Какъв е смисълът в живота? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Какъв е смисълът в живота?
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 1350 пъти
Не виждам смисъл в схемата училище-университет-работа от 9 до 5. Завършвам догодина, до този момент училището винаги ми е било топ приоритет, смятам се за интелигентна, имам само отлични оценки и съм се старала по абсолютно всички предмети. Време е да се насочвам към определена професия и това ме накара много да се замисля над бъдещето си. Нямам намерения да имам семейство и деца - или поне не в близките 15 години. Искам да изживея невероятни неща - да обиколя света, да купонясвам, да се запозная с много нови хора, да имам възможността да срещна истинска любов. И всичко това няма как да стане, ако уча постоянно, както досега. Да си представим, че завършвам университет и отивам на работа. Семейството ми не е заможно, няма на кого да разчитам "да ме уреди", а и не искам, не ми е такава ценностната система. Страх ме е, че един ден ще съжалявам, че съм си пропиляла годините. Накратко казано искам да живея живот, който да запомня, да знам, че съм го използвала на 100% и съм видяла всичко, което съм могла да видя. Не знам обаче какво да направя. Нямам пари, с които да обикалям, а и толкова години здраво учене да отидат на вятъра. Просто не знам какво да направя. Ще се радвам някой да сподели какво мисли по този въпрос и който би могъл да ме посъветва какво да правя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: 22faacaa91
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Професия "дефицит" за някоя от чужбините които ти харесват и са добре платени. И си решаваш питанките.
Правилно разсъждаваш. Задължително ползвай предпазни мерки (хапчета) че една неочаквана бременност (има и такива дето нарочно бутат вътре, не че, после не може да се абортира, но защо да се стига до там) не допускам никой и нищо да те отклонява от това, което искаш ТИ, а не какво други очакват от теб.
Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 3e1dc5353c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Смисъла на живота е да повярваш в Бог и да разбереш какво Той иска от теб. Пише го в Евангелието на Йоан.
Бог те обича и иска да те благослови и да ти даде вечен живот. Това става след като повярваш в Господ Исус Христос

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 32f913c920
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Момиче живей живота си на макс. Живей на пълни обороти и граби с пълни шепи от живота без да слушаш кой какво ти казва и не позволявай никой да ти заповядва какво да правиш. Ти сама си господарка на твоя собствен живот,не позволявай на никой друг да ти го управлява. Послушай вътрешния си глас щом ти се прави нещо прави го. Ходи на купони,излизай с приятели и купонясвай колкото можеш. Излизай с момчета,прави секс с когото когато дъдето и колкото си искаш на воля,не живей за мнението на никой и изобщо да не ти пука.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 4680665fab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Помисли за професия, която можеш да работиш на свободна практика. Така ще можеш да пътуваш и работиш едновременно.
Но без работа няма как да стане, освен ако не се хванеш с някой богат "чичко", но мисля че не ти е това целта.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 14ca344e10
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   "да се запозная с много нови хора" - имаш предвид сексуално да се запознаеш, нали? Или сама не си осъзнала още какво мечтаеш.

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: ba2997ecec
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Смисълът на живота е да намериш смисъла на живота. Или казано по друг начин, живей и не спирай да търсиш това, което те прави щастлива и когато го намериш му се наслади и в същото време се бори да не го загубиш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: bb83158017
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ми гадна е тази схема и аз като тебе мисля какъв е смисъла и съм правил тей че всеки ден да ми е купон и шоу и някви развлечения за сметка на другото въпреки че май на добре е да се съчетават .И съм на мнение че качествата са по важни от многото учене и доказване и ткн... и мисля че определящото е мечтата и целта с какво е свързана .... иначе разбирам кво искаш да кажеш че разбираш колко са важни нещата които ще запомниш с хубави моменти спомени и приключения и за голямата любов която вече нз и аз дали я има а уж вярвам и добре че разбираш че е са важни тези неща ...

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: a0c411ab46
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Отговорът е - научи се да живееш до колкото е възможно е настоящия момент. Не се оставяй мислите от рода - ще съжалявам, че съм си пропиляла живота. Не можеш да си пропилееш живота, въпреки че живеем във време, в което се опитват да ни убедят в точно това.
Все още си млада, очакваш големи неща да ти се случат в бъдеще. Но съветът ми е - остави очакванията, радвай се на живота и прави това, което ти харесва.
Нещата ще се наредят по-добре, без да ги мислиш много. Всички сме минали по този път и човек като погледне назад вижда, че нищо не е било толкова страшно и сложно колкото му се е струвало. А ако все пак реши, че е направил грешен избор - никога не е късно да започне от начало. Животът не свършва с изборите, които правим на 19 години.
Така че имай вяра в живота и не притеснявай за бъдещето, то се нарежда от само себе си.
Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 3bc5844d66
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Всичко голямо материално в този живот зависи от това с кой ще запознаеш а иначе може и да стане с много труд, но първо трябва да откриеш какво е точно това което искаш да работиш в дадения момент и да успееш да се пласираш. Колкото и пари да имаш здраве не може да си го купиш. Всичко е въпрос на мислене, а ти мислиш ли че на милиони хора им се ходи на работа дори от 7 до 5 че и някой и до 7 вечерта. Да обиколиш много места по света единия вариант е стюардеса на самолет, друга възможност е по корабите, трета и със сигурност не последна е емиграция и за трите не ти трябват много пари за да ги осъществиш и съм сигурен, че вашите ще ти помогнат или приятели евентуално.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 2dbe677b86
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   То повечето хора това искат - да обикалят Света, да имат готини емоции, да имат голяма любов. Ама както сама си стигнала до извода - за да обикаляш Света трябват пари. Виж, за готини емоции и голяма любов може и по-евтино. Ама все пак трябва да ядеш нещо и да живееш някъде, нали? Значи трябват пари за храна и за наем. Значи трябва да работиш. И ето - стигаме до там, че всички искаме да ни е готино, но трябва да работим дори за да покрием базовите си нужди за оцеляване.

Требе да се бачка че да имаш пари да живееш. Пък за да бачкаш нещо по-скъпоплатено е хубаво и образование да имаш. Значи и университет трябва..

Така че... просто се приземи малко в реалността. В по-добрия случай може да си намериш работа, която да ти позволява отдалечено да работиш. Имам такъв приятел, който обиколи десетки държави по този начин. Зимата отива да живее в по-топли държави. Ама все пак работи. Пък и любов няма - не се е задържал някъде за по-дълго, че да успее да изгради по-сериозни отношения.

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 4ce61c349a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ако си красива и изглеждаш секси, стани порно актриса или още по-добре, стани елитна проститутка и средствата за мечтания живот, както си го описала в историята ти, ще ги имаш само след няколко години. Но трябва да си сигурна, че си наистина красива и много сексуална. Ако само си мислиш, че си такава а не отговаряш на тези критерии тогава се подготви за някоя приятна работа от 9 до 5 както всички други хора, а големите мечти за желания от теб живот ги сложи в една кошница и ги остави в гаража на някой рафт ако въобще имаш гараж. Какво ще кажеш.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: ad7480f69c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Желанията ти за съжаление няма да те доведат до постигане на нещо значимо и истинско, защото са изцяло егоистични и заблуда. Дори и да пропътуваш целия свят - какво от това. Дори и да купонясваш 15 години - какво от това? Какъв ще е резултата от безгрижния ти начин на живот и как смяташ изобщо да си го позволиш? Първо разбери на тия важни за теб години, че ако искаш да не мизерстваш трябва да се научиш на някаква професия, учи нещо, което е полезно за обществото и за предприятията. Избери си някаква професия дали хуманитарна дали инжинерство, но нещо, което ще учиш като попътна стъпка към работата ти след това. Тоест целта би трябвало да ти е работя, с която да се чувстваш удовлетворена. Заплащането е важно , но не е най-важното. Изисква се да си здраво стъпила на земята , за да разбереш, че за да си успешна в дадена професия трябва да си готова да дадеш от себе си и да се примириш с неща, които не ти харесват, но са част от всяка работа. Когато имаш работа, която харесваш и МОЖЕШ да я работиш качествено, ти ще имаш достатъчно средства, с които в свободното си време да си пропиляваш времето в пътешествия, където искаш. Но запомни, че от тези пътешествия бонусът е само по-широка култура. За да си полезна трябва да изкарваш пари, с които да помагаш на хора или самата ти работа трябва да е сързана с нещо, с което допринасяш за хората. Защо? Защото това е смисълът на живота - да успееш да направиш нещо смислено, че с това да помогнеш на хора, които биха го оценили , дори и да не са много, както и на тези, които не биха го оценили, защото това няма значение. Да създадеш смислени връзки с приятели и гадже. Както и да е. Живей си живота, както прецениш. Дано да имаш достатъчно мъдрост да не си пропилееш хубавите и продуктивни години, в които трябва да се научиш на нещо смислено (не е задължително да е университет, но е препоръчително и това да го има).

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: f727029b0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Учиш, завършваш висше, работиш и събираш пари. Имаш две възможности - да ходиш на екскурзии и почивки в чужбина всяка година. Една година Малдиви, друга -Кариби, Азия и тн. Вторият вариант е да спестиш пари и да си вземеш неплатен отпуск за няколко месеца и да обиколиш където искаш.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 3cddc2946b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Както повечето неща в живота и в твоя случай мисля, че отговорът е в баланса. Да съчетаеш образованието си с волния, свободен и щастлив живот. Да съчетаеш професията си със същото. Идеята постоянно да се срещаш с нови хора, да виждаш различни места и култури, да се чувстваш постоянно свободна звучи наистина страхотно. Мисля, че всеки човек би се почувствал жив и живеещ пълноценно с подобен начин на живот, иначе казано всеки би искал да живее по този начин. Истината е обаче че това няма как да бъде вечно и е обвързано с финанси, които получаваш от работата и логично образованието си. Нещата просто са взаимосвързани и не може едното без другото.
Не зная за какво уреждане имаше предвид след като завършиш, но за мен да разчиташ на себе си и качествата си, които си натрупала освен като образование, но и като човек си е най-доброто уреждане във всяко начинание и професия.

М 22

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 6158cd47f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Душичка, малко са хората, които работят "от девет до пет". Всъщност се работи до шест, защото имаш задължителна обедна почивка.

Успех в мечтите!

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 0c8c21312b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Бе то направо си няма.
На мен ми е да чукам жени.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 4ce61c349a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Номер 3.
Кога ще престанеш да пишеш глупости. Толкова ли си ограничен бе младеж. Преди съм те питал и пак те питам Исус ли е създал вселената. Защото всички хора които вярват в Бог ще ти кажат, че Бог-Господ е създал вселената, а не Исус Христос. Исус Христос сам си казва, че той е Месия. И това го пише точно в евангелието на Йоана: 4: 24, 25, 26 цитирам го дословно.
24 Бог е дух; и ония, които Му се покланят, с дух и истина трябва да покланят.
25 Казва Му жената: Зная, че ще дойде Месия ( който се нарича Христос); Той, когато дойде ще ни яви всичко.
26 Казва й Исус: Аз, който се разговарям с тебе съм МЕСИЯ.
Колко по-ясно искаш да ти се каже, че Исус не е Господ, но в твоето детинско съзнание ти го наричаш Господ.
Човек за да има вечен живот трябва да постигне висше духовно просветление като Исус, който казва в Йоан 10:30 Аз и Отец сме едно т, е, Душата на Исус и Божия Дух са се слели в едно. Това е вечния живот тъй като Божия Дух е вечен. И пак в Йоан 10:38 Исус отново казва: "за да познаете и разберете, че Отец е в мене и аз в Отца. С една "вяра" само няма да получиш вечен живот, а ще продължаваш да се прераждаш докато не добиеш висше духовно просветление като Исус. Такова просветление не виждам как ти ще го постигнеш. Такова просветление се постига когато чрез медитация стигнеш до състоянието NIRVIKALPA SAMADHI. Такова състояние е постигнал Исус Христос.
В един друг твой коментар бях те попитал да ми кажеш Исус ли е създал вселената. Защо не ми отговори тогава. Отговори ми сега. Моля коментара ми да бъде публикуван.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker