Искам да не ми пука... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121027)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6461)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18482)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Искам да не ми пука...
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 4730 пъти
Здравейте. Аз съм момиче на 14 години.
Имам проблем със общуването, с обидите, със всичко свързано с училище.

Непрекъснато ме обиждат а аз мълча и не отвръщам на обидите, много често плача когато ме обидят много тежко, а приятелките ми ми казват, че не мога да стоя и да ги гледам как ме обиждат, а после да рева без да правя нищо.

Много съм стеснителна и имам чуството, че не мога да им кажа на тези, които ме обиждат нищо. Много ми е кофти, защото нямам смелост да се защитя, а много бих искала..

Всеки ден на мен денят ми в училище започва с нежелание за такова... Ужасно е всеки ден още от сутринта да те гледат все едно не са виждали човек през живота си, да ти търсят недостатъците и да те обиждат. Наистина е ужасно.
Не знам дали ще мога да продължа в същия дух.

Моля ви, кажете ми как да си възвърна самочуствието, общуването ми с хората да стане някак по-лесно и това да се защитавам...
Благодаря предварително на съветите, които ще ми дадете.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: 37cfc1c2d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Споделила ли си с родителите си? Мисля, че те биха ти дали най-правилният съвет. Те трябва да те научат да се справяш с това и да те подготвят за живота.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 895dd870a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Какви хора са хлапетата на 14 години, бе дете? това са едни пикльовци, които си мислят че света се върти около тях и устите им големи колкото гъзовете им и ти ни питаш как да ти е по-леко да общуваш с тях? Я се стегни и не им реви. Като ти се джебрят и обиждат смей им се насреща или просто си мълчи без да плачеш. не им прави кефа да им се вързваш а най-малко отговаряш на глупостите. Гледай ги с насмешка и си мълчи, като видят че не им обръщаш внимание и сами ще престанат да те тормозят.

На теб ти няма нищо, родителите ти са те възпитали и ти си възприела добре уроците им как да се държиш с околните. Колето се върти -днес си дете, утре ще станеш на 16-17 год. ще се разхубавиш а тия беззъби глупачета които ти се подиграват сега ще те молят за срещи, но ти ще бъдеш зла и ще ги мачкаш наред. Така е рано или късно всеки наранен от някого получава своят шанс за отмъщение, но дали ще се възползва или ще забрави е негов личен избор

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 4cfab8eb12
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Мило момиче, и аз имах такива проблеми със две от моя клас. Обиждаха ме, подиграваха ми се и ми правеха мръсотийки. И аз съм стеснителна. Искаш да можеш да се защитаваш. Опитай се да се отпуснеш. И тогава когато някой те обиди, ще ти е по-лесно да се отговориш и ще ти хрумне нещо. Успех и не се давай!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 12188229d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Миличката... и аз съм така. Не искам да стъпвам в даскало. От както съм в това училище, в този клас ми сринаха самочувствието и доброто настроение, с което ходех в старото училище. Там не беше така, а откакто се преместих само се моля да не се издъня нещо и да ми се подиграват и да свършат по-бърза часовете! Не знам какъв съвет да ти дам, мен ме съветват да се защитавам, но на думи е много лесно, но само на думи! :):):) Не знам, но не искам това да продължава нито с мен, нито с теб, повярвай ми знам колко е гадно и адски много ми е мъчно за теб!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 05f7767675
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   покорството е най-добрата защита. значи от първата крачка в училище до последната, смятай 12 години тормоз. бях каква ли не-то безмозъчна, то тъпа овца, то смотанячка, то таласъм, пън.. не ми пукаше изобщо, отговарях им да така е и се смеех на среща, макар вътрешно да ми беше кофти стараех се да не им правя кефа, че отново са се доказали като най-великите като са ме разплакали. Дойдеше време за класните по български език тия където ми се подиграваха, че съм малоумна и бавноразвиваща се първи идваха при мен да ме баламостват да им развивам темите. Е правих го с удоволствие, защото на мен ми харесваше да им помагам, а и за мен беше добре, е да не изкарваха повече от 5 но нищо и това им беше достатъчно да избутат. Единствения белег който ми остана от ученически години е ниското самочувствие и неувереност, имам чувството че ми се присмиват, че ако изкажа мнение ще ми се присмеят, но всъщност не е така. Друго е да си сред пораснали хора- имат чувство за тактичност и макар да си в грешка относно някакъв проблем не тръгват да ти казват -"о боже колко си проста"или така нататък. Да ти кажа това си има и добра страна, момичетата като нас са по-отговорни и съвестни и разбира се поради неувереността и чувството че не могат да се справят са по-старателни и отговорни. И разбира се по-ценени на работното място. горе главата малката-ти си знаеш, приятелите ти и хората които те ценят че не си такава каквато те наричат, това е най-важното да се чувстваш ценена в очите на хората които обичаш, на другите майната им

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 4726745e6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Бъди силна много хора са в твойто положение и най интересното е че тези пиклювци мн трудно ще прокопсат а ти нетрябва да държиш омраза в сърчето си отивай на даскало се едно нищо няма да стане като за начало просто се старай да не се разплакваш защото това ще има отпечатък в бъдеще може да ти измислят още прякори та отивай на дскл с мисълта деня ще мине супер ще науча нещо ново иии чакай с нетърпение някой час така по бързо минава времето а в междучасията земи си телефон mp3 mp4 да слушаш музика като искат да свалиш слушалките сваляш ги и им казваш кво ако почнат да се смеят им казвай нещо от сорта гледай си работата ии пак си бутай слушалките в ушите

аз съм бил в подобна ситуация ии няма оправия съжалявам че ти го казвам ама идиота идиот ли е такъв ще си остане щот явно няма добра семейна среда с долро възпитание и на мен не ми се ходи на училище не зарад ученето отличник съм просто ми се повръща от лицемерието и подмазванията на всички около мен много е гнусно :X с никой не ми се говори и не заговаряв никой а тия приятелки щи кажа нещо на което може би ще ми се изсмееш ама
ВЕЧНО ПРИЯТЕЛСТВО НЯМА ИМА ВЕЧНИ ИНТЕРЕСИ

тия приятелки кат са ти такиа що не ти помогнат да излезеш от дупката знаеш ли що щот шса нахакат в лавина от подигравки това е а и да ти помогнат след време ще разбереш че и тях не ги биа

ако ще слушаш музика си пускай надъхваще щот пак ще ревеш инъче се надявам да съм ти помогнал въпреки неграмотното писане (не ми е удобно на кирилица)

ако искаш остави си поща или скайп и съм сигурен че мн хора от този сайт ще те потърсят и ще те надъхват

М17

Модератор - не публикуваме скайп, мейл-адреси, фейсбуци и тн. Потребителите могат да я "надъхват" и тук, в сайта, така ще помогнат и на всички останали, които се намират в сходно положение.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: ed50683d1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Това което описваш е много сериозен проблем с който трябва сега да се справиш. Иначе ниското самочувствие ще ти остане за цял живот и често ще се оказвеш жертва на такива които намират удоволствие да те мачкат. Може да са некадърни, но теб ще изкарат некадърна. Може да сбъркат, но няма да си признаят а ще изкарат теб виновна - така постъпват възрастните грубияни на работното място. Отсега трябва да си наясно че не желаеш да се превръщаш в постоянно жертва и можеш да се научиш да отстояваш себе си.

Не сядай близо до тези които те тормозят. Дръж се на разстояние. Когато почнат да те ругаят, наричат или критикуват вдигни длани открити към тях и кажи " Стига". След това върви по пътя си и гледай да си извън техния обсег, да не могат да те ударят.

Обясни на учителите, че се чувстваш застрашена и не си в безопасност и обясни какво се случва и колко често.
Думите които те използват за да те нараняват, като се прибереш ги изречи на глас и в същото време си представяй че ги изхвърляш - имам предвид думите.

Това са някои стратегий за справяне с грубияни в у-ще. Има още много, но зависят от това дали у-щето има политика по този въпрос.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 41e04896f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Охх мила (не го казвам с интунация наистина да прозвучи успокояващо) аз съм на 13, ти на 14, не видя ли какви са всички? Няма как, не можеш да оцелееш ако ги оставяш да те смачкат. Още в началото на годината всеки опитва да смаже всеки, ка то не му се получи се отказва. Въпросът е ти какво ще направиш, дали ще си стоиш и ще плачеш или по някакъв начин ще накараш тях да изглеждат глупаво.

Аз лично обичам да ги гледам тъпо, все едно са големи идиоти, запазва се мълчание, от което те се чувстват все едно са казали нещо адски тъпо и не на място. Или ги затапям, искаш пример и не ме разбираш -
,,Пффф ква е тая селска блуза, от де я взе"
,,Каза момичето чиято блуза е с размерите на 5годишно дете :D ... от магазин я взех, нали се сещаш онова голямото с многото дрехи, в което ти се снимаш на огледалата"
Макар че рядко се заяждат с мен, най-много повърхности бъзици от който да ми стане леко криво, но не да са ми го казали нарочно.

Търсят ти бъгове, усмихни се накриво, погледни ги изпитателно, вдигни глава и давай напред. Ако показваш някаква емоция, чувства, или подобни няма да се получи. Днешно време нещата са такива, като една игра, имаме си групички и отбори, който се предава най-лесно е в най-прецакания отбор (загубеняци, зубъри, аутсайдери...)
Следвай правилата и разговаряй (не е нужно да е с някой от класа)

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 5989e06556
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Познато ми е, аз сам на 12 и ме убиждат също като теб.
Разбирам те кажи на родителите си, и учителката пък ако още продължават да те тормозят и убиждат, направо вървите при директора.

Не се даваи на съучениците си! да не са по умни от теб? Или красиви? Ти имаш сичко красота, умност, и смелост не се даваи на едни пикли! .

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: af61712f4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Към номер 2.
Боже моооой. Ти да не си на 50? Да на 14 сме. Имаме големи усти. Но сме много по-силни и по-властни от вас. Гледай си работата. Момичето просто се нуждае от човек до себе си, защото си личи, че "приятелките", които й казват, че не може да стои без да казва нищо на тези, които й се подиграват, не са й приятелки. Ако бяха щяха да я защитят или нещо по-добро.
Тези, които имат против срещу тийнейджърите да си гледат работата и семействата.

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: e5c0d4c0d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Те виждат, че ти нищо не им казваш и не се защитаваш по никакъв начин и това ги кара да продължават, за да се посмеят на твой гръб! Никога не плачи пред тях, така ще се помислят за велики! Но не се и занимавай с идиоти, вдигни високо глава и им покажи, че ти не си длъжна да ги търпиш. Като видят, че не ти прави впечатление, може би ще те оставят!

The Star *

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 4726745e6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Даскалите няма да ти помогнат най мн тия дечица да се озлобят сама действай първо поработи върху реването защото това изразява най ясно твоята слабост

До модераторите :съжалявам аз за момент съм забравил правилата на сайта повече няма да се повтаря иии този сайт е наистина голяма работа поклон пред хората които са го създали и се грижат за него

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 4bcee95ef2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Не съм съгласна, че хората с ниско самочуствие винаги остават такива.. Въпрос на воля е и на промяна в на начина на мислене.. Не губи вяра, че нещата ще се оправят.. От ден на ден започвай да ставаш по самоуверена и всеки следващ път когато ти кажат нещо им отвръщай, може да не е най-гениалната затапка, но поне няма само да седиш и да гледаш.. Ще видиш, след време ще настъпи промяна, самата ти вече няма да се примирямаш с ролята на жертва! Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 7a09fab20d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Когато бях на 12,13 ми се подиграваха на носа, защото е орлов. Какво ли не ми викаха. Макар че това ставаше пред блока. В даскало не са ме тормозили. И аз много съм плакала и не им казвах нищо. Просто не им обръшах внимание. След това, коментарите лека полека спираха. Сега мога да кажа, че съм най-красивата от приятелките си. Имала съм много обожатели, имам си и сериозен приятел. Така че да не ти пука. Такива са малките деца, жестоки. След някоя друга година ще се разхубавиш и никой няма да ти забелязва дефектите. Успех и горе главата!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: fa6588438e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

15.   номер 10 не съм на 50. Не съм много по-голяма от вас и много добре знам какво представлявате 14 годишните. Ето ти си жив пример-нахакан/а, с голямо самочувствие, мислиш си че разбираш, знаеш и можеш всичко, че светът се върти около теб и всички са ти длъжни, но не е така и колкото растеж ще го разбереш. човек сам си носи кръста, никой не е длъжен да му помага и точно това, че сам се справя с проблемите си по свой начин го изгражда като личност. Калява харектера му. авторката сама ще открие начина да се справи с тези идиотчета колкото и съвети да и даваме ние сме безполезни.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: b6ddc88b3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   От авторката:
Към номер 15 - Напротив страшно много ми помогнаха повечето коментари! Аз точно затова потърсих помощ от вас, ЗАЩОТО не знаех как да се справя.. Благодаря ви!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: fa6588438e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Е разкажи авторке, как им натри носовете?

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: cf7c008923
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Аз съм в същото положение години наред. Като ти говорят глупости не им обръщай внимание. Почни да се изолираш от тях, ако те помолят за нещо отказвай им. Ако много те дразнят кажи на класната си или на родителите си.

№2 е прав! Наистина много хора не само на 14, ами и на 16-17 са големи пикльовци. Аз съм страдал от хора, които се смятат за нещо велико, а всъщност нищо не представляват. Идиотите си остават идиоти. Ти просто бъди себе си и гледай много да не им обръщаш внимание. На мен ми е трудно това, но някак си преглъщам. И все пак съжалявам, че не съм се оплакал от разни простаци.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 48db1cd54b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Като си немат работа и са прости. Как може да обиждат човек който нищо лошо не е сторил на никой?
питай ги как може да те обиждат като ти не си направила на никой нищо лошо?
Следователно, като те обиждат без причина, значи са глупави.

Спокойно, аз също съм срамлив и то много и аз съм търпял обиди, но просто на края свикнах и вобще не им обръщах внимание. За какво да им обръщам, като тва което приказват за мен не е вярно и винаги те си патеха от учителите, а пък мен учителите си ме уважаваха, щото съм добър и никога никой учител не ми е пречил.
:)
Стегни се, те не знаят каква си, всеки е различен, и вярвай в себе си-не обръщай им внимание, защото и без това е нормално да има такива хора и да има такива ситуации-да ти се подиграват и т.н.

http://www.vbox7.com/play:70decf34

Гледай това клипче и горе главата :)
Успех. :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker