Има ли начин да се преборя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Има ли начин да се преборя?
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 626 пъти
Момче на 19 съм и имам проблем.Мисля че се нарича “социална тревожност”.Не мога да общувам с хората както трябва,стеснявам се и се затварям в себе си.Случва ми се с някои хора да разговарям без проблем,но в компания не мога.По-голям проблем е,че съм така и с момичетата.Много искам да изляза с момиче,но ме връхлитат едни мисли като..За какво ще си говорим,какво да кажа,ако ме помисли за някой смотаняк,какви теми да отварям,общо взето какво да говоря.И дойде ли момента започвам да се притеснявам и се чудя какво да говоря,не мога да бъда отпуснат и “готин” като другите за да ме харесат,и си мълча докато в главата ми е война.Надявам се да съм бил ясен,омръзна ми да живея така и не знам какво да направя за да го махна това притеснение..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: c23c07ad98
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не се маха остава за винаги. Можеш само да го намалиш,като говориш повече с хора,но пак си остава вътре.Като говориш по-малко,това притеснение се увеличава и после пак ти е по-трудно да говориш с хора и още повече с непознати. Винаги ще го има,но варира.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: c83b9924c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Намери хора които също да са по-стеснителни. Покажи им интерес, създай приятелство с тях. Мисля, че сред такива хора ще се чувстваш и ти добре. Така постепенно ще се отпуснете. Разбирам те напълно. Хората днес са много лоши, когато видят добри и възпитани деца веднага се нахвърлят и ти смъкват самочувстието. Не се трови с такива мисли. Все още има останали разбрани хора, просто сме малко и ни карат да се яувстваме неловко. Остани си естествен. Тези готините целят да се харесват на всеки точно затова че нещо им липсва и куца. : )

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 8e15c11f7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей авторе ,и аз съм така и съм съгласен с номер 1 за винаги си остава, с тренировки и с смелост до някъде се преодолява но винаги ще има едно "ако", като си помислиш да говориш с някого ако не се тренира се задълбочава особено с момичета, винаги ми се е искало да комуникирам свобосно без притеснение както някой мой познати, но това според мен си е мъничак талант, или го имаш или го нямаш ,надявам се че не те обезкоръжявам но поне при мен си е така.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 9e7841c173
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Защо ти е да бъдеш "като другите" а да изгубиш себе си? Та ти себе си още не си опознал? Какво учиш? Работиш ли? А искаш ли да работиш? Какви хобита/интереси имаш? Каква музика слушаш? Какви филми гледаш? Обичаш ли да се разхождаш? Къде и защо?
Обичаш ли животните? Какви са мечтите ти? Какво те кара да се усмихваш? А да се разсмива гласно и бурно?
Как ще копираш това у другите опитвайки да бъдеш като тях?
Те, някои от другите имат отговор на повечето от тези въпроси, познават себе си достатъчно и изразяват собственото си АЗ, имат си и "клонинги" такива които го копират- хора без съзнание за собствено АЗ, без собствен характер, мечти, без собствен, естествен смях дори. Наистина ли точно това искаш? Ако си "като другите" ще се свържеш и с някоя "като другите" ама като сте насаме само двамата...кого ще имитират?
Бъди си ти, такъв, какъвто си. Разговорите си протичат естествено когато има общи интереси- музика, филми, обучение/работа, мечти т.н. Важно е да се усмихвате. Да се създава позитивна атмосфера.
Другото се случва като естествено продължение.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 2e08fea232
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Моят отговор е отиди на терапия.
Аз се сетих да го направя чак на 34, трябвало е да отида още на твоята възраст... Животът ми се преобърна. Уж отидох за да се справя с тормозеща ме от дълго време депресия, но след като попълних въпросниците им и проведох уводния разговор с терапевт, са ме диагностицирали със "социална тревожност" и са започнали да работят основно в тази насока. Това ми го казаха чак в края на терапевтичния курс.
За терапията казват, че нещата не ставали изведнъж и т.н., а аз честно казано не очаквах изобщо да стане каквото и да е. За мен обаче се получи точно изведнъж - някъде след четвъртия или петия път - просто излизайки от часа си при терапевта, констатриах че гледам на себе си по различен начин. И от там нататък нещата в живота ми тръгнаха различно - до този момент се бях чувствал "загубеняк" (или "loser" ако предпочиташ). При това без реално да съм такъв. Животът всъщност е бил доста щедър към мен (или аз съм бил успешен в него) - и академично, и кариерно, и интимно и т. Б.. Само че, когато човек се чувства като загубеняк, често не може да оцени или дори пропуска подаръците, които животът му прави.
След терапията си дадох сметк, че едни 15 години, животът буквално ми е тикал възможности в ръцете, а аз съм ги пропускал поради самосъмнения и ниска себеоценка и реално съм се възползвал от само една много малка част от това, което съм можел да получа.
Сега е различно - сега ми стиска открито да заявявам какво желая и (за моя изненада) да го получавам.
Така че моят съвет е този - иди на терапия колкото се може по-скоро и не прави като мен - да си проспиш по-голямата част от младостта. Не че няма да можеш да наваксаш (на мен мисля ми се получава), но друго си е нещата да се случват навреме, вместо да ги догонваш.

Желая успех

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker