Ниско самочувствие.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Ниско самочувствие..
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 2186 пъти
Здравейте! Пише ви едно 19-годишно отчаяно от живота момиче...Ще кажете, че животът е пред мен и горе главата, но не е така. Аз съм онова момиче, което все още не е имало гадже, първа целувка и т.н. Когато се огледам всеки е с половинка и изглежда щастлив в живота си. Питам се всеки ден какво не ми е наред, защо никой не ме забелязва или ако ме забележи, защо е човек, който е безразсъден и невъзпитан..само такива ли хора привличам? Даже понякога аз самата се чудя как не съм умряла от завист досега. Имам първа братовчедка, която е по-малка с три години от мен и откакто се помня все сме заедно. Тя е толкова перфектна. Има всичко, за което човек може да мечтае - красива, висока, хубаво тяло, отличен успех в училище, трудолюбива и много лъчезарна и въпреки че има куп охажори, изобщо не им обръща внимание, тя е изцяло съсредоточена в ученето, а аз бих дала всичко поне веднъж да се почувствам обичана от някого. Общо взето всичко й се отдава ...Толкова много искам да бъда като нея и толкова много й завиждам. Даже понякога се срамувам, че съм по-голяма от нея и не мога да й стъпя дори на малкия пръст. Аз не я мразя, тя ми е като сестра просто страшно много й завиждам и по този начин не въднъж съм изпадала в депресия и намразвам все повече себе си. Просто имах нужда да споделя своята история. Благодаря за отделеното време! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: cfa730ab2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Долу главата тогава! Животът е зад теб!

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 4dc9a0db96
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер 1, отвратителен си!! Ходи да си избиваш комплексите другаде! Изобщо не знам защо биват одобрявани коментари като твоя.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: cfa730ab2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   2, авторката каза "Ще кажете, че животът е пред мен и горе главата, но не е така"

Аз просто се съгласявам с нея. Чувство за хумор му викат и цели да разсее авторката. Очевидно го нямаш. Но пък на обидни думи си богата, ама иначе аз съм злобния.

В моя коментар да си видяла думите "комплекси" и "отвратителен"?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 4dc9a0db96
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не всички имаме плоско чувство за хумор като твоето :)

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: cfa730ab2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   4, аха - иначе аз съм злобния.

 
  ...


...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: bd0e877d46
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Добре де, предприеми някакви мерки - отслабни или оформи тялото си, промени косата и прическата си, гледай позитивни филми, запиши се да учиш и да работиш, разшири социалните си контакти - излизай с нови хора, запиши се на спорт/ танци ... Не се вторачвай в предимствата на братовчедка си, постаряй се да развиеш собствените си! В общуването бъди усмихната и доброжелателна с всички. Освободи сърцето си от завистта и недоволството, и ще се превърнеш в едно лъчезарно и щастливо момиче! Ще се почувстваш по-добре, ако решиш да се промениш, друг начин няма.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 7201f49d0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами аз съм на 23 и още съм девствен, даже не съм целувал момиче, така че има и такива хора. :D Ако искаш да си помогнем взаимно само попитай...

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 59e2e187c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Много фитнес диета за секси тяло. След като промениш тялото смени рязко прическата. След това гардероба. Препоръчвам ти да се изрусиш и да се обличаш по-женствено. Ако си падаш по корекции също хиалурон. Леко гримче за през деня, секси дрехи (не разголени)... и мъжете ще завалят.

Кенди

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 04b97f1a4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Виж сега, ако не те е срам от братовчедка ти попитай я нея за съвет какво да правиш. Според мен е ясно какво. Бъди хубава поддържана с хубави или прилични дрехи и няма начин някой да не те хареса. Няма момичета без ухажори. Има момичета които имат претенции.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: faddd2dde2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката - Благодаря искрено за съветите! Знам, че в днешно време трябва да си отворен, нахален, но колкото и да опитвам не се получава. Просто съм изключително срамежлива и не мога да се променя..Всеки има своите положителни и отрицателни черти и някак виждам в себе си само отрицателните и се чувствам като задръстенячка.Може да изглежда глупаво, но когато виждам в социалните мрежи как другите са обгърнати от внимание и имат "перфектен живот" и ми става кофти...

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: cfa730ab2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ако можеш да промениш нещо, значи няма за какво да се притесняваш.

Ако не можеш да промениш нищо, значи няма за какво да се протесняваш.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: e9a3a9bb7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   до 10. Никъде няма перфектен живот. Всичко което виждаш в социалните мрежи е нагласено, така че да изглежда по най-добрия начин за пред хората. Всъщност всеки човек има някаква вътрешна борба и проблеми. Ти не виждаш техните, затова си мислиш, че само ти си на това дередже. Но това не е така.
Фокусирай се над себе си. Помисли какви са ти положителните страни и ще осъзнаеш, че не си чак такава задръстена и има какво да дадеш на света. После помисли кои са ти отрицатителните страни, които би могла да подобриш и почни да правиш стъпки към това. После помисли кои са отрицателните страни, които не могат или изискват много жертви да бъдат променени и се примири с тях (обичай недостатъците си).
Примерно много е трудно просто да спреш да бъдеш срамежлив. Според мен човек или е много нахакан или е по-скромен. И в двете черти има чар и се харесват от различни хора.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: cfa730ab2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Едно време и аз гледайки снимките по социалните мрежи, си мислех, че съм ебати неудачника. Но с времето разбрах, че точно тия, които най-много парадират, всъщност имат комплекс и или всичко е лъжа, или ако не е, комепнсират другите си неуадчи по този начин.

Веднага давам пример поне 3 двойки знам, които постоянно се обясняват в любов по фейсбука. Пишат на стените писма един до друг да ги виждат всички и подобни. Ако някой не ги познава, ще си каже, тия са ебати влюбените. Обаче понеже съм по-близък с тях, знам, че единия изневерява на жена си с всякакви жени и се прави, че я обича, другата пък е с мъжа си, за да я издържа, без да работи, а третата всеки месец идва в болницата с нервна криза след скандал с мъжа си.

После братовчед ми живее в Испания и по цял ден се снима я пред някой фонтан с красива архитектура, я пред някоя сграда и т.н. и ако не го познваш, ще кажеш, че си е надвил на масрафа и по цял ден обикаля и се забавлява. Но майка ми живее в същия град и си ходят на гости и от нея знам, че той от повече от година е безработен, кара на някакви смешни помощи и борчлясал до гуша на всички българи в града. Даже му спрели тока, защото нямал пари да го плати, та затова обикаля, защото то вкъщи без ток няма какво толкова да се прави. Хем да ползва интернета на барчетата, около които минава.

Знам и за хора, които са теглили кредити, за да ходят на почивки и всички се чудят кога са спестили за почивка. Знам и за един, който живее при мама и тате, теглил е бърз кредит да си купи БМВ, за да чука мацките и цялата му заплата едва стига да си погаси вноските и си брои стотинките, а родителите му се гърбят да му плащат храна и сметките. Ама иначе го гледаш големия пич с бавареца и мацките си мислят, че е много богат.

Имам и братовчедка, която буквално всеки месец е на почивка в чужбина от години насам, а не работи и знам, че леля ми и праща пари колкото да си плаща семестрите и общежитието и храната. Сещай се нататък от къде има.

Знам и за един, който спестява за един автобусен билет до някой западноевропейски град, пътува до там 2 дни в посока, гладува, не яде, спи в някакво долнопробно общежитие една нощ и се прибира. Обаче качил във фейса няколко снимки от някакви забележителности и естествено само от вън, защото няма пари дори да влезе вътре. Ама не е написал, че там е нямал пари да се наяде и наспи като хората и че се дондуркал 4 дни по автобусите ихората си мислят, че е ебати пича през месец да "обикаля" Европа.

Има и дори които са стигнали до там да се фотошопват на някоя море или нещо подобно.

Така че всичко, което виждаш е един голям фалш и избиване на комплекси в стил "виж те ме кой съм аз и колко съм успял".

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: faddd2dde2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   От авторката - Има неща, които все пак харесвам в себе си...Харесвам къдравата си коса, харесвам тялото си (не съм дебела, въпреки че не се лишавам от нищо) и признавам, че имам претенции - да, но признайте и вие, че не можеш да тръгнеш с първия, който ти предложи. Предлагали са ми, но аз се считам за възпитан и отговорен човек и не мога да тръгна с някой хулиганин или пък с последното предложение от 45- годишен мъж, а аз съм само на 19. Как другите все имат перфектните гаджета и охажори, а на мен се лепят все такива, които не мога да приема? Някъде бях чела следното - "Не се кефи, че имаш много обожатели, евтината стока има много потребители", но в днешно време мъжете гледат единствено грима, късите поли и високото самочувствие, което аз няма откъде да придобия...

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: cfa730ab2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   14, запиши се на фитнес и всички мъже ще припадат по теб.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 8ca5fdb2d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Фитнес ти трябва.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: faddd2dde2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   От авторката - Не знам дали мъже са коментирали тук, но искам да се обърна към вас...Какво търсите в една жена - характер или външен вид и какви качества трябва да притежава за да ви се хареса?

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 659e0f7547
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   До 17
трябва да е ходила на фитнес.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: e275409c62
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   До17

Фитнес му е майката.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: faddd2dde2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Няма лошо, но мъжете ходите ли на фитнес? Искате момичето да е поддържано, а вие какво правите за външността си?

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: cfa730ab2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   до №20

Как какво правим? Записали сме се на фитнес и взимаме нацепин.

Ей го аз от 3 месеца съм се записал на фитнес и няма грам промяна. Ама ще се ядосам и накрая ще взема лично да отида на място да ги питам какво по дяволите става.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: e9a3a9bb7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   21, брато, ползваш някоя менте марка фитнес. Моля те пробвай с официалния дистрибутор на фитнеси в България. Просто няма вариант от 3 месеца да ходиш и да няма никакви резултати...

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: cfa730ab2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   22, ама то трябва и да ходя ли? Защото преди в сподели.нет ми написаха да се запиша на фитнес и всички проблеми в живота ми ще се решат и аз се записах. За ходене никой нищо не е споменал.

Аз тъкмо се канех най-после да стъпя в този фитнес, че да ги насмета защо само ми взимат парите, а продължавам да съм беден, депресиран и жените да не ме харесват. А то трябвало и да се ходи, освен да се запишеш, така ли? Правилно ли съм разбрал?

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 8ca5fdb2d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Еми, 22, 23 така е. Повечето жени се смеят на такива дето много ходят на фитнес. Защото подобни мъже са се един дол нацепени батки: комплексирани, смешни, без много мозък. Така че, ако някой ви хареса ще е въпреки фитнеса, а не заради него.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: fee2868142
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   17. Първото което привлича един мъж е външния физически вид. Но външният вид отразява също и вътрешната душевност на човека. Явно ти не можеш да видиш изражението на лицето си, но със сигурност то отблъсква мъжете. Ти говориш за братовчедка си, че е лъчезарна, а къде е твоята лъчезарност. В историята си три пъти използваш думата завист, ами това вътрешно чувство на завист се отразява на лицето ти и момчетата го усещат. Щом си завистлива и към братовчедка си това вече говори много лошо за тебе. Ти също казваш ,че не я мразиш, но който е способен да завижда той е способен и да мрази. Не знам какво ще ти помогне.

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: faddd2dde2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   От авторката до 25 - Не отричам думите ти, може би е така. Явно трябва да се примиря със съдбата си. Доста често си мисля, че просто така ми е писано - да съм сама. Щом досега не съм имала гадже, значи никога няма да имам, но пустата надежда не ме оставя, все още се надява, че някой ще ме забележи...

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: a8c6e1318a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Здравей! :)
Какви жени харесват мъжете?

На първо място една жена трябва добре да поддържа външния си вид, все пак… е жена :) И не, не говоря за ноктопластика, изкуствени мигли и подобни глупости…
Външният вид е важен, но все пак е всичко. Старай се винаги да бъдеш мила и усмихната, отърви се от завистта.

Аз например харесвам срамежливи, умни и лъчезарни момичета :)
Учиш ли нещо? Все трябва да има момчета около теб.

Том

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 9727e22d34
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   От авторката - Да, уча, но момчетата около мен или са обвързани или се занимават с глупости... :)

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 61b8f47414
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Разбирам как се чувстваш, но се опитай да не приемаш нещата по този начин. Дори и да си по-различна от повечето хора, това не те прави по-малко уникална и значима от тях. От личен опит знам, че понякога може да се наложи да стиснеш зъби за да пренебрегнеш до някаква степен срамежливостта. :) Но от там нататък, ако всички например са „отворени и нахални”, не се опитвай да бъдеш като тях. Бъди такава, каквато си - бъди различна, бъди специална. :) Пък момчето все ще се появи отнякъде.
П.П. Надявам се да съм помогнал поне мъничко. Ако искаш да поговорим(пишем) може да дадеш нещо не толкова лично (пр. имейл или скайп) :)

Том, отново :Д

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: faddd2dde2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   От авторката - Благодаря на всички за отделеното време и съветите...разбрах, че просто трябва да си живея живота и да отдавам особено значение на връзките. Когато виждам, че всички останали си имат половинки, някои дори ги сменят като носни кърпички и някак си ми става кофти, едва ли не аз съм прекалено грозна и затова никой не ме забелязва...но каквото такова :)
До Том - Помогна ми много, коментарът ти ми вдъхна увереност, за което благодаря :) По принцип използвам социалните мрежи - инстаграм и фейсбук, но мисля, че не е правилно да ги споменавам тук.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 600f70afcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Дам, не е. Затова предложих друг вариант, който не може да се свърже с теб и едва ли използваш.
Ще дойде и твоят човек, споко. Явно просто още не му е дошло времето :) Горе главата до тогава!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker