Защо не мога да се извинявам? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Защо не мога да се извинявам?
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 1167 пъти
Здравейте.
Имам проблем, който наистина искам да реша, искам да се променя, но просто не знам как. Той е, че не умея да се извинявам. Много често хора ми се сърдят, чакат извинението ми и аз осъзнавам, че съм виновна, но не мога да кажа "Извинявай", не ми идва отвътре, а и се чувствам неприятно. Как мога да реша този проблем, заради достойнството си понякога наранявам хората, а аз не искам да го правя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: 70f07b4710
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Бях същата гад, истина е. Не се гордея, напротив, искрено съжалявам за мисленето си и постъпките си. Беше успешен период, защото я карах много праволинейно, но ми липсваше почти всякаква емоция и това никога не е плюс. Реално, трудно намирах грешка в себе си, защото действах изцяло според собствените си норми и морал. Да, ама моите разбирания не са всеобщи и единствени, не са истината на останалите. Тогава бях с човек, който не се различаваше много от мен. Сещаш се, краят не беше красив. Бяхме луди един по друг, но никой не каза, че обича истински и никой не се извини за грешките си. Тези две неща се случиха години по-късно и нямахме шанс, вече си нямахме доверие. Неприятната случка ме научи, че извинявай е дума за големи хора. Голяма поука си извадих, сърцето ми беше разбито заради моето и чуждото его едновременно. Бях в ролята на виновник и жертва, с нито едно от двете не се примирих.
Сега правя друго. Мисля по време на спор, изобщо не изричам тежки думи, ако не съм убедена, че ще живея спокойно в случай, че това са последните ми думи към човека. Освен това, мисля след спора. Слушам чуждата гледна точка и се опитвам да вникна в нея. Всеки е прав за себе си, понякога се случва така, че чуждото право е по-голямо от моето собствено. Тогава, докато си седя, ми идва на ума, че съм виновна и започвам да съжалявам. Човекът струва повече от егото ми, човекът струва повече от правотата ми, човекът струва повече от всичко. И животът ми пое нов курс. Извинявам се искрено, когато това е редно. Интересното е, че самата аз получавам повече извинения. Понякога оставам тиха, докато ми крещят и единствено казвам, че съжалявам, че съм била причина за такива ядове. И човекът пред мен клеква, защото осъзнава, че е бил лош с виковете и е можело да го каже доста по-разбрано. Много по-лесно ми е да общувам вече, защото бях другата крайност и я разбирам идеално. Замисли се над историята ми и думите ми, не ти ги споделям случайно, правя го с цел. Повярвай ми, ти не искаш да губиш близки поради такива причини. Бъди силна, ако си виновна, си признай и се извини.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: e244c85151
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Ще започнеш... когато болката стане по-голяма от егото ти... Има време...

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: a59752eb5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Защото страдаш от Его. Това няма нищо общо с достойнството. Егото го притежават всички примитивни твари, включително и животните. Ако ги нападнеш, ще ти отвърнат, примерно да те захапят. Достойнството е друго и то е характерно за интелигентните хора. Достойните осъзнават най-малко, какво са причинили на другите поставяйки се от обратната страна. И винаги постъпват така, както биха искали да постъпят с тях. За достойните е срамно например, ако не се извинят. Достойните винаги вадят доводи. Достойните, не държат да са на всяка цена отгоре и т. н.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker