Как отбягвате личните въпроси? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как отбягвате личните въпроси?
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 808 пъти
Не обичам да споделям неща свързани с живота ми с всеки. Единствено показвам истинското си аз пред моите най-близки хора, на които имам доверие, не се срамувам от себе си и знам, че няма да ме съдят. Те са хора с класа и никога не се бъркат в живота ми, знаят нещата само когато аз самата съм решила да им споделя. Но за пред всички останали хора аз нося маска и не съм себе си. Те си мислят, че ме познават, но истината е, че те знаят само нещата които съм им позволила да научат, или не са напълно реални за мен, защото аз представям живота си по друг начин чрез измама, за да запазя своята поверителност и имидж. Така, че мненията на хората за мен никога не са обективни. Неприятно ми е това, че много хора се бъркат в живота ми. Хора, които не са ми никакви, че да им давам тази информация. Разпитват ме неща за семейството ми, любовния ми живот, все неща за които ми е неудобно да говоря. Аз съм много общителна, мога да говоря много на различни философски теми, мога да изразя мнение по доста теми, интересувам се от бизнес, култура, чета много книги. И нямам против да говоря за такива неща, обичам дълбоките смислени разговори. Но защо трябва да отговарям кое точно е гаджето ми, каква заплата взимат родителите ми, девствена ли съм, колко пари струват нещата ми, къде точно живея и така нататък. И след като отговоря естествено отиват да разпространяват информацията. Искам да живея поверителен живот, да общувам с хората, но без да бъда разпитвана по този начин. Аз не се бъркам в животите на другите, не ги питам нищо, ако някой иска да сподели нещо сам-добре, но иначе не. Не критикувам и не съдя, изразявам си искреното мнение единствено ако ми е поискано. Знам, че съм почтен човек, но в същото време се чувствам някак ненормално. Както и да е, много се отплеснах от главният въпрос, а именно: Как успявате да излезете от ситуацията когато някой ви зададе въпрос, на който не искате да отговорите. Майка ми ми казва да не давам никаква информация, но как да стане, след като са ме притиснали. Пътувам в такси, препълнено, аз съм свита и нямам място да помръдна и от всички страни ме зяпат, започват да ми задават лични въпроси, отделно в същото такси пътува и мой враг, който ще разкаже на всички чутото. Аз няма начин да заобиколя въпроса и притеснено отговарям, след което съжалявам с дни и се обвинявам. Нещото, което ме попитаха може да е нищо за някои хора, но беше много срамно за мен и не исках точно тези хора да научават. Просто как успявате да се измъкнете от такива ситуации? Аз не мога да кажа няма да отговоря, защото е неадекватно и грубо, а ако излъжа след време ще се разбере. Всеки ден имам такива ситуации.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: cef2e22565
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това е доста характерно за България, тук сякаш хора си умират да се бъркат в чуждия живот и да дават непоискани съвети.
Аз обикновено гледам да се измъвам с някоя шега. Като ме питат за адреса ми, примерно, ще изтърся нещо като "Защо? На гости ли ще ми идваш?" или за заплатата ми "Е, сега, няма да кажа пред всички къде съм скрила милионите!" и т.н. Сещаш се, обръщаш всичко на смях, не изглеждаш груба, но и не даваш информация. Някои хора са толкова любопитни и нахални, че направо няма спасение. За това обръщаш всичко на смях и това е.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: f81958f84d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, авторке! Докато следвах, редовно пътувах с влака до Шумен, случвало се е разни циганки да ме питат имам ли майка и баща, колко деца сме и аз като големия наивник им казвах всичко! Но в последно време не го правя-завърших миналата година! Но само чакам да отменят карантината-нарочно ще седна срещу някоя циганка и ще чакам да ми зададе същите тези въпроси, но тогава ще й кажа "Май всички сте си плюли в устите-преди години една като тебе ме питаше същото! И защо трябва да ти казвам? Да не си Даниела Стойнова (журналист от Радио Варна, за нея по-късно), че да ти отговарям на въпросите? Кой те е научил на това, че и не си само ти-може би си вече десетата, или не знам коя вече, която ми задава същите въпроси! Или си мислиш, че е редно да питаш хората какво имат-ако ще и космически кораби да имат-те са си техни, не твои! Никой няма да ти даде нищо! Защо го правиш това, обясни ми? През 2019 г имаше Ден на отворените врати в Радио Варна, на 3 март т.г. имаше щафетна обиколка, срещнах се с две дами, с които разговарях-Светлана Вълкова и Веселина Божинова-как никоя от тях не ми зададе тези въпроси? А обясни ми! Миналото лято се запознах и с Даниела Стойнова-имах работа в града и реших да мина покрай сградата на Радио Варна-спрях се, отвън имаше маси и столове, а на една от масите беше седнала г-жа Стойнова-запознахме се, попитах я за една аудиокасета, относно нейното прехвърляне на диск-каза ми, че не извършват такива услуги! Показах й радиото си-тя ми благодари, че ги слушам! След което се разделихме! Пак питам-как и на нея не й хрумна да ми задава тези въпроси, хем е журналист? Отговори ми!" А и не знам, дали тези циганки не разпространяват тази информация и защо го правят изобщо, ако го правят! Но докато разговарям с циганката, ще я заснема тайно с телефона си и директно изпращам клипа на Радио Варна! Ще дам и телефони за контакти, защото този въпрос трябва да се изясни веднъж завинаги! А и ония в таксито защо ще те питат-ти нямаш ли слушалки-обикновено това е вид бариера, която всеки може да види и да го спре по някакъв начин! Слагаш си слушалките и усилваш музиката! Обикновено като видя жена със слушалки, не я заговарям! Ако не ползваш слушалки, защо не кажеш на ония, че не е тяхна работа? Да не би случайно да са журналисти? Кажи им че и ти имаш право на лична неприкосновеност! Пробвай, може и да стане! Това е от мен!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: e47d2a5a0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Извинявай ,но ти добре ли си с главата??? Ти затова имаш такива ситуации всеки ден-защото хората са те усетили че си мека и се възползват както искат! Би ли ми казала какво е грубото в отговора " Нвма да отговоря"?? Ами ти по тази логика и свирки няма да отказваш, от страх да не се обидят момчетата...много неадекватно възпитание, съжалявам да го отбележа.
От тук нататък първо мислиш кое е грубо за теб, и тогава кое е грубо за другите. Ти толерираш грубостта на хората, ама ги пазиш от твоята грубост! Много странно, не мислиш ли? Мен лично никой не ме пита лични неща защото само погледа ми в такива ситуации е достатъчен за да стане ясно. Следващия път като те пита някой нещо , което не ти харесва безцеремонно питаш" Защо си мислиш, че имаш правото да ме питаш нещо толкова лично?: " За кой точно се имаш господин Никой?Майка ми? Най добрия ми приятел??Не те засягат такива неща!"
Гаранция че няма да те пита никой нищо лично повече;) Хората се държат с теб, както ги научиш. С оглед на твоя избор ако не вземеш мерки,очаквай задълбочаване на наглоста.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 7f66bc7367
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Просто кажи

"Ще ти кажа някой друг път"
И смени темата

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: b65e44b851
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Никой не те кара насила да отговаряш!Кажи,че не обичаш да говориш за личния си живот и готово!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker