Относно тампоните - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Относно тампоните
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 2194 пъти
На 16 години съм и от няколко месеца използвам тампони. Като цяло са ми по-удобни от превръзките и за сега нямам оплаквания. Но наскоро, познати и приятелки ми казват, че тампоните вредят на организма. Понеже не съм много запозната, моля компетентни момичета и жени (без предположения) да споделят, наистина ли тампоните вредят на здравето ни, и ако е така... защо?
Благодаря за коментарите предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: c8f1f23dca
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   По - принцип е доказано вече, че тампоните не вредят на организма, това са стари разбирания, колкото те вредят толкова и дамските превръзки. Аз от скоро - 5 месеца вече, използвам тампони и то по препоръка на гинеколог. Просто не ми е било никога комфортно с тези превръзки, все имах чувството, че се вижда, супер некомфортно... но и на мен ми бяха казали, че тампоните вредяли и т. н. , но гинеколожката ми каза, че освен онзи синдром - забравих му името сега (някакъв шок на тялото), нямало опасност. В крайна сметка и превръзките водят до спарвания, гъбички и т. н. просто тампона трябва да се сменя по - често. С тях на мен ми е 100 пъти по - удобно, все едно не съм в цикъл, а преди не можех да си представя да сложа подобно нещо... така че споко, ползвай си ги не са вредни, колко милиона жени ги ползват и никой не е умрял от това....

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: c73a89fdc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Тампонът е вътре в теб. Т. е. едно 3-4 часа той стои в теб и това малко или много е вредно. А с превръзката каквото изтече остава вън. Ако ползваш тампони - сменяй ги по-често (на 2 часа поне). Но от честата смяна може да получиш раздразнение на интимната зона. Аз лично ползвам тампон само в краен случай - когато се налага да облека нещо елегантно и не искам превръзката да се личи по някакъв начин. Но това е мнооого рядко.
Ж25

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: ce9cd6f059
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Менструацията е кръвотечението, което се получава в следствие на смъртта на неоплодената яйцеклетка. Менструацията представлява секрети от матката и влагалището, цервикална слуз, примесени с кръв. Кръвотечението по време на менструация е своеобразен „отпадък“ за организма и затова не бива да се задържа дълго време в тялото. Това е основният аргумент, за който се хващат противниците на тампоните. Тампонът е чуждо тяло, което задържа менструацията в организма и става поле за развитие на инфекции и бактерии. Често срещан случай при гинеколозите са жени, които получават инфекции в следствие на продължително използване на тампони. Не са малко и тези обаче, които получават обрив в следствие допира на дамски превръзки, особено лятно време.

Синдром на токсичния шок (СТШ) е заболяване, което може да се получи след неправилна употреба на тампон или по-точно, ако тампонът остане твърде дълго време в тялото на жената. То обаче е изключително рядко срещано и случаите на жени със Синдром на токсичния шок, в следствие на употребата на тампони, се считат за изключения. СТШ се получава, когато бактериите (най-често стафилокок) започнат бързо да се размножават и попаднат в кръвта, в следствие на чуждото тяло и задържането на менструацията. Получава се бактериална инфекция и токсините навлизат в кръвта на жената. Имунната система на повечето жени успява да се пребори с развитието на СТШ, но в някои случаи се наблюдава тежък изход.

Симптомите на Синдрома на токсичния шок са висока температура, гадене, диария, падане на кръвното, прилошаване, обрив. В случай, че усетите подобни симптоми, различни от обичайните в първите дни на цикъла ви, незабавно извадете тампона и потърсете лекар. Алармирането за евентуална опасност от СТШ се засили след като в световен мащаб няколко жени починаха точно от Синдром на токсичния шок, в следствие употреба на дамски тампони.
Разбира се, опасността от СТШ е нищожна за жени с добри хигиенни навици и правилна употреба на дамски тампони. Ето какво трябва да знаете за използването на тампоните:

Винаги поставяйте тампона, след като старателно сте измили ръцете си.

Не дръжте един тампон повече от 4 часа в тялото си!

Редувайте употребата на тампони и дамски превръзки, за да се пречиства напълно тялото.

Подбирайте размера на тампона, според силата на менструалното течение. Тампон „super“ не се използва по-дълго, а е за по-силно течение.
За да сте спокойни за здравето си, редувайте употребата на тампони и превръзки, като ги сменяте редовно и поддържате висока лична хигиена. Ако лекарят ви посъветва да не ползвате тампони, чуйте съвета му, защото във вашия случай, употребата им може да не е удачна.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker