Да му пиша ли или? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124187)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22061)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Да му пиша ли или?
преди: 1 месец, 9 часа, прочетена 449 пъти
Здравейте! Харесах си един батко, но доста по-голям. Аз съм на 15, а той е на 25. Много е сладък и искам да се запозная с него. Той само ме е виждал, но лично не ме познава. Чудя се дали да му пиша, но знам, че той няма да отговори, защото съм на 15. Моля ви кажете ми какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 1 час
hash: cd7dfc4392
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Абе този батко е малко голям за тебе не мислиш ли?

 
  ...
преди: 1 месец, 31 мин.
hash: c325e1dc8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Гледай си уроците, навърши пълнолетие, узрей малко и тогава няма да има нужда да питаш нелепи въпроси.

За сведение, отговорът ми е НЕ!

 
  ...
преди: 29 дни, 23 часа
hash: c05b363c4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Това синът на учителката ли беше?
Още ли не си му писала?

 
  ... горе^
преди: 29 дни, 23 часа
hash: e376ea6bb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Пишеш ли му ти първа смятай, че веднага ще загуби интерес. Не трябва да му пишеш и още по - малко да му пишеш или казваш, че го харесваш.

 
  ...
преди: 29 дни, 23 часа
hash: c880cda007
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Недей, ако е някой залухан и не му върви с жените, ще се възползва от теб, а ти все още си момиче а той е момък за женене.

 
  ...


...
преди: 29 дни, 22 часа
hash: f726aa08ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не се опитвай, няма файда

 
  ... горе^
преди: 29 дни, 22 часа
hash: 2e801f4b30
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Хвани си батко, за да ти е сладко. Тарарарарам.

 
  ...
преди: 29 дни, 11 часа
hash: fac9d484eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ако е читав баткото, няма да ти отговори! По-добре не му пиши и не му създавай проблеми.

 
  ...
преди: 28 дни, 23 часа
hash: 336ce9b938
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   До номер 2
Офф, това е типичен коментар най-вероятно на някой леличка или чичко, те най-често се изразяват така, учи си уроците, малка си още, гледай си училището, дрън-дрън.
Момичето пита конкретен въпрос, нито пита за пълнолетие, нито пита за училище. И какво пълнолетие много моля? Трябва да чака да стане на 18-19, че да си има гадже? Айде, много ви се моля с вашите остарели малоумни норми.
Аз също съм на 15 и си търся гадже и какво? Нима като съм непълнолетна, не мога да изпитвам чувството любов, не мога да имам човек до себе си? По вашите разбирания като човек си намери гадже, докато е непълнолетен, край, спира училище, спира уроци, всичко приключва.
Лично аз, ако бях на мястото на авторката и ти бях прочела коментарът, с абсолютно нищо нямаше да ми помогне, защото дефакто ти не даваш никакъв съвет и помощ към авторката, пишеш някакви задръстени неща от сорта "узрей, навърши си пълнолетие, гледай си уроците... "
Никой тинейджър, на който му бушуват хормоните няма да се вслуша в коментара ти, не знам защо изобщо си го написал/а, след като не даваш конкретен съвет и помощ, а остарели приказки. Жалко, че като одъртеете забравяте, че и вие сте били тинейджъри някога.


До авторката:
Авторке, недей, не му пиши. Една дама трябва да бъде трудно достъпна. Трябва момчетата на теб да пишат, те да те търсят, те да ти досаждат. Не ти да се тикаш. Започнеш ли ти да им се натрапваш много бързо губят интерес. А като го играеш трудна те започват да стават любопитни и си им интересна.
Ще се изложиш, ако му пишеш ти. Той, ако има интерес към теб и те харесва ще ти пише. Имай и друго предвид, разликата между вас е прекалено голяма и той няма да държи толкова на теб, колкото да те използва само за едно нещо.
Гледай да си намериш някой по-малък батко като за теб 17-18, по за твоята възраст, аз такива търся. От 20 нагоре вече става много голяма разликата и обикновено такива, които си търсят по-малки с много разлика от тях, останалите не им връзват и гледат за една вечер да си намерят някоя, няма значение на каква възраст.

 
  ... горе^
преди: 28 дни, 9 часа
hash: c02671ff4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Към 10 и авторката, има и мъже над 20 които ще изградят семейство и останат с нея до самия край, просто са прекалено редки но те са редки като цяло не само във твоя случай.

 
  ...

...
преди: 28 дни, 8 часа
hash: 5299c27302
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   10, Айде на бас, че ти си авторката на "Жени, преди да му родите дете" и оная тема жените да били тествали мъжете.. Същатата самотна нещастна мома, личи ти по писането. И ти ако си на 15, аз съм Мики Маус..
И хипотетично, каква любов можела да има на 15 години бе, стига глупости, лапешки истории за по 3 седмици..

А с тия простотии и игрички, че жената трябвало да го играе трудно достъпна и само на нея да пишели, не тя на тях, до никъде няма да стигнеш, най-много да си останеш сама с котките. Истината е точно обратната на това, което казваш. Това не буди интерес у мъжете, а ги отблъсква. На мен лично като усетя, че почне някоя така да ми се прави така на интересна и на важна, директно я блоквам и толкова. Ще дойде следващата, която няма да играе такива игрички.

 
  ...
преди: 28 дни, 7 часа
hash: 809d4ce422
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   До 10 от 2.

Личи си, че си на 15 и си нямаш представа за какво говориш; много празни приказки без капка смисъл в тях. Не, не е до изпитване на любов, а до съзнателност, която ви липсва. Не изпитвате любов, а любопитство, подбудено от хормони, това е истината.

Аз давам отговора след който няма да съжалявате, не който е нормален, а който е реден, правилен и добър. Нормалното сега е пустиня, там където преди е било оазис.

Два въпроса:
Колко ученички, като теб, които приказваха същите глупости и бягаха по коридорите, разплакани, мислиш, че познавам? Една, две, пет, десет, петдесет?
Ако това ти го каже двадесет годишно момче, пак ли е чичко, детенце?

 
  ... горе^
преди: 27 дни, 23 часа
hash: 336ce9b938
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   От номер 10 до 12 и 13
Първо се обръщам към номер 12:

Естествено, че едно момиче трябва да го играе на трудна, ако почне да се лигави, да пише първа и сама да се тика това означава, че не се цени и е леко момиче. Ясно е, че на вас ще ви е приятно, когато някоя ви сваля и сама ви се натрапва, но това е унижение и е под достойнството.
Второ, ти от къде знаеш как човек възприема любовта и на каква възраст? От себе си ли само гледаш и съдиш?
И не, май си се объркал лекичко, нямам нищо общо с изредените от теб теми.

До номер 13:

Напротив, знам много добре за какво говоря и думите ми имат пълен смисъл. Ти познаваш ли ме като човек, за да знаеш дали ми е любопитно, или си търся сериозен човек за себе си?
На мен, ако ми беше любопитно от отдавна щях да си намеря някой, който дори да не е мой тип, самият факт, че търся означава, че търся някой, който наистина искам да ме цени, а не някакъв си за една седмица.
Би трябвало, ако си на 20 да познаваш поне малко тийнейджърските години и психика, а не да се изразяваш като чичко, за какъвто си помислих първосигнално.
Аз не виждам нищо лошо в това, което и авторката споделя тук или "нелепи" въпроси, както ти се изрази. Няма да ѝ избягат училището и уроците. А и когато човек има по-рано опит е наясно с грешки, които е допуснал и се учи да не ги допуска занапред.

 
  ...
преди: 27 дни, 4 часа
hash: 809d4ce422
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   До 14, да, познавам те като човеченце, детенце. Както ти, несполучливо, се опитваш да ме прецениш по думите които ползвам, аз вече съм те разбрал от-до по думите които ползваш. Търсиш, казваш, ама в радиус от даскалото до дискотеката ли или от палеца до показалеца?

Какво би трябвало да е и какво всъщност е са две различни неща. Да, наясно съм с простоватата, наивна и лабилна, превъзбудена от хормони, психика на децата, които се правят на големи - така наречените тийнейджъри, дето се движат и говорят като едни карикатури. Именно, защото я знам, тази психика, давам съвет предварително, да ѝ спестя патенето, ама ти като искаш, бъркай в контакта и така се учи.
Относно това да се изразявам като "чичко", как се изразяват чичковците, дечко? По-грамотно от теб и по-далновидно ли? Ако е така, значи съм се родил чичко и полза от гимназията - никаква, ама ходих, така, за разнообразието. Това, че си "тийнейджър" автоматично означава, че трябва да се поддаваш на пиянство, хормони, хазарт, цигари, наркотици и да повтаряш "брат" след всеки три думи ли, защото това е масовата практика? Ако ти не си такава, да вярвам ли, че си "тийнейджър"?

Трябваше да сложиш точка след "аз не виждам". Дали е добро или лошо, няма значение, защото ти не виждаш, така или иначе. Въпросите са нелепи, това е факт и ти пояснявам защо, щом ще се правиш на ударена.
Нелепи са понеже сте в училище именно за да се учите, не просто откъм задължение да ходите на училище, а защото не знаете и е задължение на учителя да ви запознае; това, че масово даскалите не провокират мисловната дейност на учениците и ги оставят със закърнели умове, дето помнят много, ама хич не мислят, е друг проблем.
Този хормонален процес на любопитсво, сходно, замъглява преценката и в опит да си отговорят на някои въпроси, младежта бърка в контакта, прави грешки, трупа опит, ама не осмисля и не разбира нищо.
В момента си неспособна и негодна да отглеждаш деца, и няма как да прецениш нечии намерения, които те прави лесна мишена; защо ли? Защото такова нещо като връзка на тези години няма, има връвки, които обикновено се късат при най-лекото отдръпване и изключително рядко оцеляват достатъчно дълго да станат връзки - кога - именно след навършено пълнолетие. Та, това е моят съвет, сега си гледайте уроците, узрейте физически и психически, а за другото имате цял живот и 4 години университет. Твоят какъв е, бързай да ядеш сливите, докато са още кисели?

 
  ...
преди: 24 дни, 8 часа
hash: c6079a6796
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   10 години разлика са доста. На 25 той мисли за съвсем различни неща от теб. Може би скоро ще иска семейство. Ти тепърва трябва да завършиш, после вероятно ще запишеш висше. Поне още 7-8 години едва ли ще искаш сериозни отношения или да мислиш за сватба, деца и т. н.
Така че е малко вероятно да си струва да се занимаваш.
Още повече, че е много по-добре да си с някой на твоята възраст или максимум 1-2 години разлика. Израствате заедно, минавате през едни и същи фази на живота, имате сходни интереси, много по-вероятно е да се разбирате.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker