Аз ли да плащам сметката или тя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Аз ли да плащам сметката или тя?
преди: 12 години, 6 месеца, прочетена 7560 пъти
Ясно е, че повечето ще кажете, че мъжат плаща. Говоря за кафе. Просто имах случка със среща с едно момиче и тя ме пита "комплексиран ли си?" аз казвам "не" и тя казва "тогава няма да се издразниш ако аз платя" и аз само... кво подяволите става?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 6 месеца
hash: e71e2c653d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако ти си мъж на място ще платиш сметката. Ако тя е дама на място, категорично няма да приеме и ще настоява да си я разделите, което ти не трябва в никакакъв случай да приемаш, а да настояваш да платиш ти! В някой редки случай съм отстъпвал, но да допусна момичето да мио плати сметката. НИКОГА!
Разбира се всичко това важи само за първите срещи, после плаща който има пари в момента!

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: f0144169ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз имам правило на първа среща никога не плащам цялата сметка - всеки своето, което е консумирал. А по принцип много малко хора съм оставял да ме черпят, а камоли момичета.

Но има много момичета, които се възползват от този факт, че мъжът трябва да плаща цялата сметка и това ужасно ме дразни. Как един ще може да ходи на работа и да печели пари, а друг да чака на готово....

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 6f94d3c189
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Интересно нещо ти е казала. :) За първите срещи може и ти да я платиш, ако тя иска да плати или да я разделите, не виждам нищо чак толкова лошо. Въпреки че е малко странно, защото не е прието, това, според мен, не говори за това до колко един мъж бил кавалер, а една жена-дама. Ако и подадеш ръка в дадена ситуация, според мен, би било по-кавалерско. За срещите след това съм съгласна с 1, като за мен по-редно е хората да си плащат всеки каквото си е поръчал.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 7765d9ec18
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

4.   Ако е по -дълга връзка няма никакво значение, кой ще плати. Както е и с приятелите, днеска аз плащам, утре ти ме черпиш. Но ако сте в началото, по-добре си разделяйте сметката. Тя е поискала да плати от любезност ли, знам ли. Всеки има такива периоди.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 32214594af
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Твойта мадама в много гадна ситуация те е поставила.. Аз на твое място не знам какво бих направила, но не ми и трябва де.

А пък относно коментара на номер 2 - с тебе пък не бих излязла повече. И не защото чакам на готово или пък нямам пари, ами някак си като скъперник ще ми се видиш.

Веднъж излязох с един такъв - той пък даже отиде до тоалетната и ме остави да доплащам (в тоя случай пък веднага теглих чертата). После се качвам в таксито е преди да затворя вратата той ми казва "Някой път може пак да излезем" - Направо му треснах вратата под носа.

Иначе, естествено, и аз бих предложила да платя и винаги го правя, но пък да си чак такава скръндза да не можеш да платиш 3-4 лева.. някак си не ми отива.

В по-късен етап, няма проблем и аз да плащам, ама на първа среща да ми се прави, не става.

 
  ...


...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 02b8a6a45b
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

6.   Морално погледнато една жена трябва да има пари да плати това, което си е поръчала. Не да го плати, а просто да има в джоба нужните финикийски знаци. Както винаги става на практика :))))) яка шегичка. Мъжът винаги плаща, разбира се, но когато момичето му се е държало подобаващо и на ниво, не използвачески. Веднъж натрих носа на едни глупачки-използвачки. Поканих една, а към нея като пиявици се бяха вкопчили още 3. Оставих на масата пари за моята и на поканената пари за сметката, за останалите три не, отидох до тоалетната и после си тръгнах. Моята остана с тях от някаква солидарност, но стана голяма олелия, после разбрах де, идвала е и полиция, почнаха да ми звънят мършите на телефона, аз разбира се ги наредих хубаво, сега не искат да ме погледнат и по-добре. Така че на зла круша зъл прът са казали хората.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 35fba7a4c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Моето мнение е следното на първа среща е редно мъжът да плати сметката, все пак момичето е длъжно по етикет да предложи пари за своята консумация ; за следващите пъти, ако има такива, вече е много относително ; ако е била поканена момичето от него той плаща, ако взаимно са решили да отидат някъде всеки си покрива разходите; това с разделянето на сметката по равно не съм му привърженик защото той може д е изконсумирал 10лв, а тя 4лв.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 91160bf7b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Ако си кавалер ще я платиш. Така ще излезе че ти я извеждащ за по чаша кафе, а не тя теб

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 91f4fb0665
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хм.. зависи какъв тип е срещата. Ако е просто за едното кафе, аз няма да се въпротивя да ме почерпи, ако желае, защото да иска да си "делим" сметка за някакви стотинки, или най-много 1-2 лева.. странно ми се струва на мен, няма да го приема добре. Ако сме на ресторант, задължително сметката ще разделя, независимо дали той изключително много настоява да я плати. Не ми е приятно, защото няма да сме близки, ако сме някакви, след някоя друга среща мога да не се възпротивя! Това, обаче не значи, че очаквам всичко да ми плаща и няма аз да избивам по някакъв начин това, което той прави. Дали ще е с някоя любима храна, която обича да яде и го знам и ще я взема просто така за следващия път, в който се видим, или просто някаква съвсем проста почерпка. То, когато човек ти е на сърце, въобще не мислиш за такива сметки, защото са обидни.. нека е взаимно, един път аз, един път ти.. пък то все отнякъде ще избие! Изключително ме обижда, когато почерпя приятелка или приятел и той/тя ми каже: "Аз да ти върна парите.. ", не се прави така. Изключително ми е обидно, почерпи ме нещичко, ако се чувстваш така, но никога не ми "връщай парите", защото това е направо отвратително грозна постъпка.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 79247ceca4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Щом ти е задала такъв въпрос - всичко е ясно - оставяш я да плати - > правиш и добро впечатление (на некомплексиран). Аз лично (момиче на 19г. ) се чувствам добре когато ме черпят. Не защото не искам да давам пари, а защото това ме кара да се чувствам дама. И да - всеки път предлагам да платя своето. И обикновено така се случва, което ме разочарова. Почерпи ме ти веднъж, направи ми впечатление, че си кавалер, пък следващият път аз ще те почерпя. Никоя уважаваща себе си жена не е останала длъжна, но всички обичаме да се чувстваме ценени.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker