Не знам дали ще завърша! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121551)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не знам дали ще завърша!
преди: 6 месеца, 23 дни, прочетена 572 пъти
Здравейте! Момиче на 15 съм (9 клас) и не знам какво да правя.... Мразя физиката, математика (те са ръка за ръка, за жалост) и химията (ама там малко повече шанс имам). Така, ще бъда кратка... в 7 клас Физиката бях минимум за 5, завърших с 6. Сега, понеже съм в езикова паралелка, и 8 клас нямах разказвателни предмети, но в 9ти взимаме и за двете години. По Физика на входното имам 3, после на устно изпитване 2, онзи ден правихме тест и съм на 95% сигурна, че пак ще имам 2ка! Учих, госпожата даваше да гледаме формулите, но НИЩО не направих. Не знам как ще завърша, честно. Тя не ме харесва и без тва много. Тъпото е, че 90% от теста са ТЪПИТЕ ЗАДАЧИ, а само некви 3 въпроса са теория (знам я, но тва няма да ми върже 3). И като се опитвах да решавам, нищо не се получи. Не знам дали и 1 вярна задача (от тези с формулите) имам! Буквално пише, че се търси нещо, дадено е друго, но се опитвах да намеря формулата, но на повечето все едно нямаше такава, а на други задачи и да я намеря, не успях да ги реша! Отчаяна съм! Дори не мога да ви обясня за какво точно говоря.... все едно трябва да намерите А; В ви е дадено, но С го няма (A=B върху С е формулата) (това беше примерна логика, няма такова нещо, просто да схванете за какво говоря, колко е нелогично). Не знам.... опитвам се, знам във всяка формула кое какво е, и пак... НИЩО. Нашите ако разберат, че ще имам още една 2ка, край. Те никога няма да разберат, че се опитвам, но нищо не става! Ужасни са.
По Математика ходя на уроци от 6ти клас.... едвам 3 връзвам, добре че 8 клас първи срок имахме господин, който ни даваше да преписваме, че да завърша. Там винаги досега успявам някак си, по Химия също съм зле. Там поне от преписване на входното имам 5, сега пак ще имам тест, върху нов материал, и там ще е ад, ама имам повече надежда.... ама по Физика буквално не се виждам. Тъпите задачи ВСИЧКО провалят. Аз дори на поне 2 задачи не разбрах коя формула да ползвам, а бяха пред мен на чина. Също така не мога да обръщам часове в секунди/километри в метри и всичко друго...
Какво да правя? Единствената ми надежда са презентации, ама пак, аз ако не изкарам поне още една 6тица, ще имам 2ка за срока, а втори срок винаги е по-тегав и тогава няма да завърша! Тъпата ми учителка ми вика "Поне ако оставят на поправка, да са повече хора" (щото и други са зле, ама аз май най-много, аз дори няма откъде да препиша на тест). Някой да ми каже какво да правя! Да говоря ли с нея, какво точно да и кажа.... И всички като започнат с това "Учи повече" ми се повдига... защото аз се опитвам и нищо. Нищо не вдявам. Нямам пари за уроци по Физика, едвам по Математика майка ми ми ги плаща! Ще се гръмна!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 месеца, 22 дни
hash: a635fde656
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Малко по-сериозно. Физиката е досаден предмет, но бас ловя, че дори не слушаш в час, а там се разбират нещата. Математиката също няма филм, дори като схванеш и е готино да си решаваш. Помоли вашите да ти направят един годишен абонамент за уча се - 100лв е за година, не е фатална сума, това са помалко от 10лв на месец и си гледай клипчетата и учи нещата.

 
  ...
преди: 6 месеца, 22 дни
hash: 9cbc363556
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Това е една от малкото причини поради които се радвам че завърших. Тези предмети и на мен ми бяха кошмар в гимназията. А и на всичкото отгоре имахме учителка която почна работа само защото господина по английски и е съпруг и тя искаше да го следи, да не и изневерява. През целите часове говореше за мъжа си и колко го обича. Писахме планове от време на време и учихме, но главно разказваше любовната си история. До болка ми е позната мъката ти с тези предмети, и аз се страхувах че няма да завърша.

По химия имахме мила учителка, но просто имах чувството че ми говори на китайски.

От математиката имам вечна травма. Особено когато в 5 клас ни даваха 20-30 задачи от днес за утре. В 10 клас за 1 година се сдобрих с математиката и разбрах че не аз съм проблема, а учителите, защото въпреки че имах бая пропуски разбирах за какво иде реч и за разлика от 7 клас, където на матурата изкарах 2, в 10 клас имах 4(по сегашната точкова скала съм за 2, добре че бяхме вторите които да я правят тая матура)

Просто пиши домашни, пиши в часовете и бъди изпълнителна и послушна в час. На мен само за това ми писаха 3. Да, по всички тези предмети, писах, слушах, уважавах госпожите и от тази гледна точка не ми писаха 2.

 
  ...
преди: 6 месеца, 22 дни
hash: da19b3eb42
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Мерси за отговорите, но... уча. се не ми помага. В 5 клас го имах ей така да видя какво е, и не е особено ефективно. А и по Физика не знам колко добре ще е. И другото, което е, че дори и да пиша и слушам в час (първото го правя, второто понякога не, щото нищо не разбирам и се отчайвам), пак няма да мине номера с 3ка, ако на тестове имам 2ки.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 22 дни
hash: 90b356d253
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   1 и 2 са ти дали добри съвети, нямам какво да добавя, само искам да кажа, че ако учителите ставаха за нещо, физиката щеше да бъде може би най-интересният предмет в училище.

 
  ...
преди: 6 месеца, 21 дни
hash: f7fce1cb83
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   При физиката основното е да разбереш принципа. Аз бях като теб сега съм 10 клас и мога да ти кажа, че математиката 9 клас е елементарна по - лесна няма да видиш в гимназията. За химията се потягай, че ако неорганична ако не разбираш, за органична шансовете са ти нулеви. Както писах по горе, за физиката докато е кинематика и механика гледай да разбираш практически кое какво е. Примерно равноускорително движение представи си как пада молив или нещо такова със зубрене няма да стане особено за природните науки.

 
  ...


...
преди: 6 месеца, 18 дни
hash: e086d56915
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей, аз имах проблеми по математика заради учители но към 10-11 клас се стегнах и скоро завършвам университет за учител по математика и инф. Предлагам помощ ако имаш наистина нужда бих се радвал да опитам да помогна, за да си оправиш нещата

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 24 дни
hash: 787960fbd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Всеки взима средно, не се филмирай. Просто присъствай редовно и не се заяждай с учителите.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker