Чудя се дали имам депресия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121298)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Чудя се дали имам депресия
преди: 2 години, 1 месец, прочетена 1148 пъти
Здравейте, момче на 17 години съм. Пиша това в този анонимен сайт, тъй като наистина не знам какво ми е и не мога да споделя с никой друг проблемите си.

Та, напоследък наистина не знам какво да правя с живота си. Да започна с това, че нямам почти никакви приятели (само една квартална приятелка, но напоследък много се отегчавам да излизам с нея). По цял ден си седя вкъщи и или чета нещо като някакъв дядо, или си пускам някакъв филм, или играя компютърни игри, или пък просто си лежа и нищо не правя.

В училище с никого нямам общ език, даже някои си позволяват да ме обиждат. Пишейки за училище, само да добавя, че и оценките ми са много лоши. Уча в елитно училище и всички имат високи оценки, а аз заедно с още 2-3-ма съм на дъното. Не харесвам почти всички учители, много са злобни (някои от тях си личи, че не ме харесват). Също така нямам представа каква специалност да запиша, като кандидатствам за университет.

Да не говорим, че и гадже си нямам. Това се дължи повече на това, че съм по-срамежлив, а не защото съм грозен (не го казвам, защото аз така мисля, а някои хора са ми го кавали).

Просто най-големият проблем според мен е, че нищо различно не се случва в живота ми. Докато връсниците ми се забавляват, аз бездействам.

Обмислям да посетя психотерапевт, но не на този етап. Надявам се историята ми да бъде публикувана и благодаря предварително, ако някой ме опъти какво да правя, защото главата ми е пълна каша.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 1 месец
hash: d0a2f5f96c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Започни да правиш нещо. Поеми инициативата. Тръгни редовно на фитнес или спорт. Запиши се на танци или чужд език. Ти си се отпуснал и чакаш чудото да падне от небето. Няма да падне, ако ти не започнеш да действаш. Например се стегни и запоно да изкарваш по-добри оценки в училище. Като се отпускаш по течението нищо добро няма да ти се случи.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 44ec3e2a54
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   И аз бях така, но след това се опитах да си намеря приятели беше ми трудно но успях и намалих стреса и депресията съвет излизай по често намери си приятели!

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: f75b97365e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Бездействието допълнително депресира, от опит го знам... И аз бях така, само че съм момиче, дръж ума си ангажиран, за да не изпада в такива състояния... Учи си за училище и излизай повече... Човекът има нужда от хора, за да е щастлив... Аз лично на фитнес и бокс тръгнах да ходя и се разхождам повече... Ако обичаш да четеш, може би ако ходиш в библиотека ще срещнеш хора с общи интереси, има и разни фейсбук групи за книги, може първоначално да пробваш да си пишеш с някого, за да тренираш общуване с хора... Бих ти препоръчала 2 книги, които четох, като бях съвсем депресирана „Човекът в търсене на смисъл" на Виктор Франкъл и „Към себе си" на Марк Аврелий. Можеш да преодолееш депресията, просто не се оставяй по течението и се опитай сам да си помогнеш, за да се появят нови хора в живота ти, трябва да промениш нещо, не може да очакваш различен резултат от едни и същи действия... Нямах нито една приятелка, плачех всяка вечер и бях на антидепресанти, но постепенно нещата се оправиха, имам няколко близки приятелки, стабилна работа и човек до себе си, който обичам... Каквото и да ти кажем тук обаче, трябва сам да поискаш да промениш нещата, можеш да оставиш депресията да те държи долу и да те рита в лицето или да се опиташ да се изправиш и да се изкатериш от дупката стъпка по стъпка, не става веднага, но ако искаш нещо по-добро трябва да се бориш за него...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 24 дни
hash: 9a6dd86874
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Според мен, пробвай да се запишеш на спорт, без значение какъв, пък дори и фитнес. 100 процента ще ги помогне, успех братле <3

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker