Има ли изход - проблеми с колегите в университета - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Има ли изход - проблеми с колегите в университета
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 3605 пъти
Здравейте, скъпи читатели на spodeli. net.

Вие сте умни и зрели хора и давате убийствено добри съвети. Дойде и моят ред да пиша. Проблемът е сериозен. Студентка съм, първи курс. Днес 75%, че даже и повече от моите колеги се обърнаха срещу мен. Аз даже не знам защо. Значи наслушах се на какви ли не обиди по мой адрес. Вчера някой ми хакна фейсбука. Смени ми паролата, хакна ми и пощата. Обаче аз имам и един фалшив фейсбук профил. Понеже имах информация кой го е направил, а този човек беше от групата, написах един статус в групата "Мамицата ти, ако те разбера кой ще ти покажа уменията си по шотокан". Не знам защо го взеха толкова навътре. Започнаха с убийствено обидни коментари. Аз разбира се им отговарях по най-учтивият начин, доколкото човек може да бъде учтив, когато го обиждат. Казаха, че не са те хакерите. Аз бях сложила две пощи за влизане във фейсбук на истинският ми профил. Смисъл алтернативни пощи. Понеже ми беше хакната само едната поща, успях да си възстановя фейсбука чрез другата. Но след кратко време, фейсбукът ми отново беше хакнат. Този път беше хакната и втората ми поща. Сега не мога да си влизам във фейсбука.

Писна ми. Обадих се на 112 и оттам ми казаха да отида в полицията. Чудя се дали да го направя. Преди да ми хакне и втората поща ми бяха изпратени писма на алтернативният имеил. Оттам, преди да хакне и тази поща, успях да разбера айпито на този човек. За да се уверя, че наистина не е някой от групата, както казват, утре може да отида в полицията. Успях да запиша чуждото айпи и ще ги накарам да проверят кой е този човек. Първо, може би ще ида при интернет доставчика да питам, а после в полицията. Така ще разбера дали ме лъжат или не. Само че за целта трябва да подам жалба и въпросът ми е дали ако те лъжат и е някой от тях, може да пострада от тази жалба? Смисъл дали могат да осъдят човек за кракерство? Ако видя, че ще му навреда, пък ще оттегля жалбата. Зависи от ситуацията.

Въпросът ми е дали ако оттегля жалбата ще навредя на този, срещу когото е тя? Другото, което е, ние имаме обща поща и вчера някой е изтрил цялата информация от нея. Обвиниха мен, а аз не съм пипала никакви писма. Дори пазя оценките. Те най-вече затова се ядосаха, че ако изчезне нещо от база данни, да бъде възстановено. Мислят, че съм аз, но аз не съм ги трила. Дори пазя пазя оценките и при двамата преподаватели. Странното е, че вторият ми фейсбук беше хакнат малко след обидите. Еми щом не са те, значи няма да им навредя ако подам жалба в полицията? Другият ми въпрос е защо са така зле настроени срещу мен? Това стана след сесията. Имам високи оценки, те не дотам високи. Казват, че не завиждат. Според вас защо го правят? Значи в неделя имах изпит, от който трябваше да съм освободена. Освободи тези с докладите, аз също имах доклад, но мен не ме освободи. Имах 5 на доклада. МИСЛИХ, ЧЕ САМО С 6 ОСВОБОЖДАВА. Разбрах, че едно момиче също е имало 5, но е освободена. Много се ядосах. Поговорих с родителите си и те ми казаха, че сигурно този преподавател взима подкупи.

Аз понеже бях ядосана се обадих на мама. Тя ми беше поръча след изпита да и се обадя. Казах и, че е трябвало да съм освободена. После отидох да кажа същото и на преподавателя и да го питам защо другото момиче може да мине без изпит, той каза "Нищо, де". Ама не е нищо, защото освободените от изпит трябваше да напишат курсова работа вкъщи. А аз учих като ненормална. И се ядосах, че те ще имат по-високи оценки с почти никакъв труд. А на мен, която се побърках да уча, кой знае каква ниска оценка ми е писал. Като се обадих на мама и казах какво е станало и и казвам"ще го убия, ще го удуша, ще го заколя". Не го мислих наистина, просто ме беше много яд. А аз съм много избухлив човек. Специално за оценки много се паля. Мразя всеки, който не ми пише 6 или 5. Като се обадих на мама, бях доста далече от университета, така че няма как преподавателят да ме е чул. Той беше в самият Ректорат, а аз - на двора. Огледах се - нямаше и хора от моята специалност, така че е малко вероятно заради това да ме мразят. Големият проблем ще е ако асистентът ме е чул. Обаче с изказването си "нищо де" много ме вбеси. Нали, нищо, че съм учила от сутрин до вечер, докато другите, освободените си правеха купон. Еми и аз искам на купон, ама исках и висока оценка на изпита, затова учих. Едно друго момиче, което не идва често на лекции, също го е яд на освободените. И тя споделя моите възгледи, че не е честно така. Може случайно някой да ме е чул като говорех, че ще убия асистента, но не го мислех в действителност.

Просто бях доста обидена от изказването му "нищо де". Тоест, него не го интересува моята оценка, но мен ме интересува. Вие как ще се почувствате ако цял ден учите и Ви пише ниска оценка? А някой само с копи и пейст да изкарат шестица? Даже и очите ме заболяха от четене. Вероятността асистенът да ме е чул е нищожнна, смисъл по време на обаждането не беше изобщо в двора на университета, беше вътре. Въпреки, че е малка вероятността да ме е чул, мислите ли, че ако ме е чул може да навреди на цялата група и затова да ме мразят? Според мен не може, защото аз съм си аз, те са си те. А и защо според вас ако е заради това, студентите го защитават? Да не би наистина да е вземал подкупи?


Единият вариант е да ме обиждат и правят мръсотии заради това. Аз не знам те на мое място ако знаеха, че е трябвало да бъдат освободени, а не са как биха реагирали? На Вас, мили мои читатели, ще ви е приятно ли такова нещо? Няма ли и вие да започнете да кълнете? В никакъв случай няма да убия човек, просто го казах в момент на яд. Дали е възможно да ме мразят, защото не обичам асистента? Той едва ли е чул, иначе първо с мен щеше да говори. И проблемът е между мен и него - не виждам защо ще намесва другите? Другият вариант е да ме обиждат заради

публикацията, защото викат, че ги обвинявам без причина. А, да, пощата ми на фалшивият профил беше хакната, след като казах, че знам айпито. Това нещо да ви говори? И веднага след пререкатнията всичко ми беше хакнато, пощите и двата фейсбука. Нали Ви казах, че бях възстановила единият. А аз имам страници там -имам една страница - В памет на А. П., много се разстроих от смъртта на това момче и направих страница в негова чест. Между другото, това момиче може и да не ме е чуло по телефона, сега се сетих, че и пред нея казах, че ще го убия, заколя. Абе чудих се дали да отида в полицията, но сега реших, че ще отида - да се уверя дали са прави да ме обиждат, заради това, че ги обвинявам без причина. Не знам колко е без причина.

Нямам много дар за писател, може би историята ми, драги, читатели, Ви е станала малко скучна, за което се извинявам. След обидите към мен вдигнах температура. Аз съм малко и диабетичка, смисъл не трябва да ям сладко, защото ми е висока кръвната захар, имам всички симптоми да диабет - бърза уморяемост, сухота в устата, дори на моменти ми се залепват устните, постоянно ми се пие вода и другите симптоми. Но не използвам инсулин все още. Лекарката ми каза да съм много внимателна и да не се подлагам на стрес. След караницата по интернет, преди да ми бъде хакнат и втория фейсбук главата ме заболя, усетих сухота в устата все едно не съм пила вода от 1 седмица. Докато се успокоя хем не ми се ядеше, хем бях гладна. Беше много странно. Почувствах се адски изморена. Да обобщя въпросите си, защото разказът стана много дълъг:

1. Случвало ли Ви се е в изблик на гняв да кажете нещо от сорта на "ще те убия", "ще те заколя", да напсувате някого? Смисъл нещо, които, нито ще направитее, нито ги мислите?

2. Каква според Вас е причината за тяхната злоба? Дали ми завиждат за високите оценки и затова, че минах с висока оценка изпит, на който голяма част от тях са скъсани? Впрочем злобата започна след като им казах, че имам 5. Както и да е, никога няма да си разваля успеха заради хорското мнение, защото хората все ще намерят за нещо да се заядат.

3. Макар, че нито асистента, нито някой от колегите ми беше на двора, когато говорих с майка ми, да допуснем, че или асистента, или някой колега е чул какво казвам за него. Какво да правя?

4. Те казват, че не са те хакнали фейсбука и че ме обиждат, защото ги занимавам с глупости. Ама ми е странно, че този фейсбук беше хакнат точно след като едно момиче изтри обидите? Те микат, че не са те и затова мисля да подам жалба в полицията и да им дам айпито. Ако не са те, тогава ще знам кой е и няма да ми пука за него. Но все пак съм жалостива и не искам да наврездя на никого. Обаче не ми е приятно, че някой ми влиза в пощата. В едната поща бяха само неща от фейсбука, а в другата понеже съм писала и други истории тук, другата поща беше за да ми пращат от този сайт известия, ако някой коментира историите ми. Не ми е приятно, че някой знае какви истории съм писала. Искам да ви кажа, че е много гадно някой да се рови в личната ви информацията. Но, щом не са те, ще разбера с полиция кой е. Или е по-добре да не подавам жалба, за да не навредя на някого? Вие как бихте постъпили? Бихте ли подали жалба, ако някой ви е хакнал всичко?

5. Мога ли да направя нещо, че те да не ме мразят? Аз искам да съм приятелка с тях, но те ме мразят.
6. Честно ли е, според Вас, асистентът да пише по-високи оценки оценки на тези, които само с копи и пейст са си направили курсовата работа? А да напише някви ниски оценки на хората, които са учили много за този изпит?

П. С. Благодаря на всички, които изчетоха докрай дългата ми история. А сега отивам да пия лекарство, защото след инцидента ужасно много ме боли глава. Първо може ли ще хапна нещо леко, защото не съм яла от сутринта в 6 и ще пия вода, защото устата ми е много суха. Имам чувството, че ако този психически тормоз продължава, в най-скоро време ще мина на инсулин. Дано поне да са хапчета, а не инжекции. Приятна вечер на всички. Родителите ми ме посъветваха да не им обръщам внимание, даже малко ми се скараха, че се занимавам с тях, вместо да уча. Май това е най-добрият съвет. А те да ме мразят колкото си искат.

~*Отхвърлената*~

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 1a3a0ea069
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   1. Да-когато бях по-млада ги плещех разни.
2. Причината може да е завист. Не общувай с тях. Игнорирай ги.
3. Никой не те е чул.
4. Направи нов фейсбук и пощи. Ако игнорираш хората, ще престанат да се занимават с теб.
5. Ако бяха хора, досега да сте приятели. Ти се тревожиш непрекъснато, за всяка дума, която си казала. А те едва ли се тревожат, за своето отношение, към теб.
6. Не е чстно, разбира се. В днешно време почти няма кадърни висшисти. Защото подават по нещо на преподавателите и така завършват.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 0eb30d0459
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Добре де толкова лесно ли се хаква тоя Фейсбук бе...?? И на мен, въпреки че съм си скрила рожденната дата и имейла, някой успя да ми разбере паролата и ми влизаше в профила, ама по едно време се усетих.. даже ми пишеше, че е влизано и от друг град. Деактивирах го накрая, никаква сигурност няма там.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: f9250c5a32
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Колко дълга и смилено добре установена история. А казваше, автореке, че не те бива за писателка :) Винаги има изход, винаги :) ама не го забелязваме, когато ни е най-нужен. Не гледаме къде трябва. Струваш ми се, като много деликатна, и притеснителна натура. Е, споменаваш че си избухлива, но не си те представам като такава, според мен, ти би показала настоятелната си страна, само в много спешен случай, когато си на границата на търпението си. А през повече време, всичко което написа, просто преминава през мислите ти, пример ли, ами ето, онова че си щяла да нанесеш щета на съмнителния човечец, който не те е оценил както ти се е искало. Идва ми наум, да ти задам въпроса, кога за последно си разпускала напрежението? Защото изглежда в теб то се е натрупало много. Да знаеш, не е полезно за теб самата. Особено онова с болките в главата, от многото притеснения и страхове е. Ти се нуждаеш от малко спокойствие.

Сега би си помислила, е как да съм спокойна. Разбирам. Някой е проникнал в личното ти пространство и това те плаши, чувстваш се като гола пред всички, не знаеш кой е, а ти се струва и че може всички да са замесени, всички който не те харесват и се държат зле с теб. Същевременно се опитваш да бъдеш силна, но ти е трудно, защото се чувстваш и безпомощна. Не искам да те обидя, но ще ти кажа коя е най-вероятната причина, те да странят от теб, и да гледат на теб с едно пренебрежение, и да те обиждат. Живееш с което си стайла в теб, звучиш като бекрайно откровено момиче, способно да говори много. Но се съмнявам там пред другите да си баш такава. Възможно е другите да те имат за досадна, и нали ти се стремиш, даваш всичко от себе си за да успееш, а те не, ти си по-сериозна, а те не, да те има и за скучна, за различна от тях, и затова да те обиждат и отблъскват.

Правилно мислиш, да, един от тях може да е отговорен, за нарушеното ти пространство. Един от тях може да е решил да те тормози. А ти имаш право да се защитиш, правилно е да идеш до полицията, и ако въобще може да се направи нещо, да се направи. Странно е как ще достигнат до паролите ти, facebook не може да се хакне. Единсвения начин да разберат паролите ти, е ако си се логвала от друг компютър, там логовете са се запазили. Така сама да си им позволила, без да искаш. Тогава отговорен ще е човека на който комп си се логвала. Или някой да ти е инсталирал keylogger, с които да следи какво изписваш, и натискаш с класиватурата си. В такъв случай направи проверка какви програми се самостартират с пускането на компютъра, виж процесите които работят, изтегли си програмата - Process Explorer. С това искам да ти кажа, че отговорният, може да е вътрешен човек. Или някой който е боравил с компютъра ти. Но при всички положения, отговорният, ще е човек който те познава. Не искам да те плаша, затова не се притеснявай, и без това вече е станало. Но може и да са отгатнали паролата ти, ако е била кратка и лесна за запомняне.

Виж, всичките ти притеснения, са само защото се чувстваш застрашена, успокой се. Всичко ще се оправи. Но внимавай на кой се доверяваш, доверявай се на хора които също ти се доверяват. Дали поради притесненията ти, или че си уплашена и раздразнена от държанието на много, си мисля че може би нямаш много приятели. Искаш да им бъдеш приятел, но те съветвам да не се стремиш към тях, с такива, колкото по-добре се държиш, толкова по ще те намразват. Нарочно го правят. Остави бурните води, сами да се успокоят и уталожат, не доразмътвай водата. Дръж се любезно и приятелски предразположена към тях, а ако някой се реши да те познава, ще промени отношението си към теб. Създай други познанства, отвори представите си за нови хора. Тези не те ценят, и не те уважават. Но и следи и свойто държание, и ако откриеш пропуск поправи се. А за оценките, как другите ги изкарват и как ти, ще се правиш :) Не се ядосвай, давай го без много притеснения. Преди имах нещо донякъде като твойто. Притеснявах се много, хората не ме приемаха, някой ме е и обиждаха, не пряко, но го приеха, имах нисък праг на търпение и самочувствие. Лесно се изнервях и се ядосвах, но беше така само защото бях уплашен от каквото се случва. Нямаше ден, да не ме болеше глава. Абе ужас. И за какво, за едното нищо. Ти можеш да избегнеш това, бъди положителна, облачните дни, не са вечни, слънцето си е там, ще го видиш и усетиш.


~winterfire~

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 37262c90bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Като чета твоите редове си мисля, че твоят проблем са хорските проблеми. Спри да гледаш в чуждата паница, а само си гледай напред.

Както номер 1 пише не общувай с тях. И гледай по-спокойно на нещата. Не е нужно за всяко нещо да се ядосваш.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: b29ab7d679
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Премести се задочно.

''5. Мога ли да направя нещо, че те да не ме мразят? Аз искам да съм приятелка с тях, но те ме мразят. ''

Да, можеш. Започни да им пишеш домашните и ще те оставят намира.
Но май това важи за гимназията за това мести се задочно.

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 76705adfe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   1) Да, случвало ми се е. На всеки му се е случвало.
2) Възможно е да е завист, възможно е да те имат за болна амбиция. Това, което пишеш в историята си, че подивяваш за оценки, е именно такова. Аз също съм отличничка. Но се е случвало веднъж-дваж да получавам несправедливи оценки. И какво от това? Няма да се самоубия или да си троша нервите за глупости.
3) Никой не те е чул. И да те е чул - чудо голямо! Това въобще не е повод за някаква агресия.
4) Можеш да подадеш жалба. Няма да навредиш, винаги можеш да я оттеглиш. Но в крайна сметка, замисли се.. фейсбук? обиди? = детска история.
5) Дръж се по-нормално, по-земно. Болната ти амбиция не ти е приоритет. Едно е да имаш стремеж към отлични оценки, друго е всичко да свързваш с тях, да поставяш едва ли не нещата на живот и смърт. И аз съм се ядосвала, че хора, които не си мърдат пръста, изкарват читави оценки, а аз чета по 15-16 часа на ден, но пък изкарвам 6. И не ми пука, че си вземат изпита, преписвайки, защото след това, то ще си е за тяхна сметка заедно с празната глава.
За Бога! Студентка си, това са най-хубавите ти години, забавлявай се, бъди по-човечна, по-предразположена. Кой, какво направил, какво казал, как изкарал оценката.. бла бла бла.. Не гледай в чуждите паници, гледай своята. Учи си изкарвай хубави оценки, но се научи и не винаги да печелиш. Нормално е!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 86ae4e3674
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Излез от филма. Най-вече този, дето си въобразяваш, че някой те е чул, след като изобщо не е бил там. 100 пъти го повтори и затова писаниците ти са 2 километра. На колегите не се връзвай, а отвръщай подобаващо. Аз лично на такива им показвам колко са прости и колко аз съм по-добър от тях. Използвам смес от много жлъчен сарказъм и истини за съответните хора. Дори да съм сам срещу всички, в един момент малко или много им подрязва рогцата. Но аз автоматично се превръщам в най-гадното копеле, когато съм заобиколен от гадни копелета. Не знам дали при теб ще сработи, ама като не щат мира им дай секира. Напълно логично ми се струва.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: c0f7a9f939
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Мисля че ти трябва почивка на тихо и спокойно място поне за няколко седмици. Струваш ми се дори малко невротична, с моменти на параноя, живееш на по-високи обороти и с по-високи изисквания отколкото можеш да понесеш. Действаш импулсивно и първично, без да мислиш дори една стъпка напред. Вместо веднага да обвиняваш (най-вероятно не тези които трябва) и да започваш със заплахи и обвинения напосоки, по подозрения. Можеше да се успокоиш, да наблюдаваш да се опиташ да създадеш група около себе си и чак когато си сигурна тогава да действаш. Сега вече е може би късно (не знам до каква степен си се окарала с всички). Поспри се, поеми дълбоко въздух, преброй до три и по-трезво и по-уверено се опитай да намериш своето място.
BV

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 420570d309
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   О, я го раздавай по-непукист! Според мен си малко по-чувствителна, от там и идват всичките ти проблеми, ако могат изобщо да се нарекат така. Аз съм сигурна, че колегите ти не те мразят, но просто дай да си кажем истината- зубрачка си. А тях никой не ги обича. Заради това и ти се дразнят. Хубаво е да учиш, но аз лично мразя хора, които учат само заради оценката. Това не ти е гимназията. В университета всеки е доброволно и с цел на НАУЧИ нещо по специалността, която си е избрал. За да може тези научени неща в бъдеще да ги използваш професионално. Преподавателят правилно ти е казал "нищо де", защото в крайна сметка нищо не е станало.
Замисли се над това, което ти казвам. Със зубрене в живота не се успява. Бъди малко по-ведра и приветлива. Казваш, че искаш да си приятелка с колегите, но дали с теб може да се разговаря за нещо по-различно от петици и шестици и как си щяла да убиеш преподавателя, защото представи си ти писал мега ниската оценка от 5. Не са много забавни теми за разговор, нали? !
Относно фейсбук-а: в полицията само ще ти се изсмеят и ще станеш още повече за подигравки в университета. Неприятно е това, че са ти хакнали профила. Постарай се в техните очи да не изглеждаш чак такава задръстенячка. И учи за да научиш нещо, а не назубреното за 6 и после нищо да не помниш.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 6d1b09317a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   някак ми е смешно извинявай, че си тровиш нервите и разваляш отношенията си с колегите заради нещо толкова тъпо като фейсбук. На това оправия има-правиш нов и не задълбаваш. На вторият въпрос -не ти завиждат, ти просто си блещиш глупости, ако си им заявила, че ти завиждат и затова те пренебрегват си ги издразнила доста. И за това просто те игнорират и отбягват.

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 5840b7b8e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Оф, 112 го написах по погрешка, звънях на доставчика му да го питам дали може да ми каже нещо повече за този айпи адрес. И той тогава ми каза, че ще стане само с полиция. На 112 звънях заради други неща и то отдавна. Просто като писах историята бях притеснена и съм объркала номера. Съжарявам. Номер 10, така е, но я си представи, че някой почне да пише гадни неща от мое име? За щастие, не го направи. Както и да, оправих си профила, но пак имам съмнение, че някой ми влиза. Само че сега не ми сменя паролата. Не знам как го прави.
~*Отхвърлената*~

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker