Искам да знам наистина! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121540)
 Любов и изневяра (29802)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Искам да знам наистина!
преди: 3 месеца, 19 дни, прочетена 514 пъти
Адски тъпа тема... дори няма смисъл да я пиша, вие няма как да ми помогнете, не ми се подигравайте! Момиче на 15 съм и имам проблем... вече почвам да вярвам, че наистина съм тъпа (не ми се смейте)! Ще ви кажа някои неща за мен, по темата: Като бях малка (2-6 клас) задавах тъпи въпроси в училище и така някои хора си мислеха, че се правя на тъпа, но се се. Отделно аз попринцип си задавам тъпи въпроси, НЯМАМ ИДЕЯ ЗАЩО... и има още... аз съм човек, на който толкова много глупости са му са се случвали (по моя вина), че не е истина. Какви ли не простотии. В момента съм повлияна да пиша темата, защото ме измамиха с пари (поне не много) и се чувствам толкова тъпо, че не е истина. Тва е само едно от нещата. Толкова често се излагам с какво ли не... толкова съм наивна... вярвала съм на какви ли не простотии. Не знам, честно. Сега съм 9ти клас и съм сигурна, че някои хора от класа ме мислят за глупава (чувала съм изказвания/обиждали са ме). Най-добрата ми приятелка ми го е казвала, че понякога съм страшно забила. Вижте сега... много хора са ми казвали, че съм умна, но просто правя тъпотии и съм наивна, но аз почвам да се убеждавам в обратното. Не знам дали да им вярвам. Учители, близки приятели ми казват, че съм умна, ама като има такива дето ти казват друго, аз кво да си мисля??? Не се влияя от чуждото мнение просто АЗ САМА НА СЕБЕ СИ СИ ДОКАЗВАМ, ЧЕ ЖИВОТА МИ Е ЕДНА ПАРОДИЯ, ДЪНОТО СЪМ!

Как да разбера изобщо окей ли съм и ЗАЩО МИ СЕ СЛУЧВАТ ТАКИВА НЕЩА, ЗА КОИТО АЗ СЪМ СИ ВИНОВНА В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАИ, А УЖ НЕ СЪМ ГЛУПАВА? !? !? Простотия след простотия правя... Да, имам малък проблем със самочувствие и като от малка са ми го втълпявяли това.... дълго време отричах и се засягах доста като някой говори така за мен, но сега не мога да си затворя очите!
Благодаря, ако сте ми прочели романа!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 19 дни
hash: 6ec6c3fa4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Чети книги и си развивай акъла.

 
  ...
преди: 3 месеца, 18 дни
hash: d36482fc53
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Болшинството от хората са нищо повече от средно интелигентни. Голяма част от тях обаче се изживяват като гении. Въпрос на самочувствие! Ти разбира се можеш да се развиваш, в която насока пожелаеш. Проблемът по скоро е в ниското ти самочувствие и това, че си прекалено самокритична. Предвид възрастта ти е напълно нормално да се чувстваш така и да си задаваш такива въпроси. Помисли си, че едва ли си единствената, която го прави. Разбира се, другите няма да си го признаят, а ще демонстрират самочувствие в повечето случаи. Зад което самочувствие са скрили цялата си неувереност. Имаш нужда да вярваш в себе си, да се фокусираш в силните си страни, вместо да се терзаеш кое не ти е наред. С наивността действително трябва да внимаваш, но все пак си дете и е нормално да си по-наивна. Хората сме различни. Учи се да приемаш себе си, да не се съдиш твърде строго, както и да не съдиш останалите прекалено.

 
  ...
преди: 3 месеца, 18 дни
hash: 0ec97ff328
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Дай пример какви неща правиш и какво ти се случва, че така не е ясно

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 18 дни
hash: 862b7298bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Ами умът (и тъпотията) съответно, не са нещо толкова универсално, колкото сме свикнали да мислим. Постоянно виждам хора, които могат да вземат умни решения и имат умни разсъждения в една сфера, а в друга се изявяват като абсолютни тъпаци. А наивността е нещо съвсем различно.

За да разбереш какви са ти умствените възможности, наблюдавай как се справяш в една и съща ситуация, в сранвение с други хора. Примерно, ако трябва да се сглоби някаква мебел, с каква скорост и колко на брой грешки успяваш да я сглобиш спрямо други хора? Ако трябва да се напише някакво съчинение, кой успява да се справи най-добре откъм скорост и увлекателност? И т. н.

Може да си тъпа, но може и само да се възприемаш като такава, примерно преувеличавайки някакъв временен неуспех или грешка.

Ако приеме, че си се родила глупава, това не е присъда, нито твоя вина. Както не всеки се ражда с ръст за баскетболист или с талант за пеене, така и не всеки се ражда умен. Умът е резултат от генетика лични усилия.

При такъв сценарий, ако има нещо, за което да се упрекваш, това ще е да не полагаш усилия да компенсираш. Умът се тренира, както и тялото.

Най-важното е да имаш трезва оценка за възможностите си (т. е. да не си самовлюбена и да отказваш да приемеш, че не си съвършена) и да намериш това, в което ще се справяш най-добре и ще чувстваш удовлетворение. Има и умни хора, които, обаче, не са намерили своето призвание и реализация, и пак се занимават с неща, които са над нивото им или за които няма вродени качества, и пак са неудовлетворени.

А наивността не е въпрос толкова на ум, колкото на навик. Това е навикът да преценяваш информацията, която получаваш, преди да реагираш или да вземеш решение. Умен човек без такъв навик пак ще стига го флупости, както и глупав човек, който има навика, все ще се усети, когато го подвеждат.

 
  ...
преди: 3 месеца, 18 дни
hash: 2cc248922a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Благодаря за отговорите!
Към номер 3: Ох ами... например това, което казах в темата (за измамата с пари)... излагала съм се по много нелеп начин пред момчето, което преди харесвах. И той ми се подиграваше с неговия приятел, защото той разбра, че го харесвам, защото се изложих, защото съм тъпа... друго... попринцип съм отвеяна. Имало е ситуации, в които на косъм нашите са щели да ме видят, че пуша (преди го правех), защото съм "склонна към рискове" и така по абсурден начин щяха да ме хванат поне 2 пъти. Не се сещам за конкретни ситуации засега. Бавно схващам повечето неща примерно по някой предмет. Имам пропуски. Абе в нищо не съм добра, нищо че успеха ми е 5, 20. С една дума - случват ми се нелепи неща често.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 18 дни
hash: 2cc248922a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Пак от авторката към номер 2: Ами тия неща със самочувствие не знам... преди беше по-зле. Сега е горе-долу, но отново, просто не знам какво да правя!

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 18 дни
hash: a15405065e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Не си глупава, ами си отвеяна и наивна. С годините ще се изшлайфаш, за момента вярвай повече в себе си!

 
  ...
преди: 3 месеца, 18 дни
hash: 6a09b2dedc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Интелигетността е субективно нещо. Аз си мислех че съм със супер високо IQ, знам английски, програмист съм, преподавам в университет и пиша книга, но когато си направих тест за Менса за да вляза ми изкара 91 IQ, вместо очаквано 140.

Един от многото

 
  ...
преди: 3 месеца, 14 дни
hash: f52a7f4d6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Моля, и други да си кажат мнението.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 14 дни
hash: c8c6d51827
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Не си глупава. Просто ниското ти самочувствие те кара да се чувстваш незначителна. Това какво казвам аз или някой съученик какво значение има. Трябва да вярваш повече в себе си. Аз вярвам, че всеки човек има своя потенциал. Няма човек който да е с безмислено съществуване. Намери това което те прави щастлива и се занимавай с него. Ще видиш, че нещата ще се подобрят. Наивна си, но за живота ще те научи по-добре да преценяваш хората.
Момчето което ти се е подигравало е "мухал". Щом не е харесвал от чисто човешко уважение е можел да не се държи като пълен идиот. Ако искаш приеми съвета ми, но не пуши защото цигарите са безсмислени.
Като цяло вярвай сама в себе си, защото си супер и най-сигурната ти опора си си ти самата

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker