Изпитвам омраза към наркомани! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121568)
 Любов и изневяра (29810)
 Секс и интимност (14410)
 Тинейджърски (21918)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1741)
 Други (18622)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Изпитвам омраза към наркомани!
преди: 1 година, 9 месеца, прочетена 1126 пъти
Напоследък се засичам, че съм на прага да скоча на бой на някой наркоман, когато засека такъв навън.

Късно вечер редовно излизам да си карам колата и да се разхождам я до морето, я до другия край на града е така за кефа, това е моя начин да разпускам и редовно се натъквам на изпилени наркомани, надрусани и пияни олигофренчета насядали по детски площадки и пейки, слушам им тъпите смехове и невменяеми разговори и някак в мен набъбва едно чувство да отида и да ги премажа от бой.

Напряга ме, че тва са меко казано едни безполезни нищожества, които един ден ще възпроизведат същите олигофренчета като тях самите. Напряга ме, че един ден като имам синове ще трябва да ги вардя да не се забъркват с такива утайки и да си пропиляват живота. Напряга ме, че такива индивиди изобщо съществуват!

Май не е много нормално това, но от малък ми е говорено, че наркотиците са лошо нещо. Естествено аз съм бил малък и не ми е пукало какво приказват нашите, но в последствие сам се убедих, че са прави. Имал съм много познати, за които съм разбирал разни неща и съм виждал в какво се превръщат в последствие. Това ме е накарало да мразя наркомани и наркотици, не толкова приказките на нашите.

Като цяло в никакъв случай не съм имал проблемно детство, но не съм бил и от най-примерните и с най-добри оценки в училище. Случката, която ми отвори очите беше една вечер на среща на класа след като завършихме. Да сме били на 19 максимум. Отидох аз на тая среща и се оказа, че аз съм единствения читав от бившите ми съученици. Единствено аз учих нещо сериозно и дори работих като стажант по време на следването, всички останали вятър ги вее на бях кон. Както се сещате имаше наркотици и всички до един пушеха марихуана, единствено аз твърдо казах не, при което даже ме гледаха странно. Единия приказваше как се напивал всяка вечер, другия си фантазира колко много ги еб*л, третия псува полицията понеже за малко да го хванали с марихуана в колата и общо взето като се огледах какви "приятели" съм имал просто се запитах аз какво правя тук с тези нищожества и им казах просто момчета имам работа, айде чао. Трябваше ми просто половин час да ги видя и да се отвратя от реалносттта. Това са същите тези, които след някоя друга година ще реват как държавата за нищо не ставала и как всички други са им виновни, че те са некадърни!

Между другото не съм някакъв сърдит чичак, завърших преди 4 години. Просто искам да кажа на малките олигофренчета, че не са години, не са пичове, а са просто едни бъдещи утайки от които никой няма да има нужда. Ще се радвам ако дори едно дете прочете това и сметне, че съм прав.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 9 месеца
hash: b32054fd17
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Омраза не, но определено изпитвам отвращение от тях и от алкохолици или пияни хора. Овращават юе и се страхувам от тях, като някакви низш вид от който може да се очаква всичко лошо.
Надявам се на естественият подбор...

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 6c9b0f990a
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Съгласен съм с вас.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 6b870d98f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Надяваш се някое дете да прочете... хм. и на какво искаш да го научиш-как е добре да пребива зависими? ! Или колко е добре да мрази хора, които са зависими? ! Който ти прочете поста-веднага разбира, че се опитваш да се изкараш много свестен и преуспял.
Винаги съм била отличничка, дори и в университета, не пия, не пуша и какво от това, голяма работа... Не съм тръгнала да тръбя колко примерна съм, защото това са пълни глупости. Всеки, който е на този свят е тук с причина. И всеки си има преживявания. Всеки е различен и това е хубаво.
На теб какъв ти е точно проблема? Какво те интересува дали някой употребява твърди наркотици, пуши трева и т. н. Всеки има живот и го живее така, както иска-свободна воля. Кой си ти, че да осъждаш и да даваш присъди? ! Този свят е в това положение, заради такива агресори, като теб. Едни ще пребиват просяци по пътищата-защото са гневни, че хората си нямат дом и мизерстват и т. н. -колко такива случаи има... , други отрепки пък-ще решат, че имат някакво право да пребиват хора употребяващи наркотици, трети решат да пребиват хора с хомосексуална ориентация, защото го считали това за неморално... аман от селяци и глупаци, които си мислят, че могат да се бъркат в чуждия живот, че и тръбят как ги сърбели ръцете да пребият някой. Когато имаш приятелка, може да решиш, че нещо не ти се струва достатъчно покорна, смирена, подчиняваща се или пък те е погледнала някоя сутрин накриво и ще ти се прииска и нея да набиеш, нали... , защото ти си много, , примерен". На това ли ще научиш синчетата си един ден-как да пребиват хора, които не им допадат? !? Наричаш непознати за теб момчета-олигофрени, но първо се погледни в огледалото и виж кой реално е Олигофрен, особено с тия изказвания. Егото ти толкова се е разплуло, че си решил и улиците да прочистваш. Ако ще го правиш-защо не се насочиш-към педофилите-за тях на никой няма да му е жал. Но не ти стиска нали? По-лесно е да тормозиш и нападаш хора, които не са на себе си в даден момент. За мен-ти си жалък страхливец, агресор, с надуто его, въздух под налягане. Моля искрено-модераторите да ми публикуват коментара. Изказвам си мнението стараейки се да не обиждам, но нека автора на поста прочете коментара-не, че това би му вляло здрав разум, но надеждата умира последна...
За съжаление в това общество се насажда твърде много злоба, агресия и то спрямо определени хора. Не мога да разбера, нито да приема как може някои толкова да величаят себе си, че да се вземат за съдници на околните. Всеки има право да живее както пожелае-Своят собствен живот.
Искаш един ден, ако имаш синове да ги пазиш от наркотици-ами пази ги, кой те спира, но да всяваш омраза спрямо зависими хора и да ги наричаш нищожества? ! На мен ми е ясно как ще обучиш синчетата си един ден-да станат побойници-тоест Нищожествата, за които говореше. Пак те съветвам-вземи огледало -огледай се в него. Прочети някоя и друга книга, имаш много да учиш. И под четене и учене-нямам предвид учебници - защото и 100 учебника да наизустиш-това няма да ти влее Мъдрост, ако можеш да осъзнаеш за какво ти говоря въобще.
Преди няколко месеца бях писала 2 дълги коментара в една тема тук-към поста на едно момиче-със заглавие темата-Влюбена в зависим. Можеш и там да прочетеш коментарите ми, но ще отделя още от времето си и с две изречения ще напиша и специално за теб, какво ми е мнението, пък дано се осъзнаеш малко. Нищожествата са-агресорите, побойниците, които удрят по-слаби от тях-било то просяци, деца, жени, др. момчета физически по-слаби от тях, хора под влияние на опиати, които не могат адекватно да се защитят в даден момент и т. н. Истинските боклуци са онези, които се бъркат в чуждия живот и си мислят, че някой им е дал право да се правят на съдници, истинските нищожества и боклуци-са онези, които подтикват към насилие, които сеят омраза и злоба, които се правят на големите моралисти, а всъщност са слабохарактерни охлюви, без капка мъдрост в себе си. Честно ти казвам-повръща ми се, като прочета такива изказвания, като твоите глупости. И т. к. си писал, ако имаш синове един ден... , може да са дъщери-ако са момичета-не би ли искал да ги пазиш от разни педофили, извратеняци, агресори-това би била по-основателна причина за страх, отколкото това, което си написал.
Ще ти кажа една истина, не вярвам да я разбереш, но се надявам... -това, че чувстваш гняв към някого, то е защото реално чувстваш гняв към себе си. Вътрешно ти не харесваш себе си, затова проектираш и насочваш негативната си енергия навън. Няма да си признаеш, че е така, може да ти е трудно да го осъзнаеш, но ако се освободиш поне частично от огромното си Его-може и да допуснеш частички мъдрост да те озарят.
Никога, ама никога, дори и като дете-не съм имала и 1 процент осъдително отношение към хора, които са зависими, дори напротив-осъзнала съм с времето, че много от тях са наистина качествени хора с характер, индивидуалисти, не селски мачовци висящи по цял ден пред тв. или правещи се на много успели и т. н. Дълга, много дълга тема... ще вмъкна в този коментар част от друг мой коментар във връзка с подобна тема-за да разбереш поне отчасти моята позиция по въпроса. Преди това-още нещо ще те светна-най-прекрасните музиканти, творци, артисти-са употребявали наркотици, но НЕ са нищожества, а точно обратното-лидери, Индивидуалисти, вдъхновяващи личности с милиони фенове по цял свят, дори десетилетия след, като вече тези артисти не са на този земен свят. Мен ме е най-страх от посредствени типове, като теб, а такива има много, за съжаление. За да не го извъртиш, че едва ли не говоря хубаво за наркотиците-не е така, само казвам, че дали някой ще употребява един, няколко пъти или ще стане зависим в даден момент-това не значи, че е лош човек, това го мислят само ограничени типове, като теб. Следват няколко изречения от друг мой коментар на подобна тема-накратко, защото и без това не мислех надълго да ти пиша коментар, просто защото съм сигурна, че не би разбрал, но отделих време да пиша-най-вече заради това, че ако темата я прочетат и деца-да видят и друга гледна точка, а не само позицията на някой проповядващ насилие и то БЕЗ основателна причина. Ако се биеш при самозащита е едно, но да насъскваш хората спрямо други, които не се вместват в рамките на ограниченото ти съзнание-това вече е липса на всякакъв интелект.
Страшно мразя онези, които когато чуят, че някой е зависим от нещо и веднага го третират по отвратителен начин. Истината е, че не зависимите са лоши и боклуци, не, не са те. Истинските боклуци - са агресорите, които бият и тормозят децата си, партньорите си, държат се с неуважение, ръсят разни заповеди, държат се като истински тирани и садисти, те са злите, те са боклуците и дегенератите. Онези, които сочат с пръст, обиждат, нараняват, наскърбяват, които ти нареждат как да живееш своят собствен живот.
Но, когато чета коментарите на разни... които заклеймяват някого, само защото е наркоман и това ме вбесява, после се успокоявам и си казвам, това го казват само истинските боклуци-разни агресивни типове, които се имат за примерни граждани, но са агресори и животни в човешки тела, такива които мислят само за пари и социално положение и целият им живот се върти около това, какво мислят другите, както и върху клюките.
Всеки отговаря за себе си, за своя живот. Освен това има толкова свестни и качествени хора, които са зависими, но по характер и поведение са безброй пъти по-добри и свестни от други, които не са зависими, но са агресори по природа.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 0890fe9f13
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Аз съм на абсолютно същото мнение като теб, според мен прекалено много се нормализира в последните години и се показва постоянно в западната култура, която ни е завзела много здраво. И мен са ме образовали от малък и в училище често се говореше. Много от тези с безобидната трева отдавна не я употребяват, защото са на разни прахообразни стимуланти (пико, кака и някакви други). Мен ме отврати една случка, като бях на 16 и се събирахме с групичка доидоха нови хора, аз знаех че пушат трева повечето, но никога пред мен. Във този ден се бяха напили повечето през денят и обикаляха, крещяха, бяха неадекватни, повръщаха. След този ден никога не съм излизал с тях вече, станах доста по-интровертен и са доста малко приятелите с които излизам често. Някаква страшна пандемия има тук от наркотици и хазарт. Хората, които визираш вече са си утайки. За съжаление при нашият набор, с която и групичка от хора да излезеш има огромен шанс да е такава.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: f96b44a49c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Аз редовно си седях по пейките и пиехме биричка. Даже сега предпочитам също това пред заведение, не знам защо, ама особено лятото. Не вземам наркотици и пия между 2 и 6 бири, примерно, като се съберем така. Представям си как някой ме гледа отстрани, стиска зъби и жили и някой ден ще дойде да ме пребие(или аз него по стечение на обстоятелствата) заради това, че пия бира. Иначе да, смях има, понякога и олигофренски. Има и олигофрени и наркомани, така е, ама не всички са такива. Иначе, тези, които си изброил са някаква представителна извадка, да. Както и на срещата на класа. Само че като идеш и пребиеш някой друг, от нечий друг клас, ще имат още 1 повод да мрънкат - "един дойде и ме преби без нищо". Ако те дразни нещо, с равен тон и глас, говориш и обясняваш на някой, ако стане на въпрос, че не е окей. Ако му светне - едно добро дело си направил, ако не, акъл не можеш да му набиеш. Както казваше Бойко, макар да не съм му никак фен, но за това е прав. Акъл на прост човек не можеш да му набиеш.

 
  ...


...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: f02f8dc976
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Напъно съм съгласна с теб, авторе. И ще ти кажа защо - животът в България е труден и несправедлив. И вместо тези млади момчета и момичета да се борят да направят своя живот по-добър, те се самоунищожават. Поне се сомоблокират с наркотиците. За тях не е важно да се борят за по-добрия си живот, а да избягат нанякъде психически. Да, но като спре въздействието на наркотика, та се връщат отново в реалността. Те реално няма къде да избягат от реалността ни. И вместо да се опитат да я променят, те стават едно стадо, което лесно бива лъгано и ограбвано от управлявящите. Това са страхливци, които не искат да се борят за по-добър живот, а доброволно се самоосакатяват, в услуга на тези, които ни ограбват. И, разбира се, управляващите с удоволствие правят лесно достъпни всякакви наркотици. Нали им трябва полунормално стадо, което да не им търси сметка за безобразията им.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 месеца
hash: fd4400b096
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   От Автора до 3 ---> Явно живееш в някакъв свой измислен свят и не си излизала много от вас. За много от нещата, които си писала съм съгласен. Ще ти отговоря изчерпателно по-късно, че нямам време сега.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 6b870d98f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Няма значение дали някой е зависим! Важен е характера, важна е Душевността! До автора-от мен, която съм писала коментар 3 -Не, не живея в никакъв измислен свят- разбирам, че не си прочел коментарите, за които писах в другата тема, преди месеци. Но ще го напиша и тук- Любовта на живота ми беше зависим от хероин, после се изчисти. Няма да ти обяснавам лични неща навлизайки в подробности, защото и това което си направих труда да кажа-пак е много. Нито за част от секундата това, че беше зависим не промени и на половин процент-Обичта ми към него.
Разговаряла съм с много хора и момчета и момичета, предимно момчета-зависими от хероин, последният употребяваше-метаамфетамини-тези, за които пиша-става въпрос за приятелски разговори-уточнявам, за да не ти се завъртят случайно разни други мисли в главата, защото от, , разбирачи" като теб-може да се очаква...
Пиша ти това-за да проумееш, че съм наясно с този свят на опиати, общувала съм с прекрасни хора, въпреки че са с някаква зависимост. За разлика от мен, обаче... -ти очевидно -НЕ можеш да кажеш същото. Затова те питам-щом нямаш личен досег с определени неща във връзка с темата, то тогава откъде си внушаваш, че можеш да се изказваш, като някакъв експерт? ! Стоиш встрани и наблюдаваш-разбери ме правилно какво ти казвам-Няма как да изказваш такова крайно и поляризирано мнение и да съдиш, БЕЗ да имаш преживявания във връзка с това, което говориш. Ще ти дам ясен пример-в момента твоето е подобно на случай, в който някой чел и чувал за неща свързани с месечния цикъл при жените и в даден момент почва да изказва някакво поляризирано мнение по въпроса и да се прави на експерт. Или друг пример-някой, който е чел и чувал от други-какво е морето, океана, но никога НЕ е ходил, никога не е влизал в морето.... схващаш ли накъде бия.
Има и друго-защото виждам, че грам не си наясно с нещата, но не ти е проблем да повтаряш, като папагал каквото са ти казвали възрастните около теб и ти просто преповтаряш чутото, НО без да имаш изказване, позиция от нещо лично преживяно, повтарянето на клишета, като папагал е лесно, нали? !
Това друго, за което говоря е, че 99 процента от зависимите от твърди наркотици-говорят негативно за това колко е лошо това, което правят, тъжно и мъчно ми става, когато съм виждала и чувала как сами се осъждат с огромна доза гняв към самите себе си. За да бъда честна-въпреки, че никога не съм имала осъдително отношение към зависими от твърди наркотици, то винаги съм имала осъдително отношение към алкохолици, проститутки, сутеньори. И въпреки това-и през ум не ми е минало да мисля как трябва да се пребиват, трепят, убиват и т. н. , защото разбирам, че нищо на този свят не е случайно, че всеки, който е тук-то е с някаква причина, че не аз съм съдник на чуждия живот. Всеки има преживявания, всичко се свежда до това... Ако не искаш теб да съдят-защо тогава съдиш другите? ! Може нещо или някой да не ти харесва, както на мен ми е противно това с проститутките, алкохолиците-отвращавам се-но не ги съдя-това е техен избор, тяхно преживяване, техен живот, тяхна Свободна воля.
Затова гледай себе си-осъждайки някой-ти автоматично слизаш на по-долно стъпало, ниво, от него! Интересно ми е, ако някой твой роднина или приятел, или някой от родителите ти-имаше подобен проблем, дали щеше и тях да наричаш олигофрени? Дали щеше и тях да искаш да отстраниш от този свят и да си задаваш, , великия" въпрос защо въобще са тук да заемат място на тоя свят? ! Ако един ден-детето ти стане наркоман-и не казвай-няма начин, не казвай-никога... -тогава какво ще направиш? Пак така ли ще говориш? ! При теб я няма елементарната Толерантност, да допуснеш в съзнанието си-че НЕ е твоя работа как другите живеят живота си. По същата схема Индивидуалистите могат да кажат-тия посредствени типове, селски мачовци, побойници, агресори, дори без 1 мозъчна гънка-за какво въобще са на тоя свят, светът щеше да бъде по-добро място без такива жалки, посредствени олигофрени и нищожества! Поне изгледай някой и друг филм по темата за наркотиците, поне това направи, преди да говориш... има много качествени филми-страшно реалистично направени филми... гледай, може пък нещо да те докосне, нещо да те трогне, поне на емоционално ниво да разчупиш малко закоравялото си Его. Има и много филми по действителен случай...
Да не ти казвам на кой ми напомнят изказванията ти-преди време имаше един в Германия, сещаш се, ако си учил история... , който реши, че не му допадат цигани, евреи.... изби сума ти народ. Но така е, когато сивото вещество липсва... Говоря за всеки, който преценява друг, само според това дали е зависим от нещо, дали е беден или богат, от какъв етнос или раса е, от какъв пол е; какви вярвания има и т. н. и т. н. Защото ония, които разсъждават по този начин и лепят етикети-са на най-ниското стъпало. На най-ниското-откъдето и да го погледнеш!

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: c907354f19
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Какво ти пука, че някакви да се събрали вечерта и пият бира/пушат трева, слушат си музика, ако не вредят с нищо на никого? Разбирам да са агресивни и да налитат на бой, да хванеш да ги пребиеш. То по тая твойта логика, ако ти примерно се разбиваш на чалга и дишаш балони на Слънчака трябва аз да те пребия щото не понасям такива селяци. Всеки има право да разпуска както иска, ако иска да се напива и да се въргаля по пейките, стига да не застрашава с нищо околните. А дали на теб ти харесва, или не, никой не го е*е ((:

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 8986cc6f3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Специално до 3/9 и такива, които мислят като нея от Автора. Ще вляза на места малко по-остро, но ще помоля Модератора да пусне коментара, че иначе ще е тъпо да съм писал 20 минути и да не пусне коментара...

Доста неща си писала, затова ще карам по реда в който си писала твоята гледна точка. Моята позиция е ясна, категорична, няма да се промени и не е на базата, че нещо съм чул и нещо някой ми бил казал, както твърдиш. Не съм човек, който се влияе от това какво мисли овчеството и всяко действие и позиция са предварително премислени и си имат своите аргументи и не се интересувам дали другите са съгласни с мен или не. Та както казах започвам да ти отговарям по реда, в който ти си писала. Ще се опитам мисловно да разделя тва, което си писала и което чета на части според моите разбирания и да отговарям за всяка част на отделен параграф да е по-пригледно.

Не, не искам някое дете да прочете това и да отиде да бие някого. Искам някое дете да разбере, че ще си съсипе живота по този начин и че трябва да стои далеч от наркотиците, деградацията и хулиганството! Това какво ще правя аз си е за мен.

По-надолу защитаваш тезата, че всички сме хора, всички сме равни и така нататък... Ми не, НЕ сме равни! Равни може и трябва да бъдем само и единствено пред закона. Няма как ти, дето си възпитана, интелигентна, имаш някакви амбиции, трудиш се, учиш, работиш да си еднаква с някой надупчен като швейцарско сирене, дето по цял ден лежи оср*н и оп*кан, моли за пари само да си вземе следващата доза. Моля те не ми изкарвай наркоманите като онеправдани, неразбрани и нарочени от лошия свят. Всеки сам си взима решения и си носи последствията. Аз защо не съм барал наркотици? Да не би да съм нямал поводи? Наркоманите са страхливци, комплексари, фантазьори и бегачи от реалността. Те самите не се харесват и искат да избягат, вместо да си решат проблемите. Това са СЛАБИ хора със СЛАБА психика, СЛАБО сърце, СЛАБА воля. Живота мачка слабите, винаги е било така и винаги ще бъде! Като прибавим към този образ и склонностите им да крадат, вършат престъпления, ниското им образование, липсата на желание за живот ако щеш получаваш образа на едно нищожество. Това за мен е нищожество. На мен ми е обидно да бъда приравняван с нищожество и няма как да бъда равен! Щом ти смяташ, че си равна с такъв тип хора си е твой проблем. Тук влизат и алкохолиците, същия резултат, само че с различни средства! Разликата е, че е ок да кажеш днес ще пия една чаша вино/бира/уиски и не е ок да кажеш днес ще се нашмъркам/ще взема хероин!

Относно тва за приятелката ми никога не съм и няма да посегна на жена! Имало е случай, в които цялото ми лице е било надрано от надрусо момиче, но не си позволих да я ударя. Ето ти го първия случай, в който съм си патил от такива. Ще има още много. :) Всеки, който посегне на жена или беззащитен човек, животно и така нататък е една плюнка и просто няма достатъчно материал долу.

Ти защитаваш една много интересна теза, която напоследък слушам доста, а тя е именно всички да се разбираме, да се обичаме, не на агресията и всякакви подобни измишльотини. Точно заради това ти писах, че живееш в свой свят. На агресията се отвръща с двойна агресия, не с даване на другата буза и молене. Нашата държава, нашия свят е създаден благодарение на агресия, убийства и войни. Нали си наясно как се създава държава? Тва добро ли е или е лошо да те питам? Имам един такъв познат дето вдига този разговор на друго ниво и казва, че всички в Европа трябва да се разбираме, да нямаме армии, да не сме агресивни. Постоянно говори как сме били в западния свят, развити и прогресиращи... Ми ок амае същия фантазьор като теб... Утре на границата като ни се изсипят брадати фанатици, дето са готови да умират за нещо или пък дойдат руснаци, американци дето също са готови да мрат какво ще казват тогава такива като теб, дето искат да нямаме армия, да не сме агресивни, да се разбираме...? Ти искаш един невъзможен свят, който няма нищо общо с реалността. Все едно аз да искам България на 3 океана.

Наистина имам високо его, което обаче е с покритие. Няма да говоря за себе си, че много хора ще започнат да завиждат. Не съм важен аз.

Това за четенето на книгите въобще не го разбрах какво отношение има по въпроса, но както и да е. Чел съм достатъчно когато трябва и затова съм в сегашното си положение, което както казах няма да коментирам. Доста съм си доволен в личен план.

Това за педофилите мисля, че ми е ясно мнението без да отговарям... Не е станало на въпрос, не съм писал за това. От къде изобщо го измисли нямам идея. Все едно ти да ми говориш конкретно за България и аз да те питам, а защо не говориш за Казахстан... Педофилите трябва да бъдат кастрирани!

По-надолу си писали някакви неща за мъдрости, за комплекси в мен, които нямам. Писала си как не съм харесвал наркоманите, защото съм им бил завиждал едва ли не??? Аз толкова много четох и никакви мъдрости не изкарвам от това, което си писала или ако си писала нещо читаво аз съм се съгласил с него и съм писал по-горе/долу.

Стигаме до темата за известните хора наркомани и тук ти също заемаш една много интересна позиция, която обаче на фона на това, което ще те питам веднага се пропуква. Какъв процент от наркоманите са успешни хора със семейства, сериозна работа, щастливи от живота...? То и аз знам за случай на убиец, който спасява кученце от удавяне или пък на крадец, който помага на някаква баба да си пресече улицата. И кво, убийците и крадците и те са читави хора, така ли? Когато 95% от едно множество хора е такова, такова и такова няма как да ме убедиш в обратното, дори и да има 5% читави! Когато по-голямата част от едно множество хора притежава определени качества то спокойно можеш да заключиш за него, че е такова, такова и такова. Естествено, винаги има изключения за всичко. Да ти кажа ли аз колко читави наркомани познавам? Няма такива! Всички до един в най-добрия случай работят някакви нискоквалифицирани професии, ако въобще работят. Всички до един са без семейства или ако са имали отдавна са си ги разбили, както и живота ги е разбил. Всички са скарани със семействата си, със заеми, арести, тотално компроментирани. Не знам какви приказки си чела, но това е реалността. Тази теза малко ми напомня на една друга, която гласи че понеже чичо ти Бил Гейтс и още 5-6 богати и известни като него напуснали университета значи няма смисъл от образование. Ми дай тогава да не учим всички, щом ще гледаме изключенията? Знаеш ли обаче какъв процент са успешните хора без образование, в сравнение с неуспешните? Тук няма никаква разлика с това, което ти говориш, отново става въпрос за съвсем малки изключения и отново си затваряме очите за огромното мнозинство в другата крайност. Що така?
И аз познавам един тарикат, дето беше тотален двойкаджия, ама се уреди. Познавам и много такива като него, дето викаха училището е тъпо, университета е тъп, не ми трябва образование и сега се чудят какво да ядат и как да си платят сметките.

Тук стигаме до втория ти коментар и ти си противоречиш още в първото изречение. Интересно ми е как можеш да сложиш характер и наркоман в едно изречение. Вече ти казах по-горе какви са наркоманите - страхливци и бегълци от реалността. За какъв характер ми говориш, когато дори самите те не са харесват и нямат воля да си променят живота? Запомни си мисълта за това, че не съм общувал с наркомани и нямам случки с тях, а си градя мнението на базата на това което съм чул. Накрая в коментара направо ще те залея от случки! Това ще бъде най-интересното и ще осъзнаеш, че ти просто си нямала късмета да се срещаш с такива индивиди. Точно и затова ти казах, че не си излизала много от вас, не с цел да те обидя. Според мен ти нямаш реален опит с тези неща, но пък си и момиче така че при теб е по-различно. Тва със гледането на филми за наркотици ме разсмя наистина ама пак ти казва, че такива неща ще четеш по-долу, че наистина ще си помислиш, че са от филм :D

Синът ми никога няма да стане наркоман и много добре знам как да го постигна. За разлика от моите и родителите на всички, които просто са говорили празни приказки аз ще го заведа директно да види такива индивиди отблизо и да си направи сметката, когато му дойде времето. Имам някакъв опит, гарантирам ти. Цял кашон с кокаин да имам няма да се изкуша да близна, но ще го продам до последния грам! Та мисълта ми е нещата не стават с приказки, а стават когато видиш реалността такава, каквато е. Аз ще се постарая да покажа на децата ми светът такъв, какъвто е без да им го извъртам и оцветявам! :)

Аз няма как да имам близки, приятели наркомани, защото аз много внимателно си подбирам хората около мен. Има хора, които са е така за маса, с които си разменяме само по едно здрасти като се видим и ми е все тая за тях, има и такива на които наистина държа, но трябва да покриват някакви критерии. Около мен няма как да има наркомани, мързеливи хора, завистливи, лицемерни, използвачи и така нататък, така че не мога да ти кажа как бих реагирал. Около мен има само възпитани, реализирани, интелигентни, и приятни хора с добри сърца.

Последните ти изречения между другото наистина са ми интересна тема а именно какъв щеше да е света, ако нацистите бяха спечелили втората световна война... Понякога се питам дали целта не оправдава загубите... Доста може да се пише по тази тема, но ще го спестя. Пак ще те питам нали си наясно как е създадена България? Ние сме дошли тук за да си създадем държава и сме колили, бесили и убивали наред. Нали си наясно с това, че не сме дошли тук е така и просто византийците и местните племена са ни казали здравейте, заповядайте?! Тва добро ли е или е лошо, че сме създали държава като сме убивали много хора? Целта оправдава ли жертвите? Помисли добре над това. Да, убийството на хора е лошо, но така работи света. Когато някой лъв разкъса някоя газела тва добро или лошо е? Само посредствените хора виждат нещата в черно/бяло, добро/лошо, да/не...

Та стигаме до най-интересната част, а именно какви ЛИЧНИ впечатления имам от СРЕЩИ с наркомани, които по една или друга причина са били около мен като по-малък, когато не съм имал много акъл в главата.

-В девети клас ми е ваден нож от наркоман и бях ограбен. Взе ми 50те лева, с които тряваше да карам цял месец на училище. Като по-малък семейството ми нямаше големи възможности, не ме е срам от това. Тогава бях малък, глупав, страхлив и не можех да се защитавам. Този дето ме ограби не е ли точно такъв човек, каквито ти мразиш? Напада малки, бедни и беззащитни?

-Живях срещу спортното училище в моя град и входа ми беше буквално на 20 метра от него. Редовно на пейките пред него имаше надрусани ученици, които бяха по-големи от мен и повече. Познай какво - взимали са ми пари, подигравали са ми се, удряли са ме...

-В училище се е случвало да услужвам на "приятел" с малкото ми пари уж да си вземе нещо за ядене, в последствие разбрах че ги дава за наркотици. Познай дали ми върна парите? Всеки път нямам, забравих, не ме занимавай и в последствие се сбихме, само че вече бях по-големичък и резултата не му хареса...

-Една от бившите ми е ограбвана от наркомани

-Малко след като си взех книжката за управление на МПС возих пак един "приятел". Просто ме помоли да го взема от едно място и да го закарам до друго, без да ми дава много подробности къде и какво... Оказа се, че в него има марихуана, а ни спря и полиция. До този момент аз не знаех какво има в себе си и просто знаех, че возя мой приятел и му спестявам зора да хваща автобус и да се разкарва. Познай какво стана? :) В момента в който видя, че ни спират изсипа всичко в колата ми с цел да прикрие, че е негова. Естествено отричаше до последно. Добре го беше измислил, ама после нещо отпечатъците не излязоха... :)

-И до ден днешен има един "приятел", който ми дължи към 150 лева. Той буквално нямаше какво да яде и ми ревеше по цял ден. Стъпа си на краката и забрави кой беше до него. Наскоро го видях, първоначално се направи че не ме вижда, после като видя че го гледам се престраши да дойде, но хич не го отразих. Просто си го подминах. Тук става въпрос за пари, дадени преди над 2 години...

Има още случки свързани с боища, опити за ограбване, обиди, закани, но схващаш идеята... Само лошо съм видял от тях, няма читави, както ми твърдиш...

Това, че правят мизерии, крещят, чупят, бият се даже не смятам да го коментира, защото е дреболия.

Естествено и аз не съм бил цвете за мирисане, случвало се е да ги причаквам и бия за да си отмъщавам и така нататък, не го отричам... Това обаче е било преди 3-4 години последно. Не е много, наистина, но от тогава се стремя да съм друг човек.

Виждаш ли колко сме различни. Кой е прав и кой е крив във тоя спор? :)

И последно.... Мен не ме дразни, че пушат, пият, друсат. Мен ме дразни това, че всичко живо деградира и се приема за напълно нормално от всички.

 
  ...

...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 04af7cef64
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Авторе, това са болни хора, но го осъзнават чак в напреднала фаза. Зависими стават хора, които имат заложени психични заболявания. Останалите, дори и да пробват 1-2 пъти от любопитство, спират и не продължават, говоря в това число и за трева. Наркоманията, вкл. и последиците от прекомерна употреба на трева (отключва често биполярно), се лекува от психиатър. Така че е разбираемо, че те дразнят лудите на свобода, но реално са болни. Агресираш срещу болни хора. Интересно в моя клас имахме само 1 човек тревоман. Сигурно си роден в деведесетте, наборите между 92 и 98 са най-пострадали. Има доста хора с ментални и психични проблеми сред тях. Заченати и родени в криза и хиперинфлация, вероятно се е отразило хормонално и като състав на храна - предпоставка за проблемна психика, а от там и за наркомания и алкохолизъм. Отделно родители в чужнина и детство без контрол и възпитание. Но и ти го проявяаш това - ти си прекалено гневен и търсиш някого да обвиниш за всичко лошо в нашето общество. Опитай се да намериш причината, поради която си определил, че точно тези луди са виновни в съзнанието ти. Сигурен ли си, че не е подсъзнателен страх и комплекси? И не, никой не го намира за нормално, поне не и психичноздравите хора, но роднините им не знаят как да се справят с тях.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 6b870d98f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Към автора-тази съм, която писа коментари 3 и 9. Абсолютно НИКЪДЕ не съм писала за равенство-не мога да разбера това откъде въобще го измисли? ! (Искрено се надявам поне този път да прочетеш коментара ми докрай и внимателно, а не по диагонал. ) Разбирам, че дори не си правиш труда да прочетеш правилно нещата! Не съм от ония, които плямпат за равенство, защото съм пределно наясно, че всеки е на различно Духовно ниво. Считам това да е последният ми коментар в тази тема, защото както правилно усетих в началото-ти си от онези, които си живеят в своя филм и дори не можеш обективно и неутрално да прочетеш написаното. Говориш ми на няколко места, че съм разправяла за равенство и къде това? ! Цял роман си написал... говориш ми за отрепката Бил Гейтс и за пари, имущество, преуспяване... къде го удряш, къде се пука?
Очевидно бях права за теб и без да се познаваме, че ти е някаква фикс идея това кой колко пари има или колко дипломи има закачени на стената.
Няма да разтягам локуми, като теб-казвам ти го за трети и последен път-Единственото, което застъпвам в коментарите си е-че нямаш никакво право да нападаш някого само, защото бил наркоман или каквото и да е., хората се оценяват по Душевност и характер, а не по това кой с колко дипломи бил и колко пари имал... ; ти сам си започнал поста си с това как имаш желание да пребиваш наркомани, защото те дразнели-това са твои думи. За разлика от теб-нито ти приписвам неща, които не си казал, както ти направи с това за равенство и други глупости, които никъде няма да намериш в коментарите ми, нито ти разтягам локуми. Не говориш по същество, извърташ нещата, но твой проблем. Няма смисъл да дискутирам с теб каквото и да е, защото очевидно-ти си си наумил там нещо и ни приемаш, ни предаваш адекватно.
Все пак ще напиша още някои неща-защото и аз си направих труда да ти чета бисерите-ето копирам ти две изречения от твоя коментар и в същия коментар само няколко реда по-надолу-си противоречиш точно на 180 градуса-, , Имало е случай, в които цялото ми лице е било надрано от надрусо момиче, но не си позволих да я ударя. Ето ти го първия случай, в който съм си патил от такива. Ще има още много"- първо пишеш това за някаква надрусана, която ти издрала лицето и после пишеш това-, , Аз няма как да имам близки, приятели наркомани, защото аз много внимателно си подбирам хората около мен"-последно кое е вярно? Така прочетох до края коментара ти... подозирах, че може да си имал подобни случки, но не бях сигурна... след, като си го уточнил-мога да ти кажа, че реално спор няма между нас-ти си имал негативни преживявания, само негативни в това отношение(писал си и че си се бил и отмъщавал-което е жалко, но при самозащита е едно и съм го написала в коментара горе, че това мога да го разбера, ако е при самозащита, но не и това, което си написал в поста си- че искаш да удряш и биеш наркомани-САМО, защото са такива. Затова и аз съвсем адекватно тръгнах да пиша коментар-че нямаш право да посягаш на друго човешко същество БЕЗ основателна причина. Сам си написал в поста си как се дразниш, като минаваш покрай пушещи, пияни, надрусани хора и как ти иде да ги пребиеш-НО това е нещо коренно различно от ситуация, в която някой пръв те нападне. Щом просто си стоят на пейката и нищо не ти правят-тогава -защо е злобата ти, агресията ти? ! Това, че някой в миналото те е нападал под влияние на наркотици, НЕ значи, че всички други са такива. Освен това-образовай се-има наркотици стимуланти, но има и други, които са на другия полюс-затова ти казвам да се образоваш, защото от 2-3 стълкновения на улицата за 2 минути-това НЕ е адекватно познаване на нещата, на темата, разбра ли ме поне този път какво ти казвам? ) Препоръчах ти да изгледаш филми, защото правилно усетих, че ти ЛИЧНИ взаимоотношения НЕ си имал с такива хора. Това, че за две минути 3 пъти в живота ти са те нападнали, не е опознаване на човека срещу теб, и ДА -тези хора имат характер, имат самоличност-щом се взимаш за интелигентен, тогава как въобще можеш да обезличаваш, как можеш да слагаш всички под общ знаменател? ! Все едно аз да кажа, че само защото съм си патила сериозно на няколко пъти от некомпетентни лекари-значи всички с бели престилки са нищожества и отрепки? Препоръчах ти филми на темата-за да можеш поне частично някак да се докоснеш до нечия история. Абсолютно несериозно от твоя страна е да се мислиш за експерт и знаещ само от сблъсък в рамките на минути с някой. Но ти не виждаш и не знаеш останалата част от живота на този човек, личните му битки и борби със зависимостта, личните му страдания-как може така да отричаш и хвърляш настрана всичко, което не ти допада, вместо да погледнеш неутрално на нещата. Ти правиш точно това, което -давам пример-някой който е бил нараняван емоционално от момичета-няколко пъти в живота си- и после се превръща в някакъв женомразец, който реди псувни наред по адрес на всички от женски пол. Това е детинско поведение и реакция-ти правиш същото, но за други неща.
И завършвам последния си коментар към теб с това, че не знам наистина какво си чел и какво не, защото очевидно си го направил избирателно за отделни мои изречения, чел си по диагонал-написал си, че не съм излизала, че не знам за такива хора-ти сериозно ли? ! Съвсем ясно в предния си коментар-прочети го да видиш-съм написала, че Любовта на живота ми бе зависим от Хероин, изчисти се, чист е от няколко години, но беше зависим, бяхме заедно години наред-докато още бе зависим. Ясно съм ти написала в предния си коментар, че съм разговаряла с хора зависими от хероин и последният употребяваше метаамфетамини... ясно написано и ти пак ми говориш как не съм била наясно? Не знам колко адекватен си бил, докато си чел, но за разлика от теб-не ти приписвам несъществуващи неща. Говоря ясно, конкретно, по темата, без да разтягам локуми, както ти правиш.
И за да ти покажа кой реално си противоречи-ето това е твоето изречение-, , И последно.... Мен не ме дразни, че пушат, пият, друсат. " В поста и в коментарите си започваш и пишеш именно как те дразнят и искаш да ги пребиваш, защото са такива и вземат наркотици, а накрая пишеш нещо на 180 градуса противоположно-как всъщност НЕ те дразнели и си нямал нищо против. Този, който си противоречи-си ти самият.
Аз никъде с нищо не си противореча, но ти-да, и за разлика от теб ти дадох доказателството-черно на бяло. Няма нищо лошо всеки да има различно мнение по дадена тема, НО проблемът възниква тогава, когато в опита си да защитиш тезата си-започваш да приписваш неща, които НЕ съм писала и казвала и да въртиш и сучиш, да говориш някакви странични неща, на всичкото отгоре-да ми казваш как съм нямала досег-Боже мой-аз съм тръгнала да споделям, че този, който Обичам повече от всичко-беше зависим, а ти ми разправяш глупости! Понеже ме провокира-ще го напиша в прав текст-твоят т. нар. опит е в рамките на минутки на улицата с 2-3 човека под влияние на наркотици-от тези минутки ти организира цяла лично твоя секта, религия или както искаш го наречи. Моят досег е години, години от живота ми-с две ръце на Сърцето, искрено и с чиста съвест ти казвам-Не, няма да кажа нищо лошо и нищо против никой зависим и с това не казвам, че всички са свестни-уточнявам-характер всеки има, Душевност-също, това че после е започнала употреба и зависимост-не значи, че човек губи характера си! Ти си този, който не е наясно, сам се издаде с примерите, които даде-това НЕ е познаване на нещата, повярвай-не е! Последно, което искам да ти кажа-понеже някъде в началото на коментара си писал-там, където ИЗМИСЛИ това, че съм говорила за равенство, там си написал и, че съм от ония, които проповядвали любов за всички-е, това пък как ти хрумна... да се смея ли, да плача ли, вече не знам.... Карала съм се с 2-ма познати, които са били с тези захаросани фантазии и позиции за мир, любов, обърни си другата буза, ако ти зашлевят едната, дъги, еднорози и позитивни мисли в стил Дънов... моля ти се-всичко това ме кара да се смея, защото съм Бунтар по Дух и Душа, още от дете и никога не си трая и мълча, не съм смирена, не съм покорна, ако някой се пробва да ме обижда или да ме прави на глупачка-разнищвам го, чиста Скорпионска енергия... не си трая. А ти ми разправяш за това, че съм била на принципа-да се обичаме всички-Но, за Бога-откъде ти хрумна? ! Ето, виждаш ли колко сме различни-ти си заслепен от личните си преживявания и субективизъм, за разлика от теб-старая се да гледам обективно, доколкото ми е възможно - и доказателството за това е, че освен личните ми преживявания, се старая да не го карам много хард в изказването си, защото се поставям и на мястото на отсрещната страна и се старая да отчитам и това, че позицията на някой друг е заради неговите лични сблъсъци. Ти имаш лоши преживявания, аз-съм оценила хората, какви са Вътрешно. Ти съдиш някого само от личната си позиция, без да осмислиш през какво е минал другият човек-не говоря за себе си, а за онези, които са те нападали. Играеш го жертва, момченцето което са нападнали и унижили, това ти е станало ахилесова пета и после избиваш наранената си гордост в агресия. Ето, че отново ти доказах правотата си!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 месеца
hash: bdac02a1fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   От Автора... Ми очевидно няма как да се разберем, защото и аз съм Скорпион.

Ще ми е интересно ако беше на мое място дали все още щеше да ми говориш за обективност... Иначе тва за мъжа ти съм го изпуснал, наистина не съм много адекватен последните дни, понеже спя малко заради многото ангажименти. Съжалявам, но аз директно ти казвам, че никога не бих имал сериозна връзка с наркоманка.

Тва че съм си противоречал не е така. Ясно съм казал, че тези случки са се случили, докато съм бил малък и тъп. Онова момиче трябва да ми е близка, че да ме надере ли какво. Не може ли просто е така да го е направила, понеже не е знаела къде се намира и не й е харесало как я гледам, естествено под въздействието на разни субстанции? Мен не ме дразнят самите действия на наркоманите, а последствията от тях върху цялото общество. Дали ще се друса, ще пие или ще играе ръченица резултата е, че имаме един огромен процент полезни идиоти, но не полезни за нас...

Съжалявам, но съм имал достатъчно срещи с такива индивиди и не съм олигофрен да очаквам следващия път да е ок, при условие че миналите 20 са били кофти. Това да очакваш различен резултат с еднакви действия е медицинското определение за олигофрения между другото.

Накрая си права обаче, като малък аз бях жертвата, сега колелото се завъртя и съм от другата страна. Тва е положението! Мен някой питал ли ме е дали съм искал да преживявам тези неща? И аз няма да питам!

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 6b870d98f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Моля Модераторите да публикуват и този ми коментар, разплаках се докато го пиша, въпреки че нямах намерение да споделям някои неща, но заради последната част най-вече... се реших да споделя и др. лични неща покрай всичко. Колко тъжно е, че доста хора в днешно време-все още не искат да видят Истината, а продължават да попиват само негативизма, който се сее спрямо някои хора. Проблемът идва оттам, че никой не се поставя дори и за миг на чуждото място... първо се действа, после се мисли, което е жалко... Към автора, от тази с коментари-3, 9 и 13, бях решила повече да не пиша, но остана още нещо недоизказано -ще го напиша заради себе си, а който иска и може ще разбере, който не може да разбере-не е проблем, защото всеки си изгражда своята преценка -спрямо нещата, които лично е преживял и аз това го разбирам.
Най-добре е винаги да се говори от личен опит, от лични преживявания и винаги това правя... затова ще кажа и онова, което спестих-и ще го направя, защото в предният си коментар -ти говориш за -читави хора и т. н. -правейки връзка само с това дали някой е зависим и вадейки си заключения само на тази основа.
Давам ти пример от моя живот-факт е, че съм израсла в страшно агресивно семейство-за протокола-нито т. нар. ми баща, нито т. нар. ми майка(казвам т. нар. -защото никога не е било нормално семейство това) нито един от двамата не е бил алкохолик, нито наркоман, дори цигари не пушат, но цял живот и като ти казвам-цял живот-разбирай го Буквално, цял живот всеки ден, в който съм била под един покрив с тях-е имало скандали между тях и крясъци и физическо насилие-спрямо мен и сестра ми. Кажи ми кой нормален възрастен мъж ще бие, удря, крещи и оказва всекидневен психически тормоз спрямо деца на 7;8;9 г. и нагоре, кой нормален ще тръгне да удря дете-без значение момиче или момче? ! Дете, което не може да се защити само. Коя нормална майка, ще тръгне да обижда наред за всяко нещо, това е психически тормоз, не само физически. Забележи-в обществото, сред роднини-тия двамата -се правеха на много почтени, на много примерни, а всъщност-жалки утрепки, неудовлетворени от това, което са... -тук няма дрога, няма алкохол, няма дори жалки цигари... , разбираш ли за какво ти говоря-ето пример за нищожествата, за които ти говореше. Те не се спряха -поне с психическата агресия и тормоз-продължиха доста години след, като със сестра ми вече не бяхме деца. Тия двамата-са типична извадка за нечитави същества-знаеш ли колко такива има на този свят?
Когато се срещнах с него-с Любовта на живота ми-бях на 17 г. -животът ми се промени, дори преди това да бях, винаги съм си била силен характер и към ония психари, които се имаха за семейство-не го играех жертва, не се пречупих, гневях се на тях, но не станах агресор, като тях, за разлика от сестра ми... Ето ти още един пример-Душевността и характерът на човек СА решаващи-не гени, не кръв, не рода, не възпитание. Ако мразя-посредствени селяци, селяндури, то е защото са такива, като онези, с които съм живяла или оцелявала... защото ги знам какви боклуци са. С нищо не заслужават и 1 процент уважение, те самите не можаха да оценят никой около себе си, дори и спрямо роднините и приятелите си, колегите си-чувала съм ги как секунди след като са затворили телефона след като са говорили мило и сладко с някой и почват да редят глупости по негов адрес. Величаеха се цял живот-колко били способни, как само те правели всичко както трябва и как всеки трябва да прави нещата по техния начин, защото те са, , ексертите" на всичко. Винаги съм се възмущавала от селянията им, от илюзиите, в които бяха, че са велики и са над другите-нямаха основание за това-бяха просто побойници, оказващи физически и психически тормоз. Не знаеш колко пъти съм си мислела с ирония и горчилка, като бях по-малка-поне да бяха алкохолици, поне да имаше нещо външно, като фактор-което да обвиня, че са такива нищожества, боклуци. Знаеш ли как злобата им се засилваше всеки път, когато аз или сесра ми бяхме болни, с температура, ония лудваха-почваха да обиждат-как сме можели да се разболяваме, да ставаме, че нищо ни нямало-детето се тресе от треска, с температура, ония крещят и злобеят. За протокола -и с психични отклонения не са-ако беше това, поне щеше да има причина. Такива се наричат-социопати, с раздуто Его-без основание. Не можаха да оценят или да се зарадват искрено, на нито едно постижение и успех, които имах. Дори напротив-ако ти кажа на каква злъчна завист съм ставала свидетел-няма да повярваш, това който не го е преживял лично-няма да повярва... има и приказка -сития на гладния не вярва, та нещо подобно... който не го е минал това-няма как да разбере. Това, което съм написала е 1 процент от простотията и селянията на тия уж примерни в обществото, трудолюбиви уж хорица. Затова осъзнавам, че ти не би могъл да ме разбереш, не си бил в такава среда.
Момчето, за което пиша горе-запознахме се когато бях на 17 г. -с абсолютно чиста съвест казвам-този човек ми показа какво значи истинска доброта, нежност, Обич-безусловна, никога с 1 дума дори не ме е обидил, винаги е бил толкова добър, свестен, такава чистота и невинност-срещу думата Невинност-лично за мен, в речника трябва да стои -Неговата снимка. Той буквално изкара най-доброто от мен наяве. Не мога да продължа да пиша за това, защото колкото и всеки път да се старая да не плача-сълзите сами текат, винаги когато се сетя колко самокритична бях към себе си, колко се подценявах, колко гняв имах в себе си допреди това и как не се чувствах добър човек-въпреки, че външно по него време -всички и учители и съученици и познати, роднини-веднага биха ме определили, като тихо, кротко момиче, отличничка, но вътрешно аз се считах за недобър човек, не знам защо-вероятно заради токсичната среда, в която растях. С приятелки, приятели навън-дишах спокойно, бях себе си, но т. нар. семейна среда-беше си чиста отрова и стрес. Дори само да им слушам скандалите часове наред, крясъци всеки ден-не спираха, иронията е, че винаги се интересуваха какво щели да кажат съседите, хората-те робуват на чуждо мнение, но в същото време-скандалите им огласяха целия блок години след години, всеки ден. Тия трябваше да се родят в някое малцинство... , честно и до ден днешен си мисля, че вероятно когато съм се раждала-са ме сменили с друго бебе в болницата по невнимание, мед. сестра ме е разменила с друго дете-това си мисля, защото не само, че нямам никакви допирни точки с тях, но и сме на противоположни полюси за Всичко. Както и да е -все тая-на никой не му дреме за чужди драми, написах го за да си излея малко Душата, но честно няма нужда да продължавам за това... просто да добиеш бегла представа, че нещата не са само бели и черни, както ти ги мислиш, че ако някой не бил зависим от нещо и ходел редовно на работа, че е едва ли не цвете за мирисане-Ами-НЕ Е!
Щом и ти си Скорпион-ще разбереш, че колкото и анонимен да е сайта-Скорпионите по принцип не си падат по лични изповеди-казват някои неща, когато искат разбира се... , но си пазим личните неща за себе си като цяло... , затова и каквото и да кажа ще е малка част от нещата. Идеята ми беше-да видиш, че нещата не са толкова прости, както вероятно си мислиш-че няма как да лепваш етикет на някой, без да видиш първо какъв е Отвътре.
За Любовта на живота ми исках да напишя някои неща, но винаги съм била странно ревнива към всичко хубаво и не обичам да говоря за хубавото, пазя си го за себе си-егоистично малко ха ха:) Затова ще го кажа в по-общ план-знам, познавам и други хора макар и от разстояние-за някои, които въпреки зависимостта си-ходят на работа, печелят пари, получават заплата, някои дори и учат второ Висше-можеш да прочетеш другата история, на която попаднах преди месеци в този сайт и историята на момичето ме трогна много-искаше съвет... казах ти как се казва темата в горните си коментари-ако желаеш прочети я; това не са единични случаи и там дори съм писала два дълги коментара- как реално на много хора мнението им за зависимите е, че са все там на улицата, неадекватни, крадящи, търсещи пари, продаващи цялото имущество. Нито приятелят на онова момиче, нито моят Любим, ни то тези, които лично аз познавам на живо-не крадат, не са на улицата, не пребиват никого, Те ходят на работа и т. н. Както аз не съм тръгнала да ти се присмивам за незнанието за някои неща, така и ти преди да сочиш с пръст, че някой не знаел -не бъди арогантен, ами сам проучи, че не всичко е както си го мислиш или както ти си го видял за кратко, не си видял всичко. Тези, които аз познавам-не са вдигнали ръка да бият никой, не са крадци. Разбирам те, че си вадиш изводи от твоите преживявания, но не забравяй, че Мъдростта се състои в това-да приемеш, че НЕ знаеш всичко и няма как да знаеш всичко. Самата аз не се считам за много знаеща-защото Не съм пробвала наркотици, защото не съм била зависима, мога да разбера дотам докъдето е моята Интуиция, съпричастност, но ти дори не си живял с такъв човек, не си имал познат или приятел, който е зависим. Затова няма как да разбереш. И ако се чудиш защо така защитавам тези хора-то е, защото повярвай-нито един от тях-няма да тръгне сам да го направи, всеки който употребява ще каже за себе си ужасни неща, ще се нарече с ужасни епитети, те самите се самобичуват-ето тази част от нещата, нито си видял, нито знаеш.
Да не говорим, че в тази държава е очайващо положението, защото почти всички зависими, които искат да се откачат-са принудени да се лекуват по клиники в чужбина, защото никой от управляващите в тая държава не го е грижа за тези хора, няма свестни места за лечение-почти няма. Ще ти кажа кои са истинските Боклуци-това е мое мнение-политиците-говоря в световен мащаб-всички политици, военни, полицаи и някои некомпетентни лекари-са Боклуци. И мога да ти дам 1 тон доказателства, но ще си спестя времето и енергията и без това няма смисъл от излишни обяснения-който знае-знае.
Ще завърша, като ти споделя нещо, което разбрах преди време и честно казано много ме разстрои... знам, че по цял свят се случва и постоянно, но тогава историята ме потресе, защото ставаше въпрос за познат човек-момче, на едни мои приятели. Накратко-преди 15 г. в подлез в София, момчето било на хероин, в него момент бил полузаспал и някакви тъпи, малоумни ченгета-2-ма го видели и започнали да го ритат с всички сили по главата, човекът слаб кожа и кости и в състояние, в което едва диша-ония маймуни долни-го наритали в главата. Кой нормален ще рита и удря беззащитен човек кожа и кости, на земята, простнат на земята, човек който нищо не им е направил? ! ... Боже, мръсните изроди са го удряли с ш. баните си полицейски палки. Момчето се довлякло до тоалетната в някакъв макдоналдс и заспал там, на сутринта са го намерили мъртъв и аутопсията е показала, че е починал от нанесените удари по главата е получил мозъчен кръвоизлив-часове по-късно-той се е мъчил, умрял е в болки-НЕ от свръх доза, а от ш. баните маймуни, които са го ритали и удряли, защото решили да се позабавляват, да си изкарат долната агресия, уж че правят нещо велико-удряйки един наркоман, а те, , преуспелите" изроди със значки и униформи-"почтените"... Аз от Сърце им желая-на тях и всички други, като тях-да съществуват в Ад и да умрат в още по-голям Ад. На всичкото отгоре -Лицемерието е брутално, поради факта, че повечето ченгета реално са замесени в мръсни сделки и работят рамо до рабо с дилърите на наркотици-последните затова се развяват спокойно по улиците-но темата смърди по-лошо и от градска канализация-именно заради ш. баните униформени-политици с лъскави костюми и обувки и черни душички, с прогнила същност, и разните други служители на реда-ха ха, на реда... -мръсни лицемери и отрепки, най-смръдливите боклуци във Вселената.
Въпреки категоричното ми мнение, основаващо се не само на лични преживявания и наблюдения, но и на реални факти от цял свят, все пак не съм арогантна, че да сложа всички в кюпа, както правят някои... затова приемам, че има и тук-таме свестни хора в униформа, които след време сами разбират колко наобратно е всичко и не така както са си го представяли, и сами започват да разбират какви са повечето им колеги със значки и т. н., с кого работят и какви далавери въртят, и какви мръсни и кървави пари изкарват реално някои.
Историята с момчето от София още ми е пред очите, твърде ярка в съзнанието ми, защото са ми разказвали за този човек, бил е самоук музикант, имал е талант, свирел е в подлеза години наред, дори след смъртта му-един от приятелите му не спря да се измъчва как му бил отказал пари, когато го помолил-а той му поискал някакви си 2 лв. и 50ст., за да си купи нещо за ядене и 2-3 дни след това се случва побоя... тежко ми е да го пиша, въпреки че лично не се познавахме с него, но е бил добро момче, много тих и на никой нищо лошо не е направил-това са думи на негови приятели и всички, които са го познавали. За отрепките, които са го пребили-не искам да говоря повече, че ще повърна, единият го бяха задържали, но го пуснаха-ама, как няма да го пуснат нали с униформа, служител на, , реда", а момчето... -понеже е взимал наркотици -значи не е човек, така ли? !
Надавам се, ако не автора на поста, то поне други, които четат тук-ако са имали агресивна настройка спрямо някои хора, без те да са им сторили нищо, то поне да променят и смекчат възгледите си. Онези, които са на принципа, че трябва да се води война за да има мир-нека отидат на добър Психиатър, защото мир и хармония има само, когато първо човек се промени отвътре, а после се променя и външният свят.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: ef897501e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   И аз съм на същото мнение като теб и е същото за гейовете, трансовете и т.н., господ е създал само 2 пола и знам, че не всеки е еднакъв, но просто те ме отвращават и целия свят след време ще стане във такива “хора”.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 2f9d5d49ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Здравейте,
Интересно е да видя как двама непознати споделят мнението ми и от двете страни на оградата. За съжаление равен старт няма, но действията ни дават отправна точка. Държа да отбележа, че подкрепям автора, но Дамата е по-близо до моята позиция по темата.
От зората на човечеството, ние сме една чудна смесица от добро и зло, които наделяват в индивида, в едно или друго действие. Насилието поражда насилие. Надявам се да споделяме възгледа, че живота е това което направиш от него и моля да бъда извинена за правописните и пунктуационни грешки.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker