Не мога да заспя...!? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не мога да заспя...!?
преди: 12 години, 11 месеца, прочетена 32547 пъти
Здравейте! Момче на 16 год. съм. Моче проблем, е че не мога да заспя. Има много фактори на моята възраст, които влияят на спането: момиче, духове, енергийни напитки и кафе. Като цяло нищо от горепосочените не се свързва с мен.

Всяка вечер си лягам в леглото към 23:30. Спи ми се клепачите ми натежават но седя буден, просто ми се спи но не заспивам. Така издържам до 2-3 през ноща а често съм стигал и до 5-6 часа. Първо в живота ми няма никакво момиче в момента а също така и от миналото а и не ме интересуват др. момичета в момента. Не се страхувам от духове, мисля че е детинско но не изключвам възможността да съществуват, но и за това не ми пука. Не пия кафе, не пия безалкохолни, енергийни напитки и алкохол. Не съм се напивал, не пуша не взимам наркотици. Храня се нормално и здравословно. Пия само вода а по празници може да се случи и вино и шампанско да пия.

Така изключихме някои от факторите, които може да ми влияят на съня. Ето още един за, който се сещам. Някои бихте казали, че не се натоварвам през деня, но не е така. Сутрин ставам в 8 - правя си закуска и излизам да тичам из квартала(т. нар. джогинг). По-късно отивам на фитнес и стоя там около 2-3 часа(правя упражнения, изпозлвам уредите, играя с другите тенис на маса и т. н. ). Към 7 часа отивам да играя футбол и изкарвам до 9 - 9:30 вечерта. Връщам се много уморен и скапан, къпя се и вечерям, гледам филм и си лягам. Колкото и да съм изтощен просто не заспивам. През целият ден ми се спи а вечерта съм пълен с енергия. Докато лежа към 2-3 часа вечерта ми се иска да стана и да танцувам като луд, просто пълен с енергия. Макар, че напълно не вярвам в измислени неща, започна да ми се мярка една мисъл в главата:

1. Вечер не мога да спя.
2. Вечер съм пълен с енергия дори да обиколя цяла БГ.
3. През деня ми се спи и се дразня от слънцето.
4. Много съм бял - В смисъл ходя на плаж, печа се от години но кожата ми остава много бяла.
5. Много съм студен - За пример ще дам зимата: Увит съм в юрган и одеяло, освен това съм блуза и анцунг и чорапи и с шапка а и парното върви. Правя го за да свалям кг. не че съм дебел просто за да ми се оформя тялото с тренировките. И както съм увит като ескимос на 25 градуса вкъщи като стана и си пипна краката или тялото целият съм вледенен а въобще не съм изпотен.... >>>>>

Ето още един фактор за мен! Не мога да се изпотя? ! Тичал съм из квартала на слънцето сега както е 40 градуса на слънце и 35 на сянка и не мога братче, не мога да се изпотя. Не знам, ходил съм на лекар той ми е казвал много пъти нормален си нищо ти няма. Дори 1 път като отидох ме прати при една др. лекарка специализирана не помня в какво и тя ме прегледа и тя каза нищо ти няма.

А ето и още един. Ще кажете, че не заспивам, защото се притеснявам от нещо на следващият ден. Например ако учехме сега от домашни или изпитване: пълен отличник съм, пиша си домашните и нищо не ме притеснява. Готин съм, красив много момичета се интересуват от мен но не харесвам никоя от тях. Когато му дойде времето ще срещна подходящата. Като цяло за абсолютно нищо не ми пука, дори за смъртта... добър съм в това, което правя и не се оплаквам. Не е имало смъртни случаи в семейството скоро(в последните 5-10 год. ) и се надявам още толкова да няма. Не се притеснявам от бъдещето, решил съм с какво да кандидатствам, събрал съм пари дори за университет в чужбина. На компютъра се мяркам ей така за макс. половин или 1 час да видя какво става в фейсбук и да се чуя с някои приятели.


Нашите не ми дават да вземам хапчета за преспиване, а и аз не мисля и да вземам(те са като наркотик). Напълно нормален живот водя а се чудя защо имам такъв проблем. Чудя се защо? Имам приятели, които по 10 часа играят т. нар. WoW и LoL игри на компютрите си всеки ден и спят като умрели а в свободното време си приказват какво са правели в играта цял ден. Аз се натоварвам 50 пъти повече от тях и нищо ама нищо не ми става.

И така въпроса ми е към вас посетителите на сайта дали вие се сещате какъв е проблема ми? ! Ще се радвам да го обсъдим, а пък и ми стана хубаво като го споделих. Просто в живота за нищо не ми пука, защото знам, че всичко мога да направя. Излизам с приятели всеки ден, абе като цяло правя всичко... ама не не заспивам. Нямам страхове, нямам никакви проблеми в семейството или другаде. Зная 3 езика перфектно и още 1 горе долу. Живота ми е перфектен но ако продължавам така да съм унил през деня не знам как ще се задържа на някаква работа. Общо взето само за това се притеснявам, че един ден докато работя просто от възрастта ще заспивам на бюрото и накрая ще ме уволнят, .... :(

:)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 62

преди: 12 години, 11 месеца
hash: cebe87f4a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти си вампир, от истинските:))))
Ева

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 4ea8785f4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   спокойно, не си вампир! Нещо те мъчи подсъзнателно... или просто е от пуба, хормони!
Съветвам те ВИНАГИ да ставаш и да лягаш по едно и също време.
Вечер не гледай филми, а чети книга, така ти се доспива много. Аз също по принцип съм точно като теб, когато следвах учих цяла вечер, после на лекции, после на работа, спане, учене пак цяла вечер и вечер съм 100% по-работоспособна, но такъв е животът, че трябва да се напасвам на ритъма на другите.
Съветвам те също да опиташ с мастурбация, от това се достпива веднага.
Има едни чайчета от билковите аптеки, и те са добри, опитай и с хапчета Валериана...
Напоследък, понеже нямам и желание за книги си затварям очите и почвам сама да си измислям истории, никога не достигам до края им, защото заспивам!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 346f65c49a
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Еми наистина съвета за Валериана е доста добър. Но смятам, че на теб проблема ти е, че ти липсва стимул. Има такива хора, примерно и аз съм така, че като няма някакво предизвикателство, нещо повече да направя, ставам непукистична и без желание за нещо. Не мога и аз да си го обясня - имам предвид като имам много неща, мечтая за ваканция, ама дълго време нямам ли какво да правя - имам предвид цел или стремеж към нещо, не мога да заспвиам като тебе и ми е едно непукистично. Може би при теб е от това, че ти смяташ, че всичко един вид си постигнал и че няма какво повече да желаеш от живота- имаш си оценките, приятелите, женското внимание, фигурата, хобитата, познанието на езици. Трябва по някакъв начин да намериш някакво ново предизвикателстов - нещо, което още не си направил и което за те мотивира психически. Защото определено проблема не ти е физически или че си вампир, а просто си изцяло задаволен от живота си за сега и не знаеш какво повече можеш да направиш - а за човек свикнал постоянно нещо да прави, да учи езици и така нататък, това си е направо унищожително.
Сега не ми идва на ум какво да те посъветвам да правиш, ама сто процента поне като почне учебната година, ще ти мине :)
Ана

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 83700cf8fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Знам, че не съм вампир :D:D:D Ева ме взе за детенце.... На мен целият ден ми е определен какво да правя, ако трябва да добавя нещо което да свърша през деня го правя без проблем. Ученето не! Уча по 2 часа на ден и макс. по 3-4 петици да имам в годината :) И аз като всички тинейджъри мастурбирам. Пил съм и чай на какви ли не глупости видени в интернет съм се подлагал ама нищо :Д

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 232fd4e900
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   колко часа сън ти се събират на ден?
най-важното е хигиената на съня - хладно помещение - за тази цел проветрявай само сутрин, после затваряш, за да не влиза горещият въздух... Какви са завивиките, леглото?
Лягане точно в определен час и ставане в точно определен час. Лека храна. Книги, не филми преди лягане. Валериян на капки се взима, това е растителен продукт, без рецепта! Има и други комбинирани чайчета, те също са добри. За мастурбацията - трябва да е точно преди лягане. При мъжете точно след края се изхвърлят хормони, които ги правят сънливи (и доволни) - не случайно много жени се оплакват, че мъжете им само... и след това се обръщат и спят.
Ако нищо не помогне - отивай на лекар.
(имаш ли родител, роднини с този проблем? )

 
  ...


...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 469907e5e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Поеми малко контрол над ума. Затвори си очите, влез в ума си, изтрии всякакви мисли от него, и го задръж празен. Тогава се отпусни, и заспивай.


-Death_Blade ^

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: e98c0d39c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Death Blade, ти си направо като един хипнотизатор, бе човек :D
Авторе, иди при хомеопат и разкажи за проблема си, ние не сме специалисти или поне аз не съм забелязала да има такива в сайта.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 6849ff1982
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Чувал съм, че има много рядко хора който им стига 2-3 часа сън.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 4663338ef9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   И аз съм като теб! Само че малко по различно.. Пред деня работя с часове, чистя вкъщи всеки ден, щото наще нямат време и аз трябва да чистя и да го готвя понякога.. Всеки ден едно и също.. Е разбирасе излизам с приятели много често, ходя по купони, басейни, плаж и сякви такива неща. Вечерта като се върна пак работя.. работя. И към 10-11 сядам малко в нета.. После се къпя, оправям се и си лягам. Към 12-1 съм в леглото, изморена и изтощена от всичко.. Опитвам се да заспя ама не става. Толкова много ми се спи ама слабо ;д нищо не става.. И аз като тебе пълна съм с енергияяя. Направо мога да стана и да варвя цялааа вечер :D И аз като теб много съм бяла.. и много малко почернявам, апък се пека почти всеки ден.. Един път бях останала на плажа 6 часа и пак нищо.. само бях изгоряла ама после пак беличка.. Незнам много ми е странно.. Не съм споделила с никой за това, просто съм свикнала вече.. Не съм от най-умните в училище, но не съм и глупава. :) Абе незнам, странно ми е и се радвам, че има някой като мен :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: b86194d661
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Когато не мога да заспя, прилагам техниката на баща ми. Лягам, затварям очи и почвам да си представям как кръвта ми тече, като тръгна от големия пръст на крака, после останалите пръсти, после глезена и т. н. и заспивам за има няма 10 мин. Другото, което знам е, че скоро преди ядене не е добра идея да се спортува, защото спорта тонизира тялото и изстрелва хормони, като адреналин например, които не ти позволяват да заспиш. Опитай да преместиш ритането по-рано... щом си лягаш в 23:30, а успяваш да заспиш в 02:00 и спираш да играеш в 21:30, значи ти трябват около 4:30 часа за да се успокоиш...
Лола

 
  ...

...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 8027b4fcd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Aз съм чувала , че когато не можеш да засщиш някой мисли за теб .

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 35559bbb4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   модератор - пишете на кирилица!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 7d70b23ae9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Мале, какви глупости изчетох тук, да се смееш ли, да ревеш ли?

Приятелче, имам същият проблем. Изглеждаш ми много готин, умен, не си ли се разровил из книги и нета да прочетеш за проблема си?

Отиди на лекар да си направиш изследвания и всичко ще се оправи, гарантирам ти.
Аз съм на 21 години и ако искаш ми вярвай допреди 2 години бях така - още от дете не мога да спя вечер. Цял ден върша нещо, уморена съм, лягам, но не мога да заспя. Средното образование си го изкарах едвам-едвам, защото първите смени на училище ми идваха много трудни, при положение че не спях вечер. Когато бях втора смяна се наспивах през деня.
Винаги ми е било много по-лесно и приятно да се лакирам вечер, да чета вечер, да уча, да си правя прическа, всички ми се изумяваха. За изпитите ми в университета цяла вечер не спя за 1 вечер целият учебник изяждам и сутринта ставам, отивам и изкарвам 6-ица, а колегите месец по-рано почват да се подготвят. Абе, луда работа, но това е убиец за здравето. Ако успеех да си открадна 2-3 часа през деня и 1-2 през нощта беше чудо. Сутрин, ако трябваше да ставам рано подута, крива, уморена.. мнооооооого зле. Много пъти съм питала личната с и лекарка, тя ми казва, абе нямаш проблем - лягай рано, не яж преди това, спортувай не знам си кво.. Братче, аз по цял ден като теб спортувам и на лекции, и на работа съм ходела - по 15 часа смени и пак не заспивам. Докато не попаднах на човек със същият проблем, който ми каза, че е бил така преди и от няколко месеца е много добре. Каза ми да си направя едно просто тъпо изследване на хормоните, което и преди съм си правела, но кой да обърне внимание на хормона на съня, който при мен направо беше нулев, нямаше го... :D Забравих как се казва, в интернет потърси - направих си пълни изследвания и специалист ми изписа точните хапченца, които нямат никакви странични ефекти, както другите за сън. Защото повечето са... меко казани ужасни / опитвала ли съм какво ли не /.. Ако си ги пиеш постоянно и спазваш режима - заклевам ти се като нов ще си. Направо родителите ми ми се подиграваха, 22:00 в леглото ЩАСТЛИВА, като нов човек, спя като къпана. И така, месеци наред ходех наспана, бодра - и си казах, че няма смисъл повече да ги пия режима ми се оправи, и сега лятото ги спрях и пак почна кошмара.. Даже, ако искаш ми вярвай снощи цялата вечер гледах тавана и си викам дали има други такива нещастници като мен, мислех си колко е ужасно и как при някой като мен нищо не помага - ни броене на офце, ни умора, ни изчистване на съзнанието от глупости, нищоооооооооо... И сега, днес пак отивам да си ги купя, че почна да става кошмарно като преди.

Ако се интересуваш и вярваш на думите ми, мога да проверя как се казваха и да ги опиташ, те са и евтини.. Само, че не знам дали можеш да си ги вземеш, защото сега се сещам , че познат психиатър ми даде някаква по-специална рецепта, от сорта на тези зелените..

Но най-добре е да си направиш въпросните изследвания и да се консултираш с добър лекар. Желая ти успех и съм убедена, че ще се оправи проблема ти.. Щом след 20 безсънни години се излекувах, и ти ще можеш! :)))

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: aac349baae
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Абе човек ти си извънземен, разбира се в рамките на шегата.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 17c7ee474a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   до автора:ти каза че в стаята е 25 градуса еми е тогава кво се чудиш? ! нормалната темп. в стая за спане е 18-21 градуса.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 2fbbbfbc06
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Мммдаа.. ии аз съм така през целия ден мога абсолютно нищичко да направя, но вечер започвам да уча, да се лакирвам, правя си прически.. абе всичко което би трябвало да се прави през деня :D Не знам как успявам да се справя с толкова неща и в училище и към притенциозните ми родители! Може би стоя до 3:00 после слушам музикаа пия кока-кола (не ме нападайте ) :D:D ии може би след 1-2 часа лягам ей така, не защото ми се спи ами защото съм придобила някакъв навик.. моята кожа е доста бледа:) Очите ми се променят от зелено в кафяво и обратното! Доста съм силна и физически и психически.. гордея се със себе си макар никой да не е перфектен! Не мисля че съм вампир, върколак и всякакви такива щуротии ами един от многото хора по света които са изумителни по свой начин!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 3203dd7ce1
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

17.   НЕ си въмпир ти си студенкръвен

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 86aed8f8a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   не си вампир и си си напълно нормален. има два типа хора - едните са активни през деня, другите са тип сови - активни са ве4ер и през но6та.
ти явно си от вторите. пробвай някой от следните не6та:
1. Направи си режим. 23. 30 е късно за лягане в нормален режим. принципно нормално е 8 4аса сън. пробвай да си ляга6 по-рано. лягай си в 22 4аса, а ставай в 7 (Или 6 ако си първа смяна даскало)

2. забрави за 4етенето, компа и многото телевизия ве4ер - това държи мозъка активен и няма да ти се доспи.

3. колкото и странно да ти зву4и и хранителния режим има зна4ение. 6том тренира6, да не взема6 и някой стимуланти за мускулна маса и тем подобни? Ако взима6 - безсънието им е като страни4ен ефект.

4. топло мляко преди лягане - малко от филмите и за деца, но вър6и работа

5. ве4ер преди да си легне6 прекарай на лента в мисълта си целия ти изминал ден и ако има не6то, което не си довър6ил или доизяснил просто го отхвърли за утрото. или ако не6то те е притеснило - виж дали може6 да го ре6и6 или да го остави6 за сутринта. просто трябва да си легне6 с из4истен и ясен мозък, мисли и съзнание.

6. секс или мастурбация преди сън наистина действа

7. валериан да пие6 пак е добре, не е не6то към което да се пристрасти6, безобидно е, но успокоява. а може да има не6то подсъзнателно, което не подозира6, 4е ти действа.

8. малко притеснително е отно6ението ти на непукист - странно е, 4е си много самоуверен и със само4увствие, но в съ6тото време не ти пука за ни6то - да не би всъ6тност много да ти пука да не се развали перфектния ти живот и това подсъзнателно да не ти дава да спи6?

не мисля, 4е има нужда да ходи6 на лекар и за някакви изследвания, вси4ко е в главата ни - просто си легни с мисълта, 4е 6те заспи6 и спазвай режим

 
  ... горе^
преди: 11 години, 14 дни
hash: f0893008a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Аз смятам че животът ти е прекрасен но просто това е една фаза от живота която рано или късно ще приключи!!!

 
  ...
преди: 11 години, 13 дни
hash: a938857467
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Намери си гадже, което да те скъсва от секс, и ще спиш като къпан.

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 дни
hash: c3305539e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   значи аз имам голям проблем лягам си в 00:00и заспивам в 4:00сътринта моля помогнете

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: feb4928ff1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   аз съм на 13 и заспивам в 3 - 3 и 30

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 464b9366f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Ами и аз съм така обаче не спя по цяла нощ пия топло мляко ихапвам по парченце шоколад милка. Става ми така/да не моха да спя/ значително рядко, но когато стане е отвратително. Понякога до такава степен се притеснявам, че започвам да плача. Понякога ме приспива хахаха. Ами за съвет ще ти дам : лягай си към 22:00 и не гледай ТВ преди сън а чети книга по половин час до 22:30 аз успявам да заспя по този начин. Единственият смислен съвет тук, който открих е : лягаш и си представяш някакви истории докато не заспиш:)

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: b08eb526a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   До автора:
В рамките на шегата ми приличаш на вампир, особено като прочетох това че не можеш да се изпотиш и все си суден, на което повечето коментиращи не са обърнали внимание. Но аз мисля че може и да не можеш да спиш от преумора. Когато си прекаено уморен, не можеш да заспиш. На мен също вечер понякога ми идва енергия - танцувам, лакирвам се и пиша истории които винаги ми идват на ума вечер. Изглеждаш ми готино и умно момче но пак ти казвам като изключим това да си вампир :Д:Д:Д май се преуморяваш

Нели :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 13056ee92c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Момче на 16, заспива в 23. 30... за първи път го чувам! Аз, дето съм на 13 заспивам към 4-5 :Д Иначе и аз съм като теб, мъча се час и после се унасям и заспивам, но опитай с хапчета за сън, помагат.
Ж13

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 52f8031aae
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   пробвай например цял ден да си на компютъра вместо да се натоварваш и виш дали ще стане. Имам приятели, които по 10 часа играят т. нар. WoW и LoL игри на компютрите си всеки ден и спят като умрели

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: a70f5917c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   Здравей, ежедневието ми протича горе-долу като твоето. Аз също имам проблеми със заспиването и разбрах защо.. пренатоварвам се! И съм сигурна, че го правиш и ти. Няма момче което да не дава всичко от себе си във фитнеса. Аз съм момиче и правя лек jogging сутрин, но деня ми е доста натоварен и без да се усетя съм се пренатоварвала и дори да ми се спи адски много, просто не мога. Лягам си след 00:00 и към 3:00 вече не издържам да лежа и почвам да се разхождам из стаята. А когато съм на училище уча вечер и това също не влияе добре на съня. Затова ти препоръчвам да учиш в ранните часове на деня, да намалиш фитнеса и да не се изморяваш много, пий по една чаша топъл чай преди да заспиши се надявам да има резултат, защото при мен вече има. :)
18г

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: e0108d9197
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Също така когато не можеш да заспиш значи си преуморе

н. Можеш да си помогнеш когато ядеш и си мислиш за нещо. Ядвнето аздвижва кръвта в стомаха ти и това те успокоява


N24

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: e4bb78b89d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   До коментар номер 20,
Да то така става...гаджетата като рибки ли са?Измисли нещо по-умно,ако обичаш.
А относно до автора на тази тема,пращам ти линк (дано не е забранено,че рекламирвам,просто искам да му помогна) и се надявам да подейства http://blog.caspie.net/2007/05/31/как-да-заспим-по-лесно/ дано съм помогнал :)

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 2a26d83881
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   имам абсолютно същите симптоми само дето съм пристрастен един вид и към кръв не мисля че съм вампир или нещо подобно, просто понякога мисля само за кръв и дори несъзнателно се режа само и само да вкуся кръв и после когато видя следите от ножа или иглата дори се шокирам как така съм го направил а иначе съм същия като теб - с добри оценки, добър външен вид, спортистче абе всичко е както трябва, така че споко има и по лоши случаи ;)

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 59016ede20
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

32.   И аз като Ева.. Наистина си помислих че си вампир ;д ;д ;д ;д ;д ама докато го четох се едно вампир го пише без да знае че е вампир ;д ;д

Валентина

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 7109d64657
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

33.   Спортуваш, храниш се здравословно и не спиш... Според мен в твоя случай виновен е тестостеронът! Храниш се здравословно и ходиш на фитнес, тичаш и тнт... Ако приемаш някакви витамини или прочие е възможно организма ти да се пренасища от витамини и затова си енергичен. Също така ако мислиш само за тренировки и прочие не за.... :D Съветът ми е да продължиш да тренираш и да се храниш здравословно, но започни да се празниш по-често! (най добре си намери мацка и... ) Надявам се да съм помогнал. :)

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 9504e64d0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   аз съм на 17 и когато немога да заспя пия арян и ям сладко
но ако не помогне запоцни да си играеш на телефона и след време се онасяш

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 7f75fb42a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Аз съм същата а съм на 12 години всяка вечер не мога да заспя. Всяка вечер седя до 5 часа и не мога да стана за училище като стана сутрин имам чуството че ште припадна моля дайте ми някой съвети. :( :( :(

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 4ac53a5298
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Същият проблем. Вече седмица не мога да заспя по-рано от 7 сутринта - изгрее ли слънцето ми се доспива, ала легна ли си преди това, уви, просто не мога да заспя. Тъй като отскоро при мен се прояви т. нар. "паническо разтройство" просто не мога да се отпусна и да заспя (на 18г. съм и, за мое съжаление, съм сам на квартира)и затова разни методи за "представя как работи тялото ти" не помагат при мен, а дори напротив.
Към момента смятам, че виновникът е ниско ниво на мелатонин, но не съм си правил изследвания, а и едва ли скоро ще стане това, тъй като според родителите ми "просто съм си обърнал деня с нощ".
Общо взето, мелатонинът(т. нар. "хормон на щастието" и "хормон на съня") е свързан със смяната на светлина и мрак т. е. ако прекалено много се излагаш на слънце и прекалено малко на мрак(или обратното)проблемът ти може да се дължи именно на ниските нива на мелатонин.
Съществува и "разстройство на съня с отлагане на заспиването", по което съм чел няколко статии, които са доста противоречиви, затова няма да ти обяснявам какво представлява.
Проблемът за вампиризмът е колкото смешен толкова и, може би, верен - не мога да ти кажа със сигурност, но не се бой - ако нямаш нужда от кръвопреливане за да оцелееш то едва ли имаш "вампиризъм"("вампирзмът" е вид генетично заболяване, мутация, при която хемоглобина не изпълнява достатъчно добре своите функции, поради което страдащия е със студени крайници, оголени кучешки зъби, бледа кожа, и получава "обриви" при излагане на слънчева светлина).
Нямам препоръки към теб освен да си направиш една цялостна картина, поне на щитовидната, околощитовидната и хипофизната жлези. Дори, самият аз бих се радвал на нечии чужди препоръки, тъй като наистина си нямам на идея какво става и защо не мога да спя, тъй като само след седмица трябва да се явя на доста важна за бъдещето ми олимпиада, а ако дотогава не успея да се наспя, едва ли ще успея да се представя достатъчно добре.
18г., мъж

 
  ...

...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: c20c68ed47
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   Според мен много ти се натрупва през деня.. :) Аз съм същия много неща ми влияят на съня. Не мога да заспя цяла вечер съм тъй, хем и моя ден е мега натоварен... Спокойно нормален си.. просто не си изразходил цялата си енергия.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 27 дни
hash: 8081de2e34
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   Здравей, малко е късно с моя коментар, обаче искам да ти кажа две неща:
1. Отпусни се, не ги мисли нещата толкова, много го анализираш и търсиш причини, поводи, следствия.. Просто спри и да не ти пука.
2. Има малък шанс да ти е скучно, животът ти е подреден, идеален, но май ти липсва нещо което да ти е страст един вид. (Не говоря задължително за момиче, може да е хоби или каквото искаш)
Определено не си вампир!!! На това много се смях.
Аз съм на 23 жена съм и страдам от същото. Не мога и не мога да спя, предполагам че при теб проблемът вече е отминал.

 
  ...
преди: 10 години, 14 дни
hash: 880cefd047
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   О, да, отмина:изглежда просто самия ми режим е бил нарушен. Може да е било хормонален дисбаланс поради стрес, а може и просто да съм си "обърнал деня", но успях да се справя с проблема. Моята техника беше следната:в 11 гася всички светлини и техники, затварям всички прозорци за да не чувам шума отвън, лягам в леглото и просто заспивам(изключително важно е да нямате часовник около вас - не ви е нужно да знаете кога сте заспали и колко сте се въртели в леглото преди това - на вас ви трябва сън). Да, първия път ми отне със сигурност повече от час, но в крайна сметка съумях да успея да отстраня своя проблем и то без чужда помощ.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 99d6abf442
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   Просто когато не можеш да заспиш вечер се постарай да не заспиш до вечерта. 24 часа няма как разбира се, да се компенсират само с една нощ, и може би ще станеш след обяд ОТНОВО както предполагам спиш през деня до късно, за това си сложи аларма. не заспивай, ако издържиш до 9 10 - чудесно легни си и стани към 12 на обяд. Първият ден ще ти е уморен защото както вече споменах не се компенсира, но на следващата вечер ако е подействало ще си легнеш пак рано и пак стани към 12. След това вече ще можеш горе долу да си балансираш и контролираш лягането и ставането. Бъди контрола ти. Навивай аларма! и тялото ще ти свикне с режима

Послепис: Издържала съм да не спя 48 часа, и много пъти по 24. Имам същият проблем. Няма да стане нищо ако веднъж не спиш 24, ако това те притеснява.

18г. женски пол.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 6b192b1259
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   Здравейте. Аз съм момиче на 25 г. И на мен ми е много трудно да заспя! Но и не мога да се храня. Много ми е трудно да водя нормален живот. Сама съм без родители и имам някой проблеми които ме мъчат! Ходила съм на психолог за почти всичко което ме тревожи, но пак не мога да се отпусна и да заспя. Незнам какво да правя. Защото това не е постоянно така, но като започне не мога да се справя и това повлиява на работата ми. Ставам по изнервена и чесно казано наистина нямам на идея какво да правя! Не искам да пия никакви нещата защото се притеснявам да не се пристрастя.

 
  ...

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: d9ed78c65d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

43.   Номер 42.
На това трудно се намира решение, аз съм автора на темата.
Истината, е че реално решение все още не съм открил на проблема си. Смятам, че психолози и всякак вещества предписани ми от тях ще са далеч по-вредни за мен и затова не ходя при тях.
Честно казано винаги ми се е искало да поговоря с хора в моето положение, но тук няма да се получи, тъй като не приемат споделянето на контакти.
Това, което реално се опитвам да правя в момента е да си лягам рано и да опитвам да заспя. Преди се бях отчаял, че когато и да си легна ще седя в леглото с часове и няма да заспя и затова и си лягах винаги късно.
Сега се опитвам около 22:30 да заспя, но за сега не е особен ефекта. Заспивам около 00:30. През цялото това време мозъка ми работи и си мисля какви ли не глупост от миналото и от настоящето.
Мислил съм за медитация и дали би помогнала за това, но ми е някак странно.. не мога да издържа 30 минути в такова положение, явно защото ми липсва тренинг.
За 3 години почти никаква промяна по моя проблем :D А и свикнах с начина на живота, макар че не е много приятен.
Вече го няма и здравословния начин на живот, който съм описал в темата. Пия безалкохолно и алкохол също. Водата рядко намира място в ежедневието ми, освен при миене и да пийна някой път така ако съм ожаднял или след тренировка.
И все пак познавам десетки хора, които пият и кафе и какво ли още не и енергийни глупости и спят като нормални хора. Лягат си в 3 през нощта да речем и в 7-8 сутринта са на крак и са в перфектно настроение, докато аз съм като смазан, все едно съм работил цяла нощ а не съм почивал. :D
Изключвам това да е от всякакви храни и начин на живот, това е мит според мен и много лекари го използват щото така си мислят и те.
Всичко е на психическа основа и има някакви неща, които са ни повлияли в живота за да сме така. Проблема, е че аз не се сещам за подобни неща.
Съветвали са мен какво ли не... да не ям 2 часа преди лягане, 1 час преди лягане да чета книга а не да гледам ТВ или да съм пред компютъра, да спя на еди коя си страна, да не е задушно в стаята, да спра да ям шоколад и сладки неща, да спра да пия безалкохолни и т. н. да ама не.. лишавах се много време от такива неща в крайна сметка без резултат. Спрях кафето, рядко пия едно когато съм в компания примерно... и няма да разширявам още поста от какво още съм се лишил. Въпроса е явно в психиката, а това си нямам на идея как да го поправя...

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 077fc75077
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   Заради късните тренировки е. След спортуване в тялото се отделя голямо количество ендорфин и се изпълваш с енергия и вместо да ти се приспи можеш да изкараш на крак още един такъв натоварен ден. Освен това тр. да си лягаш не по-късно от 22:20. А и вече толкова си се пренавил, че не можеш да спиш, че лежиш в леглото и мислиш само за това. Казвам ти го, понеже живях така близо 2 г. Поседствията не са приятни, затова вземи мерки.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 2ebf7c0010
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

45.   Какво им е лошото на хапчетата? Има такива които не са наркотични -т.нар невролептици.
Препоръчвам ти Олфрекс, хлорпротиксен,амитриптилин или лепонекс.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: b998f0ce7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

46.   Най-добрите приспивателни за мен са "Под игото" и "Война и мир". До 30-40 минути съм заспала.

Съвсем сериозно - намери книга, която да ти е безумно, ама безумно тъпа. При мен винаги помага.

Другото за което се сещам е да мастурбираш като си легнеш. После би трябвало да ти се доспи, поне твърдят че на мъжете им се доспива след оргазъм. Не мога да ти кажа, момиче съм и на мен лично не ми се доспива след това.

Може да споделиш с лекар притесненията си относно съня. Ние не сме лекари и не можем да ти кажем със сигурност.

Успех и сладки сънища ;)

Бамби

(Ако се окаже че си вампир, пиши ми по някъкъв начин, защото искам и аз!!!)

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: d9ed78c65d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

47.   От автора:

До номер 44: Тренировките ги спрях вечер, правя ги през деня. Лягам си около 22:30 вече и записвам към 1:00. Истина, е че съм се пренавил, че не мога да спя и не знам как да го променя.. на психическа основа е и се чудя какво да правя.
Ясно, ми е че последствията са сериозни.. става един доста объркан режим на живот.

До номер 45: Лошото им е че ги приемам в ранна възраст. Всичко, което не е на билкова основа и съдържа всякакви химични добавки ще ми навреди. Пробвал съм с хапчета за успокояване там от разни билки мента и т. н., също и с чай преди лягане но не се е получавало.

Изглежда и че медитацията не ми помага, та тя още повече съживява тялото ми отколкото да го отпусне. Всъщност отпускам се но не в смисъла да съм изморен и да заспя. Мога да съм много изморен да ми се спи изключително много, но ми трябват 20-30 мин. в леглото и съм зареден отново с енергия :D

Ще споделям ако има ефект от нещо и ако постигна някакъв напредък! :)

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 2ebf7c0010
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

48.   До автора:
Това е един упорито втълпяван мит! Изобщо няма да ти навреди, безсънието повече ще ти навреди! Напротив - в млада възраст лекарствата се приемат много по-добре от организма и не увреждат черния дроб. При възрастните вредят повече, на някои лекарства изрично е отбелязано че при възрастни хора могат да влошат мозъчната дейност.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 41ddc5ecc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

49.   Като гледам историята ти е от 3 години вече. Не съм чела никакви мнения така, че се извинявам, ако има някой с подобен отговор.
Аз имам същият проблем, по-скоро имах, но от време на време се появява за няколко дена и пак си отива. :D Ами значи моят проблем със спането се появи февруари миналата година. Просто една нощ не можах да заспя и понеже винаги съм спяла хубаво аз това нещо го приех много на сериозно, ама много. На следващия ден само за това мислех, вече от притеснение не можех и да ям дори, и то щом има притеснение се знае, че няма да се спи. Да, но това аз тогава не го знаех и вечерта не можах да заспя. Така на следващия ден също се притеснявах и не можах да заспя, така и на следващия и на по-следващия ден.... По цели дни само за това мислех, ровех се из интернет да търся лекове за това безсъние, и така и не намерих... И накрая реших да отида на лекар, понеже това продължи вече месец и половина. Тя ми предписа там някакъв чай от копър, е да, ама не помогна. Толкова нощи съм и ревала. На училище бях скапана, абе въобще вече не исках да живея. И дойде лятото като, че ли от излизането навън някак си се отпусках и не мислех чак толкова.. Не съм пила хапчета, защото не исках да се пристрастявам. И така просто то всичко се оправи от само себе си, много бавно и след месеци притеснение и плач, но се оправи. Е да, не напълно, защото има случаи отново да се появява, но като не му мисля и то си отминава. Въпроса е във волята. Ти трябва сам да повярваш, че ще можеш да заспиш и то ще стане. Аз например много се отпускам като слушам музика. Преди не бях така, но от месец заспах докато слушах музика и така всяка вечер, а и не само. All day, all night си слушам музиката :DD И просто излизам от реалността, или просто като си легнеш започни да мечтаеш. Ще се изненадаш колко бързо ще заспиш, ако се принесеш в страната на мечтите :D Но не да мислиш, а да мечтаеш. Щото аз като почна да мисля и цяла нощ си мисля, пък като се замечтая и откъртвам. :D
Айде успех ти желая и дано по-скоро се оправиш, че знам какво е гадно. :)

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: c260328b96
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

52.   Здравейте, аз съм момиче на 17 години проблемът в мен е че не мога да заспя нощем лягам си около 5:00 6:00 сутринта това се получи след като с приятеля ми дойдохме в една квартира и от тогава само сутринта заспивам до днешен ден. Не пиа алкохол, енергиини напитки, не се дрогирам само пуша. От 4 месеца съм така откакто дойдох в новата квартира. Какво да правя вече не издържам. Моля помогнете ми. благодаря.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 86bd2b6d0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

54.   Хора моляви помогнете ми, гледаш един страшен филм и сега немога да заспя

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: a93810b38e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

55.   Трябва да се натоварваш психически, а не само физически.

 
  ...

1-50 от 62
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker