Гимназия ПОМОЩ!!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Гимназия ПОМОЩ!!!
преди: 2 години, 1 месец, прочетена 1178 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 13 години и съм 7 клас.
За мен: Обожавам да рисувам и съм много добра в това. Имам отличен успех - 5,85. Имам много хобита: фотография, готварство, бижутерство, шиене, свирене на пиано, каране на ролери и др. Любими предлети освен рисуването са биология и физика. В бъдеще искам да работя нещо като еко инженер или дизайнер, или и двете.
Колебая се между три гимназии - НХГ „Димитър Добрович“ Сливен; НХГ „Цанко Лавренов“ Пловдив и НУПИД „Акад. Дечко Узунов“ Казанлък, защото и с трите трябва да направя някакъв компромис.

НХГ Сливен - Плюсове: близо ми е (на 10 мин. път с кола); познавам мястото и хората, и всичко като цяло; има френски за втори чужд език (харесвам го и ще ми е полезен в бъдеще, защото мисля да следвам с чужбина); Минуси: не харесвам града; не ми допадат специалностите. Бих могла да направя компромис и да избера Художествена тъкан в краен случай.

НХГ Пловдив - Плюсове: хавесвам някои специалности - Стенопис, Пространствен дизайн, Живопис, Графика; има френски език; харесвам града; Минуси: далеч е (на 3-4 часа път с кола); няма общежитие къмз училището; учи се и немски език (не го харесвам и ми е труден). С немския мога да направя компромис, но за общежитието не знам как ще стане (Дайте предложения).

НУПИД Казанлък - Плюсове: харесвам половината специалности - Пространствен дизайн, Живопис, Графика; има общежитие; харесвам града и не е толкова далеч (на час път с кола); Минуси: няма френски; учи се немски. Мога да направя компромис с езика. Даже може да се обърне на плюс заради самите езикови умения, защото се учи английски, немски и/или руски, и ако се запиша отделно и на курс по френски ще владея 3-4 езика след като завърша. Все пак това ми отваря вратите за много повече университети после.

Ето и въпросите ми:
1. Кой е най-добрият вариант според вас?
2. Знаете ли нещо повече за НХГ Пловдив и НУПИД Казанлък - как са общежитията, добре ли е учебният процес и др. подобни неща? Имам информация само от интернет, а и не мога да намеря снимки.
3. Има ли някакъв друг вариант (къде и какво да уча) като се имат на предвид плановете ми и уменията ми?
4. Има ли приемни изпити, за които е нужна допълнителна подготовка, освен тови с рисунката на композиция от три обемни тела?

Ще се радвам да чуя мнението ви. Благодаря предварително!

Моля модераторите да публикуват темата ми, защото е важно за мен. Благодаря и на вас предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 1 месец
hash: 5b081edb72
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Не е ли малко късно за този въпрос? Два месеца преди кандидатстване да се колебаеш между три различни града? Какви са финансовите възможности на семейството ти, защото от квартира в Пловдив до общежитие в Казанлък разликата е голяма? Била ли си преди разделена от семейството си за по-дълъг период от време? Дори да искаш да се прибираш всяка седмица, това не винаги би било възможно (специалностите са артистични и изискват доста работа по проекти, част от които не можеш да транспортираш с теб преди да са готови). Относно колебанията ти за езика - първият език ти е важен, той е с повече часове, колкото до втория език... Ами зависи си изцяло от теб, часовете са малко, и ако не се занимаваш усилено извън училище няма да го овладееш на ниво, което да ти върши работа. При всички положения ще се явяваш на изпити за сертификати, дали ще ходиш на допълнителни курсове зависи от теб, но за чужбина си трябват сертификати.
Като оставя това настрана относно училищата - предлагам да обсъдиш сериозно със семейството си финансите, раздялата от тях и разстоянието помежду ви (не подценявай стреса).
Имам познати и роднини на приятели които са завършили последните 10г. НХГ Пловдив 2-ма се занимават активно по специалността (иконопис и живопис), другите се прренасочиха към графичен дизайн, архитектура, реклама, други пък в съвсем различни специалности. Изборът на училище е важен да, но по-важно е какъв труд ще вложиш ти и накъде ще поеме живота ти. Заради фотографията проучи и кои училища предлагат графичен дизайн като специалност.
Относно приемните изпити - потърси в сайтовете на конкретните гимназии, имат всичката информация, която ти трябва. Имам въпрос обаче, дали имаш някакво формално обучение - ходила ли си на уроци по рисуване, курс, някой съветвал ли те е извън училище? Ако не си, силно препоръчвам в най-скоро време да го направиш, защото едно е да си рисуваш за удоволствие, друго е да рисуваш 3 фигури на изпит. Ако пък ходиш на уроци посъветвай се с учителя си, той/тя ще има информация от първа ръка (бивши уценици). Звучиш като амбициозно момиче, пожелавам ти късмет и се надявам поне малко да съм помогнала!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker