Професии, живот, работа, лтф объркана съм стабилно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121293)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18554)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Професии, живот, работа, лтф объркана съм стабилно
преди: 2 години, 2 месеца, прочетена 1254 пъти
Накратко...на 18, не правя нищо по цял ден, момиче съм, мрънкам, очаквам се и да, като цяло съм хабящ кислорода ИНДИВИД. Но стига толкова депресия. Ще говоря за това как си нямам идея какво да правя с живота ми. До 15годилна възраст животът ми беше пей сърце. Пукаше ми само за оценки, гледах си филмите, сериалите, свръхестествено и т.н. Да, но ето. Дойде годината, която ..не исках да идва. 2022, ще ставам на 19 след месеци. Но не това е важното. Важното е, че ще се наложи ...УЖАС да работя. Или да уча. А си нямам идея нито дали искам да уча (обичам да уча), нито какво искам да уча (сменям си мнението често, не знам в какво съм добра, не искам да съжалявам след време в избора ми) а си нямам и идея даже дали въобще искам да уча или да започна работа направо. Щото ако 5-4 години уча нещо и накрая не си намеря специализация....повярвайте ще се гръмна. Отгоре на всичко съм толкова объркана като цяло за съществуването ми, че всичко е 6точки. Обяснявам като идиот понеже вече губя надежда във всичко, камо ли животът ми. Как да се стегна и да се хвана в ръце като не знам буквално абсолютно нищо. Поне да знаех какво искам да уча или правя след 12ти клас, щях да съм малко по-ПОЗИТИВНА. Но дори и това не знам. Страх ме е, защото времето не спира да си минава, а аз не спирам да правя абсолютно НИЩО по въпроса. Така е било винаги. Как за 3 месеца да си реша целия живот като не мога да реша какво искам да ям даже. Всичко ми се струва ужасно много и просто не се издържа. И имам един въпрос. Ако бяхте на мое място..остават ви 3 месеца да решите какво да правите и като цяло сте объркани за всичко, какво ще направите... В един момент се чувствам способна на всичко, а в другия буквално не ставам за нищо. От 7ми клас го мисля какво искам да работя в бъдеще и бъдещето дойде, а решение нямам. Харесвам философията, литературата, английския език. Всяка професия, която си помислите...съм си я мислила 100пъти. Всеки вариант. Университети, специалности, всичко знам. Ама какво искам да правя аз, ей тва вече не знам. Българската филология и философията си ми остават най-добрите специалности, по-точно най-любимите. Искам това, което ще работя, да ме прави щастлива и с кеф да ставам за работа. А не да съм някакво: ужас не, що го записах, за кво ми е и така нататък. Просто не искам да се мъча с избора, който ще взема. Не мога да искам от вас да ми решите живота, но мога да поискам съвет...Просто ВСИЧКО Е ПРОСТО, но де да не го чувствах по толкова сложен и отвратителен начин. 5 години не можах да избера професия, леле...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 2 месеца
hash: bdf91e8d92
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Българска филология и философия = ще работиш за малко пари или не по специалността накрая.
Английски език - е, това вече всеки го знае...
Идеята, че работата ти ще е приятна е малко нереалистична, а дори хората, които почват да работят нещо, което ги удовлетворява, след време стават жертви на еднообразието и нямат кой знае колко желание.
Съветвам те да се ориентираш към програмиране или нещо инжинерно.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 9e301b69d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Някои хора записват на по-късен етап висше образование, поработи, смени си няколко пъти работата, виж какво ти допада най-много, в коя сфера и тогава реши какво да учиш. Щом ти допада езика, си намери нещо с език, да си го поддържаш. След година - две ще ти се избистри по-добре какво точно искаш.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: c3b65201fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Много хора на 18 г се чувстват така, както теб. Други, дето си мислят, че искат да станат счетоводители, примерно, откриват след 10 години, че това не им е интересно...Това е животът. Затова е интересен. Моят съвет е да не мислиш толкова много, а да започнеш или да работиш. Ако не ти допада, работи на 4 часа. Или да започнеш да учиш нещо. За щастие сега може да учиш бакалавър една специалност, ако не ти хареса - магистратурата - друга специалност. Ще си намериш пътя. С мнозинството хора е така. Действай.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: ef765879d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   За кислорода си права . Ама по-лошото е че вероятно освен кислород хабиш излишно и храна.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 132f8abe55
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Българска филология? С този правопис и изказ? Искрено се надявам, че се шегуваш...

 
  ...


...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 260528ea79
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей авторке, и аз като теб преминах през всичко това, че и по- зле и до ден днешен е така. Депресиите са нещо ужасно, но уви май няма накъде по-добре. Не казвам, че няма да дойде един момент в живота ти, в който ще се чусвтваш оползотворена и щастлива, но до тогава определено си е истинско изпитание.
На 20 години съм, така че като теб още нищо не съм видяла, но не съм много оптимистично настроена. Малко зле ще прозвучи, но сякаш ни очаква.. само страдание. (Разбира се зависи от гледната точка и .. психическото състояние на човек, с което явно и двете изпитваме затруднения)
Когато завърших гимназия изпитвах огромен гняв към образователната ни система, защото за всички тези години не ни научи на нещо по-съществено, което реално да ни подготви за "истинския" живот и накрая идва момента, в който те "изритват" от училище, от познатото, и трябва някак си да го figure out-неш сам. Досега всичко ни беше уредено, знаехме какви са задълженията ни, какво се очаква от нас.. и изведнъж завършваш и от тук насетне всяко едно решение, което вземеш е на твоя глава.
Някой хора, които ще си направят труда да прочетат това сигурно ще подходят доста враждебно (както номер 4 и 5), правещи се на интересни (реално даващи никакъв съвет) и вече сякаш като запазена марка българска - огромни простаци.
Както и да е, не си сама. Съветвам те да запишеш това, което искаш. И аз като теб бях разгледала 100 специалности и сумати университети. В период от месеци бях в ужасна депресия, именно защото не знаех какво да правя, кое е правилно и как да си гарантирам добро бъдеще. Запиши това, което ти доставя удоволствие ако искаш да си продължиш образованието и когато реално започнеш уни, .. не казвам да не залягаш върху ученето, но използвай времето да се социализираш, да изпробваш нови неща и един вид да изградиш персоната си. Това е еквивалентно важно. Ако прицениш, че унито не е за теб - това не е края на света. Можеш да си намериш работа и да трупаш опит. Знам, че е easy said than done, но трябва да се оборудваш с идеята, че ще е нужно да излезем от комфортната си зона рано или късно. Малко странично, но мисля че си overthinker като мен. Това прави нещата малко по-трудни.., но просто се опитай понякога да изключиш мислите си, защото каквото трябва ще се случи. Просто .. прави това, което искаш и знаеш, че ще ти харесва.

Мога да добавя още много неща, но ще го оставя до тук.
Всичко най-добро. You got this.

- LP

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 02f50d78f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Номер 5...едва ли следиш отговорите..Защо съдиш някой за каква професия е според това как пише. Ако искам мога да пиша грамотно и подредено, зависи от настроението ми. А, ъко изкам могъ да пиша много негръматмо нарочно. А относно изразите, отчаяна съм...ти как искаш да пиша

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 43dd35065d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Номер 4...споко, от мързел даже не ям. <3 бъзикам се, имам бърз метаболизъм и харча много храна и пак съм слаба и висока, лека нощ.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 9df98de0ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Уважаема авторке,
Не се впрягай толкова - нещата далеч не са толкова съдбовни, колкото изглеждат. Много хора сме се лутали на тази възраст, пък после сме си намерили пътя.
Ако не знаеш какво ти се учи - не бързай, поработи малко - пък после, то няма да избяга. Всъщност далеч по-важно е да решиш какво ти се работи и съответно да си направиш плана за учене. Казваш си "Искам да работя като... еди какво си, за това ми трябва квалификация такава и такава" - и записваш.
Аз съм от хората на които всичко им е интересно, съответно имах големи колебания какво да уча. Записах едно висше на 18... защото така се прави (и уж ми беше интересно), накрая на първата година го зарязах, осъзнавайки че може и да е интересно, но не това искам да работя. Дадох си една година почивка, през която реших в какво професионално направление искам да се реализирам все пак и... тръгнах нататък. Не се връзвай на хора, които ти казват че няма как да работиш нещо, което да ти е приятно. И на мен така ми казваха, а аз обожавам работата си и се считам се за прилично успял (и успяващ).
Така че - спокойно. Остави нещата малко да се успокоят, стрелката на компаса да се завърти няколко пъти - когато посочи - тогава, каквото посочи - това. Всичко ще си дойде на мястото
Успех!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 13 дни
hash: c92417025c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Шокиращо... все едно аз съм го писал, даже и предметите ,които харесваме съвпадат! Аз също от седми клас го мисля и така и не го измислих. Записах просто така университет, две години бездействах и чак наскоро започвах да се занимавам с обучение за пилоти. Не съм сигурен, че имам капацитета на се справя с това, но за сега друг шанс за високоплатена професия не виждам за мене си. Съвета ми към теб е да си по-позитивна, да се радваш на живота и на това,което имаш. Спри да бездействаш и всеки ден прави малки победи за себе си. Ставай по-добра в нещо, по този начин ще ти се вдигне самооценката! Тренирай и се грижи за външния си вид, това е много важно. Пробвай първоначално с нещата, които ти харесват.Не се отчайвай, сама знаеш, че такова поведение е отвратително за млад човек. Животът е пред теб! А и все пак приза на една жена е да е красива и грижовна, не да прави пари и да се развива кариерно. Естествено трябва малко да се постараеш, защото не може да си сигурна, че ще си с правилен мъж. Вярвай си, пожелавам ти успех и съм сигурен, че ще се справиш.Вярвай в себе си и не бездействай, това ражда пороци.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker