигени, които се опитват да ме отровят психически и физически, защото не им стига заплатата.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 9e0cd7fb18
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Оо мен като ученичка ме беше страх да не ми се карат или да не ми намалят парите. Майка ми викаше ужасно много за 2-ки. Ако е само за разочарование да не ти пука толкова.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 70c6637b23
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Тъпа е химията. Не виждам защо те сърби точно там.

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: a392c2e19c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Лъжи ги, че имаш хубава оценка, така ще имаш време и да изкараш хубава оценка. Ако ти искат бележника кажи, че е в класната. Другия номер, който ползвах е да кажеш слаба оценка с хубава оценка, примерно 2 по Химия и 6 по История. Ако имаш слаба оценка не я казвай без да имаш хубава

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: d9116bbc3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Изкарваш им акъла с нещо, примерно че едва ли не някой е умрял, и после благосклонно ги осветляваш, че "само" имаш двойка... :)

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: b84e81da01
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Техните очаквания не са твоя грижа, след като полагаш усилия. Кажи: знам, че очаквахте да имам само хубави оценки, но наистина ще трябва да се примирите, че не сте ме направили гений и правя всичко възможно да изкарам добри оценки.
Всъщност проблемът е в образователната ни система и самите преподаватели. Аз в момента съм 10-ти клас, отличник съм, но винаги на входните имам 4/5, всяка година. И това е така, защото:
1. Очакват за 1 седмица да си припомним по 10 предмета с подробности какво сме учили цялата предна година;
2. Пускат тестове, които не са направени от тях, а са взети от учебни помагала и нета. Обикновено същите не са съобразени на 100% с това, което реално е преподавано, дори имах случай, в който половината тест беше от кандидатстудентски изпит???? !!! ;
3. Учителите масово гледат да издиктуват някакви планове, почти не отделят време за реално преподаване и обяснения, камо ли за практика (но за това не са виновни само те).
Съветвам те да търсиш безплатни клипчета в нета и така да си помагаш в обучението, защото информацията в учебниците е поднесена много лошо, с много термини и объркано.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 1f2e55ad43
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ученик без двойка не може! На всеки се е случвало. Въпросът е да си признаеш честно, защото ако излъжеш ще разберат и после няма да ти имат доверие. Така, че кажи си честно и после седни да учиш и да я оправиш. Така ще видят, че се стараеш и че е било случайно, а не защото те мързи да учиш.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 40cfa78212
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И аз ползвах техниката на номер 8 - казвам - "Майко, трябва да ти кажа нещо важно, но нека да седнем, защото е сериозно". Тя вече си мисли какво ли не, а ти казваш, че имаш слаба оценка по химия.

Номер 1 също е прав - помоли учителя за помощ. Аз бях така по биология - имах 3 четворки, а исках 6 и я получих. Учителката оцени, че съм проявила инициативност ми каза да науча целия учебник, после ще ме изпита и ако изкарам 6 ще ми пише 6 за годината. Като дойде време да ме изпитва ми зададе най-лесните въпроси и ми писа 6. Учителите наистина оценяват, когато ги помолиш да ти помогнат, означава, че си зрял, отговорен човек.

А на родителите си обясни, че ти е трудно и не разбираш химията. Вариант е да отидеш на няколко частни урока при добър учител, наистина помага.

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 62c2872e92
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Пффф, и аз бях същия такъв в училище, когато бях 6-7 клас най-вече(2003-2004г. )... Тогава изкарах ли гадна оценка(по каквото и да било), редовно ги криех от нашите, и разбираха за тях едва когато ми видеха бележника, или пък на родителска среща като бяха, понеже и там съобщаваха оценки... И аз се страхувах, като тебе, така беше. В един момент даже ако имах 4, пак се страхувах да им кажа-ама особено пък по математиката, направо някакъв ужас беше, криех редовно 2-ите си, я на контролно, я просто в час на тетрадка ако ме изпитват, а в 7. клас за малко на изпит да остана по нея, добре че баща ми отиде да говори с госпожата, да ме изпитва само на теоремите, че поне с 3 да завърша годината! ... Ма тъй беше де, допреди 15-ина години, после в горните класове взе да не ми пука вече от слаби оценки, и това не се харесваше на наште и особено на майка ми, но... свърши тя вече! ... До 2004г. нещата стояха по един начин, сега вече по съвсем друг, нали-то с течение на времето нали се вижда какво става с учениците, оценките и въобще нивото в училищата, така че... а специално пък по шибаната химия, според мене дори трябва да си доволна на 3, а не да се мъчиш, за да угодиш на майка си, не виждам смисъл от това! ... Какво, нещо с химия ли, медицина ли мислиш да продължаваш?? Ако не-учи колкото за 3 или 4, без да ти пука, никой няма да ти гледа оценката по химия след време, или математика, когато кандидатстваш за длъжност! ... Най-тъпо е да се водиш по това вашите каква те искат да завършиш и станеш, не им го позволявай! ...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker