Срам ме е от поколението си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121550)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18613)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Срам ме е от поколението си
преди: 2 месеца, 22 дни, прочетена 998 пъти
Момче съм на 17 и наистина нямам думи в какво са се превърнали младите хора. Това, по-долу е моето мнение и исках просто някъде да го споделя.

Та това всичкото, което сега ще споделя се случва в "елитна" гимназия, само казвам.

Всички се отговарят постоянно, спорят на учителите без да са прави. Имам някои от класа, които в часа по чужд език не можеха да прочетат едно изречение на кръст и после спорят на госпожата, че са за 6. Буквално една от класа ми сбърка 80% в четенето и после междучасието вика "Пак ми е писала петица-а-а стига с тия петици-и-и! " Изключително арогантно се държат и чак аз се ядосвам някой път. Преместил съм се по-надалеч по чин от едни момичета зад мен, защото постоянно мрънкат, хилят се и говорят простотии, направо ме изнервят.

Момичетата се правят на големи жени, някои вече с дамски чанти ходят. Дори учебници не носят ама на чина винаги фон дьо тен, червило, спирала, лак и прочие, няма как! Лицата им едни мазни и лепкави все едно в олио са ги топили. Едни джуки, силикон, за мен това е направо противно. Сменят си гаджетата като носни кърпички. Една вече е имала три и сега може и да е с четвърти. Не знам дали се влияят от така наречените български "инфлуенсърки", но ако на тези хора продължи да се подражава, нещата не ми изглеждат добре.

По всички часове аз и още макс 2-3 човека от клас от 25 не сме на телефоните, всички други зяпат като зомбита в екраните. Просто се радвам, че нямам социални мрежи, изглежда много вредят на психическото здраве на човека. Дори не знам защо учителите въобще се опитват да си предадат урока, като 90% гледат инстаграм, снапчат, туитър, редит и т. н.

Всички слушат чалга, половината клас пуши, пияни са ходили някои на училище. Като бях разпитал един съученик той каза, че една от класа била спала с половината село, и че пушила трева. Като заговорих за трева, не ми се случва рядко да попадам на надрусани. Винаги съм знаел, че има наркомани, ама никога не съм си и представял, че почти всички са такива. И най-лошото, е че родителите хабер си нямат какво правят техните деца.

Всякакво чувство за морал е унищожено. Най-важно е да си готин и харесван, тези хора се зареждат от одобрението на другите и според мен са изключително комплексирани. Ако ще сам да остана на тоя свят ама с такива никога няма да се хвана!

Та Вие какво мислите? Ще се радвам по-възрастните от мен да разкажат как е било по тяхно време и дали по-късно в живота има обрат.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 22 дни
hash: ca4f9e9ecb
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Аз съм на 13 почти 14, мога да ти кажа, че вече момичетата носят грим, маркови дрехи и какви ли не други простотии. И нашите си гледат на телефоните в часовете, просто не знам. Между другото съм 7ми клас и ни предстои ВЪНШНО ОЦЕНЯВАНЕ. Ох, авторе, съгласна съм с теб.

 
  ...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 209f47b469
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   От 05 нагоре няма надежда, това е краят на тази държава

 
  ...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 3003d2138e
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   От кое по точно се оплакваш? Тези 2-3 учеики, ще станат началници на тези 20 който в момента блеят в телефоните, ти сам избираш от кои да бъдеш.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: e46d522529
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Съжалявам, но имаш доста пропуски в образованието по български език.
Преди да критикуваш другите, погледни себе си, ако можеш.

 
  ...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: f6367b5319
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Носиш отговорност само за себе си. Кой рекъл казал, си е негова работа.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 4ef21d9bea
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Всичко го имаше и по мое време, без социалките. Вие снимате всичко, затова за някои хора е големият шок. Не знам в какъв свят са живели преди да видят клип, в които две момичета се бият, например. Агресията, алкохола, наркотиците - никога не са напускали училищата. Даже в Пловдив имаше случай - две момичета убиха уж най-добрата им приятелка, Това беше някъде 2004/2005. Мина и замина - убииците вече са на свобода.
Мисля че времето, в което растяхме ние беше по-лошо. Сега има къде да се оплачеш, има къде да намериш подрепа.
А като напуснете гимназия и ви заблъска живота ще се осъзнаете. Кифлите, пияницитв че даже и тревоманите от моя клас сега имат семейства и деца. И са много строги родители от това което виждам. Други емигрираха и си водят нормален живот в чужбина.
Май нямаме някой който да не се развива в сферата, която иска. А бяхме много лош клас, в неелитно училище. Така че споко, както се казва - и това ще мине.
ж, 30

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: b209480092
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Че то и по мое време беше горе долу така, нямаше смартфони, имаше змията на нокия. Някой пиеха и в час. Ти си гледай тебе си.

 
  ...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: fabf77089f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Един млад човек с чувство за срам. Браво.

 
  ...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: e62b356055
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

9.   Не пич, ще ти кажа нещо за живота което ще осъзнаеш много по-късно. Точно отворковците ще успеят най-много в живота. Точно тези, които изглеждат най-пропаднали. Знаеш ли защо? Защото по зрялост те те слагат в малкия си джоб. Просто на тях не им пука за глупавото даскало, което не ги учи на нищо полезно. Най-важното в живота е да можеш да оцеляваш - а те да оцеляват могат много добре. Живота ги е научил.

А ти не си научил най-важното - отличниците в училище не са отличници в живота.

Знам го от личен опит - най-пропадналите от моето училище успяха най-много. Защото докато смотаняците зубреха учебниците, те придобиха умения за общуване и как да бъдат забелязвани и харесвани. А от това да бъдеш харесван зависи целия ти живот. Зависи дали ще те вземат на работа, дали ще си намериш жена и дали ще имаш приятели. Всичко това ти дава СИЛА в живота.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: cef9be77e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Защо да те е срам точно теб? Всеки си носи отговорност за неговите си дела.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: d6c1fa9bde
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Аз съм на 26, завърших преди 8 години. Имаше ги някои от тези неща - чалгата, разврата, наркотиците, но не беше чак толкова зле. Все пак много от нас влагахме усилия да учим и да се развиваме. Ама то вие вече нямате и стимули да учите. Ние поне си въобразявахме, че ще ставаме велики инженери, лекари, бизнесмени и т. н. Вие растете във времена на кризи. Ковид, войни наблизо, масово разведени семейства, почти никой не може да си позволи собствено жилище, епидемия от психични проблеми. Дори да не ги мислите тези неща, чак толкова, колкото възрастните, със сигурност ги забелязвате и съзнателно или не ви влияят. Решението е човек да държи на семейството си и приятелите си и да си пази и отстоява морала. Няма да спасиш света, но поне се грижи за себе си и близките си.

 
  ...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 47b85ab978
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Наблюдавай ги, но контролирай емоционални реакции. Като да гледаш тв и си просто наблюдател, те са статисти/пълнеж на твоята сцена...
Прави си изводи за себе си, но не се сравнявай.
Имай предвид, че твоят мозък, твоето тяло познават само теб. Каквото и да чувстваш или казваш за други, твоят мозък ще възприема в първо лице, тялото ти не знае, че не става въпрос за теб.
За това наблюдавай именно като зрител.
За да стигнеш нивата, за които имаш капацитет (без лимити)за това ти пиша, каквото ти пиша. Ще го разбереш, ако не сега, то скоро.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: e3006e0658
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Мене ме е страх как пишеш. И мен ме достраша от поколението ви.

 
  ...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: fe412cd9b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Аз съм вече възрастен и отдавна завърших гимназия. И аз бях разочарован от моето поколение. Отвратилни и противни бяха от моя клас.
Почти всичките бяха отрепки и се правеха на големи. Заяждаха с учители, пиеха алкохол и слушаха чалга по време на час.
Момичетата почти всичките бяха курви, тържаха се като селянки ( те май си бяха ) бяха арогантни, злобни. Май и наркомани имаше.
Просто бяха толкова противни, че ходех с нежелание на училище. Аз не бях като тях и те за това ме тормозеха. Бях по - свит, по - необщителен.
Просто исках да си уча уроците. Не пиех, не пушех, не се друсах, не се заяждах с учители за оценки. Момчета се заяждаха с мен, защото
не бях като тях и усетиха че съм лесна жертва. Ако опитах да се защитя ми налитаха на бой и ме обиждаха момичетата също. Случвало се е
дори по - време на часа да ме обиждат нагло. Аз нищо не им бях направил просто не бях като тях пропаднал селянин. Не бях задръстен мога
да се забавлявам, ама не мисля, че е нужно да се правя напрекъснато на клоун. Те така и не ме приеха и не се опитаха да ме опознаят. Бях
се превърнал в аутсайдър. Тъжното е, че исках тогава да се впиша, за да се впиша трябва да съм като тях. Сега осъзнавам че е било грешка. Възхищавам ти се
Авторе, че си осъзнал че са пропаднали и, че не искаш да си като тях. Дано не те тормозят. Аз си мислех, че само в училищата е така, ама се окоза, че повечето Българи са едни такива злобни, пропаднали, прости, чалгари. Няма спасение за България. Тези курвите след като савърших ги видях, че сега са продавачки в магазин.

 
  ...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: d0cc52a5e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Разбирам гледната ти точка, но аз съм 92 и при нас тези неща ставаха още по-рано - 14-15. Вярно в изпаднало даскало, но курвентиите бяха още по-оборотни с бройките, освен тревата, която е нищо имаше и хероинови жълтаци дори и в нашите времена, в които вече беше отминала хероиновата епидемия. Хем имах телефон с камера и не снимах една сутрин пред входа 15-20 спринцовки с кръв на снега очевадно оставени нарочно - това дори и за нас беше шокиращо. За капак може би едни 5-10% имат у фейсбука снимки от варненския затвор вече години по-късно. Както казва една дама наборка по-горе - сега поне има прозрачност и къде да се оплачете. Гледай си твоя път и постигни нещо в живота, това е най-добрият вариант за теб.

 
  ... горе^

...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: 047e6a104c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   При нас още нямаше такива телефони. Родителите просто не да обръщали време на децата си, явно и те да на телефона. Не знам дали човек може да придобие ценности и морал, ако родителя им ги няма. За мен на 13 г също не е нормално да се прави секс, реално и музиката и филмите дето се гледат са такива.
Иначе и аз си гледам телефона често. Пристрастяващо е.

 
  ...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: 047e6a104c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   9 не е така, например хората, които залагат на учене стават лекари да кажем, там се изисква знания, умения. Ако искаш да станеш нещо е хубаво да учиш. Работа за средно образование има колкото искаш.

 
  ...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: f8d2fb620b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Преди време беше още по-зле по училищата.

Сега ако се пуши, пият енергийни напитки и взимат райски газ, преди 15 години да речем се друсаха и с линии.

Моето мнение е, че макар и сега да не е цветущи образованието и възпитанието, сегашното поколение е малко по-читаво от моето да речем и това преди моето.

И сега съм сигурен, че пак в училищата се подиграват на слабите и странните, че се пуши пие и т. н., но пред беше още по-зле.

Преди 15-20 години беше нормално да си скинар, ултрас, да се друсаш с тежки дроги. Много зле беше.

Сега е малко по-хуманно и има малко повече контрол - в смисъл примерно ако стане някакъв побой веднага се снима всичко, разбират и родители и телевизии идват, журналисти и т. н.

Преди тия неща остава скрито и никой не научаваше за тях. Нямаше камери навсякъде и не се качваше всичко във фейсбук. Много зло имаше, сега е по-добре това е моето мнение.

А дали има обрат по-късно, определено да - "гъзетата" в даскало в повечето случаи са средняци и посредствени в живота след това. В смисъл едно е да трябва да се оправяш сам, съвсем друго е ваше да ти дават пари, да караш колата на баща ти и да се мислиш за много велики.

Животът по-късно в 90% от случаите няма нищо общо с даскалото и ролите много често се разменят.

Истинският живот започва след гимназията

Т. Т.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: 53a99cb02f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Номер 5, коментарът ти е перфектен.

 
  ...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: 72c0e97084
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Човек, по мое време бяха първите хероинови наркомани, някои не доживяха до 16, кво се оплакваш

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: cbd29485e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Аз слушам чалга с удоволствие, но пак станах отличник на випуска и се реализирах успешно в различни аспекти на живота. Едното няма общо с другото. Виж, за наркотици и други такива гадости съм съгласен.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: 87e23540e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Какво мисля, ще ти кажа, какво ми каза, един възрастен човек електротехник, тези поколения дето идват, абсолютно нищо не става от тях, имам племенник, завърши гимназия по електротехника, една ел. крушка не може да смени. Скоро, ще дойде време в България, когато за елементарно нещо, няма да има кой да ти го направи, просто няма да има грамотни и компетентни хора.

 
  ...
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: 0e95a15eba
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Мислех, че моите набори са зле, но като виждам сега какво е положението се отчайвам. Гледам ги учениците как отиват на училище без чанти, с ръцете в джобовете, без униформи, разголени, нагримирани, не си изглеждат на годините. Псуват в тролеите, коментират, обиждат, държат се отвратително.. Чалгата, наркотиците, алкохола са им на първо място. И моите съученици са идвали пияни и след дискотека, спали са в часовете, но някак си сегашните учащи са още по-зле. Поне идваха с по една-две тетрадки и не им е било толкова безразлично дали ще завършат, или не.

 
  ...
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: 064f8b00ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Братле и аз съм момче на 17 и напълно съм съгласен с това, което написа. Отделно съм забелязал, че повечето тийнейджъри минават от Андроид на айфон само и само да не останат по-назад от останалите, което е много зле (поне според мен), отделно от това пушат, напиват се и т. н. само и само да се правят на готини, а свестните останахме малко... Няма да коментирам в какво се е превърнал нашият свят!

М17

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: ccd7298a9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Аз съм напълно съгласна с автора. На 15 съм и виждам навсякъде разврат. Не съм съгласна с номер 9 аз се смятам за умна по оценки и в сравнение със съучениците ми, но това не ми пречи да съм свръхамбициозна и в други сфери на живота (главно спорта) и имам много приятели нямам проблем с общуването.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 13 дни
hash: b628291e73
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   За срам си е, още от заглавието... "поколението МИ" или още по-добре "моето поколение"!

 
  ...
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: 52c177b297
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Проучи как се е стигнало дотам исторически. Коя организация има интерес да се промотират анти-ценносттите чрез каналите за масова манипулация. Виж и историята на църквата ни. В интернет има много ресурси, но ако го видиш от наша, православна гледна точка, нещата са пределно ясни. Нещата не вървят на добре наистина ; )

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: 52c177b297
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Четейки другите коментари, добавям. Просто пирамидата на ценностите е обърната наобратно. Това е целенасочено. Ще видиш, че е истина - най-пропадналите ще "успеят" най-много, в световната система, изградена целенасочено по този начин. Пирамидата също е важен символ...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker