С какво ме превъзхожда? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

С какво ме превъзхожда?
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 2301 пъти
Момиче на 15 съм. Тази година с най-добрата ми приятелка се преместихме да учим в една и съща гимназия, но сме в различни паралелки. Когато ни приеха бяхме много щастливи и таяхме големи надежди, че най-сетне ще имаме възможността да се запознаем с по-зрели момчета. За съжаление нещата се развиха различно от очакванията ни, или поне различно от моите.

Преди да ви кажа какво точно се случи, държа да спомена за различията помежду ни. Когато сме само двете имаме незабравими моменти, но ако сме в компания се комплексирам. Харесвам фигурата си не съм нито дебела, нито много слаба, но смятам, че имам върху какво още да работя. Приятелката ми е по-слаба от мен и малко по-висока. Често се случва да изръси нещо от сорта на „Вижте колко съм дебела”, с което предполагам иска да привлече внимание, но така ме кара да се чувствам неудобно до нея. Не смятам, че е по-хубава от мен, но има и нещо друго. По-затворена съм, трудно се адаптирам и малко са хората, които съм допуснала близо до себе си.

Докато тя е по-разговорлива и самоуверена и има много повече запознанства отколкото аз. Досега имаше цели 3 връзки от началото на учебната годината. През цялото това време бях само страничен наблюдател и човекът, който беше насреща, когато се нуждаеше от утеха или съвет. Проблемът е, че вече не издържам. Единствените у които съм оставила някакви впечатления досега са само зубъри или много пропаднали. Не искам да се сравнявам с нея и често се чувствам виновна, но боли ме, че досега не се е появил човек, който да оцени и моите положителни качества подобаващо. За известно време се отдалечих от нея, но въпреки забележимата дистанция, тя продължава да ми споделя. Знам, че не е виновна и че по-скоро проблемът е в мен, но ми писна да играя ролята на психолог и същевременно да се чувствам самотна и това да ме разяжда отвътре. Ще се радвам да чуя мненията ви, как би било правилно да постъпя оттук нататък? :))

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 03433ab3d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   искам само да ти кажа, че тези "зубъри" също са хора. Ако съм разбрала правилно ти подражаваш на твоята приятелка. Не искам да обидя никой като напиша това, но има наистина дебели, грозни или с друг проблем. Вие с приятелката ти сте разглезени лигли които не знаят какво искат. Най не харесвам такива хора които само не доволстват и не оценяват това което имат.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 38f621313b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   „По-затворена съм“ - Ей там ти е проблема! Знам го от личен опит. Аз като малка имах приятелка /още сме приятелки с нея/, която беше много общителна, весела. Аз бях точно обратното - тъжна и необщителна. Покрай нея се чувствах все едно съм нищо и започнах да я отбягвам, въпреки че не беше виновна. Спомням си как тогава момчето, което харесвах /все още харесвам/ предпочете нея. Е, не тръгнаха, но си личеше, че я харесва. На умствен багаж не можеше да се сравнява с мен, но все пак я харесваха, защото е общителна, а всички обичат веселите и контактни и оптимистични хора. Много се измъчвах от това. И така две години, докато един ден осъзнах, че с нищо не ме превъзхожда, превъзмогнах си тези комплекси. Ей така, от един път стана чудото! Може би съзрях, не знам! Може би това, че в компанията ни имаше още едно момиче, което беше като мен - не я много харесваха. Покрай нея някак си превъзмогвах срама си и се държех по-свободно, сякаш ми даваше кураж. Тя също започваше да се държи по-свободно. Започнах много да чета, обогатих си общата култура и имаше какво да казвам, когато съм в компания. Да не би да си в неподходяща компания? Защо не пробваш да общуваш с хора като теб, както аз направих? Чети повече, обогатявай си общата култура, ще имаш какво да казваш в компания. Аз ги направих тези неща и знаеш ли какво стана накрая? Сега тези, които преди не ме харесваха, ме мислят дори за готина, а тази моя приятелка, от която се комплексирах, я мислят за лигла, но все пак общуват с нея. Даже си спомням как лятото ме търсеха постоянно, а до преди 3 години ме гонеха! Какво като е по-висока от теб? Не всеки може да бъде висок, аз самата съм 154 :). Хубаво е, че се грижиш за фигурата си щом имаш нужда. Движението е здраве! Дори и наистина да е по-добра от теб в някои неща, ти пък ще бъдеш по-добра от нея в други неща! Всеки има някакви положителни качества и в едно нещо ще бъде добър, а пък в друго не. Пожелавам ти упсех и много приятели :)!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 4116c21fe3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Виж какво казваш „Единствените у които съм оставила някакви впечатления досега са само зубъри или много пропаднали“. Така е в живота – ти си имаш критерии и другите си имат критерии; отхвърляш и биваш отхвърлян; не оценяваш чуждите положителни качества и твоите положителни качества не биват оценени. Съзнаването и приемането на това е част от зрялостта. Това, което ти трябва, е да порастнеш малко и да поумнееш.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 1f2b7b8456
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката: Благодаря ви за отделеното време! Искам само да кажа, че нямам нищо против зубърите и съжалявам, че сте го възприели по този начин, просто не мога да си наложа да съм с някой, който не е мой тип. Не си мислете, че се отнасям с пренебрежение към чувствата им, това че не мога да им отвърна, не означава, че са ми безразлични. Винаги съм проявявала разбиране и даже с повечето от тях имаме приятелски отношения. Думата "отхвърлени" е неподходяща. Мисля, че е неуместно да ме сравнявате с тях. Наясно съм, че не мога да накарам всички да ме харесат, но и не това е проблема. Проблемът е, че всички предпочитат приятелката ми вместо мен. Всичко, което искам е да намеря хора, които да ценят и моите качества! Преживяла съм много досега и не са малко хората, които са на мнение, че съм надраснала възрастта си, така че от няколко изречения трудно бихте могли да си позволите някакво впечатление. :))

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: b1e8b3e418
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Леле тази авторка, искала да срещне зрели момчета, та едно бебе е 100 пъти по-зрело от тази иди*тщина с извинението на титла "човек".

Death_Blade ^

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 3ee89f2aba
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   След като осъзнаваш, че проблемът е в теб работи в/у себе си.

Приятелката ти не е виновна, че ти по собствена воля си приела ролята на психолог.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker