Защо сме толкова лошо общество - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121551)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Защо сме толкова лошо общество
преди: 5 месеца, 26 дни, прочетена 911 пъти
Здравейте, аз съм момче на 16, напоследък изключително много мисля по цял ден, защо хората станахме толкова лоши. Малко или много търпя подигравки за неща, които съм прав и защото правя всичко правилно, обичам много неща за мен всичко е красиво, но наблюдавам в много хора живеят, за да накарат един човек да му е гадно да го наранят по някъв начин. Не ми харесва света в който живеем, наблюдавам хората не гледат себе си, а гледат околните и то винаги е с лошо, явно сега е модерно, но според мен българинът е такъв човек такъв му е манталитетът. Вместо да опознаем другия ние го съдим без причина.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 месеца, 25 дни
hash: 15cc9ae3bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Българското овчество е алчно, мързеливо, завистливо и просто. Истински късмет е че въобще имаме държава. България е просперирала само при деспотични режими. В момента сме пред тотален разпад-икономически, социален, финансови всякакъв друг какъвто ти дойде на ум. Не ставаме нито за съюзник, дори и за истински враг не ставаме. Ние сме продажни гъзолизци, които дори за малка материална изгода сме готови да предадем хора на смърт.

 
  ...
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: 47997d0e74
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Такива сме си - селяци и простаци. Абе турците са си знаели работата. Не е трябвало руснаците да се намесват, за да могат да ни ликвидират докрай като една абсолютно безмозъчна, ненужна, безполезна маса на света, пълна със злоба и простотия.

 
  ...
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: 10303443dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Не са всички хора такива - има и много добри и нормални хора!

Просто в момента се движиш в такива среди.

Но, виж сега - недей гледа другите и не ги осъждай!

Човек ще даде отговор пред Бога само за самия себе си!

Затова важното е ти да бъдеш добър човек и да живееш Богоугодно като спаваш Божиите заповеди!

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: 0f65e1cc1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

4.   Какво очакваш от хора, които имат поговорки като "Не е важно аз да съм добре, важното е Вуте да е зле! " и "И сам да съм у трамвая, ке се ръгам! ".
Злоба, завист и желание да прецакаш другия дори и да нямаш изгода, освен душевния гъдел, че някой е по-зле от теб. То ти стига да прочетеш коментарите тук. Не дай Боже, някой да има различно мнение от масата, жив ще го изядат и то даже няма да използват аргументи, а ще си е злобно заяждане. И сигурно само благодарение на модераторите до нас не стигат най-бруталните коментари пълни с псувни, обиди и клетви по адрес на някой напълно непознат, чийто единствено престъпление е, че мисли или живее различно. Тъжно! И после се чудим, че живеем зле. Е, то с тая омраза, как да живеем добре?

 
  ...
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: f8fa032e56
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Причините всъщност са съвсем прости. Българина е 70% продукт на възпитанието и средата в която израства. Така е запрограмиран. Останалите 30% като фактор са ген, който също не е от най-силните и като човек си е говедо. Мисля, че колкото и прости да са българите има значителна част от тях които осъзнават отлично, че това е причината да е такава шибана дупка България като страна и народ, но не предприемат абсолютно нищо за да се премахне корена на проблемът, най-вероятно заради тия 30%, а именно, че са говеда по рождение. Да сте видели един управник досега даже да е имал зачатък да се коригира това. Говедото си е говедо, то само рупа и нищо друго не го интересува. Единствено се боричкат за властта, но продуктивност и грижа за страната никаква. Защото са говеда. Това, че са говеда по рождение, към настоящият момент не може да се оправи в България, тъй като технологията за генетичната корекция на новородени е китайска и те първа навлиза и едва ли Китай ще я даде на някой друг да си направи новото поколение арийско, но 70%-вата част от факторът да са такива шибаняци българите може да се оправи като се създаде изкуствена и стриктна среда на възпитание, а не да се предава уродливото възпитание от българските родители на децата им и те да стават поредните продукти като родителите си. Говедо по рождение но с правилното възпитание може да създаде страна с малко проблеми в нея, а не с много проблеми както е сега и все да е в мизерия и на ръба на оцеляването страната. А с това последното поколение сондата просто смуче само тиня и нещата са тотално безнадеждни. Чакай ти от брадат, мургаляв, татуиран, остриган наркоман демек три пъти по-голям шибаняк от досегашното поколение българи да оправи страната.

 
  ...


...
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: 537ce2bc9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Изисквай хубаво отношение от хората, трябва добър пример на обществото, всеки да показва хубави неща е достатъчно за щастлив живот, игнорирай хора, които са неподходящи за общуване, когато това стане масово, тогава животът ще е успешен за всички, зависи от изискванията на обществото да е приятно всичко.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: f94f658a84
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   За съжаление си доста прав, не са рядкост случаите, когато и собствените ни роднини злобеят над нас. Боклук народ сме си и заслужаваме всички болести като ковид и климатичните катаклизми, които връхлитат държавата ни ежегодно!

 
  ...
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: 6f3e88e9f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Докато гледаш хората и се сравняваш, успех няма да имаш, трябва да търсиш подходяща среда където да се развиваш успешно, има коректни хора, заложи на тях в общуването.

 
  ...
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: 94c73b415d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Не знам. Само знам, че 50%(да не кажа повече) са прости, злобни и завистливи. Не искат да имат, ами искат ти да нямаш. Шегите им са за секс, интересите им се простират до каквото показва телевизора и до "Мале, чакай да ти кажа една клюка". Критичното им мислене е дълбоко погребано, а като видят, че са успели да те засегнат, в очичките им се чете едно противно задоволство. Досега рядко съм виждал добро от човек и със сигурност вече мога да кажа, че предпочитам собствената си компания или на някое животинче. Понякога изолацията е най-доброто решение, ако искаме да си спасим нервите и психиката.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 24 дни
hash: a8a74c6317
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Авторе, звучиш ми като умно и добро момче. Аз съм с година по-голям от теб и мисля по същия начин. Според мен това нещо не е само в България, но навсякъде по света самите времена са такива, че човек не трябва да има доверие дори на гъ*а си. Причината, поради която търпиш подигравки, е че хората са комплексирани и злобни и не могат да търпят човек, който има различно мислене от стадото. В крайна сметка не им обръщай внимание на подигравките, не се чувствай зле за това, че си малко по-различен от останалите. Не може всички да сме еднакви всеки има различен характер и това е напълно нормално. А тяхната злоба рано или късно ще ги изяде и ще станат още по-комплексирани заради това, но ти не им се връзвай и недей да обръщаш много внимание на тях. Радвай се на живота си и не допускай някой да ти разваля деня.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 24 дни
hash: 7335bef098
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Поредният мрънкалник. Защо не емигрирате в друга държава, където по улиците не крачат хора, а ангели. Където ще ви носят на ръце, ще ви хранят, къпят и преобличат, няма кражби, нито убийства, а само усмивки. Чудно ми е авторчр ако ти и долните плювачи как щяхте да се справите ако живеехте в държава, в която е обявено военно положение. Сигурно щяхте сами да сложите край на живота си. Писнало ми е от такива, които очакват нещо от другия и се сърдят, и тропат с краче. Ти сам си си виновен, че виждаш само лошото, а си глух и сляп за всичко останало. Какво добро си направил? Сега като натрупа сняг предложи ли на възрастна жена да й помогнеш. Да й очистиш двора, да нацепиш дърва, да отидеш до магазина? Или седиш и чакаш доброто само да се случи? Ако наистина си на 16 е тъжно че с такава нагласа влизаш в живота. Ще си поредният мрънкач и нищо повече. По-добре емигрирай и не ни трови живота. Но не бъди и като другите емигранти влизащи в този форум за да плюят и храчат по хората останали тук, защото в чужбина някой им е набил канчето. Просто забрави за България.
ж, 27

 
  ...
преди: 5 месеца, 24 дни
hash: 6f3e88e9f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Игнорирай неподходящи хора, това е решението, животът ти да е интересен зависи от теб, няма как да гледаш хора дето не показват хубави маниери, те не са за общуване, подминаваш ги като вариант, просто е, това е твои избор.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 24 дни
hash: 6add2296cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   До 11. Не, авторът не е виновен, че вижда реалността и това, в което се превърнаха повечето хора. Почти не остана добро за гледане. Дотолкова, че согато се случи го показват по новините като нещо изключително. И не, никой не иска специално отношение, но всеки иска нормано, човешко държание към себе си. Не е нужно да си изливат пумията върху хора, които не са ги обидили и не са им направили нещо лошо, само с цел да се почувстват те по-добре и по-висши от другия. А ти не бързай да даваш определения кой какъв е, какво може, какво е направил или не е направил, без да го познаваш. Говориш за тровене, но пишеш като човек, който трови.

 
  ...
преди: 5 месеца, 23 дни
hash: 7335bef098
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Лошо общество ли? Най-обичам хора, които не са си подавали носа навън да съдят. Знаеш ли че има държави, в които не е препоръчително да излизаш след 22ч, че и по-рано. Знаеш ли че има държави, в които те е страх посред бял ден да идеш до банкомата? Знаеш ли че има държави, в които не е добре да носиш злато, скъп телефон или маркови дрехи? Има места, където ако съседът ти си сменя ключалката всички във входа трябва да го направите - няма искам - не искам. Все повече нараства тенденцията в чужбина да не се допускат деца в ресторанти и хотели. Толкова неща има още. Толкова нищо не знаеш. Такава свобода и такова спокойствие цари тук. Моли се да не ни го вземат. Наистина се моли, че с тая нежна душица трудно ще привикнеш към един нов ред. Но мисля че рано или късно ще дойде краят на това. Просто никой не цени.

 
  ...
преди: 5 месеца, 23 дни
hash: 6f3e88e9f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Акцентирай на хубавите неща в живота, повечето хора са добри, естествено преценяваи с кого да общуваш.

 
  ... горе^

...
преди: 5 месеца, 22 дни
hash: 6252dc6205
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Както каза номер 5 " уродливото възпитание от българските родители ", много точно казано. Аз преди не вярвах, че така ще се отвратя от хората. Най - много от Българите. То бива бива злоба, ама то направо не вярвах, че е такова шибано злобно племе завистливо скапано. Манталитета ни е отвратителен. Не само, че са селяндури и прости ама и надути. Толко са ме травмирали психически такива чалгарски тъпи, изроди. Яд ме е че се родих тука. Родителите са ми същите боклуци така са ги възпитавали. Почти всички са материалисти. Българите само гледат пари да има, ракия и чалга и секс. Никакво културно и духовно развитие. Обиждат циганите че крадливи били. Ама поне циганите са единни. Тука на един да му е гадно другия ще седи и ще злорадства. Българина е мишка тормози по - слабите ама миналото го е страх да се заяжда с турците да не му отрежат главата. Както каза номер 2 трябвало е да ни ликвидират.

 
  ...
преди: 5 месеца, 5 дни
hash: bdc26ceeb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Скъпа, аз съм човек, които никога не би убидил и наранил някой, не оценявам хората по вида им, по социалното положение, мразя хората които унижават други хора, за да си вдигнат самочувствието и все едно не съм от този свят. Много съм се чудила и аз, защо хората вече са толкова гадни. Не можах да си отговоря, но в случая аз се чувствам различната, защото почти нямам приятели и хора около себе си, на които да се доверя, тъй като съм си патила. Еми това е положението, добрите хора никой не ги ебава, на почит е лошотията.

 
  ...
преди: 5 месеца, 2 дни
hash: b6d9ccac5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Прочетете "Бит и душевност на нашия народ"от Иван Хаджийски, също и "Гражданска смърт или безсмъртие". Авторът е от гр. Троян и казват, че много добре е описал своите съграждани, но и цялото българско общество. Все още не съм чел нито една, но ще го направя.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker