Не ми се живее - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121530)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9621)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не ми се живее
преди: 10 месеца, 26 дни, прочетена 641 пъти
Здравейте. Момче на 14 години съм. Преди около 3 месеца си отиде баба ми, тя беше най-скъпия за мен човек, защото ме разбираше най-добре. Оттогава не ми се живее, обмислям самоубийство. По принцип и преди съм си го мислил, но съм се спирал заради баба. Но сега вече съм го решил твърдо, имам майка и баща. Майка ми изобщо не ме разбира и постоянно ме дразни, пък за баща ми няма да говоря - той отдавна се е отказал от мен. Като цяло вече не ми пука особено за майка ми или за някой друг. Нямам много приятели и като цяло се дразня от всичко и всички около мен, изнврвям се за най-малкото нещо. Преди 1, 2 месеца ходих на психиатър изписа ми някаква хранителна добавка но така и не съм я пил. Каза ми че съм "депресиран". Преди се разсейвах като си играя на телефона или пък гледах някой филм но сега вече почти нищо не ми е интересно само мастурбацията. Като съм си вкъщи по цял ден след училище или събота и неделя мастурбирам постоянно. Постоянно плача и вече просто не издържам. Извинявам се ако съм отекчил някой, просто искаш да си излея душата☹️☹️

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 26 дни
hash: 8111ed443c
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Можеш да четеш книги-романтични романи, книги за живота и т. н., слушай музика, гледай филми, занимавай се с някое твое хоби, може да се запишеш на някой курс-има много неща, които можеш да правиш, нима съществуват само телефоните и самозадоволяването? !

 
  ...
преди: 10 месеца, 26 дни
hash: 95f3c3aa75
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Ограничи мастурбацията и почни да четеш книги, да излизаш с приятели, да тренираш. Колкото повече потъваш във вредни навици, толкова по-зле ще ставаш, така че се стегни и стани мъж на място.

 
  ...
преди: 10 месеца, 26 дни
hash: 47a8ac67a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Разбирам те напълно аз съм на 18 години и на мен не ми се живее приятелю, но това е просто един период, който ще отмине. И се опитай да спреш порното, защото влияе зле на нас мъжете маструбирай, но не на порно и макс 1 път на ден, защото и маструбацията ни изморява много. И започни да тренираш, да четеш книги за личностно развитие ще се почустваш много по-добре.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 26 дни
hash: e3897aa25d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Здравей, пич!

Доста неприятно е да загубиш близък, но това е кръговрата на живота. Не се ядосвай на майка ти и баща ти защото и те си имат свои проблеми свързани с работа, дом, семейство и т. н. Що се отнася до мастурбацията можеш да разгледаш т. нар. "Nofap" предизвикателство за него има доста информация, както и можеш да прочетеш за вредите от мастурбирането(особено ако гледаш порнографско съдържание). Мисля, че ще бъде добра идея да ако все още нямаш да си зададеш някаква цел в живота с дългосрочен план свързана със твоето развитие това може да бъде професия, спорт и пр. Цаката реално е да не се отчайваш и да имаш по-позитивна нагласа.

 
  ...
преди: 10 месеца, 26 дни
hash: ea6731887a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Днеска много самоубийци във форума...
Съжалявам за баба ти, но след като е била загрижена за теб, може да си сигурен, че не би желала подобно нещо.
Майките са там за да дразнят децата си - факт. Щом е така, значи си върши работата. Не разбирам защо не ти пука за майка ти при положение, че баща ти се бил отказал от теб - мисля, че преувеличаваш. Все пак, тя е там и се афектира от теб, докато той явно не е.
Относно мастурбирането и телефоните като цяло - мозъка ти е изпържен, буквално. Това са съвременни форми на наркомания и трябва да се оттърсиш от тях, защото в момента си хормонално предрусал на допамин. Това обяснява и до голяма степен лабилното ти поведение. Опитай се на първо време да караш по 1 ден в седмицата без никакъв телефон и мастурбиране. Знам, че в началото ще ти е мъка, но обърни внимание на това как се чувстваш на следващия ден - може би по-отпочинал и по-позитивно настроен. Със сигурност този ефект няма да се дължи на ретрогарден Меркурий и сам ще усетиш как е по-добре за теб...
Не смятам, че си за психиатър, а по-скоро се консултирай с училищния психолог. Има голяма разлика между двете. Не вземай добавки без да си го обсъдил с майка си, в присъствието на лекар. Няма и хапченца, които да те оттърват от наркомания. Стегни се малко и поеми контрол над тялото си, вместо то да те контролира.

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 25 дни
hash: 2f372de6a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Авторе, не трябва да се отчайваш и да разсъждаваш така!

Трудности, скърби, болки и проблеми всеки човек неминуемо има в живота си.
Само, че човек трябва да си направи и изводите от такива събития!

При мен именно поредица от подобни събития ме накара да осъзная суетата на земния живот и да се обърна към Бога!

Аз също, преди да достигна до Бога съм се чувствал така - като теб.

Изходът от това състояние е един: Да се обърнеш към Бога, от цялата си душа и сърце и постепенно да се въцърковиш(в православната църква).

Не знам, как се отнасяш към вярата в Бога, но ще ти напиша някои неща за смисъла на живота:

Всичко в живота се движи от нашия създател Бога и от Божия промисъл, но човек е създаден със свободна воля и винаги има избор! Винаги има надежда!

Животът е прекрасен и не свършва със смъртта, защото човекът е създаден от Бога с безсмъртна душа и за вечен живот.
Животът има смисъл, който се заключава в това да се изживее Богоугодно, за да може човек да отиде след смъртта в рая, при Бога. Земният живот е подготовка за вечния.

Затова човек никога не трябва да се отчайва и да губи мотивация за живот!

Напротив! - човек трябва да се радва, за това че е получил от Бога този прекрасен дар - живота и да се постарае да го изживее Богоугодно!

Знаеш ли, има хора в много тежко положение, инвалиди без крака, ръце, безпомощни телом, но въпреки всичко това неизпаднали в отчаяние, борещи се за живот и силни духом.

Има един прекрасен и потресаващ документален православен филм за отец Михаил от Украйна, който е създал приют за бездомни и болни деца(подобно на нашия отец Иван от Нови хан). В момента в този приют има повече от 400 деца. Давам връзка към този уникален филм, казва се Форпост.

https://www. youtube. com/watch? v=29xuxhFueJg

Изгледай го непременно!

(Ако от връзката не се отваря - махни интервалите в нея, сайтът ги добавя автоматично. Или напиши в you tube - Форпост на български, каналът е Православна вяра. )

Знай, че живота е борба и човек не трябва да пада духом, а трябва да се бори и да продължава напред! Каквото и да се е случило и да се случи - винаги има изход и надежда!

Знай също, че Бог много ни обича и заради нас хората е създал този прекрасен свят, да му се радваме и да живем в мир и любов.

Бог е Вседържител и Той със Своя Божий промисъл управлява и промисля за целия свят, за всеки един човек. И косъм от главата ни не пада без Божията воля или Божието допущение.

Бог върши всичко за нас с една цел: да познаем Бога, да се обърнем към Него, да заживеем Богоугодно и да спасим душите си! Защото този живот е временен и е само подготовка за вечния живот. И ние сме създадени за вечен живот, който не свършва със смъртта. Но е много важно как човек е изживял земния си живот, защото на Страшния съд всеки човек ще бъде съден и ще се определи дали да отиде в ада или в рая(с Бога в Небесното царство)...

Затова тук на земята ни се изпрашат скърби, болести, трудности и изпитания. Всичко това ни се изпраща(или допуска) от Бога на нас хората, за да осъзнаем суетата на земния живот, да се обърнем към Бога и да се подготвим за вечния живот като заживеем Богоугодно и се въцърковим...

А знаеш ли кое действително е пагубно за човека на този свят? Аз ще ти кажа - да стане противник на Бога, и да повреди и съответно погуби душата си. (и до края на земния си живот да остане в такова състояние)
(А също пагубно и гибелно за човека е да се самоубие, защото самоубийството е грях, който не се прощава, и самоубийците директно отиват в ада! ) И говорим не за нещо временно, а за вечността. И да бъде човек в ада е страшно...

Конкретните ми съвети към теб са следните:

Обърни се към Бога. Ако не си кръстен - направи го в някой близък православен храм. Поговори за твоята ситуация и със свещеника в храма, той ще ти помогне и ще ти обясни всичко.


Странник

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 25 дни
hash: 46c882dd0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Момента в който обмислях самоубийство заради постоянен тормоз и подигравки в училище и извън него, беше момента в който започнах да живея. Казах си че щом съм готов да умра няма от какво повече да ме е страх и мога да правя всичко което пожелая и го правих. Хората първоначално решиха че съм полудял, после взеха да се страхуват от мен, накрая даже не и харесваха. Пораснах отидох в големия град, срещнах страхотни хора и имам прекрасна съпруга. Сега пак съм страхлив. Имам какво да губят и за какво да живея. Хорското мнение отдавна не ме вълнува ни най-малко, харесвам спокойният си живот и изобщо не ми липсва адреналин. Сега имам и правя каквото поискам, също както и тогава, но вече с цел и посока. Изпълних толкова много мечти, че ми е трудно да повярвам, че съм успял.
Щом сте стигнали до там живейте, живейте на пълно обороти, правете всичко което ви се е искало да направите и току виж животът ви се оказал хубав.

 
  ...
преди: 10 месеца, 25 дни
hash: a4219e3662
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Mислите за самоубийство са много сериозен проблем, защото не се знае в кой точно момент може да ти падне пердето и да го направиш. За това, моля те, обърни се към училищния психолог. Депресиран си заради смъртта на баба ти, но това ще мине. Слава Богу, хората намираме сили да преодоляваме драмите, без да се самоубиваме. А и всеки запълва собствената си дупка.
Нормално е, да се дразниш на майка си, но ако се държиш като мъгла из къщи и тя има право да ти се дразни. Това не е болка за умирачка, психиката ти ще се стабилизира.
За масторбирането-намали го малко. Иначе, ще си като някой разтреперан идиот, който не знае на кой свят е. остави малко и телефона и се огледай около теб. Свърши някоя работа из къщи, вместо целият свят да ти е виновен и ще се откъснет от виртуалната зависимост.
Не забравяй за психолога!

 
  ...
преди: 10 месеца, 24 дни
hash: f744ffa76b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Спри мастурбацията!! Отвори сайта на психотерапевт Орлин Баев и прочети тема Пристрастяване към порнографията и мастурбацията. След което ще разбереш колко негативно ти действа.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker