Насилието в БГ училища - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Насилието в БГ училища
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 1368 пъти
Здравейте приятели! . Аз съм младеж на 15 години и сега ще ви разкажа какво се случва в едно училище във град Варна (предполагам много тийнейджъри ще разпознаят собственото си училище в своят град) Предполагам поне на всички четящи тук се е случвало да бъдат карани да правят неща които не са искали да правят. Говорим за Насилието в училищата. Колко от вас са ставали свидетели на насилие но не са опитали да го спрат по някакъв начин? Учителите и директора на моето училище не правят нищо за да спрат Мутрите и бъдещи биячи. Говоря за тези хора които до ден днешен най- вероятно те са тези здравеняци които най_ вероятно можете да набиете но след това живота ви ще стане черен защото след 7ият ви час ще ви причакат 20 приЕтели. Не си мислете че ако отидеш да се оплачеш това ще спре. Може би това е фазата в живота ви която трябва да ви направи "мъж". Как може да се справи човек с човек който не разбира от думи. Може би трябва и ние да се съберем групичка и да ги размажем. И ето как Българските училища се превръщат в кланица а не място за учене. Не ме разбирайте по грешно не съм женчо ако се наложи мога да се бия но трябва ли други тийнове да страдат включително и аз понякога. Прекалено много информация която не трябва да учим както в другите държави а сега имаме и втора проблем. Мутраците в училише. Придложете ми идея щак човек трябва да се справи с тези

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: 68178ab4a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Или си хищник или жертва, живота след училище не е много по различен с изключение че насилието е по индиректно! Сам си избери пич, средно положение няма...

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: d5e52383b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ненавиждам системата на настоящото училищно образование, никога не съм обичала и училището.. Тормозили са ме още в малките класове, както и в по - големите, имам спомени, че съм отвръщала.. И то здраво, но само при защита.
Иначе, бях изпълнителна в задачите, кротка, усмихната, симпатична.. Бях добричка, давах си от джобните също на разни неблагодарници. Защитавала съм също такива, които като мен ги тормозеха.
Стотици пъти ще съм прекрачвала училищния праг със свито сърце... успеха ми беше паднал заради тормоз...
И на ум не би ми дошло, че си 'женчо', не е нужно да си някакъв си, за да те тормозят. Достатъчно е да не си като тях.
Лично аз, бях спортистка в тийнейджърските си години. Последно тренирах карате киокушин - повлия ми добре на външния вид, тонуса, по - лесно превъзмогвах тежките семейни проблеми, тормоза в училище, имах нормално самочувствие.
Това ми помогна. И да ти кажа, за скромните 2 години в този спорт, стигнах до международно ниво.. Вече бях 11 - ти клас и бях много на уважение. Така че, това че съм била кротка, никога не ме е правило 'смотана'.
Много добре те разбирам, да знаеш... Опитай се да бъдеш над нещата, бъде себе си, въпреки всичко!
Възможно ли е да споделиш на подходящ според теб възрастен, така както тук споделяш в сайта за това - с цел да се опише това в документ, и да го помолиш да ти обясни в коя институция биха обърнали внимание? . Тъй като си непълнолетен, за да го направиш напълно сам. Това е просто идея, не знам дали 'от горе' наистина ще направят нещо...
Други варианти според мен са спорта, както ти дадох пример с мен. Мм.. Да се опиташ да се правиш на луд, да не взимаш отношение, ако е възможно. Да имаш своя приятелска група в или извън училище, в която се подкрепяте.
И да си сам пак - силен дух да имаш! И да знаеш, че няма да е все така, миличък! :*
Сетих се да ти кажа за моя годеник, той е свястно момче и точно заради това и него са го тормозели. По някакъв начин са го подмамили да вземе и наркотици.. метамфетамин, и така 2 години е взимал, докато не се е запознал с мен, да го вкарам малко в пътя! Но му е болна тема, така че ти се пази... Пази се всякак, и морално се пази да не деградираш, защото в училище се затъпява много. Още няколко годинки, издръж!
Аз като бях на 17 години, се чувствах много яко! След това Чувството на тази възраст го няма... На 22 съм.

Магдалена.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: e24c96aec8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   и за мен началното училище и гимназията бяха така, но после “биячите” изостават назад в живота. бих те посъветвал да отстояваш себе си и да не се опитваш да се впишеш с тях. защитавай хората, в ситуациите, в които ти е възможно.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: b0f1b31c08
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз съм от Варна на 15, може да съберем група и да ''си поприказваме'' с биячите.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 55a16acc1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Била съм тормозена психически и физически години наред, колкото и простотии да се говорят за срещи, психолози, нагаждане, това не помага! Единствено смяна на училище, и не, не е бягане от проблема, а решението му. Аз смених училището и нещата рязко се подобриха.
Ж20

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: f998b04a5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Във втория ми клас много ме тормозеха. Обиждаха ме и все ме търсеха да ма бият, щото съм грозен в лицето. Сега сме 10-ти клас. Е, една дебелана е още 9-ти или по-надолу, щото остана да повтаря 6-ти клас. Тя много ме обиждаше. Друга също беше много отворена. Сега е на 16 години и е метър и 50 и е погрозняла значително. Друга ходи с един кьорав циганин, щото никой не я иска. Когато бяхме 6-ти клас един всекидневно ме обиждаше, защото съм грозен и се обличах тъпо, а той същи беше грозен и в лицето и в душата и се обличаше много грозно. Той беше висок и още е. Тялото му е като ваза. В раменете е нормален, после надолу става супер дебел и в прасците пак е нормален. Краката му са криви. Не си личи, но ако се зарледаш, ползва страничната част на обувката за подметка. На 12 години вече имаше проблеми със сърцето и явно преди това е имал. Беше си гаден човек и живота го наказваше. Други от онзи клас на 16 още са си с детските гласчета, не вярвам, че скоро ще се променят. Тия идиоти трупат карма и лошите им дела рано или късно са връщат, повярвай ми. Всеки път като ги видя виждам колко са жалки и как живота ги мачка, щото са боклуци. Всяка гадина ще съжалява за поведението си.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 5150a44de0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Съгласна съм с 2 и 6. За съжаление, в днешно време доста силно се усеща просъствието на такива комплексарчета, понеже добрите деца като теб, са огромна рядкост. Сега е модерно да си изключително нахакан, мутреещ и отворен, а малкото будни, възпитани и ерудирани деца, биват подлагани на ежедневен тормоз от такива долни същества, които не струват и пукната пара. Сам можеш да се сетиш, че те обиждат, защото осъзнават дори с плиткоумните си мозъчета, колко повече си от тях. Ще ти дам съвет, като едно пораснало момиче, тормозено и в по-долните, и в по-горните класове. Сега съм на 21, започнах работа по специалността си в международна компания, започнах да пътувам и да правя смислени неща. Чувствам се добре. А тези, които най-много ми се подиграваха, са на по 20 години, а вече са в окаяно състояние. Дерзай и се бори!!! Надграждай знанията си и не спирай да се развиваш. Ще видиш, че следващите 3 години ще отлетят много бързо и ще дойде време да си намериш пътя, а със сигурност, пътят ти ще е противоположен на техните. Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker