Приятелите ми са по-големи от мен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Приятелите ми са по-големи от мен
преди: 12 години, 1 месец, прочетена 2141 пъти
Здравейте! Пише момиче от 6ти клас. Проблема ми е, че всичките ми прятели са по-големи от мен, а за майка ми това е проблем :х Знам, на 13 съм, но в моя клас сме едва 6 които не излизат от тях и няма с кой да бъда.. + това, изобщо не са ми на акъла... трябва да излизам с момичета от 5ти клас, те са много, от 20 деца вероятно 15 са само момичета, но са огромни интригантки, толкова незряли че просто се чувствам мутант

Най добрата ми приятелка е 3 години по голяма от мен, другата ми по- близка приятелка пък е с 2 години по голяма от мен, останалите пък са 10ти клас :хх (да, знам, голяма цифра но изобщо не им личи а и са ми казвали че мисля като по-възрастна) Не нося грим, токове, не се кипря, не пуша, не ходя по купони и не мисля че се правя на по-голяма.. Нали? Най-нормална съм си, но майка ми не го разбира... лятото исках да излизам с приятелка от близък град (15 км най-много) и бяхме решили лятото да ходим с колелетата до града на това момиче от 10ти клас (30 минути с нормална скорост) но майка ми категорично отказва... какво толкова праавя? Мисля че ми има доверие, но последно време само с по-големи момичета излизам и това започна да я притеснява.. не мога да говоря с нея, съвсем различен човек е.. изобщо не си причаме... Това лято ще идват много момичета от различни градове на море тук, и всичките са по-големи от мен :х Какво да направя? Не ми казвайте да изизам с по-малки, НЯМА ДА ГО НАПРАВЯ.... по-добре цял ден пред компютъра да стоя :х Трябва да изчакам още една година докато се местя да уча след 7ми клас, но не знам как ще издържа толкова ;х Не искам хейтърчета да ме нападат, надявам се някое ПО-ГОЛЯМО момиче да ми даде съвет, а и има ли други като мен?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 1 месец
hash: 0569d40f45
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   По-голяма съм преди да ме отрежеш, заради годините ми, което явно е от ОГРОМНО значение за теб. Не слагай под общ знаменател и не съди хората поради години, ръст, външен вид или каквото и да е. Защото може 12 годишна да излезе с 10 пъти по-реално мислене от теб, знаейки, че не е нормално на 13 да си обикаляш 30 минути по незнайни пътища с незнайни хора.

Майка ти просто се притеснява, кой ли не би се притеснявал, но не защото приятелките ти са 15 , а защото искаш да си обикаляш градовете и да са ти позволени нещата, които правят по-големите. Еми малка си, това е, какво като не носиш гримове и не се киприш, няма никакво значение, избързваш. Едно е да те пуска да ходиш до другия край на града ви, а съвсем друго да се срещаш с 18 годишни от някакви населени места на 15км от вашето и да пътувате 30 минути до някакво си момиче, което е 10 клас и всъщност майка ти не знае къде точно живее и какъв човек е.

Мислиш се за голяма, но това далеч не е вярно! И говоря точно за мисленето ти, защото не си реалист, не можеш да се поставиш на мястото на един родител (представи си брат/сестра ти да те попита дали можеш да направиш същото, ако ти я гледаш и не познаваш тия приятелки). И не казвам, че не бива да дружиш с тях, напротив, ако искаш се срещай в тях 6 сутринта и стоите до 22:00 часа, какво толкова, но не бива да забравяш, че все пак ти си по-малка и при теб нещата не са същите каквито при тях.

Общо взето от средата на 7 клас нататък го караш на самоотглеждане, в повечето семейства- правиш си ядене, гледаш брат/сестра/братовчед/ дете на приятелка на майка ти, пускаш перални, чистиш си стаята, миеш чиний, готвиш и за останалите (веднъж при мен това свърши зле ;дд), сама се подготвяш за тестовете и сама учиш, пазаруваш , правиш решения за образованието си, оформяш своят стил... Отговорности, които ти дават определена самостоятелност, изграждат ти характер, мислене, желания. Оттам ти се превръщаш в зрял (доколкото е възможно в 21 век) човек, получаваш определени права в обществото и у дома, но ти вече знаеш какъв е света и родителите ти го виждат и ти позволяват подобни изживявания. Това е разликата между теб и приятелките ти, те вече са изградили характер, знаят си правата и задълженията и си правят сметките ЛИЧНИ, а ти все още не си изградила характер и сметките ти трябва да включват родителския контрол и мнение. Понеже това не е като да искаш една блуза, а майка ти да иска да ти купи друга, това тук си е много по-различно.
Зу-За

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 558950f60c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От авторката.... благодаря за съвета, но НЕ се мисля за по-голяма, идеално знам че съм малка...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker