Хомофоби! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Хомофоби!
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 3040 пъти
Здравейте! Не, не съм лесбийка или нещо подобно. Просто подкрепям обратните.
И разбира се, родителите ми ИМАТ ОГРООООМЕН проблем с това.
Една вечер, майка ми ми взела телефона и почела историите, които измислях... И разбира се, в тях имаше гей работи.
Не знам какво да правя, честна дума.... Рисувам двама гей-персонажа от любимата ми книга много често, това ме успокоява. Не разбирам, какво против имат хората еднополовите двойки.
Пак казвам, не съм лесбийка и не смятам да стана.

Наистина ми трябва съвет.........

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: b6b4547051
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма как да промениш родителите си. Просто обясни това, което си написала тук, на майка си (че персонажите просто са ти любими и че ти не си обратна).

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 659a9e6389
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Живеем в хомофобска държава. Това е. Помисли да се изнесеш когато пораснеш, но имай предвид, че държави като Щатите и Швеция пък са на другата крайност. Не съм за хомофобията, но не съм и за крайният либерализъм където занимават малки деца с неща като сексуална ориентация и полова идентичност...Истината винаги е някъде в златната среда. Между другото аз самата съм бисексуална.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: f22ffb7370
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Аз съм гей.

Да си лезбийка, гей, хитеро не е избор. Никой от тези дето са хетеро не са съзнателно избирали да са това които са. Просто са.

Необразованите да таят омраза. Ако не е за гейовете то ще и за малцинства, други религии, бедни / богати, жени / мъже, млади / стари и прочие.

И да си лезбийка / гей нама лошо в това.

Майка ти първо какво дири в телефона ти, второ такъв голям проблем ли е направила? Или срам ли те е какво? Ако си обратна и изразяващ себе си в русинки може да се възползваш да й кажеш.

Ако не си обратна но подкрепяш образованието, можеш да си стоиш зад ценностите.

За това се махнах от България

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 96ea53df20
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Обясни на майка си че няма права до нарушава личното ти пространство. Телефона е част от него.
Другия вариант е да си сложиш парола на телефона, лаптопа, таблета.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 96ea53df20
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   До 2

Големия проблем на голяма част от българите е че не са свикнали да приемат различните и са с прекалено голямо самочувствие и никога не биха си признали, че са гей хора.
Най-големите хомофоби са прикрити гей хора.

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 3299ab1737
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Разбери ги. По тяхно време не е имало същата информираност (или някой би казал "промиване на мозъци", т.е. зависи от гледната точка), както сега. Не са имали книги с гей персонажи. Сега всеки филм и сериал по ТВ има гей персонажи. На времето не е било така. Ако беше израснала преди 20-30 години и ти щеше да си хомофоб или най-малкото щяха да са ти безразлични.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: baf7774d88
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не, ние не сме хомофобска държава, а народопсихологията ни е да не вярваме на всичко, което чуваме.. Вижте Германия например - щом Хитлер е казал, че трябва да се избият /!!!/ толкова много евреи, народа веднага ги е предал, без да се замисля правилно ли е или не. България е единствената страна, която си е спасила евреите. 50 000 евреи са спасени. Ние сме от малкото страни в Европа, които не сме предали кирилицата си. Същото е и с гейовете. Аз не съм против тези хора, имам приятели гейове, но съм крайно против парадите и това, че ни се налага като норма и едва ли не, ако не ги подркепяш безрезервно или ти самия не си хомосексулист, ставаш автоматично хомофоб и не в крак с модата, хаха. Това си стана точно мода. И не е случайно, че атакуват точно нас, младите - ние сме най-наивни. Лъжат ни с всякакви неща и ни манипулират както си искат. Не се обиждайте, но зад хомосексуализма винаги се крие някаква психологична травма - израстване на момчето без мъжки пример, при жените изнасилване или просто какъвто и да е друг лош спомен от противоположния пол. Другата причина е хормонален дисбаланс. Един мой приятел, който е гей сам ми призна, че изцяло обвинява за това баща си, който го е изоставил още от бебе. Споделял ми е, че ако не се е случило така той със сигурност е нямало да бъде с обратна ориентация. Извинявайте, но няма да се боря за каузата да бъдат насърчавани подобни дисбаланси. Не казвам чак болест, но е дисбаланс. Отново казвам, нямам против тези хора, но имам против това да ми се налага като норма. Природата е решила, че мъж и жена създават живот. Нима сме по-висши от нея?

ж21

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b8f6b69f3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Аз пък не разбирам какво сте токова запленени от обратните? Наистина, не се заяждам, просто не виждам какво им е атрактивното на хомосексуалните.
А колкото до майка ти, предвид нещата, които пишеш и рисуваш, си е помисила, че си лесбийка.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: c558c62364
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Аз съм хомофоб и просто няма да коментирам гнусотията ви,колкото до теб мога да кажа,че едно е да подкрепяш различните,но е съвсем друго да ХАРЕСВАШ модата им и гнусните им демонстрации и парадации.
С приятелите ми скинари най - много обичаме като видим такива като вас.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: f657d3cf6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Между другото аз също много подкрепям тези хора. Иначе, колкото до историята, искам само да те попитам на колко си? Ако имаш 18 или си около 17, не намирам за редно майка ти да ти гледа в телефона. Загрижена е, но това си е твоя работа. И трябва да се защитиш, не само заради личното пространство, но и заради това, около което се върти всичко. Именно хомосексуалността. Съветвам те да поговориш сериозно с вашите или с този родител, който го разбираш за по-разбирателен. Да обясниш, че няма нищо лошо в това, защото в действителност няма. Ти не си такава, но просто такива хора ти харесват. Това е личен избор и си достатъчно зряла, за да отстояваш мнението си. Не спирай да правиш това, което ти харесва само защото вашите не са окей с това. Както казах, те съветвам да поговориш с един от тях или с двамата и да си изясните, че няма лошо в това, те също са хора, не са виновни за сексуалната си ориентация и не ги прави лоши. Можеш дори да им дадеш пример: Ако разбереш, че най-добрият ти приятел/ка е хомо, би ли го оставил, въпреки всичко, през което сте минали само заради това, че не е хетеро? Надявам се да се замислят. А дори да не се съгласят, ти нито нараняваш някой, нито обиждаш. Имаш си пълното право да рисуваш това, което ти харесва и да твориш така, както ти харесва. (Съжалявам за разпънатите локуми :Д)
Justartlover

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 43100d3f4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Хаха, на теб ти трябва съвет, понеже просто се интересуваш от темата и си имаш хоби, а питаш ли ни нас - хората, които сме част от ЛГБТ общността и сме свидетели на постоянната омраза срещу това, което сме. :)

Проблемът ти реално не е толкова голям, просто имаш консервативни родители, като повечето хора в България. Жалкото е само че всичките хомофоби нямаше да бъдат такива, ако се образоваха повече по тези теми и не вярваха на митовете и легенди, плод на уплашеното им съзнание. Темата е много показателна за необходимостта от образованието и ниското му ниво в скъпата ни държава - не е случайно, че сме на първо място в повечето негативни класации в Европа и на последно при позитивните. Наскоро четох и някакви статистики за това, че толерантността към ЛГБТИ хората е обвързана и с нивото на образованост и култура на гражданите на различните държави, колкото по-добри показатели има съответната държава по отношение нивото на добро образование, толкова по-голяма толерантност се наблюдава и обратно. Така че не се учудвай, че положението в България е такова, просто манталитетът ни не е на хора, които се стремят към образованост и развитие.

Ще вмъкна и че хората са се озлобили страшно много и това също пречи да се прояви поне малко емпатия. Преди месец или два тук някой беше пуснал тема на подобна тематика, ставаше въпрос за осиновяването от хомосексуални. Една привидно добронамерена женица се опитваше да ме убеди колко лошо, неморално и ненормално е да си хомосексуален като гарантираше, че чете много литература по въпроса. Като стана дума за факти обаче, госпожата много бързо реши, че не е важно каква литература четем, важен е личния опит. Мисълта ми е, че злобата не позволява на хомофобите да гледат реално на нещата и оспорват доказани от научното мнозинство факти.

Ще заключа, авторке, с това, че твоите родители за съжаление са част от заразата наречена омраза в България. Нормално е сред мразещи хора те също да бъдат такива, така че вината не е единствено тяхна. Искам и да те поздравя, че въпреки всичко, ти имаш позицията на хетеро човек, който има положителна нагласа към нас ЛГБТИ хората и силно се надявам с времето да не бъдеш повлияна от омразата.
Пожелавам ти всичко най-хубаво! :))

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 1b9cea90f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Рисунките ти са извратени. Няма родител, на който да му стане приятно, че дъщеря му рисува подобни неща. Предполагам нямаше да им стане приятно, ако беше рисувала екзекуции и отрязани глави. Да те успокояват рисунки с педерасти не е на добре.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: f15162c985
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   От авторката ~
Номер 2, да, отдавна съм решила, когато порасна да отида да уча и живея в Англия... Бих го направила и още сега с радост, но съм непълнолетна

Номер 3, майка ми често проверява телефона ми... Според нея така е правилно

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: c8469f05bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Момиче,сърди се със мярка на родителите си. От малки ни учат да мразим всичко " различно" и извън "нормата". Когато бях дете, аз също ги мразех, но защо? Защо ги мразех? Накрая разбрах,че съм била научена да ги мразя от дете. Сега приемам всички хора, всички които НЕ нараняват. Само все още съм против това, хората да си сменят пола. А ти каквото и да им обясняваш, няма да си нито разбрана нито чута. :(

Хелга

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 3382843c3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Като не си лесбийка, защо си се фиксирала на тази тема,че чак и да ги рисуваш? Стана ми интересно ?

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 96e7bebf2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   Номер 7, съжалявам, но много бъркаш. Чудесно е, че сме опазили евреите в онези отвратителни времена, наистина можем да се гордеем с този факт от богатата ни история. За кирилицата не съм съгласен до някъде, защото като че ли латиницата или така наречената "маймуница" измества много сериозно кирилицата особено сред млади хора като мен например. Жалко е да виждам, че когато им се налага да ползват кирилица, много от хората правят съчетания, типични за латиницата, например sht за щ го изписват шт или пък вместо ъ пишат а и много подобни. Направих това въведение, защото не е редно да правиш такива глобални заключения, защото смятам, че за хомофобията в България не са причина високите ни принципи и осъзнаване, а по-скоро ниската образованост особено към тези табу въпроси и за съжаление силно маргинализирани общности.

Малкото ти познания, номер 7, много личат от коментара ти, чудесно би било ако се образоваш повечко по въпроса. На български има доста литература, има и доста чуждоезична, обхвата на която се разширява и на български, ако знаеш английски пък чудесно, няма да имаш никакви ограничения. Но за човек на 21 години мисленето ти към този момент определено се нуждае от обогатяване. Нелепо е да твърдиш, че тези, които не се определят като част от ЛГБТИ общността биват определяни за хомофоби, съветвам те да прочетеш значението на думичката. И ако наричаш опит за налагане на норма борбата ни за равни права, опитите ни да се пресече дискриминацията, заклеймяването, потискането на ЛГБТИ, то нека да бъде норма, нека уважението между хората бъде норма. За това и правим паради, за да бъде повишена видимостта на нашата силно маргинализирана общност, по този начин демократично воюваме срещу омразата.

Ще кажа още, понеже си подхвърлила, че това е някакъв дисбаланс, че няма никакви научно валидни данни, че човек придобива сексуалната си ориентация или полова идентичност поради различните социални фактори. Научното мнозинство е на мнение, че това се случва още в ембрионалното ни развитие. Можеш и тук да се образоваш повече като прочетеш за хомосексуалност при животните, от там ще ти се изясни, че хомосексуалността също е част от нормите в природата, просто ние я демонизираме със страховете и омразата, която настоятелно държим в себе си, така че този твой аргумент също отпада.

Така подробен съм към коментара ти, защото много ми напомни една силно озлобена жена в друга подобна тема в сайта, предполагам, че дори отново си ти, за това и ще допълня нещо. Пък дори и да не си ти, хубаво е и с това да се образоваш. Прилагам линка, който ми беше приложила: https://dariknews.bg/regioni/varna/kak-roditelite-da-predpazqt-decata-ot-bolestta-homoseksualizym-1360800
Понеже ми стана много интересен този въпрос се разрових доста и се оказа, че авторите на книгата са взели солидни пасажи от друг гуру в тази тематика, а именно Джордж Рикърс, който е посветил целия си живот в това да изследва "болестта" хомосексуализъм. В книгите си той описва как момченцата трябва да пипат пенисите на бащите си докато са малки, за да не им е интересно в бъдеще. Същият Рикърс е хванат с платен мъжки ескорт на връщане от екскурзия в Европа. Интересното тук е, че най-запалените хомофоби в един момент се оказват скрити гейове. :) Тогава ме уверяваше, драга, че имаш много познания по темата, но някак ми стана смешна като видях за какво става въпрос, надявам се, че вече си искрена със себе си и четеш повече както не веднъж те призовах тогава.

Поздрави, драга ;)

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 9cdc58db51
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Споко аз съм гей, но баща ми е хомофоб. Естествено не му казах. няма и да го направя защото съм на 26 години.

Живея сам и се радвам на себе си

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: d5a8df9d2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Аз съм хомофоб и се чувствам чудесно от това. Подкрепям позицията на родителите ти.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: f15162c985
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   От авторката:
Не ми дават да имам парола. И нямам право на лично пространство на тези години.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 1e523a6fd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Подкрепям мнението на #2 и #7. Подкрепям ги, но стига да не се натрапват на обществото.
Иначе и моят телефон да вземат направо ще ме изгонят от нас с тези гей фен артовете, едити и снимки където имам. Подкрепям хомосексуалните, но ако момче започне да се облича в женски дрехи ми идва в повече.

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b8f6b69f3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Значи, единственото което не одобрявам в постъпката на вашите, е това че не ти позволяват правото на лично пространство. Такива родителски постъпки биват наказвани с отчуждение от страна на децата в по-късна тяхна възраст.
Колкото до темата за обратните.
Ами какво да ви кажа, аз пък бях научена от малка да им симпатизирам и да не ги мразя, задето са „различни“. Допреди една година нямах проблеми с тях, докато не ги опознах наживо и не забелязах някои доста неприятни черти в характерите на обратните, които са често срещати при много от тях.
Например, те не просто искат да бъдат приети и подкрепяни, те искат да бъдат смятани за „по-добри от хетеросексуалните“ и да им се даде правото да имат деца. Сега ще ми кажете, че това е нормално и те имали право да са родители.
Не съм съгласна. В днешно време е невъзможно да опазиш децата си от всички извратени движения като феминизъм, хомосексуални тенденции и т. н.
За това и родителите на авторката я държат строго.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 3e1cfcf7c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Жена на 50г съм, хетеро и може би ми е твърде късно да се "образовам" по темата, но някък си ме се струва обидно да ме наричат "хомофоб", "скрит гей" или "необразована".
Нарицанието "фоб" ме обвинява в омраза, а аз добре осъзнавам, че не мразя никого и не желая никому зло, само имам против, който и да било демонстративно чрез паради по улицата да ми съобщава с кой спи. Както аз не съм тръгнала да демонстрирам облечена в провокатвен костюм, че правя секс с мъжа си, не намирам за нужно някой друг от обществото, да ме информира чрез парад с кого прави секс. Както аз не развявам байряк за различията си от другите хора в обществото, така и ми прави лошо впечатление хората, които ми натякват своите си различия демонстративно.
Примерно аз имам нарушено зрение, нося очила, но нито съм тръгнала да правя парад на очилатковците, нито изисквам всички хора на планетата да се образоват с подробности за спецификите на моето различие. И не ги наричам необразовани хората, само защото не знаят с подробности, защо точно нося очила и от къде е възникнало моето различие. Затова не разбирам защо трябва подробно да се образовам по темата хомосексуализъм? Камо ли да харека всички хора с нормално зрение "скрити незрящи".
Както съм категорично против децата в образованието да се запознават със спецификите на намаленото зрение, по същия начин съм против да се запознават подробно и със спецификите на хомосексуализма. Възможно е сред подрастващите да има хомосексуани деца, но е доста по голям процентът на децата с намалено зрение, това не означава че трябва да натякваме на всички деца нечии различия.
Не разбирам и защо бивам обвинена, заедно с почти цялото общество в дискриминация, моля да ми се обясни лично кого и с какво дискриминирам? За какви равни права се борят след като всички хора в държавата имаме равни права? Никой човек, нито пък държавата не ограничава правото на който и да било да спи с когото и да било стига да не е насилствено. А правото да имат деца е ограничение не от държавата, а от господ или по точно от природата. Не държавата ми дава право да имам дете, природата ми е дала или не това право. А паради срещу природата ми се струват нелогични.
№16 дава пример с хомосексуализма при животните, обаче нито едно хомосексуално животно не се държи различно от хетеросексуалните от вида си, да не говорим че и то няма деца и няма право да се сърди че няма, тези животни не правят паради нали.
Приемам че има хора, единици, които нападат, обиждат или дори посягат с бой на хомосексуални хора, те са престъпници и трябва да бъдат наказвани, но от съд и полиция. Точно както се наказват и хората, които нападат хора по други причини. Но също съм наясно, че ако някой се държи и облича нормално в обществото никой не би го нападал, защото няма да има как да го различат от останалите. Точно както хомосексуалните животни не демонстрират хомосексуалността си.
Представям си ако тръгнат някой зле възпитани хора от обществото да обиждат и посягат на хората с очила, бих носила лещи, за да не ми личи и бих викала полиция да хване побойниците. Със сигурност не бих правила или участвала в демонстративни паради полугола в защита на правото на очилатковците да носят очила. И не бих тръгнала срещу държава и общество да съобразят всички писмени знаци в държавата спред моето късогледство, просто приемам че съм аз различна и нямам право да изисквам цялото общество да се променя според моите различия.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 3408539f92
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Ти си добре. Аз съм пан ама нашите никога няма да разберат защото са хомофоби и не искам да ме изгонят от домът ми

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 3299ab1737
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   А и бих искал да вметна за случаите на гейове и лесбийки, които стават хетеросексуални след употреба на LSD. Потърсете lsd homosexuality в гугъл. Изглежда, че хомосексуалността не е генетична.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 3e4243aee5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   Живеем в хомофобска държава, за съжаление... това, че родителите ти не подкрепят еднополовите връзки не означава, че и ти трябва да си като тях. Аз пиша гей истории, гледам филми и сериали на такава тематика и супер много им се кефя, макар че аз не съм обратна. И моята майка е против такива неща, но няма да си променя интересите заради нея.

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 16a62a7415
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   21... Чакай... Да не би да слушаш к-поп? От там идват повечето гей работи. Въпреки, че самите идоли не са гейове, но все пак...
Моите рисунки не са свързани с тях (само понякога) но и аз ги харесвам
Моите рисунки идват от любимите ми книги....

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 43100d3f4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Номер 24, някЪк си мЕ се струва обидно да изказваш "компетентни" мнения и в същото време да казваш, че не можеш се образоваш, понеже ти е късно. В този случай би могла да оставиш това на по-компетентните хора, които не се страхуват да се образоват и са доста по-запознати с материята. То като цяло в България решения се взимат от некомпетентни хора, а тези, които знаят и могат набутваме в някой ъгъл, за това и сме на това положение. Баба ми обаче е на 68 години и има огромна библиотека, която не спира да разширява повече и повече до ден днешен. Не се страхува да се образова и е страхотен човек, така че не се страхувай и ти, полезно е, а и не си толкова стара - на 50 си. Тогава със сигурност бихме водили градивен разговор, отвъд темата за "очилатковците", която ти беше така безсмислено интересна.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: f15162c985
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   27, нека позная, К-поп?

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 43100d3f4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

32.   Номер 26, поредната провокация, на която ще отделя от времето си, не заради теб, а защото знам, че сайтът се чете от много хора и е нередно да ги заблуждаваш по този начин, провокирайки ги да правят нездравословни избори (за хората, които са решили, че това наистина би ги "излекувало")

Първо, ако хапчетата, които така лекомислено рекламираш бяха и малко ефективни щяха да се продават в аптеките или поне една сериозна легитимна институция или организация би застанала зад тяхната популяризация. Институциите, особено здравните, са на полюсно от твоето предложение мнение обаче. Тук е моментът да спомена, че Световната здравна организация преди почти 30 години изключи хомосексуалността от международната класификация на болестите (можеш да си направиш справка колко адекватно е мисленето ти, съпоставяйки го с този факт).

Второ, опити за "лечение" на хомосексуалността са правени много в миналото, масова практика са и в момента, в държавите, където тя все още е криминализирана, някои псевдоучени продължават да правят опити и в по-развитите държави. Само в САЩ са документирани 700 000 случаи на хора, които са подлагани на подобни лечения и резултатите от експериментите не са произвели доказателства в подкрепа на възможността хомосексуалността да бъде излекувана.

Благодарение на вашата омраза подобни мошеници са толерирани и издевателстват с невинни жертви, животът на които никога не е същия след мъченията, на които са подлагани. Наскоро излезе и книгата на Г. Конли, в която той описва какво е преживял в една от многото мошенически псевдонаучни организации. По книгата също е направен филм с участието на Никол Кидман, Ръсел Кроу, Мадлин Клайн и пр.
Споделям това, за да си направите справка в колко грешна посока съсредоточавате цялата си енергия, вместо да се опитате да направите добро за някого. Не зная как живеете със себе си и всичката омраза, честна дума. Като не можете да помогнете, поне спрете агресивно да вредите и да разпространявате невярна информация, на която и вие самите не вярвате.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b8f6b69f3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

33.   Номер 32, като спомена СЗO, веднага те разпознах от предишната тема за осиновяването от хомосексуални.
Понеже там си беше признал, че си обратен, спокойно можем да кажем, че мнението ти не е обективно, понеже би подкрепил всяка глупост в полза на обратните.
Я ми кажи, ти откъде си сигурен че постановените неща са истина? Не че са истина, просто за теб има изгода.
„Хомосексуалността не е болест, защото видиш ли, нямало как да се излекува“.
Ами то все още има болести, за които няма ефикасно лекарство, като СПИН например. Да, има животоподдържащо лечение, но не е намерен лек, който да убива вируса. Това значи ли, че СПИН-ът или ХИВ-ът не са болести, понеже „са правени опити да се излекуват, но не са открити лекарства, които да ги премахват“? Еми не много ясно. Да не говорим какво е съкращението на ХИВ... да не говорим, че хомосексуалните отношения и полови контакти водят до много по-голям риск от полово предавани болести, ако не се използват презервативи. Да, това важи и за безразборните хетеросексуални контакти, но там шансът е по-малък.
Може и да си прав, че хомосексуалността не може да се излекува, затова е по-добре да се предотврати и да не се стига до нея. За съжаление в днешно време е невъзможно да опазиш всички, защото навсякъде се тръби, че да си обратен е нормално. Тези пошлости покравяват децата и разрушават семейната ценност, издигат на пиадестал извращенията и им предават вид на „нещо добро“.
За теб може и да е удобно положението да се приеме, че да си обратен не е болест, защото много болни не искат да признаят, че са болни.
Но за нас, хетеросексуалните, не е никак приятно да ви гледаме гей-парадите, да ви позволяваме да „правите децата полово неутрални“ и да легализирате извращенията.
Защото снушението между еднополови, е против природата и няма как да е за добро.
Ако не е против природата, тогава щеше да бъде възможно обратните да се размножават помежду си по естесвен начин. Такъв начин без посредник, няма.
И между другото, понеже се позоваваш на статистики и писания в нтернет, ето ти нещо интересно.
В т. нар. лиерални страни, където учат децата на толерантност и полова неутралност (Швеция, Холандия, Исландия и т. н. ), бройката опити за самоубийство е най-голямана днешна дата, понеже там младите хора преживяват екзистенциална криза, заради психическият БУМ от „обучение, че полът не е природна даденост, а социален статус“.

Ето и малко материал по темата:

https://www. webcafe. bg/lifecafe/zhivotat/id_1838879746_Momche_ili_momiche_-_TO_shte_pretseni


Единственият съвет, който мога да дам на хората, четящи по темата, е да се поинтересуват какво реално се случва в страните, където легализират еднополовите бракове и осиновяването от гей-двойки. И изобщо, тези страни, където те задължавата да „симпатизираш на обратните“, защото докато защитават техните права, нашите права остават забравени.
Реалните статистики, създадени от психолоци и социолози, доста по-вещи по темата от нас, могат да ви покажат какъв е резултатът от свръх-толерантността и това е по-ценно от постановленията на Световната здравна огранизация или Американската асоциация и т. н.

Не очаквам много хора да разберат какво казвам или да споделят моето мнение. Сигурна съм, че ще го приемете за хейт, но и вие трябва да приемете, че няма как всеки да е съгласен с вас.
Поздрави!

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 3e1cfcf7c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   №29 Въобще не си разбрал какво писах, но е добре да похвалиш баба си, браво! Не съм казала, че не съм образована по други теми, а че ми е късно да се образовам по ТЕМАТА /хомосексуализъм/, не ме е страх може би просто не ме влече сексуално моя пол, смятам че на мен ми е късно да обръщам резбата. Радвам се за баба ти, че е добре образована на тема хомосексуализъм, най-вероятно тя е имала пориви да си обогати сексуалния живот с някоя нейна приятелка. Ама чак пък цяла библиотека книги за хомосексуализма не са ли й множко?

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 43100d3f4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

35.   Номер 33, много би било хубаво, ако прочетеш коментар 16 в тази тема. Там отделих абзац специално за теб, за да коментирам лъжливата ти увереност за запознатост по темата. Приложил съм и линка в случай, че си забравила глупостите, които си споделяла. В същия коментар съм описал за хомосексуалността и при животните, което оборва аргумента ти, че това противоречи на природата. Има и доста теории и публикации в подкрепа на това, че природата се НУЖДАЕ от хомосексуалността, за да редуцира прекомерното размножаване, да се предотврати пренаселването с един вид. И тук природата е намерила своето решение, тя си знае работата, проблемът остават вашите омраза и страхове.

Също, драга 33, не знам защо продължаваш да отхвърляш всичко доказано пред световно признати институции и продължаваш да си живееш в измисления си свят. Примера ти, че ХИВ-а също не бил лечим е много глупав, драга, защото ХИВ не е обявен за нещо нормално, а се води болест. Дори не разбирам в каква връзка се опита да направиш сравнението, няма логика (като повечето от твърденията ти попринцип).

Държа да ти подчертая, че след като подробно се запознах със статията (която можеш да видиш приложена в коментар 16) и авторите, от които е взаимствана информация в книгата, която се рекламира в нея, аз окончателно се уверих колко малко струва твоята дума. Не заслужаваш дори това, което пиша в момента, но го правя, заради хората, които търсят себе си и защото сайтът има добра посещаемост все още и си заслужава да популяризирам адекватна информация.

Посочила си, че се интересувам от статистики и четива в интернет.. не беше ли ти тази, която в предишната тема ме уверяваше какви "променливи статистики" си чела и какви психолози. Като опряхме до фактите обаче мина на мнение, че не било важно какво четем.

Не мога да завърша с нищо друго освен със: СМЕШНА СИ!

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b8f6b69f3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

36.   Здравей, уважаеми номер 35!
Виждам, че отново не си разбрал правилно нито предишните ми, нито сегашните ми думи.
В миналата тема ти бях писала, че „статистиките не са сигурен източник на информация, защото са променливи“, та за това и не вярвам в източниците, които ми цитираш. Но ти продължаваше да настояваш, че „не съм прочела нищо по темата“ и ме питаше „къде съм прочела въпросните неща, които пиша“. Чак когато ти изпратих материал контра-аргумент на твоя, тогава ти се сети, че не всичко написано в нета, е вярно. Не за друго, просто в днешно време хората си мислят, че за да бъде вярно нещо, то трябва да е написано и прочетено от някъде. Глупава представа, но както и да е.
Не, не съм аз тази която се позовава на променливите статистики, докато твоя милост твърдеше, че „едва ли не, изобщо не съм прочела нищо по темата“. Е, както виждаш прочела съм, но чак когато ти пратих някои статийки, ти се сети че „може би пък не всичко написано в нета, е вярно“
Вярвам на нещата, които съответстват на чутото и видяното, за това и човек знае кое писание да отхвърли и кое да приеме. Или поне така трябва да бъде.
Не казвам, че „не е важно какво четем“, а че е важно на какво се доверяваме. :) А както вече сме разбрали, има и други начини да разберем истината. Но за много хора, тя е въпрос на гледна точка.
Само дето фактите (за които ти все говориш) не зависят от нашето мнение, от това което пишем или четем. Те са си факти.
Тук очаквам да ме контра-атакуваш веднага, че „ти си представил фактите, а аз отказвам да им повярвам, че твоето мнение е много по-правилно и че истината тежи пред моето невежество“ (както би се изразила твоята интелигентна персона).
И не, не вярвам на подкупните организации, които манипулират човечеството зад фалшиво благородие.

Не ме разбирай погрешно, нямам нищо лично против теб.
Само че гей-идеологията отдавна е излязла от граници.
Хетеросексуалните също се борим за това, което сме и никак не е приятно за някои от нас, да ни бъдат анулирани някои човешки права в полза на обратните. Би трябвало да се сещаш за какво говоря, все пак живееш в чужбина.
Казваш, че хомосексуалността възниква с цел предпазване от висока раждаемост и пренаселване. Хайде сега се замисли, че природата обикновено „се грижи“ за тези неща чрез бедствия.
Е, ако приемем, че хомосексуалността е природно явление, в този ред на мисли излиза, че е „природно бедствие“. А природните бедствия може да са „за добро“, но също така нанасят и доста щети.
Да не говорим, че има и други явления, които „предпазват от пренаселване на Земята“, например болестите или убийствата.
За СПИН-ът също се говори, че е създаден изкуствено с цел редуциране на населението, за да не се пренасели планетата. Да, ама можем ли да кажем, че тази ужасна болест е „за добро“?
Убийствата също водят до намаляване на населението, те за добро ли са? Дайте да ги толерираме тогава, с цел „опазване на природата“. (Не драги, това не значи, че не ме е грижа за чистотата на околната среда и балансът на обществото, тъкмо обратното! Противоестествените неща не водят до добър резултат. )
Освен това, забележи при какви условия възниква хомосексуалността! В моменти, в които липсва индивид от срещуположния пол. Т. е. дисбалансът води до това явление. Нещо ненормално или нехармонично, водещо до този феномен... какво да говоря повече?

И нещо малко извън темата. „Моята дума“ или „нечия дума“ може да „струва“ нещо(или нищо) при даване на обещания и изпълнения на обещания, а не при обикновени спорове и дискусии.
Бих искала да кажа, че и ти си ми смешен, или че те съжалявам, но истината е че никак не ми е смешно като виждам докъде са стигнали манипулациите от движенията на джендърите и крайните феминистки.
Съжалявам хората, подвластни на тази манипулация. И ако си спомняш какво бях писала по-рано, моят проблем не е със сексуалната ви ориентация, а с всички тези пропаганди и това глобално лицемерие, което все пак вреди. Знам, знам драги, ти не мислиш така!
Между другото, виждам, че си взел доста присърце това, което сме си писали в предишната тема, че дори и си запомнил и си анализирал моите коментари. Не знам какво да кажа, освен едно голямо „Поласкана съм! “, макар че не би трябвало защото знам, че поринцип обратните сте доста чувствителни натури.
Не го казвам с лошо, просто съм забелязала, че е така.

Желая ти много здраве в САЩ, ако ме разбираш! Сега се спирам, за да не наспамим и тази тема. Все пак авторката има нужда от съвети, а не от нашите „дискусии“.

Довиждане!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b8f6b69f3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   А и само нещо да допълня, номер 35.
Нещо ни се объркал. Коментар номер 7 НЕ е писан от мен. Помислил си друг човек за мен.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b8f6b69f3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   До номер 7

Чак сега прочетох коментара ти. Виждам, че доста си приличаме като начин на мислене и дори като изказ.
И да, съгласна съм, че младите сме най-податливи на тази „мода“ и тази манипулация. И аз съм против гей-парадите и цялата тази показност.

П. п. Не се обиждай на номер 16/32, объркал те е с мен. Очевидно защо. :)
Спирам се.

От номер 33

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b8f6b69f3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

40.   Значи, извинявам се, че ще изпиша този огромен ферман, но нямам търпението да чакам предишните ми коментари да се публикуват. Възможно и този да не бъде одобрен, но ще рискувам.

Драги номер 16, 32, 35, чак сега прочетох какво си писал в тази тема и забелязах колко много грешки си допуснал.
Попринцип нямах намерение да обръщам внимание на провокациите ти, защото само от един ред писан от теб, по тялото ми избива някаква уртикария.

Първо на първо, искам да ти благодаря, че ме открехна за Джордж Рикърс. Не бях запозната наистина. Но това не е копромат за мен, а за теб. Очевидно човекът се е срамувал от сексуалността си, та за това е искал да се „излекува“, но не е успял. Да не говорим, че методите му за лечение са били доста неправилни и може би скритата цел не е била да лекува, а да превръща хората в хомо.

Второ, чак сега видях как си се нахвърлил на коментари номер 7 и 26. Искам да подчертая, че те НЕ са писани от мен.

Не виждам какво злобно и омразно има в коментар номер 7.
Въпросната дама е написала, „че няма нищо против обратите, а против прекомерната показност и дори има приятел гей“.
Е, къде е злобата? Къде е хейтът?

Това за дисбалансът е по думи на нейния приятел обратен, т. е. нейните източници на информация са от човек с опит „първа ръка“. Може би него трябва да „образоваш“ по темата.

Това за LSD-то също не съм го писала аз и не вярвам да е истина, понеже наркотикът също води до пагубност и не е добра идея да се рекламират. Същото важи и за хомосексуалността.

Трето, беше ме попитал каква е връзката между СПИН, ХИВ и темата за гейовете. Ами връзката е следната. За тези болести още не е открито лечение. За много болести не е имало преди напредъка на медицината. Но те са физически и се откриват лесно, докато психическите трудно се анализират и още по-трудно се лекуват, понеже много хора не знаят, че ги имат и не го признават. А като прибавим и манипулацията, че „хомосексуалността е нещо нормално“, никой няма да бъде излекуван точно от нея. Но това, че няма лечение, не значи че не е болест.
Това, че методите за лечение са били погрешни, също не значи че не е болест!
И не, не ме интересува какво казват СЗО и Американската асоциация. Америка като държава, отдавна загуби моя респект.

Драги, попринцип съвети не обичам да давам, но на теб бих ти дала един доста ценен.
Не бързай да се караш с всеки, който не симпатизира на обратните! Правейки това, доста компрометираш своята „способност за разбиране и емпатия към другите“, с която се хвалеше в предишната дискусия.
Всъщност повечето гейове сте такива и точно това е проблемът на обратните. Искате разбиране, толерантност и емпатия, но не давате същото на другите. Реално вие ни дискриминирате и не понасяте, когато „не е на вашето“. Ето това няма как да бъде „простено“ от никого.
Твърдите, че се борите за равенство, а всъщност искате надмощие над хетеросексуалните. За това бивате намразвани. Примитивните теории, че „хомосексуалността е заложена генетично“ са жалък опит за измама.

„... Ще кажа още, понеже си подхвърлила, че това е някакъв дисбаланс, че няма никакви научно валидни данни, че човек придобива сексуалната си ориентация или полова идентичност поради различните социални фактори... “-това към коментар номер 7.

Извини ме много драги, но това ми звучи като пълна глупост! По природа ние се раждаме с влечение към срещуположния пол, но социалните фактори оказват влияние върху нашата психика и това формира всяка една идентичност.
Нали точно за това „модерните психолози и писатели“, искат да преобразят представата ни за „пол“, като „доказват, че полът не е биологическа даденост, а социален статус“.
Това „намерение“ е по думи на мой познат обратен, който се занимава да пласира тези неправилни идеи.
Ти самият си посочил, че хомосексуалността може да възникне ситуативно, следователно това не е генетично, а е в следствие на социален фактор. Колко много противоречие и неразбиране, думи нямам... Научи се да разсъждаваш!

Освен това да принизяваш човека до животното, е глупаво и неправилно. Дори неморално.
Ти да не си фен на Зигмунд Фройд? Създателят на една от най-големите измами в психологията. Сещате се за психоанализата, според която Либидото определя нашите действия и излиза, че „човекът е неразумно същество, изцяло подвластно на нагони и инстинкти“. По тази логика ние не сме по-различни от животните и можем да се снoшаваме с тях. Еми зоофилията не ми се нрави, благодаря!
Може да прочетеш малко за биографията на Фройд и за пагубната му съдба.

Ако се интересуваш от психология, бих ти препоръчала да четеш повече класическа литература по темата, а не модерните измислици и измами. Или по-точно, го препоръчвам на останалите, защото ти вече си „изгубен“.
Преди не е било токлова трудно да се изследва човешката психика, защото обществото не е било толкова болно. В днешно време всички сме “увредени“ от невербалното насилие и принудите да приемем извращенията за нормални.

Както каза един мой преподавател в университета:

„Ние сме психически изнасилени от болното общество, в което живеем. Налага ни се още от деца да приемаме насилието и извращенията за нормални, което прави възможно обратните да ни управляват. Те търсят начин да промият мозъците на децата и да ги направят като тях. Това е техният начин да се „размножават. “.

Няма да спомена името му, защото сайтът е анонимен.

„... аз окончателно се уверих колко малко струва твоята дума. “

Миличък, защо се държиш все едно съм ти длъжна за нещо? Повечето обратни демонстрирате точно такова поведение. Мислите си, че :

-все някой ви е длъжен;
-все вие сте жертвите и неразбраните;
-все другите ви дискриминират;
-все другите са ограничени и необразовани;


Ами истината е, че никой не е длъжен да ви приема или да ви харесва. Освен това на мен ми се струва доста глупаво да наричаш „ограничен“ или „необразован“, всеки който не подкрепя твоята идеология.
Да не говорим, че вие дискриминирате другите и си въобразявате, че всеки е длъжен да ви харесва. Това не е така!
Вие търсите опеката и подкрепата на другите, за да получите права, а после злоупотребявате с тези права.
Гей-парадът е излишна показност и е като „възхвала на хомо-идеята като ценност“. Не, благодаря!

В интерес на истината повечето обратни са настроени агресивно към другите и са много по-злобни от госпожици в цикъл. Тънкообидни, прекомерно чувствителни, „вечни жертви“, ами какво да ти кажа... трудно си е човек да не ви намрази в личен план! Общуването с вас е доста напрягащо за мен, за това и съм си решила да не допускам такива хора в обсега си.

Понеже доста пъти ме нарече „злобна“, мога да отговоря на това само по един начин.
Присмял се Хърбел на Щърбел!
Погледни колко време си отделил на нашата дискусия, че дори си объркал други хора с мен! А аз дори те бях забравила! Погледни си злобните „поздравчета“, с които завършваш коментарите си!
Твоите комплекси си проличаха още преди да признаеш, че си гей! Не е нужно дори някой да учи психология, за да открие това.
Типично поведение на обратен, смея да кажа. Манталитетът ви е непоносим за повечето нормални хора. За това и не се вписвате в общетвото. Все пак и аз имам познати обратни, които са реалната причина да стана „хомофоб“. Преди да ги опозная, ги подкрепях- ирония?
Те демострират същия модел на поведение и никой не може да ги изтърпи.
Вярно, има и изключения, но те са малко.

„.... Нелепо е да твърдиш, че тези, които не се определят като част от ЛГБТИ общността биват определяни за хомофоби, съветвам те да прочетеш значението на думичката. И ако наричаш опит за налагане на норма борбата ни за равни права, опитите ни да се пресече дискриминацията, заклеймяването, потискането на ЛГБТИ, то нека да бъде норма, нека уважението между хората бъде норма. За това и правим паради, за да бъде повишена видимостта на нашата силно маргинализирана общност, по този начин демократично воюваме срещу омразата.... “-това пак към коментар номер 7


Всички знаем определението на думата и точно за това не се наричаме хомофоби, но други необразовани ентусиасти ни лепят този етикет. Тях трябва да упрекнеш, а не нас.
„Хомофобия“ е „страх от обратни“ и „омраза към обратните“.

Повечето истински хомофоби не се срамуват, че са такива. За разлика от обратните, които тайничко от себе си дори, се срамуват, за това и се крият зад фалшива хомофобия, както ти самият си забелязал. Пример за това е и Джордж Рикърс.
И не, точно този аспект от писанията ти няма да го опровергавам, защото има доза истина.

Но това не значи, че „всеки хомофоб е скрит гей“. Значи ако „казваш, че мразиш обратни, си гей“? Егати и науката, си извинение!

Твоите комплекси за малоценност се доказаха от неспособността ти да търпиш критика. Дори си потърсил информация, с която да компрометираш думите ми. А мен ме беше обвинил в маниакалност...
Типично поведение на обратен, повечето се държите така!
Може да не ти се вярва, но спорът с теб потвърди мнението ми за обратните, вместо да го промени.


Аз не съм злобна драги, нито нещастна. Аз съм нормална и съм благодарна на родителите си за това, както и на съдбата.
Не знам защо обратните изпитвате нужда да „наказвате“ всеки, който не ви симпатизира. Бъдете си такива, каквито сте, но не го натрапвайте на другите!

Моят „измислен свят“ ми допада много повече от увредената ни социална система. Наистина си прав, че мразя света в който живеем. Защото този свят е една пародия за общественост, един карнавал на извращенията. Един постоянен гей-парад...

Гей-парадите са прекалена показност. Твърдите, че искате равенство, ама като направиха хетеро-парад, всички ревнахте, че „това било показност“. Значи не искате равенство, а надмощие, също както и феминистките. Ето защо хората ви мразят.

Едно от най-видните доказателства за вредата от хомосексуалността, е написано в Библията на Сатаната. Там изрично се казва, че „човек трябва да се отдаде на безброй пороци, сред които и хомосексуални влечения“.
Не съм фанатича или религиозна, но ми е мъчно че християнската и семейната ценност са забравени. Ясно е каква е целта- упадък на морала и контрол над глупаците. Тъжното е, че това се случва.

Никола Николов е написал една чудесна книга- „Тайните протоколи“, която е тълкуване на „Протоколите на ционските мъдреци“ където са и плановете на Родшилдови за манипулация над обществото. Средството е проповядването на погрешни идеали и отдаване на безразборни сексуални „удоволствия“, които нормалните наричат „извращения“.


Между другото искам да споделя две теории, които съм чувала лично от психолози.
Едната гласи, че „хомосексуалността възниква в следствие на комплекси към собствената външност и собственото тяло, за това човек започва да изпитва влечение към хора от същия пол, на които иска да прилича външно“

Другата гласи, че „прекомерното отхвърляне и неодобрение от страна на срещуположния пол, ни кара да прибягваме към хомосексуалност“.

Доста са идентични и според тях комплексът за малоценност ни кара да изкривяваме сексуалната си принадлежност. Не бързай да ми се караш, драги! Това не са мои думи!

Изпращам ти два късометражни филма, които са създадени от манипулирани и заблудени режисьори:

https://www. youtube. com/watch? v=V0DrhpnKGCM&t=694s

https://www. youtube. com/watch? v=5MZ4Bp8LpFk&t=291s

Моят личен отговор на тези опити за манипулации, са две песни, които би трябвало да са забранени в САЩ, понеже „не са политически коректни“.

https://www. youtube. com/watch? v=_EVKy35L7MM

https://www. youtube. com/watch? v=JoNTXx_0Zdw

Желая ти приятно гледане и слушане, драги! За в бъдеще нямам намерение дори да чета смехориите ти, защото е чиста загуба на време (като всеки спор с обратен).
Въпреки това, ще подължавам да отстоявам позицията си, защото и аз имам това право! Няма да е зле вие обратните, да го запомните!


Сбогом и благодаря за рибката!
(из „Пътеводител на Галактическия стопаджия“ от Дъглас Адамс)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 5f761f1a1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

41.   Номер 36-40, изключително много ме зарадва с дългия си роман. За уртикарията не мога да ти помогна, може би ти трябва кожен лекар. Възможно е тялото ти да се опитва по някакъв начин да се отърве от злобата, която държиш в себе си, трябва да се замислиш по въпроса. :)
Доста бегло четох обясненията ти този път, даже ако трябва да съм честен само погледнах огромното количество информация, което си избълвала, предполагам както и предишните пъти, тя се основава на твоя свещен "личен опит". Не ме вини, че този път ще погледна много повърхностно на писанията ти, оценявам усилията ти, но както писах в коментар 35, ти ме изгуби. Не може да подхвърляш статийки, намерени случайно в интернет, да ги представяш като върха на еволюцията с "доказаните специалисти" и в същото време да се окаже, че ти дори не си запозната с четивата, които предлагаш и подхвърляш така лекомислено. Към това ще добавя още, че не мисля да чета фермана ти, защото предпочитам да си губя времето с достоверна, доказана от научното мнозинство информация, а твоята е ясно не е такава. Още повече - ти с лека ръка отхвърляш организации, които са световно признати като Световната здравна и Американската асоциация, предполагам и че ще отхвърлиш всички други с позитивна нагласа към ЛГБТИ. Аз пък най-логичното, което мога да направя е просто да отхвърля твоето МНЕНИЕ и "личен опит".

Вниманието ми към теб беше така голямо, защото в теб виждам огромна омраза и благородната ми цел беше да ти помогна да се освободиш от нея, защото по този начин ти вредиш преди всичко на себе си (уртикарията ще ти е най-малкия проблем). След това ти вредиш и на хората около себе си. След целия ти ферман виждам, че каузата е загубена. Понеже в предишната тема беше споделила, че имаш приятели гейове, моля те, недей да лицемерничиш и спри да им се правиш на приятелка. С подобен човек до себе си те никога няма да се почувстват добре и приети, спри да вредиш и на тях, предполагам нищо лошо не са ти направили.

Отново в предишната тема те бях посъветвал да посетиш психиатър, защото не е редно така истерично да се вълнуваш от въпроси, които пряко не те касаят чак толкова. С дългите си обяснения не само че ти потвърди предположението ми за някакъв вид маниакалност, но и вече си мисля, че при теб нещата са много по-сериозни. Не се ли вземеш в ръце след 10-тина години психиката ти предполагам ще се срине тотално, защото светът колкото и да не ти се иска върви напред и след 10 години с твоите убеждения той ще ти се струва мноого враждебно място.
Успех! :))

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 5f761f1a1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

42.   Веднага се сетих за теб като прочетох и следната информация:

https://huge.bg/brazilka-ubi-sina-si-zashtoto-e-gey/

Понеже животът е много ироничен и не е изключено въпреки многото ти "знания" по темата децата ти да бъдат хомосексуални, моля те не стигай до там, защото според наблюденията ми си способна.

Поздрави! :))

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b8f6b69f3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

43.   От номер 33

Може да е станала грешка с линковете. Филмите са „Pretty boy“ от 2017 и „Хомофобия“ от 2012.
Силна актьорска игра и режисура, но доста... банален сюжет, по мое мнение. Вече коментирах идеите, които представят.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b262c21fba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   Не съм казала, че имам приятели гейове, а познати гейове. Има разлика между "приятел" и " познат":)

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b8f6b69f3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   Драги, в предишната дискусия ти писах, че въпросите, по които говорим засягат всички, та за това и толкова хора се вълнуват.

Интересна статия. Предполагам точно истерията и психичните отклонения на майката е повлияли върху момчето, че да стане това, което е бил. Все пак не се споменава нищо за нейния предишен живот.
Което пак е вид социален фактор и доказва, че възпитанието на родителите има значение за тези неща. Иначе не одобрявам постъпката й, все пак убийството е прекаена крайност и престъпение. И да, присъдата е заслужена.

Разбира се, че има шанс, ако имам дете то да стане един от вас. Все пак вие сте навсякъде и пренасяте глупавата си идеология върху всички.
Изобщо нямам намерение да се правя на „приятелка“, аз самата си казах, че не желая такива хора в край си. Казах, че имам „познати гейове“, а не „приятели гейове“. Също както има разлика между „наука“ и „псевдонаука“.
Ако „се правех на приятелка“, щях ли да споделя публично своя силен неприязън към този тип хора? Не разбира се, но ти как би се сетил.

Примитивно е да твърдиш, че социалните тенденции не влиаят върху нашата психика. Разбира се, че оказват силно влияние. А сексуалната ориентация е част от психиката.

Има и други примери за аномалии и отклонения в сексуалността.
Например, всички знаете за Едиповия комплекс и Синдромът на Електра. Тук не става дума за хомосексуалност, но очевидно отношението на родителите влияе върху нашето бъдещо развитие във всеки аспект. Един от тях е отношението ни към секса и партньора.
Има доста случаи, при които изнасилени жени, се отвращават от мъжете и стават лесбийки.
Или случаи, при които мъже, насилвани като момчета, „обръщат резбата“.
Сексуалните отклонения са си вид психически отклонения и всеки, който го отрича, е смешен за мен.

Всички знаете и за Древна Гърбия и Древен Рим, където хомосексуалните контакти и педофилията са напълно нормални. Та за това и момчетата не са го смятали да злоупотреба с тях. Е, какво да говорим повее за социума?

Знам, че не би се доверил на опита ми драги, но бих искала да споделя нещо от него.

Навремето имах една позната лесбийка. Подчертавам, позната. Тя ми сподели, че до 16-17-та си година е била хетеро. Привличали са я момчета и мъже, изпитвала е сексуално желание към мъже.
Но когато е решила да „стане жена“, нейнията избранник е бил доста груб с нея. От тогава се е отвратила от мъжете е и е преминала на жени, по нейни думи.

Причината да прекратя контакт с нея, беше нейното сексуално влечение към мен като жена. Е, съжалявам, но тук не можах да си „изкривя душата“. Иначе нищо против нея и дано е намерила щастието.
Но ето че отношението от страна на срещуположния пол оказва ефект върху нашата сексуална ориентация и отчасти, за съзнанието ни за света. Това отношение си е социален фактор, ако се замислиш.
Твоята „благородна кауза“ има нужда от доста доизкусорявания, благодаря иначе!

Не вярвам, че всеки от нас е потенциален гей по природа. Виж, въз основа на тенденциите, които проповядвате, е по-възможно да превърнете мъжете в „жени“.
Ако обратните не прекаляваха толкова много с претенциите си, може би нямаше да са толкова мразени и е глупаво да се обвинява в „ограниченост“ всеки, който не ги харесва.

Поздрави!

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 43100d3f4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

47.   Никъде не съм казал, че социалните фактори не оказват влияние върху психиката, престани ако обичаш да изкривяваш всяко нещо казано от мен и да го преиначаваш както на теб ти е угодно. Наистина е трудно да се води какъвто и да било диалог с човек, който приема и изкривява нещата постоянно през своята болна гледна точка. Понеже ми станаха изключително неприятни безсмислените дискусии с теб, това ще е последният път, в който ти пиша, но ми беше важно да уточня, че социалните фактори оказват влияние върху психиката, но не и върху сексуалната ориентация, поне няма доказателства в подкрепа на това твърдение.
Не знам с каква цел повтаряш една и съща глупост, може би този път си решила, че ще си по-убедителна, като отново преиначиш думите ми.
Във фермана ти ми попадна обвинението, че съм принизявал човека до животните. Нищо подобно драга - ако ти е обидно да ти кажат,че си част от многообразието в природата, съжалявам, но това е факт, колкото и егото ти да не го осмисля. Ако не знаеш, човекът е от вид бозайници. Примера с хомосексуалността на животните в началото на темата дадох, защото той е много показателен за това, че на хомосексуалността не и влияят "пропагандите, идеологиите, парадите" и пр. Нея просто си я има и е естествена част от психиката както и от многообразието в природата, но ти естествено и това реши да преиначиш, за да изглеждат по-аргументирани кухите ти твърдения. Ето ти интересна информация по въпроса:

https://dariknews.bg/novini/liubopitno/dvojka-gej-pingvini-v-berlinskiia-zoopark-shte-stavat-roditeli-2181111

От цялата ни дълга дискусия си правя извода за теб, че ти си жена, която претендира, че е образована и запозната, но на практика това си остават само твоите претенции. Нито си способна да осмислиш адекватно нова информация без да и даваш твой си прочит, нито имаш и желание да се образоваш по въпроси, в които имаш много пропуски, а повтаряш едно и също като развален грамофон, нито се замисляш какво е казал събеседника ти. Аз се отказвам да водя какъвто и да било разговор с теб, защото е невъзможно той да бъде конструктивен и смислен.

П.С. много "помогна" на авторката с проблемните си хомофобски родители. Тук ти не само че затвърди позицията си на болен хомофоб, но и потвърди твърдението ми, че си неспособна на каквато и да било емпатия.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 19b78f0abf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

49.   Лично аз не мразя обратните, но не ги и подкрепям

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b8f6b69f3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

50.   „... Никъде не съм казал, че социалните фактори не оказват влияние върху психиката, престани ако обичаш да изкривяваш всяко нещо казано от мен и да го преиначаваш както на теб ти е угодно. “---коментар номер 47

„... Ще кажа още, понеже си подхвърлила, че това е някакъв дисбаланс, че няма никакви научно валидни данни, че човек придобива сексуалната си ориентация или полова идентичност поради различните социални фактори. Научното мнозинство е на мнение, че това се случва още в ембрионалното ни развитие. “---това в по-ранния ти коментар номер 16

:):):) Сексуалната ориентация не е ли свързана с психиката, според теб?
Ето това също е примитивно изказване, по мое мнение. Добре де, неправилно изказване. Сексуалността ни е част от психиката драги, двете са свързани и не е само до физика, биология и полови органи. Сексуалните прояви говорят много за нашето психично състояние, от там се разбира и че сексуалните извращения са знак за отклонения. Има достатъчно свидетелства за това в цялата човешка история.
(Разбира се, за вас да си „хомо“ не е извращение, нито отклонение.. ) Човек би казал, че просто търсите оправдание.
Вероятно си чувал, че някои психопати естетизират своите болни постъпки. Е, може би същото е и със сексуалните отклонения.

Телесните състояния са пряко овързани с психическите. И за това ли СЗО нямат научни данни?

Хомосексуалността е изключена от болестите под натиска на обратните и техните движения.

Колкото до статията, която ти пратих, нея съм си я прочела от край до край. Ето я отново.

https://dariknews. bg/regioni/varna/kak-roditelite-da-predpazqt-decata-ot-bolestta-homoseksualizym-1360800


Ти твърдеше, че не съм запозната с четивата, които пращам. Е, не е така, прочела съм си статийката. Не бях запозната само, че авторите на споменатата по-рано книга, „са черпили идеи от Джордж Рикърс“, нито знаех онези факти за неговия живот (да не кажеш пак, че си противореча). Това съм си го признала по-рано и отново благодаря, че ме открехна!

Говорила съм лично с психолози и хора, занимаващи се с психология и те твърдят, че психичното ни здраве е много определящо за нашата сексуалност и отношението ни към интимните партньори. Както и за подборът ни на партньори.
Дори интуитивно човек може да се сети за това. Така че тук въпросът „Къде го прочете това? “, не ти върши работа.

Макар че отново мога да отговоря- в учебници по психология.
Имаше цял раздел, посветен на човешката сексуалност и нещата, които могат да й окажат влияние.
Сигурно ще сметнеш, че са „прекалено стари издания“...

Повтаряме това, което смятаме, че не е разбрано.

Това, че „не проявявам емпатия“ към теб или към определени хора, не значи че не съм способна изобщо. Просто някои хора (и определени неща), не я заслужават, по мое мнение.

Все пак ти не си „целият свят“, че отношението ми към теб да определя цялостното ми отношение към хората. :)
Пък и достатъчно пъти обясних „какъв ми е проблемът с обратните“.
„Липса на емпатия“, не винаги е правилен израз, когато някой не се съгласява с теб. (Говоря попринцип, а не за нашата дискусия. )

Моята „маниакалност“ е моят бунт срещу това, което считам за неправилно. Както ти имаш право да си защитиш позицията, така и аз имам това право.
И както гей-парадите се обясняват от вас като „протест срещу омразата“, така и ще има контра-протести.
Много хора обясниха, че проблемът не е с вашето различие, а с постоянното натрапване.
„Хомофоб“ за мен не е обида, а комплимент, въпреки че доскоро не се определях така.

Ок, наистина е време да прекратим дискусията, защото наспамихме и тази тема. Вече съм оставила коментар-съвет на авторката в по-горните коментари.

Лично се извинявам на момичето за този спор под нейната тема. Авторке, поговори с родителите си по въпроса и дано намерите общ език! Опитай да им обясниш човешки, какво значат тези рисунки за теб и също обсъдете въпроса за личното ти пространство. Защото и тяхното отношение не е съвсем правилно. Не може да не ти разрешават никакво право на самостоятелност.
Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 43100d3f4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

51.   Разбира се, че е част от психиката и сексуалната ориентация, драга, но разликата е, че тя е естествен компонент от нейната цялост. Не е случайно това, че няма нито едно доказателство, че някой е сменил сексуалната си ориентация, просто срещу природата човек няма как да върви, а и не бива. Не е един случаят на хора, които имат суицидни мисли, депресия, тревожност, паник атаки и пр. след подобни терапии за преориентация и ето тук се вижда ясно, че аз НЕ отричам това, че социалните фактори естествено имат влияние върху психиката. Явно при теб нещата трябва да бъдат изписвани подробно и като на малоумен за да не си правиш глупавите интерпретации върху всяка от думите ми, когато ти е угодно.

Ще направя и уточнение за твърдението ми, че не си запозната с четивата, които предлагаш. Нямах предвид, че не си изчела статийката си докрай, то е ясно, че беше, за да можеш да направиш аргументацията си в предишната тема не толкова постна и предполагам като си видяла статията, злобната ти душица вътрешно се е зарадвала. Ноо, моето впечатление (поне в началото) беше, че щом предлагаш подобно четиво и рекламираш книга на всичкото отгоре, ти ще си запозната с това, което предлагаш. Уточнявам (при теб се налага просто), очаквах, че най-малко ще си прочела предложената книга или поне ще имаш малко по-задълбочени познания в цялостност. Тук може би трябва да ти благодаря, че ти показа, че познания в дълбочина определено ти липсват. Трябва да ти благодаря и за това, че доказа думите ми, че статийките, които пращаш са за допълнителен аргумент, понеже кухия ти личен опит не можа да свърши работа. Ти определено за мен си болна, честна дума. Да търсиш случайни статийки в интернет, за да изглеждаш умна е странно и притеснително, определено. Хубавото е, че съм тук, за да внеса малко нормалност в нещата и разбрахме, че не си така умна, колкото искаш да мислим, че си.

Относно смешното ти твърдение за СЗО, ти как прецени, че са под натиск? ! Те ли ти казаха? Ами, аз пък искам да ти кажа, че освен факта, че СЗО отхвърля хомосексуалността като болест, в САЩ над половината от щатите имат федерална забрана да прилагат каквито и да било лечения на ЛГБТИ, защото е доказано, че не са ефективни, а вредят. От скоро такива забрани има и в Европа, в страни доста по-напред от България. Ние в България за друго се борим все още.

Понеже си споменала психолозите отново и тук ще се разровя (този път май ти отделям повечко време:)) Ще си позволя и да те цитирам, за да е по-конкретна забележката ми:
"Говорила съм лично с психолози и хора, занимаващи се с психология и те твърдят, че психичното ни здраве е много определящо за нашата сексуалност и отношението ни към интимните партньори. Както и за подборът ни на партньори.
Дори интуитивно човек може да се сети за това. Така че тук въпросът „Къде го прочете това? “, не ти върши работа. "
Тук вероятно не си била лицемерна и си пресъздала точно думите на психолозите. Опитала си да представиш твърдения като твой аргумент, но пак се изложи. Има разлика между сексуалност, драга, и сексуална ориентация. Твоите познати психолози нищо не са казали за сексуалната ориентация, а за сексуалността, на която е нормално различни социални фактори да влияят. Факт е, че либидото ни спада, когато сме под стрес например. И така тук съм съгласен с твоето твърдение, но не съм съгласен с контекста, в който се опита да го пробуташ.
Твоите познати психолози можеш да питаш какво мислят за хомосексуалността от психиатрична гледна точка. За да те улесня веднага ще ти отговоря - тя не е болест. В нито едно издание на съвременна психология няма да прочетеш различно от това твърдение, но ти все пак ги питай. :))

В заключение ще кажа, понеже бе нарекла едно от твърденията ми примитивни и в този контекст: Примитивно е да делиш хората на раси, на цвят на кожата, на пол, на сексуална ориентация и/или полова идентичност или цвят на очите (изброявам ги заедно, защото всички те не зависят от нас и се определят още преди да сме родени). Дори и да не се определяха преди да сме родени, тези характеристики при нито един нормален човек не би трябвало да са повод за дискриминация или неравно третиране. Дори и да се придобиваха от различните социални фактори дискриминацията не би трябвало да е насочена към тези маргинализирани общности, а към омразата у хората. На такива деля хората аз лично: на добри и лоши. Всеки друг тип дискриминация спокойно мога да кажа, че е породен от липса на емпатия, образованост, съзнателна мисъл и доброта.
Съжалявам, драга, но спокойно на теб мога да кажа, че си един ЛОШ ЧОВЕК и определено получаваш моята дискриминация.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: f32a9170a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

52.   До 47
Ами то е ясно, че "пропагандите, идеологиите и парадите" не й влияят на самата хомосексуалност. Но много пречат на другите. Очевидно защо! Това изказване беше много "криндж" от твоя страна. Човекът е бозайник, но е "на върха на хранителната верига" и го броят за разумно същество. Ако робуваме само на нагоните си, то тогава не сме хора, а зверове. Ти виждал ли си "див звяр" да мисли разумно и да защитава идеи, например? Ти самият явно си избрал първичните влечения. Животно пише в Сподели..

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: f32a9170a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

53.   51, има достатъчно случаи, при които човек 'сменя' сексуалната си ориентация под въздействието на външни фактори. Древните гърци например, доста са се погрижили да 'превъзпитат' малките момченца, ако ме разбираш. Макар че според твоята логика, може всички да са родени обратни. Същинска гей-идилия.
Сега се сещам за филма '' Quills''(Историята на Маркиз дьо Сад), където се казва, че "хомо-перверзио е болест, която възниква в затвора". Липсата на индивид от срещуположен пол не е ли външен соц. фактор?

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: f32a9170a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

54.   Драги номер 51, вече съм говорила за тези неща с въпросните вещи лица. Знам разликата между "сексуалност" и "секс. ориентация", а по мнение на психолозите, има много фактори, оказващи влияние И на нашата сексуална ориентация. Та нали точно за това смея да го твърдя. Сигурно ще кажеш, че си измислям. И не, цитатът не е точен, разговорите бяха надълго и нашироко. Никога не съм казвала, че парадите влияят на хомосексуалността, а че са излишно натрапване. Че те самите паради и идеологии са резултат от хомосексуалността и това определено съзнание за света, така че по-скоро те зависят от нея. Докато самата хомосексуалност е резултат от нещо друго.

Има много други условия оказващи влияние върху съзнанието ни за света и ориентацията ни в секса. Формирането на ориентацията е въпрос на много неща. Ще го повтарям до откат.
Ако беше прочел ферманите ми, щеше да знаеш за какво говоря.
Изборът на партньор също е свитеделство за предпочитанията ни и ориентацията ни.
Това за ситуативната хомосексуалност също е под влияние на външен фактор.
Нали в затворите и в армиите много мъже "обръщат резбата", заради липса на жени. Някои от тях "си идват готови", други в следствие на точно този външен фактор стават едни от вас.

Така че не мога да се съглася с лъжите, които се пишат навсякъде. Същите, които ти ми сочиш да гледам, защото животът и моят "кух личен опит" вече са ми доказали кое е вярно и кое е невярно.

Не деля хората на раси, пол или външен белег, а на манталитет. Вече съм обяснила във фермана си, защо определени социални групи не са ми по вкуса. Както и определени хора.

Чудесно е, че различаваш (поне) някои от нещата, но недей да забравяш връзката между тях. Както има разлика между "сексуалност", и "сексуалната ориентация", така има и връзка между тях. Например един гей ще приема себе си и своята собствена сексуалност съвсем различно от един хетеро алфа мъжкар. Макар че според някои обратни, такива мъже няма.
Един обратен мъж може да се приема като "жената"във връзката, а един хетеро винаги си е мъж. Толкова е само очевидно, че няма как да се отрече. Сигурно ще писнеш, че знаеш каква е връзката, а пък аз"лошата какичка", не съм разбрала нищо.
Препоръчвам ти горещо да гледаш youtube канала на Брук Хедърли и поредицата му " No bullshit", където показва всички противоречия и двойни стандарти на т. нар. Полит. Коректни движения, както и криворазбраното съзнание на повечето "различни".

Когато бях на 12, четох една 'детска' книжка, наречена "Какво става с мен? ". В нея беше обяснено всичко за промените през пубертета, за секса и т. н. За хомосексуалността пишеше, че имало два вида-вродена и придобита. Даже да приемем, че има хора, родени такива, очевидно е напълно възможно да се придобие. Да, това може да стане въз основа на външни влияния и вече изредих доста примери. Пък и все не мога да повярвам, че може да се родиш така, без абсолютно никакво обяснение за причината. Просто няма логика.
Има хора, родени увредени като император Калигула, но той е плод на кръвосмешение, така че за неговата епилепсия има логично научно обяснение.

Целият свят е под натиска на обратните и малцинствата, за това и много институции им робуват.

Америка хич не ми я хвали, защото тази държава дискриминира хетеросексуалните бели хора, което е кощунство от страна на институция, "бореща се за равенство" и справедливост.
Ние реално не сме равни, не се раждаме равни, (особено ако приемем твоите думи за верни), не се развиваме наравно в нито един аспект от нещата, така че няма как всички да бъдат равни във всичко по никакъв начин. Дори в природата си има йерархия, какво остава за хората и социалните движения.


Сега сигурно ще се хванеш за думите ми и ще ревнеш, че си противореча, относно темата за вроденото и придобитото. За това ще побързам да уточня, че горния абзац се отнася до всичко, а не само до темата за обратните.
Много ми е смешно да наричаш "лош човек" някой, който не подкрепя изкривените ти псевдонаучни идеи. Звучиш като малко момиченце. Не бих се учудила и преди да са ти го казвали...
За в бъдеще не приемай всичко толкова буквално, да не вземеш пък ти самият да се изложиш някъде. :) :) :)
Понеже много пъти упрекна моята омраза, ще ти кажа, че точно теб няма за какво да те мразя. Но все пак не си достоен за съжаление, защото повечето обратни дирят точно това.

Чао!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: a4875193af
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

57.   Какво да ти кажа... Аз съм хомосексуален и от няколко години живея с партньора си, но пък никога не съм смятал, че трябва еднополовите бракове трябва да бъдат легализирани. Все пак всеки може да живее живота си, както намери за добре, без да бъде вкарван в някакъв текст от закона и да показва предпочитанията си по някакви паради. Вярно е, че обществото не... гледа с добро око на различните, но може би те са тези, които трябва да го възприемат такова, каквото е, за да може и останалите да започнат да ги възприемат.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker