Крайно стеснително момиче, което не се осъзнава - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Крайно стеснително момиче, което не се осъзнава
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 3959 пъти
Здравейте!
Ще опитам да бъда кратка за да не дотягам на никого.
Така се случи, че отидох в нов клас, в момента съм в 12-ти клас. Съучениците ми са готини, но има едно момиче, което не общува с никого - не я отбягват, но никой не я търси - съответно и тя не търси тях. Реших да и дам шанс, не от съжаление, а просто защото за мен няма значение дали някой е красив или не, просто исках да общувам с нея.

Много срамежливо момиче. Изчервява се, трепери, докато разговаряме често се смее глупаво и едва изрича думите си. Вече сме по - големи, повечето съученици си имат работа, по - самостоятелни са, до колкото е възможно, но тя е особен случай. Никога не говори, не се радва, не разказва, просто стои като статуя и гледа в една точка, а като и разказвам нещо се смее и на най - голямата тъпотия.

Срам я е дори да отиде до учителката да я попита нещо, срам я е да помоли да се мръднат от пътя и за да мине напред... Срам я е да си купи закуска от стола дори и ако е сама никога не си взима... Дори не идва на училище, ако не отида и аз, срам я е да стои в час сама...

На живо е много притеснителна, кротка, едва комуникираме, но зад компютъра е фурия, нарежда, отваря се, арогантна е... тя не знае, че съм виждала фейсбука и, но там попаднах на нейно грубо изказване, което в реалния живот не би казала... и ми стана още по - странно...

Често не ми благодари като направя нещо за нея. Беше ме помолила за пресата ми за коса, но тъй като имам две и тази е по - стара направо и я подарих. Взе я и си замълча... каза едно благодаря, но не беше много искрено... по - натам, като ставаше въпрос за пресата се държеше все едно не съм и я дала аз... тъпо е да го казвам, но....
Чудя се как има приятел дори. Той е същия като нея. Срамежлив. Веднъж ни поканиха на кафе с мои приятелки, те мълчаха през цялото време и беше като разпит.

Не се ли очаква момиче в 12-ти калс да е по - самостоятелно, да има някакво самочувствие, да общува, да е вече по -зряло?

Струва ли си да продължавам да дружа с нея при положение че комуникация няма... тя просто мълчи...
предпочита да ми пише в скайпа... на живо не ми говори... какво да си мисля?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: 0a978b6242
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен това момиче изобщо не е такава, за каквато я мислиш - срамежлива и т.н. Според мен прикрива истинската си същност и е по - добре да не се занимаваш с нея. От това, което прочетох, си направих изводи, че не я познаваш добре като човек.. Всичко може да се очаква от такива странни хора, които на пръв поглед изглеждат съвсем невинни и леко странни

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: b44b7ecc28
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   По-скоро е странна.
Аз лично не бих се занимавала с нея.

Lola

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 72676e5019
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Остави я. Аз на твое място не бих я изтърпяла, та камо ли да й подарявам преса..

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 5cd8d391e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тя не е странна а просто е много притеснителна и с ниско самочувствие и аз съм като нея. Просто и дай време да те опознае повече и така ще се отпусне и ще си говори по-свободно с тебе. Това че е по-отворена във фейсбука е съвсем нормално и предпочита да си пише с теб защото така не се притеснява, разбираш ли това момиче е много притеснително и обикновено си има причина за това. Не я изоставяй доколкото разбрах ти си единствената и приятелка в училището много е гадно да си сам :(

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: ec964dae59
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Колко странно е, че тази тема, е получила малко мнения, и дори малко посещения! Слушай, разбира се, че си струва да дружиш с нея, та ти не я познаваш още, тя дори пред теб се страхува, да бъде себе си! Ето защо бъди и приятелка, не я изоставай!!! И хич не случай какво ти казват другите ;) Който ти казва, че не си струва, е някой с предрасъдъци и предубеждения!!! Тя е човешко същество, какво като се държи така? Не ти ли хрумва, че тя е момиче, имащо големи проблеми, и от части те са социални, и в средата която живее! Вероятно собсвеното и смейство, родителите й, я изолират от реалния свят, като не и позволяват да прави много неща!

Повечето от времето си е изкарала сама, като това я е направило много срамежлива и страхлива. Тя е затворена,
и се нуждае от твоята помощ! Нима ще я оставиш сама. Защотo ти си и единствената приятелка, както сама се изрази. Прости и държанието, да не мислиш, че иска да се държи така, странно и глупаво. Престави си ти да си на нейното място, влез и в положението! ... :)

Ето как виждам аз нещата! Както казах те я срамвжлива, затворена. И сред хора се паникьосва, панира, не знае какво да каже или напрaви! Тя няма никакво самочувствие, не се смята за нещо, дори не се възполва от външния си вид, тя не изпъква с нищо, и най-често е напълно невидима. С теб общува, защото ти единствена си я забелязала, и не си я отблъснала :) Ако я отхърлиш, ще я нараниш много!!! Дай и възможност. Не разбираш ли, че в нета, през facebook, тя тъй като не вижда хората, се чувсва по-спокойна, и на сигурно място. Там може да бъде по-разкрепостена, защото истината е, че вътрешно тя иска да бъде свободна. Но не и стига смелост. Едва ли е лоша и груба! Но самотата я кара да се изпълва с омраза! Която в нета излива, за да се разтовари. А не че реално е човек който обича да наранява. А че има приятел, това си е чиста случайност, че е срещнала човек с който да си допада. Но лично според мен, на нея и трябва разнообразие, и да напрaви нещо с което да разчупи "глупавите" си страхове. Приобщи я малко към хората, запознай я с други накарай я да се отпусне :)

Аааа... за номер 1, 2 и 3, ще кажа, това ли е вашето виждане, да сте човечни, да сте солидарни, състрадателни и разбиращи. Как може номер 1, да твърдиш, че всичко можело да се очаква от такива хора, че какво? Сякаш от онези другите, бездарните показници, не може да се очаква също всичко! Що за глупости, простете острото ми изказване. Но вашето са си чисти предрасъдъци, вие от какво се страхувате? Та не бихте допуснали един такъв човек до вас! Кое не ви позволява, гордостта ли? Леко странните хора, са десетки пъти по-креативни, и смислени, за разлика от елеметарните и простодушни други. Интересно ми е и защо Lola не би се занимавала с нея? А номер 3 - за теб какво, гледай някой ден да не бъдаш в същото положение, та да видим, дали някой няма да каже същото и за теб! ... :))

И това ми било 21 век, когато хората още робуват на предрасъдъците си и се крият като мишки в страха си! Горделивци, сте вие който отблъсвате по-различните, ама то си е за вас!!!

Дръж се с другите, така както искаш те да се държат с теб, внимателно го запомнете :)


~winterfire~

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: a51f101006
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   ~winterfire~, може би ни е омръзнало от истории за крайно стеснителни хора, на които светът ? им е виновен.

Друг път авторката едва ли ще подари нещо на подобен човек. Аз лично съм се напатила, и аз преди като авторката исках да помагам, но не можеш да помогнеш на човек, които същност не иска помощ.

Авторке, гледай си живота, гледай да не бъдеш като това момиче и да възпитаваш децата си да бъдат със самочувствие, да не ги е срам и от сянката им. За човек в 12 клас е вече късно.

Аз лично предпочитам на последната циганка да дам 1 лв., тя да ми се усмихне и да ми пожелае 1000 хубави неща, отколкото на такъв човек да направя 1000 добрини и накрая да ми плати с някоя гнусна гадория - ей така, от чиста завист. Бягай от хора, които нищо не говорят и не казват, не ги знаеш, какво им се върти в главата в този момент.

Лаура

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 22835e3150
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Лаура, много ограничено, меко казано, мнение. Когато съм сред не толкова близки хора и аз съм по-мълчалива. Мога да ти кажа какво ми се върти в главата- мисълта как да се харесам, как да не кажа някоя глупост и т.н. до толкова, че не мога лесно да се отпусна и да говоря по-непринудено. Стане ли това, обаче, се променям. Обратно, при конфликт хич не си поплювам, ядоса ли ме човек, да не е пред мен.
На мен пък ми е писнало от отворковци българи, които нищо не струват, но се държат така все едно са царе. Ще взема да емигрирам в държава с по-въздържани хора. :Д

П.П. Имам си недостатъците, но съм много по-съвестна и честна от повечето отворковци, които познавам. Това се знае от някои около мен, но това не им попречи да се опитат да се възползват от мен и да предпочетат други отворковци. Приказките, които ги говориш са просто за оправдание, това са абсолютни глупости.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: b9d7f1537d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   До Лаура :)

Ще ме прощаваш, но какво искаш да кажеш с мнението си? Изобщо поради каква причина внасяш необосновано възражение, и то във връзка с мнението ми? А не по самата тема!!! А?... :) За да не си помислиш че съм настроен иначе, веднага ще ти кажа, че съм харесвал много твой мнения, защото ми се струваш разумна. Обаче ето днес с това ти мнение не съм съгласен! Изобщо, как може да пишеш такива неща не знам?!... Душа и сърце нямаш ли? Ти не си всички, ясно! Като на теб и на който му е омръзнало, защо изобщо си правиш труда да напишеш кометар, за да ни кажеш че не ти пука за такива хора. Извинавай, но е отвратително, което си написала!... :)

Какво е виновно момичето че е такова, не заслужава ли шанс, като всеки човек? Предрасъдна си! Думите ти са груби и много жестоки!... Лаура, където и да стойш, не се извисвай високо, защото рано или късно, който
лети високо, пада ниско!!! :D Ха, значи от такива историй, "ви" е омръзнало, от кога ти си лице представител на цялата нация? Под всички имаш предвид, единствено себе си, другите са си други. Та хайде да кажем че е така, как тогава не ви омръзват вечните историй за секс, в които се скъсвате да коментирате и то все едни и същи неща, а? :)) И Лаура правиш една огромна грешка, пренасяш свойте пристрастия, към напълно невинни хора. Че ти не познаваш момичето, как я слагаш към истрията че си изпатила от незнам си какви! Глупаво е! Не знам как интелигента жена като теб, може
да ги пише такива, хммм, чудно!... Предубедена си и не си подходяща за подобни теми :) Ти какво си мислиш, че аз не съм си изпатвал ли, да, но не се оплаквам, и за мен всички хора не са еднакви, и не гледам на тях по един и същ начин, живота е каледоскоп. Ти си гледаш само от позицията на
свобствения си страх, а аз гледам като човек към ту хора :)

А това да бяга, са смешни работи :)) Ето какво ни казваш ти, ако някой човек страда, сам е, затворен е, излолиран е, щом го видим, да го оставим да страда, да се мъчи и да умира! Това ли е представлява твойта душевност и човечност!!!

На това момиче, света и не й е виновен, не я знаеш, че да я съдиш! Ако беше страдала някога поне малко, щеше да разбираш хората повече. Лошото че има от другия тип, може някога да си била като това момиче, но сега вече променена, да си отишла на другата крайност и да мразиш всичко което не е както сега при теб. Разочароваш ме!...:)

И щом ти можеш да кажеш на теб от какво ти е омръзнало, аз също мога да кажа на мен от какво ми е омръзнало - омръзнало ми е, от гадняри, от лицемери, от жестоки хора, от грубиани и тнк... а да и от страхливци!


~winterfire~

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: bfd83efa93
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Явно не е толкова срамежлива щом има приятел.
Приятел може да си намери, а приятели- НЕ?

''На живо е много притеснителна, кротка, едва комуникираме, но зад компютъра е фурия, нарежда, отваря се, арогантна е... тя не знае, че съм виждала фейсбука и, но там попаднах на нейно грубо изказване, което в реалния живот не би казала... и ми стана още по - странно...''
--------------------
Което значи, че е двулична или й хлопа дъската.
По-добре страни от нея уж ти е благодарна пред теб, а не знаеш какво ти мисли зад гърба.

Lola

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 5e4dbbec2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм също доста срамежлива и притеснителна. Чувствам се свободно само сред семейството и приятелите ми.
Състоянието на съученичката ти си има наименование - социална фобия. Обикновено е в резултат на недостатъчна
подкрепа и разбиране от родителите в детството, разбира се може да има много други причини.

Това е СТРАХ от начина, по който те възприемат другите, страх да не се изложиш, страх да изкажеш мнение,страх да не се изчервиш от притеснение и да
покажеш своята слабост, като разбира се се случва точно обратното. Общо взето това е страх да бъдеш себе си пред другите. Моят съвет е да поговориш с нея
открито и по приятелски за нейният проблем, попитай я от какво точно се притеснява и защо. Мисля, че би помогнало.

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 5e4dbbec2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   От номер 10: "Явно не е толкова срамежлива щом има приятел. " Това да не е някакво ново правило, с което не съм запозната? Щом си срамежлив - никакви гаджета, оставаш си сам цял живот ;р А и може би си пропуснала, че авторката е споделила, че приятеля на момичето също е доста срамежлив.

Не съдете хората с толкова лека ръка, почти никога нещата не са такива, каквито изглеждат на пръв поглед.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 01790c9b12
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До Lola

Многооо интересни разсъждения Lola :D Че какво като момичето си има приятел? Нима това я прави двулична!!! Ех, ... предубедеността е голяма работа, човек да е
способен да нарече бялото черно, още преди да го е видял и разбрал ;) Хрумва ми, а какво право има авторката като нейна проятелка, да се страхува, само защото е видяла някакво грубо изказване! Ха, от кога, виртуалния свят, е по-важен от реалния.

В нета, почти всички хора се правят на каквито не са. Защото в нета, никой не може да им види лицето! ... Иначе в реалността, едва ли тя би се държала грубо. Държанието и е типично, за едно пренебрегнато и самотно момиче, което е крайно отхвълено от много хора! ... Това не я прави лош човек. Вие който я съдите, нищо не знаете! Ако един ден бъдете в нейното положение, чак тогава ще я разберете, на вас живота ви е много розов :)) Щом си позволявате да злословите предварително!!!

Lola, как разбра че и "хлопа дъката"! ... И тeб те е страх от такива хора, страниш, защото си била наранявана, и сега живееш един леден живот, страниш от всичко различно! ... ;) Което значи, че тя не е двулична, ами е едно самотно и лесно ранимо момиче, което се опитва да оцелее и да се защити, боже... колко е трудно да го проумеете, а? :D

Заради такива като вас, има много хора които страдат, само защото сте толкова горделиви и страхливи, че не бихте дали шанс на никой който не се държи по онзи елементарен конформистичен начин определен от "съмнителните" устой на обществото! ... ;) На кой, какво трябва да му пука, кой какво мисли! Къде има място за дребнавости в приятелството, ако и е приятелка, няма да я изостави, ако ли не, значи просто не е заслужавала да познава такъв човек, ок!!! И не пропускай факта, че приятелят и също е интровертен.


~winterfire~

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 24f588b6ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   И аз имам подобни проблеми, не чак толкова крайни как е описано, но все пак проблеми. Например си отивам спокойно до магазини, почти всичките си неща си ги правя. Но нямам приятели, живота ми през училище бях сам, нямах желание да отивам, но нямах друг избор. Съучениците си излизаха навън, си честваха празници, а аз винаги съм бил сам. Обстановката сред компания ми е непозната. Че бях срамежлив бях, но много често и те ме изолираха. Когато завърших училище го завърших за съжаление без никаква носталгия, въобще не ми липсваше. До сега приятелки не съм имал, а и коя ли би тръгнала с мен, при положение, че нямам компания ще съм егати скуката. Сега съм на 23 и уча, не е както беше в училище скука, но не се чувствам сам. С курса горе долу е добре, но с непознати хора се сдухвам. Ако не ме заговорят, аз трудно бих заговорил другия. Нямам самочувствие, освен това в родния град, някак си отношението на хората към мен не е добро, до някъде и това ме отблъсна от тях, в училищетп повечето бяха сравнително по-богати от мен. На моменти изпадам в безизходица, като знам, че наоколо няма свестни хора. Като завърша студентсвото не ми се ще да се връщам в родния град, но нещата не са чак толкова лесни. Всичко това е свързано с реализация, работа и т. н. И през всичко това еднообразния живот ме убива.

Според мен ти си тази, която ще реши какво да прави. Но ако си единствената й приятелка, ще е доста гадно. Казваш, че само мълчи? За нищо ли не си говорите или само се гледате и ти я "разсмиваш" :D? Няма да се изказвам като много акъллии тук, ако повечето имаха нещо в главите си убеден съм, че страната ни нямаше да е на това дередже. Всичко си идва от хората, а не политиците. Но после ще отговоря на някои негативни коментари. Според мен би било по хубаво да и помогнеш по някой начин, дори може да й поставиш въпроса. Тя иначе без теб някъде излиза ли извън къщи. Някои хора тук хубаво дават акъли, обаче хубаво ли е заради това пък всички да странят от нея. И сега ако на някой не й се занимавало като номер 2, хайде никой да не се занимава с нея. Трябва да поговориш за някои неща с нея. Колкото до пресата, няма да гадая нищо.


И така номер 6 "може би ни е омръзнало от истории за крайно стеснителни хора, на които светът ? им е виновен. "

-- Какво им е на историйте, нормално истории за истински проблем. Някои хора тук пишат, защото имат проблеми и искат да ги превъзмогнат. Иначе както по-хубави ли са онези извратените истории за секс с куче, разни измислени фантазии и други. Сигурно това ви харесва повече?


"""За човек в 12 клас е вече късно. """" Сори, ама това изказване граничи с жестокост. Как така 12 клас ще е вече късно, да не би момичето да е някоя 50 годишна лелка, та да няма изход. Пази боже от такива мисли като вашите.


"""Бягай от хора, които нищо не говорят и не казват, не ги знаеш, какво им се върти в главата в този момент. """

Чудесна логика. Сигурно са по-опасни и от наркоманите, а? Но като ти чета глупостите е по-добре да бягаме от вас.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 33ccb63700
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   това момиче на общува с никого защото е с аутизъм

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 33ccb63700
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   това момиче не е аутист просто е по затворена от другите аутистите са умствено изостанали в развитието си

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 6b29001ced
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Не спирай да общуваш с нея, но внимавай какво й споделяш. Не й се доверявай много, щом е толкова странна. Дай й шанс, но ВНИМАВАЙ!

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 6b29001ced
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Номер 14, 16 и 17 виждате ли от кога е тази история. Май сте позакъснели с мненията. :D

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker