Моля ви за съвет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Моля ви за съвет
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 2683 пъти
Здравейте! Казвам се М. на 19 год. (момиче). Живея на село. От малка нашите все ме ограничаваха. Все да ме предпазят да не се събирам с лоши хора. Не ме пускаха много много да излизам.

Все имах вечерен час. Все ме разпитват къде излизаш с кой и мисля, че затова сега съм такава- срамежлива и мълчалива. Не съм от нахалните и намаханите да приказвам много и не знам защо деля хората. С някой приказвам повече, а с други изобщо не приказвам и мълча. Много рядко се събирам с някой и почти никъде не излизам. Това, че живея на село ми пречи много да излизам и да си намеря работа. Някой като ми каже ай да излезем на дискотека или да се съберем някъде все се притеснявам нашите какво ще кажат дали ще ме пуснат и къде ще остана вечерта. И за работата е така. Трудно е да пътуваш постоянно. Като чели ме е страх от хората. Като ми говорят не знам какво да кажа.

Не, че съм толкова проста но все си мисля как ще реагират какво ще си помислят. Просто срам. И да изляза някъде не мога да се отпусна и да бъда себе си. Стоя на една страна не приказвам с никой срам ме е да стана да танцувам. Искам да се променя да не съм мълчаливото и срамежливо момиче но ми е много трудно. Все си казвам няма да ми пука от нищо, полагам усилия да се променя но все същото се получава.

Не обичам шумните места, нямам приятелки, имам доста познати, но не са ми толкова близки. Единствения човек, с който съм по-близка е един мъж с който се срещам от 5 години. Казвам мъж, защото е доста по-голям от мене. И мога да кажа че ми е много хубаво и спокойно с него. До някъде ме разбира и ме подкрепя. Чувствам се щастлива с този човек. Но и пред него не мога да се отпусна и да говоря много. Искам да му разкажа повече неща от живота ми, но пак не мога да събера сили да му кажа. Та в крайна сметка всеки си има свой характер, навици и пороци. Не може всички да сме еднакви, но за един млад човек това не е ли жалко. Да си самотен и да не излизаш никъде. И всичко това да е породено от срам. Моля ви не искам да ме нападате и съдите, а да ми дадете съвет. Благодаря Ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: d6693badfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Бъди естествена, какво толкова, гледай на живота с радост ако ти е трудно и се чудиш от къде да започнеш почни с това всяка сутрин като станеш на ум да поздравяваш света около теб и помни, че всяко вдишване може да ни е последно за това цени всяко вдишване защото то е шанс.
Зорба.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 16c454bb0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Казваш, че си на 19, защо не се запишеш да учиш в някой университет или да си намериш работа в друг град ? Просто смени средата и се опитай да се отдалечиш от родителите си.

Колкото до срамжливостта, ами какво да ти кажа, просто някои хора сме такива (аз съм също такъв). Знам какво е да те питат "Хайде на дискотека" и ти отговориш "Не мога, имам работа", или "Трябва да уча". Аз също се чувсвтам по-добре, когато съм сам, просто с повече хора около мен не ми комфортно, но въпреки това, с повечко усилия се опитвам да преодолея този ми недостатък и повярвай ми, резултат има ;)

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 1845067dc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Имам няколко въпроса Изглежда не искаш да учиш повече, до кога мислиш да се криеш при мама и тате докато дойде някой да те иска с тъпани и гайди ли? 19 век отдавна отмина. Не искаш да си търсиш работа в града, защото трябвало да пътуваш, е трябва, но не е задължително, след първата заплата можеш да си намериш квартира и да не ти се налага да пътуваш. Каква вина имат родителите ти, за състоянието ти, не рови, защото ако намериш дори сламка, ще се хванеш за нея и ще висиш на нея с години. Не е важно как си паднал а е важно да се изправиш и отупаш.

Един съвет: Не споделяй на приятеля си неща от живота, който не са ти приятни, споделяй само щастливите моменти. Ако споделиш на бъдещ съпруг, че родителите ти са виновни за твоето нещастие, много ще теглиш после. Той ще ги намрази, или поне няма да ги уважава а теб след години ще те боли от това. Няма да е съгласен да пуска децата ви често при тях за да не наранят и тях, а ти отдавна ще си разбрала, че за повечето неща са били прави.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 3b1524de4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Разбирам как се чувстваш.. и аз съм така, макар че съм по - малка. Всичките ми приятели излизат на някъде, а аз съм вкъщи и уча и така до сега. За бъдещето ми, знам, но мен чак ме хваща много срам да ходя някъде сама. Просто не знам как да се държа на такива места. Опитвам се да се отпусна, прави и ти същото. Примерно казвай си, че няма никой в дискотеката и танцувай, запиши се на някакъв курс по рисуване или нещо друго. Там можеш да намериш приятели и по държанието им да се научиш как да "влизаш" в обстановката. Това е!
<don't worry be happy>

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 1258dfa9af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз пък живея в квартал, намиращ се на 3км от града, но се чувствам некомфортно, когато кажа къде живея, защото има прекалено много стари хора, гледащи крави, кокошки и т.н. Това е болната ми тема наистина, така че те разбирам. Само че аз си излизам и съм на 16. Ти си пълнолетна и не трябва да се срамуваш от вашите. Щом ти се излиза, ще излезеш. Аз се притеснявам, когато питам мама за нещо такова, но съм на 16. И на мен ми отнема време, докато стана в дискотека да танцувам, но стана ли, после няма сядане. Трябва да се престрашиш един път да направиш нещо, после ще видиш колко нови и нови неща ще можеш да постигнеш! Късмет!

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: f78ab17f63
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Миличка, не се затваряй в себе си. От пусни се. Това, е родителите ти са били строги, не е лошо. Станала си сериозно и отговорно момиче. Но не се спичай и си позволи да бъдеш себе си. Повярвай, ти си уникална и съвършена личност. Да не ти пука, кой какво си мисли. Не живей за чуждото мнение. Не можеш да се харесаш на всеки и не всеки ще ти е симпатичен. С удоволствие бих ти станала приятелка, нищо, че съм много по-голяма и бих те изслушала, за това което споделяш. И не оставяй страха да те води. Смело на пред, живота е пред теб. А момчето, за което говориш - бъди по-открита с него. Това ще ви даде повече близост. Успех!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 16908ea012
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ей,... ще ти кажа, че всичко което си написала, може да се промени ;) Само ако искаш силно, да се промениш, ще успееш! Казва ти го човек, който обича промените и е видял как всичко търпи промяна. Защо се страхуваш от другите? Да, знам, не можеш лесно да свикнеш с тях! Ето виждаш, ти се опитваш да се приобщиш, опитваш, на место да премеш безпорния факт!... :)) Кой ли? Че ти си си ти, не са те! И когато си с други, да гледаш на тях, като на хора с който просто си, говориш каквото говориш и не мисли какво да казваш и правиш! Разбираш ли без много мислене ;) Защо ли?!... Не усещаш ли, че когато си с други, не е въпроса в твойто отчуждение от тях, а теб ти е трудно да им се довериш!... Задълбочаваш се, чудиш се какво да им кажеш, как да го кажеш!... Боже, това са страшно много мисли, а на външен вид, е само едно мълчание :D И знаеш ли как им изглежда на тях? Ще те вземат на много превзета, може би дори горделива, която се мисли за твърде много за да говори с тях свободно. Или за много резервирана и студена! Когато вътрешно ти си безкрайно чувствителна и лесно ранима :)

Ето как идва и страха, страх да се довериш, защото могат да те наранят!!! Страх да направиш една различна стъпка в живота, за да не сгрешиш!... Ама хей.. къде има място за страх, погледни в себе си ;) Какво виждаш там! Желание да бъдеш различна, да бъдеш повече от колкото си могла да бъдеш преди! Да усетиш и вкусиш и ти от живота, който си пропуснала. Не си виновна, че така са те ограничавали, мислила са доброто ти. Ама човек не може да живее в клетка :)) Проблемът ти е, че не си имала много контакти с хора, и си се свива, представите ти са тесни, а света ти изглежда несигурен.

Съветвам те да смениш своето "амплoа", своята визия за живота, за това как трябва да се живее. И се научи, да не ти пука толкова от мненнието на другите, от какво ще кажат и как ще те гледат, ако има кажеш нещо по-лично!!! Според мен, това е добър тест за приятелство, ако когато кажеш на някой нещо лично, и не те упрекне, а те подкрепи, или каже някоя добра дума, зачи ти е истински приятел! Хммм... от друга страна, хаа.. не очаквай, другите да те допускат до тях си, ако ти не ги допускаш до себе си.

Промяната от интровертна, на екстровертна, е напълно възможна! Не мога да те заблуждавам, няма да ти лесно. И когато си на прага да прекрачиш свойте задръжки, в общуването, в опознаването ще ти се иска да се спреш и пак да се затвориш в себе си!... Казваш не! И продължаваш все в същия отворен към всичко дух. Така се побеждава срамежливост и притеснителност :) Казваш си, какво пък? И правиш което те е малко страх да направиш!

Така постепенно ще свикнеш да не се страхуваш. Не губи младостта си в страхове! В миналото са те ограничавали, и са те превърнали в половин човек, сега не си малка и е време да помислиш за всичко което ти е нужно за да бъдеш цяла, и свободна. Ехх,.. любовта освобождава бързо от страхове и интровертност, когато човек е влюбен е способен на лудости ;D Запознавай се с нови хора, за да се усъвършенстваш, и личността ти да стане по-гъвкава към различните типове личности. А и е много приятно, с колкото повече хора общуваш, ще ти е толкова по-добре. Хубаво ще е да започнеш разгръщането си, споделяйки човека който познаваш от 5 години, познавай го най-много, довери му се. Започни от някъде, посещавай по-шумни места, места с повече хора, за да свикнеш и да ти е по-лесно. Когато спреш да забеляваш, колко хора те гледат, и да мислиш за броя и типа на хората, ще ти е комфортно! Нуждаеш се от забавления ;)


~winterfire~

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 640652fc85
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Мога да се опитам да ти помогна, но не знам какво ще се получи :) Та така казваш че си от село и си много срамежлива. Ми опитай да се отпуснеш представи си че се намираш на хубав остров или нещо хубаво та се отпусни и започни да разказваш това което искаш да споделиш със въпросния мъж. Не мисли толкова много какво ще си помислят другите или родителите ти. Разбирам че полагаш усилия и ти е трудно но това няма как да стане от рас трябва ти малко време. Намери някоя съседка с която да се опознаете и да станете приятелки. Разбрах че те е много срам, но положи някакво усилие. Както казах няма да стане от днес за утре. Вече взе да се стопля не казвам да ходиш на дискотека, но е достатъчно да седнете на една пейка в парка или пред вас да ядете семки и да си приказвате. Споделете какво сте гледали по телевизията или че си видяла някой да прави нещо лошо..............Не знам дали съм ти била полезно но поне опитах

Лени

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: cbc68de51d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Излез на дискотека, пий 2-3 водки и ще се отпуснеш доста бързо!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 7f5ec36578
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От авторката: Благодаря Ви много за съветите, ще положа усилия и ще се опитам да се променя. Относно учението наистина не ми се учи повече, а и нямам средства. А относно мъжът той не ми е гадже. Да влюбена съм в него, обичам го, но не мога да кажа че ми е гадже, защото е много по-голям от мен. С него нямам бъдеще. С него съм временно. Така, че мога да му споделя как се чувствам. Знам, че би ме разбрал и би ми помогнал. Опитвам се да му кажа, но не знам защо като почна да му разказвам и почвам да плача и до никъде не стигам. Прекалено чувствителна съм. Но въпреки всичко ще положа усилия и малко по-малко ще му разкажа всичко. Наистина много Ви благодаря. Номер 6 как мога да се свържа с теб?

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: f5f8ea4b6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей, и аз с удоволствие бих ти била приятелка :)

Момиче на 17

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 5b09345add
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Авторке, защо ще се променяш? Напротив бъди себе си. Аз съм горе долу като теб, с разликата, че съм момче и малко по-малък от теб. Срамежлив съм от край време. Но не съм и си помислял да се променям. Хич не ме интересува какво другите ми казват, какво мислят и т. н. Така че няма нищо лошо да си срамежлива. Това ти е същността. Радвай се, че не си като масата идиоти. И не се отпускай-не ти трябва да ставаш като тях. А за този мъж ако си сигурна, че е добър и че се разбирате няма нищо лошо да му кажеш каквото искаш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker