Най-добрата ми приятелка vs. моето момче - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Най-добрата ми приятелка vs. моето момче
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 2620 пъти
Като тийнейджърка бях част от една група приятели, обединени не само от общите си интереси, но и по стечение на обстоятелствата от проблеми, които решавахме заедно. Когато някой имаше проблем, той се превръщаше в грижа и на останалите. Всички от тази група ми бяха близки, но най-много споделях на едно момиче, с което имахме еднакви мнения по много въпроси и с което преминахме през доста неща заедно.

Тук е мястото да спомена, че не всички, но повечето от нас недолюбваха турците, включително аз и тази моя най-добра приятелка.
На мен съдбата обаче ми даде урок. Влюбих се в турчин. Той е роден, израснал е и живее в Турция, освен това и външно прилича на турчин. Не на ром, а на типичен турчин. Аз нямам проблем с това. Единственият човек, който може да ме откаже от него, е самият той, ако по някакъв начин ме разочарова много или ме нарани. Имам някакво вътрешно чувство, което ми подсказва, че това е Той. Той ме кара да се чувствам щастлива, но не мога да разкажа за това щастие на тази своя приятелка. За разлика от мен, тя остана все така враждебно настроена към турците и ако разбере за тази моя любов, ще ме попита дали съм луда. Това е единственото нещо на света, за което никога няма да ме разбере.
Не ми е приятно, че не мога да споделям с нея вълненията си така, както едно време, когато бяхме тийнейджърки. Веднъж се реших да й разкажа всичко, но в същия момент видях как е обидила няколко момичета от турски произход, като обидите бяха насочени и към турците като цяло. Това ме отказа от намерението ми да й споделя.
Другите от групата поеха по различни пътища, но с нея продължихме да поддържаме контакт и да се чуваме често. Но ако й кажа, ще се скараме жестоко, защото тя няма да премълчи и да сдържи реакцията си, а и аз не бих отстъпила, без да се защитя... Според вас има ли някакъв шанс въпреки това да запазим приятелството си или то е обречено?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 417fa4163e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Ако това приятелство не оцелее заради това, то какво приятелство е било изобщо?

Иначе, я го зарежи този турчин... Ужас, лошо ми става, когато чуя българско момиче да има вземане-даване с такива...

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 08cb5a7ef4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Спокойно, зарязах го вече. Това са подли и двулични същества. Всичко вървеше добре, но той не спря да си показва рогата. Той има право да се заглежда постоянно и да пише на други, а аз само да погледна някой, става проблем. Наскоро имах рожден ден и той се обиди, понеже ми пишеха други момчета, поздравяваха ме и ми изпращаха целувки. Не съм грозна, нормално е да ме харесват и други. Според мен по-важното е, че аз не ги отразявам и не им отвръщам, но той не мисли така. Просто това беше нещото, което ме отблъсна от него и ме накара да си мисля, че съм била много права преди... когато ги НЕНАВИЖДАХ!!!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: c6610e6b0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   точно така, за кво ти е тоя?? хич не прави тая грешка да се занимаваш такива ''хора'' не стига че си имаме мангали (с извинение за израза) пък чак от Турция да си намираш!! ей това е коeто мога да ти кажа, и се радвам че си постъпила както трябва, за какво да си съсипваш приятелството за някакъв си там циганин!!

Melinda

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 9ec07bdc35
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мда, връзка на една свободолюбива и силна жена с турчин е почти невъзможна. Авторке, в крайна сметка няма за какво да съжаляваш, видя какво предствляват турците, видя какво е да си и какво би било да си с такъв. Споко, ще си намериш някой, който да подхожда повече на характера ти и на хора като теб, но поне вече знаеш къде да не търсиш :)

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 4b56a1ee1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не разбрах какво против имате към турците. Този е излязъл подъл, но това не значи, че всички са такива.

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 3aa32ffda1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   ''Не разбрах какво против имате към турците. Този е излязъл подъл, но това не значи, че всички са такива. ''
-------------------------
И аз не разбирам. Най-много мразя като почнете да се делите... :X

Та по темата... моят съвет е да останеш с приятелката си >>> Момчета винаги ще има... ;)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: b5659021a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   О, повярвай ми ВСИЧКИ са такива. Турци, араби, от едно тесто са замесени. В началото е най-милият на света, после прави живота ти непоносим. Това не са единични случаи. Прочетете и малко книги, за да се убедите. Имат си религиозни убеждения, които не са в състояние да превъзмогнат. Те са фанатици и това се проявява по различен начин. Надалеч от такива!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 4f441e8968
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   СТ1: Бившата ми приятелка беше туркиня или поне за такава и беше внушено че е но това са много дълги теми в който много се паля и затова млъквам. С приятелите си нямах проблеми аз за друго неща се разделихме но съветът ми е един ако го харесваш ако и той те харесва и ако го познаваш достатъчно добре и знаеш че е добър човек нищо не трябва да те спира да бъдеш с човека който те прави щастлива.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 4f441e8968
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   СТ1: Явно ще палим след като прочетох коментарите. Къде в нашия абсурдистан виждате ТУРЦИ бихте ли ми отговорили как хора родени тук израснали тук са турци как човек на които в акта за раждане и личната му карта на гражданство пише България е турчин.... За мен тук няма турци а чистокръвни Българи не че е невероятна гордост. Минсюлмани има но не и турци и да имаше пак нямаше да ме интересува защото нищо лошо не са ми направили. Хората водили войни са умрели и са си получили заслуженото. А хората създаващо конфликти сега и мразещите мога да им кажа само едно глупаци защо защото само глупак тръгва на война без пушка така да кажем. За какво мразите за какво къде ви е пушката(причината за бионите който не разбират). Няма е нали. Моля ви не се излагайте като пишете за турци и какво ви е смешното мнение.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: b98f7e7136
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 5 аз мисля, че всички турци са гадни. Значи аз съм малко расист и може би затова ги мразя толкова, а иначе до авторката - не се притеснявай за тази любов, и не се събирай с него отново, това според мен е се едно да се събереш с арабин или ром. Мисле, че приятелката ти е права да не харесва турците, баба често ми казва - ама те сегашните турци не са като преди 100 и няколко години, а аз казвам - пак са си турци, и преди и сега се са си еднакви. Не се ядосвай за това, че сте скъсали, добре че е станало.

S. I. S.

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 5117807160
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Леле... Ама голяма злоба бе, хора... №10 - В тоя свят баба не винаги е права...

Не ви разбирам. Колко турчина сте видели? 20-30? Просто няма как да съдите по това! Аз живея в друга страна и там жителите им разсъждават за българите както и вие тук за турците. На вас приятно ли ще ви е да отидете в друга страна и хората да ви гледат с презрение и даже отвръщение, защото - видиш ли, видяли няколко български гадняра, или пък баба така им казала? !? !? ! Ама разбира се, тогава вие ще страдате и даже ще пишете статий тук за това колко сте подтиснати, без даже да знаете, че и вие сте същите *с извиение* задници...

Е, аз не съм казала, че всичките са китки, ама айде айнщановците, дето поставят под общ занимател да си затварят устиците...! :@

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: ab92ea000c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До 9, 11. Живея в Кърджали, тук турци има доста, да ТУРЦИ, защото за такива се самоопределят. Няма никакво значение къде живееш, къде си роден, какви гени носиш, какво пише в акта ти за раждане, какво ти е гражданството... и т. н и т. н, всичко това не е важно, важно е коя страна обичаш и за коя страна би дал живота си. При турците (от България) това е Турция, не България.

Хора които не спират да говорят за величието на Турция/Османската империя, хора които най-демонстративно отказват да говорят на български, хора които постоянно обясняват как Турция/турците са по-по-по-най от българите/България, за мен специално не са българи.

Българите не харесват турците, но омраза (в истинския смисъл на думата) няма. Просто за българите турците са врагът, тези заради които сме били в робство, заради които сме страдали много години, за българите турците дори днес са потенциална заплаха. Това са чувства, които доста трудно могат да бъдат изкоренени, гърците също не харесват турците, поляците и украинците пък не харесват руснаците, евреите германците, хърватите пък не харесват сърбите... и т. н и т. н. Мисълта ми е, че предразсъдъците на национална основа си ги има навсякаде, това определено не е патент на "простите" българи.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 4f441e8968
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   СТ1: Сега след като написа толкова много глупости за толкова кратко време съм на мнението че историята ти е измислена и само се опитваш да създаваш напрежение и конфликти.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 6b71f16e6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   До 13: Кои са глупостите? Хайде кажи, нека проведем нормална дискусия. Имал си приятелка туркиня - ОК, аз пък съм живял сред тях 20 години. През тези 20 години съм ставал свидетел на поведението им, как говорят само на турски, също така съм ставал свидетел как на българи им е било отказвано работа, защото не говорят турски. Просто мога да ти кажа - иди в Кърджали, говори с етническите турци, питай ги какви се самоопределят, след това говори с българите, запознай с обстановката, та чак тогава обяснявай кой говори глупости.

Аз напражение не създавам. Не съм обиждал турците по никакъв начин, просто казах неща, които всеки живял сред тях ще потвърди. Те се самоопределят като турци, демонстрират си национализма (независимо, че някои дори не са ходили в Турция), милеят си за Турция... и т. н.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 7b90c70038
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   ако някой българин се нуждае от преливане на кръв и тази кръв му я даде циганин ще я приеме ли? аз мисля, че ще я приеме защото от това му зависи живота небъдете лицемери хората се делят в този свят на хора със съвест и с прегоряла такава

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 14 дни
hash: 58fd8aa700
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Приятелките (момичета) са злобни, гадни подли. Веднага и бий шута на тая твоя приятелка и си бъди с него.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker