Трябва да се скрия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121596)
 Любов и изневяра (29819)
 Секс и интимност (14411)
 Тинейджърски (21920)
 Семейство (6491)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7320)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1742)
 Други (18634)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Трябва да се скрия
преди: 1 година, 9 месеца, прочетена 1193 пъти
Здравейте, аз съм на 13. През годините в които съм в гимназията ми се случиха доста неприятни и неловки случки. Не знам кой все още им се смее и може би все още ме коментират и именно затова искам да се скрия. Искам да се скрия, но не мога да седя вкъщи през цялата учебна година, вече си закупих неща като бандана, шапка с козирка, промених си и прическата за да не ме разпознават. Искам да се скрия от всички дайте ми съвет какво да правя за да се скрия и за да не бера срам пред всички в училище.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 9 месеца
hash: 38bc12b55a
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Ще ти дам съвет, но ще помоля първо да кажеш какви са тези неприятни и неловки случки, за които говориш, за да мога да ти дам качествен съвет... Засега ще ти кажа това-не си струва да се тормозиш заради другите, не трябва да ти пука за чуждото мнение, дори някои да се смеят зад гърба ти или да те обсъждат, ти не бива да допускаш това да те наранява. Не мога да си представя какво толкова ужасно се е случило, че да се страхуваш от обсъжданията на другите и да се криеш-това е стрес за теб, не може така... Ще се радвам да пишеш и споделеш за какви случки говориш, за да ти дам някакъв конкретен съвет... , все пак сайта е анонимен, сподели спокойно...

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 2e9cfc0770
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Отивай на училище с гордо вдигната глава. Не се крий това само ще влоши нещата. И аз съм имала много излагащи и лоши ситуации в училище и ме беше срам. И аз пробвах да се крия стана по-зле. Когато спрях да се страхувам и започнах да отстоявам себе си без срам нещата се подобриха.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 4533e514d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Здравей. Аз бих те посъветвала да помолиш вашите да те преместят в друго училище или, ако твоят град е малък, да отидеш в друг, по-голям. Така ще смениш обкръжението си и можеш да започнеш живота си на чисто. Другият вариант е да спреш да обръщаш внимание на тези хора, да си пълен непукист пред тях и скоро ще забравят или ще им омръзне да се занимават с теб. Успех.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 82ae5d424f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Устите на хората никога не можеш да ги затвориш. Дори да си най-перфектната, пак ще намерят нещо злобно за казване. Ти също мислиш някои лоши неща за другите, нали?
Има една приказка- по-добре в устите на хората, а не в краката. В момента, ти сама себе си тормозиш, за тях не си от голямо значение

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: a43dcf7358
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Авт: Не мога да сменя града или училището, защото финансово не сме подготвени, а и родителите ми работят тук. Що се отнася до неприятните случки и ситуации за който споменах ми е много трудно дори да ги пиша в този форум, дори и да знам че ще е анонимно

 
  ...


...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 38bc12b55a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   До автора на поста-не искаш да споделиш неприятните случки, защото дори и в анонимен сайт-ти се страхуваш от осъждане. Но помисли-от една страна разказвайки точно историите, каквито са били, без да спестяваш нищо-ти се освобождаваш от това вътрешно напрежение и стрес, от друга страна-това е възможност да видиш, че въпреки всичко-все ще се намерят хора, които ще проявят разбиране или най-малкото -няма да те съдят или да се присмиват. Разбира се-ти си решаваш дали да разкажеш или не, но разказвайки -ще можеш да свикнеш с чуждото мнение и после в училище-вече няма да те е страх или да си мислиш как трябва да се криеш. Това е нещо, като тест за теб-така го приеми.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 41877388de
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Миличка, горе главата хич да не ти пука за хорското мнение. Всеки е имал своите кофти моменти, но повярвай ми един ден училищните ети проблеми ще ти се сторят нищо пред тези, които ти предстоят в живота. Както ти казаха и други хора винаги ще има кой да те обсъжда за нещо просто трябва да спре да ти пука за това и ще видиш как лека полека като видят, че ти е все тая ще им писне и ще спрат да се занимават с теб. И аз съм имала лоши моменти в училище, сега за някои такива ми е смешно, за други не искам да си спомням и с говоря.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: cad7aef0c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не познавам човек, който да е нямал неловки и неприятни случки в училище. Аз съм жена, бях пред изключване заради "лошо поведение" според тях, макар и с висок успех.
Лошото ми поведение идваше от бунтовническият ми дух.
Просто примери: в часове по история исках доказателства, други източници. Тъй- като не бях склонна да приемам сдъвкана информация, я назубря, я приема като абсолютна истина без да задавам неудобни въпроси, се приемаше и налагаше моето любопитство като "лошо поведение".
Някои мои неприятни случки: дойде ми цикълът в час, мощно си тръгна, а бях с пола. Дори на седалката имаше кръв. Забеляза една подла съученичка, съответно разбраха всички. Избягах и бягах до в къщи. Не исках да се връщам там повече.
Счупих пръст на същата тази подла съученичка няколко месеца по- късно. Същият пръст, който размахваще под носа ми и се опитваше да ми наложи нейни "правила". Просто и хванах пръста и го обърнах наопаки.
А сега най- бруталното може би! Минава учителят покрай моят чин, аз си рисувам нещо, приключа съм с теста и съм обърнала листа наопаки. Удря ме отзад по тила с иначе лек шамар, идеята беше да ме унижи, не да ме заболи. Скочих на мига и му вкарах един юмрук в носа.
Баща ми ме е възпитаник никога да не подавам другата буза като ме ударят, а да връщам на мига!
Та, след още много други неприятни и неловки случаи не исках и да чувам за това училище. Срам, яд, негодувание изпитвах.
Как ме научиха моите родители да се изправят срещу СЕБЕ СИ най- вече, и да не допускам други да ме прекършат и да ме гонят от моето училище, после ще е от работата ми, от семейството ми, от мен самата...
Изходът беше да се върна с високо вдигната глава!!! Не да се крия, не да навеждам глава, не да лицемернича!
Да си вдигна високо главата, да игнорирам когото трябва, да отговоря със самочувствие на когото се налага!
Вдигнах си високо главата, върнах се! Още първият ден един съученик прегледа през стол! Това беше последният път, в който някой се опита да се "заиграва" кофти с мен.
В никакъв случай не искам да приемаш моят опит като съвет към теб. Само ти споделих мои неприятни случки.
Но се надявам да приемеш като съвет да НЕ бягаш и се криеш от тях и от себе си! Ако се криеш, ще им изглеждаш лесна и слаба жертва, така определено можеш да провокираш да си изливат на теб техните си проблеми, да те вземат за отдушник.
Нахъсай се, горе главата и игнор! Ако някой нещо се бъзика- ти се смей "от миналата година аз пораснах, то защо не си, че ме занимаваш със стари, детски глупости" - примерно.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 5425fbecc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Да не ти пука!!!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 07e109778d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Ако някой те нападне или те сочи с пръст, просто кажи, че като всеки човек и ти си допуснала грешки, но какво от това, така се пораства и това е. Като отговаряш така, те ще спрат след известно време. Ако видимо те обиждат и подиграват, така отговаряй и им връщай с думите: ти какво си мислиш, че си идеален/ идеална ли, ти пък си много дребнав/а и злобен/ злобна, че да идваш да сочиш с пръст, вместо да помогнеш. И така. Недей да се криеш, ами открито признавай, че си била наивна и си допуснала грешки и нападай, че никой не е идеален. Спокойно, и това ще мине.

 
  ...

...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: a43dcf7358
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Аз не разбирам, защо всички пишете в женски род като авторът /авторката не е обявила пола си

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: ba29720473
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   11 защото повече на жените им пука от хорското мнение.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker