Моята така наречена приятелка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121291)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14371)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Моята така наречена приятелка
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 4096 пъти
От доста време се каня да напиша тази история... и ето-най-се реших да я напиша. Първо да започнем с годините:и двете сме на 12. Ще започна с нейното описание:тя е с къдрава бухнала коса, има лунички, носи винаги тесни дънки (в които между другото не изглежда добре-тъй като тя има широки бедра) но да не наблягам на стила и външния вид-важно е какво има отвътре. Да наблегнем на това, че няма брат или сестра и живее с майка си и баща си и... баба си и дядо си. Семейството не са бедни-бащата работи на две места, а майката в общината. Единственият им проблем е че мислят ограничено и тя също.

Те живеят в къщата на баба си и дядо си и те нямат съвременните "аксесоари" за кухнята /микровълнова, съдомиялна и други-не казвам че трябва да ги има но просто те са помощ в кухнята/. Приятелката ми води пасивен живот-единствените и развлечения са играта с нейното коте ТВ и компютър и почти не си показва носа навън освен когато сме на училище. Проблемът на цялото семейство е че мислят ограничено-не извеждат my friend почти никога от малкия ни град-само два пъти до града в който се е родила /да нагледат какво правят другите баба и дядо/ и 3/4 пъти до областния град.

Тя постоянно гледа живота на другите и забелязва неща които не са важни за нея особено много но тя трябва да ги каже на всяка цена. Досадна е : В някои часове (ние сядаме заедно) започва да ме ръга с една химикалка в гърба и аз и казвам да се спре а тя ми отвръща "няма". И после аз и го правя да види че не е хубаво а тя ми вика че и харесва да и правят така. Постоянно щом ми се ходи до тоалетната по каквато и да е нужда ме пита дали съм в цикъл-нея какво я бърка? ! На мен ми дойде и тя знае.
Тя се отговаря:В час по ЗИП_БЕЛ говорим за басни, а тя си пише домашното по ЗИП математика и я питам какво прави, а тя ми отговаря каквото си искала. И с такива подобни изказвания които провокират човек. Кажеш й нещо което я касае а тя "е и? " Няма право да се държи така с мен. Така се държи с баба си. Свидетел съм. Забраняват и да излиза навън. И двете сме отличнички (е поне аз, а тя се труди за 6-ци защото майка й и баща й обещали лаптоп за края на годината ако завърши с 6) Тя се опитва да ме надпреварва по знания обаче тя е зубар, а аз щом прочета урока вече го знам. Радва се когато имам 5-ци. Преди вървяхме в комплект но скоро се почуствах така че тя не ме заслужава и че аз не я заслужавам. И аз имам своите си кусури. Тя се сърди за най-малкото нещо!!! Аз не се обиждам-на скоро когато ние се прибрахме в клас от кабинета по математика всички й викаха зубър. А мен веднъж преди 3 седмици момчетата играха на развален картоф с обиди: Марийчо подава на Иванчо и му казва мангал ако Иванчо изтърве е мангал. Може и да си "пожелават" случки: И подава на В и му казва ---- с презерватив в ръка и разкрачена (като ---- бе моето име). Аз не се обидих въобще-казах им "моля не ме намесвайте в играта" със спокоен тон. Най ме ядосва държанието и към мен. Започва да разказва на други за моите кусури как във 5-ти клас съм ревала защото съм нямала 6 а съм имала 5 а сега дори не ми пука, и в 5-ти клас не ми пукаше. Казвала ми е че мрази че съм самоуверена и леко самовлюбена. но аз ли съм виновна че тя няма и грам самочуствие??? Че съм мразила ако някой ме надмине по знания и то не е така. И тези неща ми ги е казвала на живо. Не знам... ние коренно се променихме. Ако има нещо да допълня в темата ще го напиша в коментарите защото мога да напиша още. Една фр докато и разказвах за нея ми каза че родителите и мислят ограничено както и тя и когато я тръшнат хормоните ще започне да бяга от вкъщи и подобни. Забравих да кажа че родителите на така наречената ми приятелка и се карат за оценки

Ще ми кажете че не трябва да мисля толкова много лоши неща за нея и да се задълбочавам, а да мисля само хубавите и страни(които не мога да ги забележа докато съм засенчена от лошите и качества)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 месеца
hash: 8b2af52c8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не знам какво да те посъветвам, само ще ти кажа пази се от така наречените приятелки. Излизай си, забавлявай се няма лошо, но избягвай да споделяш лични работи за теб, защото ще дойде момент, в който ще ги използват срещу теб. Просто винаги си имай едно на ум за всеки! Никога не знаеш кой какво ти мисли дори пред теб да ти прави мили очички!

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 8c6db1963a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Честно казано, от прочетеното си личи, че не си чак толкова разстроена. Даже хич. Все едно, че си писала съчинение на тема" Какво не харесвам в своята приятелка". Липсва бурята от емоции, когато някой е наранен. Всичко е написано със стил и със спокоен тон.
Просто - личи си, че си доста оперено хлапе и не си "Оставяш коня в ряката".
А сега за приятелката ти. Това, че родителите и са принудени да живеят със старите хора е доста натоварващо за цялата къща, но ти едва ли го знаеш. Твоите родители имат късмета, да живеят в собствено жилище и това е голям подарък от съдбата. Трябва да си по-снизходителна към нея, дори и заради това. Бедното хлапе, може би е свидетел на караници между мама и баба и т. н. Може да е изнервено от цялата мизерия.
Бъди по-снизходителна и не и се връзвай на приказките.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 38ab27b943
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Това е синдром, който се среща при СЕСТРИ, които непрекъснато се дразнят и конкурират. Няма значение от коя от двете е тръгнало всичко. От написаното от теб виждам, че и ти си най-малкото дребнава, така че залагам на това, че си подхождате или поне се заслужавате една друга.
Ако и двете нямате други приятелки - трябва да се замислите защо е така.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 8eeed4f1ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Знаеш ли, аз имах една такава, само че ние сме на 16, в началото на учебната година бяхме най-добрите приятелки, познаваме се от две години, много се уважавахме, помагахме си в нужда, бяхме навсякъде заедно, докато.... нещата не се промениха. Ние с нея сме в един клас, а в нашия има едно момче, което е мой далечен братовчед, най-хубавото момче от нашия клас беше той. Тя си го харесваше и аз знаех, въпросът беше че и аз го харесвах, а и той мен, но понеже се падаме някви братовчеди и несмеем да си признаем, си харесвахме тайно. Тя знаеше че сме братовчеди с него и не мислеше че аз съм опасна за него, а аз съм на-хубавата от нашия клас, не че се хваля но много ученици от училището така казват, а и учителите много ме обичат :) Искаше да е приятелка с мен, за да може да се прави на важна, като я виждат в моята компания... Един ден се скарахме жестоко, усети нещата накъде вървят-че ние с момчето всъщност не сме втори братовчеди както бяхме казали, а по-далечни. Тя тогава забеляза как се държим ние с него един към друг и какви погледи си хвърляме... Така се скарахме, уж за други неща, но това беше най-голямата причина. Месец по-късно той спечели "Мистър Техникум" и тя умираше от желание да е гадже на мистъра, но нямаше шанс... АЗ бях с друго момче, само за да разбера дали той има някакъв интерес към мен, той имал голям интерес към мен-когато ме виждаше с другия, очите му се насълзяваха, казваше ми да го оставя че не е за мен, ревнуваше ме, флиртуваше с мен... А аз го обичах прекалено много и все още е така и точно заради него зарязах онова момче. А сега с "приятелката ми" сме Най-големите врагове... Аз много нараних въпросното момче с другия и той сега ми го връща, като не говори с мен много много, но пък и с нея не говори. Но аз знам, че той ще ми прости и един ден ще бъдем заедно и то много щастливи. За сега седим на един чин и двамата си мълчим и се гледаме, но всичко ще се промени, ще бъдем заедно някой ден :)

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 09b48f008a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Амии остави я... тя ще съжалява не ти : )... сигурна съм че имаш други приятели.. отивай при тях изобщо не и обръщай внимание... като те потърси вече ще е късно : )... аз само ти давам съвет ако искаш ме послушай : )

 
  ...


...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 71e9fd97d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Оооооо, недей, просто замълчи. Само като гледам какви са ти аргументите ми става лошо. Родителите и са ограничени, защото....? И се карат за оценки или щом я наказват? Извинявай, ама не може детето ти да се лигави, а ти да не го накажеш, а не ми се вярва без да е направила нищо да и слагат окови и да няма право да мръдне + това, не всички са заможни, има хора, които не могат да си позволят почивка.
Бухнала къдрава коса, лунички, дебели крака, тесни дънки и не знам си какво още - Е, И!? Сега съм на 14, на 12 редовно имах някаква катастрофа във външния си вид, защото просто не ме интересуваше. Да, сега си оправям косата, макар че не я изправям често мога да я накъдря с пяна, или просто да я вържа- разликата между мен и онези, които на 12 години си имаха комплекси и започнаха с гримове и всякакви лиготии е проста
-Аз имам уважението на момчетата, помагат ми, ако имам нужда и говорим без страх, че ще ми се нахвърлят да ми разкопчават сутиена или подобни. Те ли!? Ха, ми нищо, основното им занимание е да твърдят, че "не са" ку*ви, да се гледат в огледало и да се натискат с някого.

Ти си на 12, тя също! Тогава нещата са съвсем различни, тогава ти си съвсем различна. Ще мине време и ще загрееш за какво ти говоря, ама кога ли, кога. Не се хващай за тези подробности. Ти в момента си и бясна, че е говорила срещу теб на приятелите ви (не мога да кажа зад гърба ти- ти знаеш за мнението и) и виждаш само отрицателните неща.

Всички сме различни и всеки отговаря сам за себе си, преди време така изритах една настояща мис Кифла, защото сама пожела и днес тя съжалява за постъпката. Остави я и си гледай живота, тя сама ще си съсипе нейния ако и е писано. Това, което ти наричаш досадно за нея е забавно, закачка, шегичка, причина за смях през часовете. Мен лично някой като ме изнерви му скръцвам със зъби, ако не стане мога и да вдигна ръка и директно да си бия шута и да се преместя. Не знам дали е ограничено това, което тя прави, но има още доста време преди да се изгради като личност, за всяко нещо си има логично обяснение.
Зу-За

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: b98f80af54
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 2 наистина вече когато я видя и нещо става в мен. Чувствам ЛЕКА омраза към нея. Вече започвам да се отдалечавам от нея. Аз-да наперена съм но не чак толкова. Просто си имам малко самочувствие и знам къде ми е границата. И да имам приятели, но те са 2 и с едната която е по-голяма от мен с 1 година се познаваме откакто съм се родила и в нея виждам само хубавото. Втората е с 2 години по-голяма от мен и е много готин човек. По характер по всичко. "Приятелката" ми всъщност е дребнава. Не й дават да излиза никъде и за това не е виновна тя. Аз съм отворена за света. Това което съм написала в историята си-не мисля че може да ме определи като дребнава. Това не мисля че е дреболия... Мисля че е от голямо значение за нашето приятелство. Ще следя темата си...

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 83fa5661cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Уф, бягай по-далече от нея! Имах точно такава приятелка и то мо беше най-добра няколко пъти... Заедно бяхме от децката градина... Много пъти се карахме и се разделяхме в различни компании, но когато я изритаха от нейната все идваше пак при мен, пък мен ми беше жал и я приемах пак... След време нещата ще стават още по-зле... Мойта чак се опита да открадне гаджето ми, от което вече просто ми идеше да и прокубя косицата...
Забравих да спомена, че сега съм на 20, та определено нещата не се развиват в положителна посока...
Не се колебай. Отрежи я и си намери свястна компания.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: b98f80af54
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Зу-зи пука ми че ми дреме за външния и вид не ме интересува колко е заможна и тем подобни но самото и държание е непоносимо. Тя си живее живота по нейн начин и ако някой го живее по-друг тя пита защо??? Като 3-годишните е

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: b98f80af54
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Зузи каква е ползата от карането и биенето и страшно много ме изкефи коментара ти

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker