Въпрос за запознанства с хора - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Въпрос за запознанства с хора
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 873 пъти
Другата година мисля да се записвам на уроци (курсове за 10 клас) и се чудя как мога да се сприятеля с хората там? Не съм от най-социалните и не ме бива в "кратките разговори".. Дайте ми съвет какво да правя

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: 42bb32bd3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   поддържай глупави теми на разговор - от къде си, какво правиш, каква музика слушаш, с какво се прибираш, с какво идваш, на какво кино се кефиш...
намери общи теми и почни да дълбаеш в тях.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: c7d0e64076
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Момче ли си или момиче?
Не знам как се сприятеляват момчетата, но момичетата се сприятеляват по визия... Отдавна бях ученичка, но смених 4 училища, така че имам опит. Винаги, където и да съм отивала, са ме преценявали по визията, има си групички, аз винаги съм успявала да се харесам на тези, които имат възможността да избират, т. е. са по-готините. Казвам го със съжаление, защото знам как са се държали с по-неугледните (с лоши дрехи или пълни, с очила, някакви забележими странности на визията).
Така - визия ако имаш ще те изберат, ще идват при теб, а оттам е лесно, бъди приятелски настроен, това значи да си усмихнат, с добро отношение, после идва и споделянето, да имате за какво да си говорите и да правите... Може и да сте 10 - ти клас, т. е. на 15-16 г., но това не значи, че нямате една почти оформена личност, с интереси, занимания, принципи дори... С повече слушане и умерено споделяне в общата група, ще научиш неща и ще успееш да отсееш, после с един или двама-трима сформирате по-близко познанство, защото сте сходни..
Трябва да нямаш желание за общуване и опознаване, за да имаш проблеми със сприятеляването, или да си много отблъскваща личност. Честно казано - има такива и жалко за тях, но и са нетърпими, аз като по-жалостива съм давала шанс на отритнатите, но наистина не са окей тези хора, не говоря общо, има и изключения, сприятелявала съм се с пияници, анархисти, сектанти, все странни птици, но има един особен тип хора - кофти енергия лъха отт тях и никой не ги иска.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 55f2fd661e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Усмихваш се, поздравяваш, после се представяш. Започва се с разни глупави битови въпроси- Защо се записа на този курс? Къде учиш/работиш? Искаш ли да седнем на една маса, нямам познати тук? Искаш ли да изпием по едно кафе в почивката/след курса?
От отговора на първия примерен въпрос ще можеш да завържеш поне 2-3 теми.
Важно е да бъдеш приветлива, да се усмихваш, да говориш спокойно, да не изглеждаш все едно преди малко някой ти е взел закуската. Номер 2 ти е дал една интересна гледна точка, като момиче и мен много пъти са ме посрещали по визията, но за първи път се замислям. Определено, ако отивам на ново място и се успа, следователно си изглеждам недоспала, никой няма интерес да дойде до мен. В други ситуации хората се опитват да се сприятелят, защото и те нямат желанието да бъдат без другарчета по време на курса. Това трябва да го запомниш. Никой не е твърде различен от теб. Повечето хора, попадайки в нова среда, също се чувстват не на място и имат желанието да се сприятелят, но същевременно се притесняват леко. Помня, че когато се записах на един курс в 9 клас много се притеснявах, че не познавам никого. Заговорих се с една групичка от хора и по едно време се замълчахме. И аз така си изръсих, че не искам да си мълчим, защото ще ми е много самотно цяла година да нямам с кого да постоя 5 минути навън в почивката, а не съм много общителна. Групичката непознати прие тази искреност много весело, всички започнаха да споделят истории как те са попадали в нови среди, как им се е случвало да се притеснят, че не познават никого или дори истории, в които са се излагали пред непознати. Тогава за първи път ми дойде на ум, че хората се отпускат да споделят, когато и ти споделиш нещо. С течение на времето много пъти съм попадала в сходни ситуации, които са ме убеждавали, че ако един човек сподели, другите също споделят и после се усеща лека сплотеност. Затова не трябва да се притесняваш да говориш открито. Няма да си казваш и майчиното мляко, но ако имаш нещо на ум, кажи го и на глас. В голям процент от случаите ще срещнеш разбиране и ще завържеш нормален разговор.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker