Първият полов контакт на децата ви?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Първият полов контакт на децата ви?!
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 10847 пъти
Здравейте ! Искам мнения на родители, но може и от хора на моята възраст или по-големи, които са минали през това.

На 15 години съм, момиче. В такава възраст съм ,че всичко е ново за мен и непознато и се интересувам от тази тема. Всеки расте и се развива, аз искам да знам какво е първото нещо, което минава на един родител през главата, когато детето му каже '' Правих секс'' ?!
Знам, че родителите винаги си мислят, че децата им са още малки, независимо на колко години са. Но всичко се случва все някога.

На мен са ми казвали да не бързам като повечето момичета на 14 или 15 години с половия контакт. Но се страхувам, че може да се случи и не искам да има фатални последствия. Страхувам се от реакцията на родителите ми най-вече. Знам, че трябва да съм сигурна и наистина да обичам и да вярвам на човека до мен. Не мисля, че годините са толкова важни, когато си готов просто се случва. Не, аз не мисля само за това, но всеки има правото да знае и да се интересува.

Замислете се какво сте преживяли вие на моите години. Напишете какво мислите по темата и как сте реагирали след думите на децата ви, ако изобщо са ви давали обяснения. Какво сте им казали и посъветвали ?

Много ще ми бъде интересно да прочета мнения !! : ))

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: bc959409cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравейте! Темата е наистина много интиресна. Аз, като родител също, бих искала да знам в такъв случай, как да подходим най-правилно, към децата си... ЛУДКАРКАТА...

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 699d855290
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Здравей, на твоите години харесвах момчета, даже се влюбвах, но и през ум не ми е минавало, че е нормално да "се случи".
Когато не е редно да се случи толкова рано, то не се и случва.
Последствията от такова избързване са винаги и само за момичето. Колкото и добър и сигурен да е приятеля ти - от цялата тази работа той в един момент той ще излезе чисто нов, а ти може да сърбаш попарата, която си забъркала цял живот...
Общо взето правилото е да започнеш да водиш полов живот в момент, в който да си в състояние да приемеш, че може и да станеш майка.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: ed2013ffc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Не им казвай. Защо трябва да им казваш нещо толкова лично, след като се тревожиш от реакцията им? Щом решиш, че е дошъл моментът, просто го направи. На мен първият път ми беше на 16 а сега съм на 20 и никога не съм споделяла пред наще по тая тема.. няма смисъл ;)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: aedfdfc621
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Моят първи път беше на твоите години. Аз знаех какво правя и го искаш много. Случи се, а родителите ми след няколко дни сами разбраха. Бяха крайно разочаровани. Искаха да говорят и с двама ни. Накараха ни да обещаем, че няма да се повтаря. Обещахме, но не си спазихме обещанието. Бяхме много предпазливи по отношение на здравето си и по отношение на нашите. Не съжалявам, че съм го направила, напротив, обичах този човек и се радвам, че се получи така.
Направи го тогава, когато си сигурна и се убедена, че няма да съжаляваш след време. И най-важното: ПАЗИ СЕ!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 13c13e29e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   На 15-16 е напълно нормално да пробвате секс Кога ще го правите за първи път на 70 ли? За любовта на живота си, никой никога не е сигурен така, че ако чакаш него следващия е винаги той/ако ме разбираш/ Първо се подгответе с информация ползвайте презерватив и всичко ще е наред. А дали да кажеш на родителите си зависи само от тях ако са консервативни по добре недей но ако се мъчат да говорят, говори с тях. Аз напълно свободно говоря за тези неща с децата си.

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: d4304e4be4
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Аз го направих на 17 - 18г. Майка ми видя че плача много като се разделях с проятеля си и пита ; "ти спа ли сн его"..
така разбра

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 34f5cee260
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм на 19 години и все още не съм започнала да водя полов живот. Според мен не е нормално първия път на едно момиче да е на 15 или по-малка възраст, защото все още тялото не се е развило както трябва и едва ли на тази възраст момичето ще усети някакво удоволствие от секса. Не съм аз човека, който да ти дава съвети на каква възраст е нормално да се започне да се води полов живот, защото аз самата си задавам този въпрос и не мога да намеря отговор. Трябва да се чувстваш готова и най-важното да го направиш с правилния човек, който ще е внимателен и който те обича! А колкото до това как биха реагирали родителите като им кажеш, че правиш секс моята майка ми е казвала направи го когато си решиш и се чувстваш готова и с когото си решиш, но винаги с презерватив не го забравяй и ти! Сама си извади изводите.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 766158133f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   А защо трябва да им казваш? Аз го направих за пръв път на 19 и не съм се изтапанчвала пред наще с думите: правих секс. То си е моя работа. И все пак според мен си доста малка за секс... :X:X

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: fd2c908533
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   Аз съм на 13 и искахме с моя приятел да го направим за първи път той е по голям от мен с 10 години но ме
уважава и знае че ще ми е за първи път. Да споделя ли това с майка ми или да не и казвам. Аз го искам но се страхувам дали ще боли или не моля ви обяснете ми. Благодаря ви предварително.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: d4304e4be4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз като го направих на 18 да не би да ме боля и да имаше кръв... НЕ! :) Глупости... по ранното започване на полов живот води до по ранни проблеми... :) Но това една жена го разбира като ходи на гинеколог и се чуди откъде и идва всичко

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 8ea992361b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   5 ти чуваш ли се? Знаеш ли каква отговорност е това? Ако някой си мисли, че след секс на 15 годишна възраст е вече голям и зрял наистина греши. :|

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: a63dfb3d8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз споделих всичко на майка си. Не мога да кажа, че не ми беше неудобно, но не съжалявам. Не смятах да съм като другите си връстнички, да я лъжа, че спа в приятелка, а да упражнявам креватна гимнастика. Тя ме разбра и оцени, че и гласувах отново доверие. И въпросите си на тема секс не пишех в сайтове ( както масово се прави сега ), а задавах на нея. И, когато имах някакви проблеми или притеснения пак разговорите с нея ми помагаха. Честно казано така още повече ни се заздрави връзката и и спестих излишни лъжи, притеснения, догадки. Но всичко си е индивидуално. Зависи какви са родителите като характер и разбирания. Има такива, които никога няма да допуснат, че тяхното момиченце отдавна не е момиченце, а жена.

Лоша

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 2dc61e7d0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

13.   Номер 9, кажи на приятелят ти, че трябва да изчака, докато станеш на 14 поне - иначе го вкарваш СЪС СИГУРНОСТ ЗА 5 ГОДИНИ В ЗАТВОРА КАТО ПЕДОФИЛ.
Кажи му това. Нямате право дори на Петинг - задоволяване с ръце и устни, защото това е блудство с дете по силата на чл. 49 следващи НК. Изчакайте - след навършване на 14 г. можеш доброволно да правиш секс с когото си искаш, без той да бъде педофил по силата на закона.

Много ми е интересно, номер 7, как така знаеш, кое било нормално и кое не, когато ти самата на 19!!! не си правила секс?

В България и в повечето страни в ЕС се приема за НОРМАлно воденето на сексуален живот от лица, навършили 14 г. В Германия са 16 г. например, но в Япония са 12 г.

Законите на една страна са ПИСАНИТЕ НОРМИ. У нас в чл. 49 следващи от НК е регламентирано всичко, а именно - сексуалните действия с лица, навършили 14 г. са приети за нормални, стига да са извършени доброволно.
Авторке, значи у нас, в РБ, ти би била в нормата, ако днес и сега почнеш да водиш полов живот.
Въпросът е не какво било нормално, какво мислили родитлеите, а какво ИСКАШ ТИ.
Тялото ти е едно и единствено, ТИ РЕШАВАШ, какво ще се случи с него.

Аз лично на твоята възраст имах силно сексуално желание, но реших съвсем съзнателно да изчакам и да се подтискам до 18. За което съжалявам, защото изпуснах чудесно момче, а накрая на 18 точно в живота ми беше един ужасен човек, който в последствие се оказа използвач.

С родителите ми никога не съм говорила по темата. Те са консервативни хора, а аз съм момиче.
Родителите на момичета са особено чувствителни по тази тема поради две причини - първо, доказано е, че бащата ревнува дъщеря си от другия мъж, второ - момичето може да забременее, да опропасти живота си така, да им докара срам и позор в дома с надут корем, аборт, венерическа болест. Момчетата не могат да забременяват и затова имат доста повече свободи.

Според мен, ако човек е отговорен, ако ползва САМО кондоми и си има гадже, в което е влюбен, съвсем нормално е да има и полов живот на 15-16 г. Защо не? На Запад хората почват на 15 да водят полов живот, а имат с пъти по-ниски стойности при абортите и нежеланите бременности при младежите (за Средна Европа и Скандинавието преди всичко).
Няма да има и проблеми с родителите, ако няма бебета. Дори да разберат след време, самият факт, че си се опазила, ще им е достатачен да ти имат доверие и за напред. Иначе - и след 18 можеш да ги разочароваш, защото днес родителите очакват дъщерите им да завършат, да поработят, после да раждат. Малко са хората, които могат да си позволят и студент и внуче едновременно.
Успех.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 699d855290
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Искам да ти кажа, че имам база за сравнение и твърдя, че ако започнеш на по-късна възраст е по-добре.
Всичките ми съученички, които правеха секс на 15-16 години станаха истински лелки доста преди онези, които си изживяха невинно тийнейджърството.
Даже имах съученичка, лишила се от девственотст на 12. Беше нимфоманка с множество партньори, а сега е пълна развалина.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 61c855b8d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   14 - пълни глупости!
Имах съученичка, която живееше до военно подделение - залюбила се на 12 с някакво войниче. После преспа със сума ти хора в гимназията. Днес е професор по икономика в Свищов, омъжи се за професор и не е никаква леличка.
От момичетата, които почнаха да водят полов живот на 14-15-16, също добри майки стана. Само едно момиче от моя клас се състари бързо - поболя се по едно момче, а и баща ? почина.
Аз почнах чак на 18 и какво - отблъснах на 16 (защото бях малка) чудесно момче, за да тръгна с гадина на 18.
Всеки си прави сметката. Жената не се състарява от секс, а заради нездравословен начин на живот - пушене, пиене, нездравословно ядене, дискотеки, много тормозене и стрес. Ако имаш добро момче до себе си на 15, ако се обичате и можете да се пазите, защо не?

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: d2ebfb473e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   От Авторката : Благодаря, че изказахте мнение!! : ))

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: b25624f5fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Половият живот може да се започне на 16!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker