Документация за училище - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121299)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Документация за училище
преди: 2 години, 1 месец, прочетена 1264 пъти
Здравейте, 12 клас съм в гимназия с професия системен програмист. ДЗИ по професия ми е дипломен проект. Трябва да пиша поне 30 страници документация за проекта - Приложение с графичен потребителски интерфейс Система за управление на библиотека. Не знам как се пише документация и никой от класа общо взето не знае. Остават две седмици а сме доникъде. Даже съм напред повече от други, защото самия проект е почти готов. Та ако може някой да ми прати pdf вариант или някакъв вариант на документация много бих бил благодарен. Благодаря!
Имейл : hrischov@gmail.com , може и на Месинджър

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 29 дни
hash: be76021faf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Документацията е за смотаняци, истинския програмист пише код само

 
  ...
преди: 2 години, 29 дни
hash: b785799d84
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   До 1... Съдейки по начинът ти на мислене едва ли си дори посредствен програмист, какво пък остава за "истински"... Напълни се с такива като теб, дето са чули че в ИТ имало пари и си мислят че HTML и CSS те правят "инженер"...

 
  ...
преди: 2 години, 29 дни
hash: 3151e28364
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   От автора до 1: изисквания има

 
  ... горе^
преди: 2 години, 29 дни
hash: d381b7141e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   @2 ти ли си магарето което товарят с писане на документация докато истинските програмисти пишат код или пият кафенце. Не се притеснявай не е срамно ако в това си добър ама айде не се наричай програмистче.

 
  ...
преди: 2 години, 29 дни
hash: 80e0e1b12a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   4 Моето момче, насреща си имаш човек с повече години опит в сферата, отколкото най-вероятно е възрастта ти... Силно съм изкушен да те поставя на място, но си загуба на време и нерви. Аз съм този, дето се грижи code monkey-тата като теб да пишат каквото, където, както и когато трябва, капиш? Искам да разбера как другите ще се ориентират какво прави и как се работи с проектът ти без документация... Или викаш много те надценявам като предполагам че си способен сам да напишеш приложение/библиотека/каквото и да е? Ясен си ми по начина ти на мислене... Карай си task след task каквото ти спусне отгоре някой като мен и не коментирай глупости...

 
  ...


...
преди: 2 години, 29 дни
hash: 80e0e1b12a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   И още нещо, това "програмист" може да е 100 неща, но ти едва ли знаеш все още за това, тъй като за мен си int/junior най-много отдавна съм го минал като тръпка и се занимавам с по-тегави неща, където младите момченца като теб намръщват погледи като осъзнаят колко Математика им трябва.. Цъкай си HTML CSS JS и си прави сайтчетата, не че има лошо, стига да си добър :)

 
  ... горе^
преди: 2 години, 29 дни
hash: 4b5bccbca8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Защо не видиш в нета някоя готова за друг програмен продукт и да следваш долу горе схемата, примерно: http://www.edksoft.com/docs/manual.pdf

 
  ...
преди: 2 години, 29 дни
hash: 50c7e2741c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Хаха, обяснявай че пишеш документация за да се разбира какви лайна си сътворил. На истинския програмист кода му е документацията и един поглед е достатъчен да го разбереш. Но това "програмист" дето пише повече документация от код няма как да го разбере.

 
  ...
преди: 2 години, 29 дни
hash: e51d798181
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До авторът:

Препоръчвам ти, да говориш не с класа си, а с преподавателите.

Би ли дал повече информация, за какво става върпос? Не искам да те подвеждам, защото не знам точно, за какво говориш. Потърси повече информация и ако има примери, ще е още по-добре. Ако е просто стандартна API документация:

https://www.twilio.com/docs/usage/api - тея са много, ама много хубав пример. Описали са си ендпоинтовете, дали са примери и прочие.

Ако ти се играе, https://github.com/facebook/docusaurus е суепр платформа за документация, но си признавам, че ако нямаше опит, ще е по-скоро опбъркващо.
Другият варинат е, да ползвате Github страницата на проекта и просто да напишите кратка страница с увод, след което да почнете да давате примери за REST request и response към бекенда с кракто описание.

Работита е, че за вашата система, едва ли ще е това, защото 30 страници са дооста. Може би ще искат, да опишете как сте разработвали проекта, какви затруднения сте срещнали и какво ста научили.

Отново - просто натискай учителите, да ти кажат или поне, да те свържат с някой от ДЗИ.

А до двамта, дето се карат:
- Пичове - не помагате с НИЩО! Моля ви, да спорете с тази простащина. Нали уж, полагаме "интелектуален труд". Това тук прилича на хамалска караница, между две пияндета! Стегнете се малко!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 28 дни
hash: 80e0e1b12a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ми аз по документация не съм написал от около 2 години, ама ок, ти знаеш по-добре какво правя... Код също не пиша от известно време, само оправям бъркочите на такива като теб, дето се имат за голямата работа. Писането на код отдавна ми е омръзнало. Всеки може да накоди нещо стига да има решение и план, който да му е спуснат. Интересно ми е след половин година като се върнеш на даден проект дали самият ти ще разбираш кое какво прави, хич няма да коментирам за останалите хора. Ти вероятно не си изпадал в подобни ситуации, тъй като на сайтовете с 20 страници няма какво толкова да объркаш... Най-вероятно и тестове, ревюта и т.н. не правиш тъй като и те са черна работа. Ако не те е срам напиши в коя фирма бачкаш, за един приятел питам.

 
  ...

...
преди: 2 години, 28 дни
hash: 33c5396649
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Момчето е попитало за помощ с документация, вие тръгвате да се правите на интересни как това не било нужно.. еми в случая за него е нужно, явно такова е изискването за дипломния проект. Като не можете да помогнете по темата няма смисъл да си правите упражнения на пръстите тук.
Към автора - съдействие от учителите можеш ли да потърсиш? Ако не, виж в сайтове за програмисти или Редит.

 
  ...
преди: 2 години, 28 дни
hash: 3151e28364
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   12: мерси. Автора съм. И учителите не знаят общо взето какво-що. Дадоха ни примери щни документации, такива които те са правили в пета година във ВУЗ. Гледам по шаблони. Пък дано стане. За сега съм описал само системното планиране и дизайн

 
  ... горе^
преди: 2 години, 28 дни
hash: 3151e28364
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   12: мерси. Автора съм. И учителите не знаят общо взето какво-що. Дадоха ни примери щни документации, такива които те са правили в пета година във ВУЗ. Гледам по шаблони. Пък дано стане. За сега съм описал само системното планиране и дизайн

10: благодаря. Същото и като на 12. Никой не знае какво точно има предвид МОН с дипломен проект по Софтуерно инженерство и документация. Самия проект е ясен другото не е

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker