Нормално ли е да не искам жена и деца? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121530)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9621)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Нормално ли е да не искам жена и деца?
преди: 6 месеца, 18 дни, прочетена 1086 пъти
Момче на почти 17 съм и за разлика от доста от моите връстници, аз не искам да имам нито гадже, нито един ден деца. Те още от преди година, две говреха за това как един ден ще имали семейство и прочие, а аз седях и просто им се чудех на акъла. Докато бих казъл, че може би е леко скучно да си сам постоянно, същевременно е свободно и спокойно.

За децата бих казал, че не искам, защото са прекалена отговорност и докато порастват все нови проблеми изникват. Като цяло много пари и нерви се пилеят, а и няма гаранция, че като остарееш ще те гледат, но дори да го направят сигурно ще живеят с теб до 40 и няма да те оставят на мира както е в България. Може би на мен ми има нещо, не знам, но никога не съм намирал децата, особено бебетата за "сладки" и тем подобни.

А приятелка не искам, защото докато има хубави страни на това, смятам, че лошите са много повече. Като се почне да те запознае с баща си (който най вероятно просто ще те мрази), после кавгите и скандалите... А законен брак не виждам никакъв смисъл да сключвам, една полза не виждам от него, а да не говорим, че статистически половината бракове приключват и без това в развод.

Реших да споделя това, защото напоследък ми е странно как съм единствения, който смята така, и че всички мои познати са на другото мнение. Може би е, защото не съм имал гадже и не съм много компетентен по тези неща. Нямам нищо против хората, които имат жена и деца, просто искам да Ви питам според Вас струват ли си тези две неща, и ако да - защо?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 месеца, 18 дни
hash: 9188f5fdc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Всеки човек е различен, не бих казала че това е ненормално, много хора остават сами и може би до някаква степен така са искали. Така че не бих казала че е ненормално. Аз също в началото на 20-те не исках и да чуя за деца. Винаги съм искала да се омъжа, но деца не исках. Сега станах на 30 и вече започна и идеята за деца малко да ми харесва, така че може и при теб това да се промени. А ако не се, еми прави каквото искаш живота си е твой

 
  ...
преди: 6 месеца, 18 дни
hash: faae19b426
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Нормално е на тази възраст още да не искаш такива неща, но е напълно възможно да си промениш мнението като пораснеш още малко

 
  ...
преди: 6 месеца, 18 дни
hash: 2c7fe1992a
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Струват си от гледна точка на това, че хората сме социални същества и като такива самотата ни се отразява зле. Колкото и интровертен и самодостатъчен да е един човек, той пак има нужда от близост с други човешки същества - семейство, приятели, любов и тн. Сега си тийнейджър, имаш семейство, приятелите ти може да говорят за жени и деца, но реално още сте безгрижни и нямате тези отговорности. В един момент обаче родителите остаряват и за съжаление ни напускат, приятелите ни ще създадат свои семейства, с които да са заети, работа и какво ли не. Няма нищо нередно или ненормално да не искаш сериозна връзка и деца на твоята възраст, даже е напълно нормално. Но в един момент от живота си неизбежно ще се почувстваш самотен, когато се прибереш и никой не те чака вкъщи, когато приятелите ти ти кажат "не мога да изляза с жената и детето съм". Да, децата са огромна отговорност и във връзките има много проблеми, но няма нищо перфектно и безпроблемно в света така или иначе.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 18 дни
hash: 5c697f178c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Въпросите ти са няколко!
Първо дали нещо е нормално се оценява според това дали повечето хора го правят и приемат за нормално. Сам казваш че твоето повечето хора правят обратното, занчи нормално е тяхното действие!

Вторият ти абзац е на тема възпитание на поколението, отговора е ако имаш поколение то ще бъде такова каквото ти си го възпиташ! Ако в правилното време му обясняваш как стоят нещата докъде са границите на твоите нерви то няма да те ядосва. Ако от 15-16 годишно му обяснош че като навърши пълнолетие ще трябва само да се издържа и ти не си длъжен да му осигуряваш покрив, храна и дрехи то няма да седи до 40г у вас! Тоест всичко каквото ще се случи с поколението ти зависи от теб.
Трети абзац приятелка, мислиш така за момичетата защото никога не си имал жена с която можеш да си споделиш всичко, жена пред която да рзкриеш страховете си, която да желаеш.
Признавам че за някой хора е много по лесно да нямат нито партньор нито деца, грижат се само за себе си за своето собствено его, но дали егото ще им помогне както помага едно семейство при нужда,

 
  ...
преди: 6 месеца, 18 дни
hash: 20dde2c608
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   И да не живееш направо не искай, че за по-лесно.

 
  ...


...
преди: 6 месеца, 18 дни
hash: 4ce1f0e8a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   напълно нормално е на тези години. не се притеснявай. никой не взима насериозно 17 годишните по сериозни въпроси, така че ти е позволено да си дърдориш каквото искаш.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 18 дни
hash: 180a223238
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Не искаш, защото наблюдаваме ефекта на т. нар. експеримент Вселена 21.

 
  ...
преди: 6 месеца, 18 дни
hash: 16c1d52373
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Е че нормално е човек - та ти си на 17 години. Какви жени и деца?
Аз от 17 до към 30 си живеех супер - само спорт, дискотеки, пиене, мацки.
5 години като студент ми бяха най-яките - само мислех на купон ли да ходя тая вечер, на рок-клуб или дискотека. Много яки мацки имах за гаджета тогава, но никой не е мислил за нищо сериозно.
Чак на 32-33 взех да се замислям за сериозни връзки.
Сега съм на 46 имам жена и прекрасно дете на 9 години и много се радвам, но на 17 да мислиш за жена и деца е супер странно. Че ти самия си още дете.
Поне до към 30 яж, пий, секс с различни мацки, екскурзии с приятели.
И след 30 ще му мислиш, ако ти се ще семейство окей, ако не пак е ок.
Аз имам приятели по на 50 - цял живот ядене, пиене и са си сами и живеят супер
21 век - всеки си живее както му се ще :)

 
  ...
преди: 6 месеца, 18 дни
hash: fd3d4dfeb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   А чекии правиш ли си?

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 18 дни
hash: 4fea3081cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Това е нормално да имаш дете и жена.

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 17 дни
hash: 0b24035449
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Имам брак и обичам много мъжа си.

И с мъжа ми имам най- голямата свобода и спокойствие, което мога да си представя.

Така, че зависи на какъв човек ще попаднеш.

 
  ...
преди: 6 месеца, 17 дни
hash: 41b0af0194
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Не е повод за притеснение, ако искаш да си изживееш живота по друг начин. Ако не искаш един ден семейство - недей. Никой не те кара насила!

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 17 дни
hash: c79792ddbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Да.

 
  ...
преди: 6 месеца, 17 дни
hash: f3df0c44b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Хубаво, сега мислиш така и няма да имаш.
Няма гаранция, че след 5-10-15 години няма да поискаш да имаш жена и деца. Ще видиш как като остарееш и виждаш приятелите ти как си гушкат децата, ходят по почивки на море и планина, качват усмихнати снимки, как ще ти стане кофти, че ти стоиш сам като кукувица.
Всяко хубаво нещо в живота си идва с отговорността и с негативните му страни. Явно ти просто си черноглед и виждаш и най-малкото черно петънце в светлите неща. Но имаш време, тепърва ще трупаш житейски опит и ще си промениш мирогледа. Може би изживяваш в момента отхвърляне от някое момиче или пък не си имал смелостта дори да опиташ и се оправдаваш.

 
  ...
преди: 6 месеца, 17 дни
hash: c470c44b69
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Всеки има право на избор.
Нещата, които казваш са така, но със сигурност си още млад и като си на 32 33 , може да намериш някоя, която ще те склони към деца, което става и често.
По правило мъжете не се умиляват от малките бебета и деца по улиците.
Аз бях като теб, исках си сама, бебета и деца не ме умиляваха, а моите приятелки се разтапяха като ги видят и виж ме сега: от тях единствена имам дете, въпреки, че расте, а го родих на 28, не е да кажеш супер рано. Ако ни бяха видели в ранните ни 20 години, щяха да кажат, че те ще са първите майки, а аз стара мома, макар че бях хубаво момиче. Сега те си дават доказателства да отлагат зачеване и сериозни връзки ( 33 сме), така че не се заричай и аз се заричах. Част от примерите ти са продиктувани от твоята действителност (да имаш впечатление, че по деца много се харчи, надали вашите са били от най-богатите), вероятно дядо ти не е обичал много зет си, баща ти и пр. Да се правят деца за да имам кой да ни гледа на старини е егоизъм: не е гаранция, а и ако си нормален човек, ще искаш възрастното ти дете да гледа себе си, семейство и пр., защото има достатъчно подобни услуги като лични асистенти. Да, в България много хора смятат за нормално да се живее до 40 при родителите, но и това е продиктувано в доста голяма стенен от скъпите наеми, от ниските заплати. Поздрави!

 
  ... горе^

...
преди: 6 месеца, 17 дни
hash: d190a241d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Ако не искаш, никой не те задължава, още повече пък на 17. Все пак си остави една възможност за в бъдеще, в случай че ти се прииска.

 
  ...
преди: 6 месеца, 16 дни
hash: d86e1037e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Не ти трябва такова влечуго, което само да ти пили на главата, да ти трови нервите и да ти съкращава живота ненужно. На прав път си, не слушай другите, които те укоряват и вменяват вина, че не било нормално. Статистическо проучване гласи, че неженените мъже живеят много по-дълго от женените такива, а аз бих добавил и по-щастливо и безгрижно. Ако по погрешка й направиш едно дете само ще плащаш издръжка, и това е. За друго няма право да те тормози. А, и един много важен и полезен съвет - ВИНАГИ ГО ВАДИ НАВРЕМЕ!!!

 
  ...
преди: 6 месеца, 12 дни
hash: 5939a8b688
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Да. На твопите години, а и доста по-късно не исках да имам деца. Живееше ми се. Омъжих се на 30 след 4-годишна връзка и ми трябваха доста уговорки от страна ма мъжа ми, за да забременея и родя. Може да се каже, че почти бях готова за такава стъпка на 33 години, получи се веднага, щом решихме да опитаме и родих на 34.
Не съжалявам, че си поживях преди това. Ако трябва да започна живота си отново, това би било най-ранната възраст, на която бих родила.
Жена

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 12 дни
hash: 41b0af0194
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   До 17:аз пък четох ТОЧНО ОБРАТНОТО: че женените мъже живеят по-дълго от ергените. И според мен не трябва да наричаш децата влечуги, защото реално ти обиждаш себе си, като си бил дете, както и роди

 
  ...
преди: 6 месеца, 12 дни
hash: 41b0af0194
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Предният ми коментар беше недовършен и се моля на модераторите да не го добавят! Исках да кажа на номер 17, че съм чела ТОЧНО ОБРАТНОТО: а именно, че женените мъже живеят по-дълго от ергените. И не мисля, че е правилно да наричаш децата влечуги, защото така обиждаш себе си, когато си бил дете, както и родителите ти, сякаш са сгрешили, че са те направили. По-добре помисли преди да напишеш нещо!

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 11 дни
hash: 34d81ff3f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Предвид, че си на 17, съвсем нормално. Че кой на тази възраст е готов да има деца?

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: a3e25c3da8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Не е вярно, че женените мъже живеят по-дълго от неженените! Ергените живеят много по-дълго от женените мъже, защото нямат психични натоварвания като женените и са по-здрави. Женените мъже са подложени на психически тормоз от жените чрез феминистичните закони и за това често бият жените. Психическите претоварвания отключват много болести за женените мъже.
"Да се ожениш - това означава наполовина да намалиш своите права и два пъти да увеличиш своите задължения. " - Артур Шопенхауер!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker