На 15 съм и още съм нямала гадже - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121293)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18554)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

На 15 съм и още съм нямала гадже
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 5503 пъти
Здравейте, хора!
Момиче съм на 15 и все още съм нямала гадже.
Не мисля, че съм грозна, даже мисля, че няма грозен човек, независимо как изглежда, но това е друго.. Не съм грозна, но не съм и като някой модел, излезнал от корицата на лъскаво списание. Има една единствена черта, която не харесвам в лицето си и това е носът ми.

Не е от тези малки, сладки, чипи нослета, просто е малко по-голям и има малка гърбица... И честно казано все си мисля, че носът ми е проблема... Та не съм някоя загубенячка, много добре знам какво значи това. Не съм кифла, не се гримирам, не си изправям и топирвам косата и когато стане на въпрос за тия неща бягам надалече.

С момчетата с разбирам на ниво "Оооо ко стааа?" :D:D-- Някак си не мога да седна и да си говоря нормално с тях. Има само еидн пич от класа, с когото си говоря нормално, но само за музика, единствен той слуша това, което и аз... И може би всичко идва от там, че като тръгна да говоря с някое момче и се притеснявам. Това, ако момчето е познато, но ако е някой непознат, ми се отвързва езика и си говоря съвсем нормално.

Честно казано не знам до сега да ме е харесвал някой, освен един когато бях 7 клас. Може да са ме харесвали, но да не съм знаела.. Честно казано, не мога да разбера, дали някой флиртува с мен, не знам как въобще да флиртувам и въобще не знам какво да правя, за да се харесам на някое момче. Някакси в компанията на момчетата се чувствам неловко. Мисля, че каквото и да кажа, ще е тъпо..

Като цяло съм съвсем нормално момиче, обличам се нормално /никакви токове, никави деколтета/, не пуша, пия бирата като вода, но не съм го показвала сред аудитория (:D).. И да.. нямала съм до сега нито едно гадже. И си мисля, че съм единственото такова момиче.. Даже ме обземат някакви мисли, че няма да си намеря мъж *това след време* и следователно да създам семейство..

Ако ми кажете да говоря с майка си- НЯМА НАЧИН, просто не сме близки. И семейството ми не е някво разкрепостено, да си подхвърляме шегички за момчета и гаджета..
Моля споделете нещо, кажете ми как да превъзмогна неудобството в компанията на момчетата, някакъв личен опит, също и как да разбера дали някое момче флиртува с мен. Ще чакам търпеливо, няма за къде да бързам....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: ac60f4232b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторке, не се притеснявай. Аз се запознах с приятеля ми, когато бях на 21-22 години, сега съм на 26. Няма нищо лошо в това да имаш приятел по-късно от другите. Напротив! Така осъзнаваш по-добре какво имаш!
Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 9fc5df2342
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Проблемът ти изобщо не е носът ти!


„Някак си не мога да седна и да си говоря нормално с тях.(момчетата)“.

Това ти е проблемът. И да те светна - момчето, с което си говорите често си те харесва, но го е страх да не го отблъснеш. Погледни го с други очи и ще го видиш и ти.
Иначе, номер 1 е прав и не е прав, защото ако не решиш проблема си с общуването, и на 40 да станеш, пак ще си сама.

Не съди „кифлите“ - момичетата, които се обличат и се държат по друг начин, защото и твоето облекло и поведение може да се сторят на други хора не толкова нормални.Нормални са за средата ти и за семейството ти, но не би изксла да бъдеш наричана „кифла“ от хора, които се носят по друг начин, нали?
Научи се първо да уважаваш и да общуваш с хората без предубеждения - кифла, мифла и т.н. От опит знам, че точно зад най-голямата кифла на пръв поглед, може да се крие огромно сърце.
Не се мисли за нещо повече, защото идваш от консервативно семейтсво, не се гримираш и не се обличаш еди как си.
За консервативното семейство си имам свое мнение. Факт е обаче, че са те възпитали да си плах и затворен човек, както и не са ти дали самочувствие, което да ти помогне да преодолееш комплексите си. Само човек, които се приема с точно този си нос, с тази коса и т.н., може навън да общува свободно с другите, да е точен и приятен човек. Виновни са родителите ти, тепърва ще се сблъскваш с ограниченията, които са в следствие на консервативното и ограниченото им възпитание. Днес се тресеш от притеснение пред момчетата, страдаш от комплекси заради носа си и не общуваш с 90% от момичетата на твоята възраст, защото не одобряваш начина им на обличане и стайлинг, може би и музиката, която слушат. В бъдеще подобни рамки ще ти пречат и в работа, и в университет, и в избор на партньор.
Огледай се - светът е пълен с шарени и чудесни хора, не бягай от тях - дори да са момчета, не бягай и от себе си и се научи да се харесваш такава, каквато си - с или без нос. Успех

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: a6d1e9b75a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   На 16 съм, но не съм си имала приятел. И това не ми е проблем. Добре ми е и сама. Не се притеснявай, според мен има време за всичко :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: c10454fd00
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Напълно съм съгласна с номер 2.
На 15 няма нищо лошо да си сложиш малко грим, и да носиш дрехи които ти харесват! Като не говориш с момчета няма как да започнеш да ги разбираш и да си намериш приятел. Не е задължително ако момиче говори с момче и да се харесват, нали така!!!
Моят съвет е да се сприятелиш с по-отворени момичета и вече те ще те запознаят и с момчета... и с Момчета (happy) :)

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 6d308820d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Авторката:
Аз със кифлите /както си ги наричам аз/ се разбирам, почти всички от класа ми са такива. и съм била до сега във 4 училища и съм се сблъсквала с какви ли не хора...

По принцип родителите са ми скромни хора, бих казала,че сме добре финансово, малко повече от нормално, ноо просто нито аз, нито другите от семейството ми не са нахални, каквито с аповечето хора около мен. И понякога се дразня на нахалството на другите, тъй като често става така, че те печелят повече, защото са нахални, а аз съм си строшила главата от работа и не получавам нищо. И точно тези нахални хора, са кифлите... И все пак много ви благодаря за отговорите, от вскеи от вас си имам едно на ум. ^^

 
  ...


...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 01c37800eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз с кифлите се разбирам до някакво положение, има неща за който посмъртно няма да загрея като се заговорим, но иначе сме си добре. Впрочем те вече се изчерпаха, свалят гарда като мода, сега и на характер е по-добре, а за външност.... добре те то това си е характерно, топирана коса, много грим. Обаче никой не е казал, че ако се гримираш или си правиш нещо с косата ще бъдеш кифла, много от жените го правят без да бъдат такива.

Така преди говорих адски лесно с момчетата, за всичко, излизала съм с тях да играем (все пак бяхме по-малки), като поотраснахме е имало моменти и да се разхождаме из града. Сега точно обожавам да си пиша с момчета, не за свалки или подобно, а просто така ми е по-спокойно... с момичетата ми е писнало понеже на всяка втора дума има ревящо човече и трябва да заемам длъжност психолог. И все пак те са хора и ние сме хора, няма проблем, говори си с тях, но първо трябва да осъзнаеш че те не са по-различни от всеки друг твой приятел. Даже на моменти е много по-добре, казваш им всичко, може в едно изречение 5 пъти да го наречеш, , Коп*ле" (в реда на шегата, разбира се) и той няма да се обиди.

Отпусни се, почни да разговаряш с момичетата, така де кифлите, те почти винаги се закачат с мъжката аудитория. Като започнете да се разбирате ще се разкрепостиш малко, когато хората около теб са свободни да се закачат с всички и ти започваш малко по малко.

Впрочем, надявам се въобще да не се обличаш както не искаш, само да не ти лепнат етикет. Бъди себе си. Ако искаш с 30см ток (нямам идея как се ходи с такова чудо). И хич да не ти пука, че нямаш приятел, аз съм на 13 и ми се е случвало да се харесвам с доста момчета ( и пак не съм имала приятел :Д). Само за инфо и моят нос не е идеален, имам лека гърбица, разбивала съм си устната, имам белег на челото, :D :D :D, как ти се струва а? И все пак е имало някой да ме хареса, така че за един нос да не ти дреме, това да ти е проблема. Всеки изглежда добре, стига да се чувства красив. Както и всички хора са уникални сами по себе си, аз тука разбитото момиче отвсякъде мога да твърдя, че не изглеждам ужасно, за теб какво остава?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: db9608fb11
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Споко, ве, не си единствен/а ;-)

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 6d308820d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Човек, напълно те разбирам. И аз съм на 15 и съм нямала гадже до сега, не никак не ме грее, въобще не се притеснявай и да не ти пука. Понякога ми става гадно, гледайки другите как се гушкат, но ми минава. Просто бъди уверена и ходи с високо изправена глава, а всички останали да си гледат работата.

Относно грима е вярно, че има много момичета и жени, които си слагат, но това не ги прави кифли, просто се опитват да се разкрасят. Аз лично си слагам само молив и понякога спирала, но не мисля, че момичета на по 14/15/16 години е нормално да си правят лицето на маймунски гъз с хиляди тонове сенки, пудри и фон-дьотени, особено последното..

Аз мисля, че може би се е случило нещо, което така е подействало отрицателно на самочувствието ти, но може и да се лъжа. Горе главата и да не ти пука. Все пак си имай едно наум, че има много по-голям чар невинността, отколкото да тръгнеш по момчета *става въпрос за гаджета тука* рано-рано!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: f5150f406a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Мила първо на 15 си не бързай. Второ в грима и токчетата и прическите няма лошо, важен е характера и самото поведение. Ще ти кажа успеха да не ти пука е просто да не ти пука но никога не прави простотий за да се впишеш в компанията. Отпусни се и не се впрягай от някакви дупета. Прави всичко което ти харесва но в граници. Важно е на теб да ти е кеф а тогава и на другите ще им е кеф с теб

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 446ab439fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

10.   Леле, ами сега? Мнооого си закъсняла. На тази възраст ромките вече чакат трето дете.

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 26b80ef81f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   И аз съм като теб. На 15 съм. момче и съм нямал приятелка до сега.. Като чета коментара ти все едно чета за себе си ;д Аз също се притеснявам да разговарям с момичетата, доста съм срамежлив и не мога да ги гледам в очите.. Никога.. Издържам 2 секунди най-много и поглеждам на друга страна.. ;д Не знам защо съм толкова срамежлив.. Учтив съм с момичетата, комплименти ала бала, но просто не се получава..

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 1b75d7e62f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Браво че не си кифла! Това е много готино, но за съжаление нямаш късмет и не си попаднала на правилни хора. Но не се притеснявай-не си единствената. Аз също нямам нито приятели, нито гадже, защото няма подходящи хора в класа ми и си стоя и мълча. Повечето ми съученици и в предишния и в сегашния клас са едни тъпаци дето се мислят за голяма работа, а всъщност нищо не представляват, пушат, висят по кафенетата, по дискотеките. Доколкото разбрах ти не си от този тип и те поздравявам. Пожелавам ти да имаш късмет и следващия път да попаднеш на по-свестни хора, с които да се разбираш по-добре. Надявай се че все някога ще си имаш гадже.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 75ac4b7122
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Въпреки че са минали почти четири години ми е много любопитно дали някой от вас е успял да намери любовта или поне да е имал гадже. Ще ви кажа аз как се чувствам - притеснителна, комплексирана, страхлива, скучна (да си го кажем), слаб характер, човек достоен за съжаление. Много пъти съм се прибирала и съм започвала да плача. Събуждала съм се и съм започвала да плача. Истината е че плача, защото не съм като другите - имали са първа целувка, отпускат се пред момчетата. Имам много приятелки, но нито един приятел момче, защото просто се притеснявам от момчетата и не мога да общувам с тях. Моля ви кажете, ако сте се чувствали по същия начин, все пак успяхте ли да се справите с проблема си.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 81ccc2cbf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   13, напълно разбирам какво чувстваш, защото при мен е същото, тоест да отговоря на въпроса ти, да, чувствала съм се така и да, продължавам да се чувствам така. Дали съм се справила с проблема? Не.. Единствено наскоро се запознах с едно момче и чак тогава ми беше първата целувка, а съм на 17.. Тъжно, жалко, изпуснала съм мн време? Не знам, сигурно, но не съжалявам, защото явно е трябвало да стане точно по това време с него и така. И до момента не съм имала гадже, така че бъди спокойна и въпреки че не следвам съветите си, може би ти ще го направиш. За всичко си има време, колкото и зле да се чувстваш, погледни от добрата страна, когато тези неща ти се случат, ще искаш да запазиш всяка секунда от този миг и ще бъде доста приятно чувство. Бъди по-позитивна, излизай на повече разходки, радвай се на хубавото време *като дойде*, запознай се с нови хора, отърви се от притеснението си, защото момчета не хапят, е поне не и на първа среща де ;д. От опит глава не боли, ще си на принципа проба-грешка и в това няма лошо, все пак трябва да започнеш от някъде. Късмет :)

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 3baae66fd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Ох деца, гледайте си живота.. знам какво е и аз съм била така но не това е важното да имаш гадже, живота е пред теб толкова гаджета те чакат че свят ще ти се завие... чак ще идва моменти и в които няма да ти се иска момче да видиш. Сега се радвай на живота и не го мисли, твоя пич ще дойде сам без да го търсиш, успех.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: f754d90ae6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Аз съм "кифла"! И кфо? Защо осъждате всички, които имат подход към живота различен от вашия?
За всеки трен си има и серсеми.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker