Защо просто не мога да се доверя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121283)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18552)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Защо просто не мога да се доверя?
преди: 12 години, 17 дни, прочетена 3078 пъти
Здравейте, аз съм момиче на почти 16 години. Моят проблем е свързан с приятелите ми. Не знам защо, но аз никога не съм имала усещането, че наистина имам най - добра приятелка. В 4 клас имах една, в 5-ти - друга, в 7-ми - пак друга, сега отново друга, но през цялото това време имам усещането, че само аз проявявам разбиране и помагам с каквото мога.

Винаги съм ги изслушвала, подкрепяла, винаги съм казвала това, което мисля, независимо, от това, че е различно с тяхното мислене. Но аз... аз никога не съм споделяла всичко с някое момиче. Колкото и време да сме прекарали заедно просто не мога и не знам защо. Не мога да се отпусна и да споделя проблемите си пред някого, просто съм свикнала да задържам всичко в себе си. И сега, когато виждам че уж най - добрата ми приятелка си има друга компания и ми говори против всички тях, а след това се прави на мила пред всички и ми казва такива неща за тях, които те са и се доверили и са и разказали примерно за семейството си за здравословни проблеми и т.н, а тя ми разказва на мен тайните на другите.

Може би точно от това е породен и страхът ми. Не знам какво говори за мен пред тях, но я познавам и знам, че ако кажа нещо, което чувствам пред нея или и разкажа за някой проблем веднага ще иде да им издрънка.

Ще кажете да си намеря друга най - добра приятелка... е, аз имам много приятелки и при всички е така - всяка една говори за проблемите на останалите, за които им е казвано да не казва на никого. Кога най-после ще намеря един вестен човек, с когото мога да разговарям нормално, без да изразява двуличните си качества? Понякога си мисля, че това никога няма да стане, просто ме е страх да бъда наранена за пореден път от ' приятелка '.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 17 дни
hash: da1fda9911
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами да ти кажа нещо - и аз така бях преди време - беше ми писнало от женските тъпотии поради същите причини. Е, смених си обкръжението - с момчета. Момчетата не могат, обаче, да разбират всичките женски простотии и затова можеш да си намериш някое по-мъжко момиче - те не са такива като типичните женки и не са толкова лицдемерни (т.е. по- като момчетата са). Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 17 дни
hash: 8c35cc7a9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Мила, такива хора ще срещаш винаги и занапред в живота. Просто рядко ще се намери момиче на твоята възраст, което ще е добра приятелка и наистина приятелка. Не се отчайвай, не споделяй на някое от тези момичета и опитай да си намериш друга приятелка през това време. Тя може би няма да е душата на компанията или много известна, но ще е истинска пред теб и пред другите, без да споделя твоите тайни и чуждите на никого. Друг вариант е да си намериш за приятел момче... Не, не гадже, а просто приятел. Момчетата, когато са в позицията на приятели, са страхотни слушатели и защитници. Е, това беше от мен! Успех!!
Ес

 
  ...
преди: 12 години, 17 дни
hash: b2c3cafc73
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Защото те е страх да не те предадат. И аз съм така... предадат ли ме -край.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 17 дни
hash: 7af50fd5f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз пък мисля, че не дефинираш "най-добра приятелка" правилно, сякаш не го разбираш. Авторке, последните няколко години ти не си имала най-добра приятелка, ти си имала близки приятелки, към които си била привързана. Та това понятие е човек, на който можеш да се довериш, който няма да те предаде, дори да се скарате и да имате доста материали един срещу друг, човек, който не е идеален, прави яки издънки, понякога те наранява, не винаги те разбира, в моменти те игнорира, но когато сте в наострени отношения пак можеш да му споделиш и да излезеш с него. За мен ти не си имала такъв човек до себе си, ти си имала просто приятелка.

Може би проблема ти идва от така наречената женска интуиция- вътрешно се усещаш, че човекът ще те предаде, че не можеш да му споделяш и се от дръпваш. Нормално е, разумно е. Отпусни се малко, стойностните хора, стойностните ПРИЯТЕЛИ, се намират трудно, но съществуват.
Зу-За

 
  ...
преди: 12 години, 16 дни
hash: dfeb5541d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Здравей, мила. Ти сега страдаш от това твое недоверие, ама от мен да знаеш си си с пълно право да бъдеш толкова резервирана към другите. На такава възраст (говоря по принцип), а и не само, в повечето случаи са такива отношенията-интриги сплетни, тая споделила нещо, другата го издрънкала някъде. Сама виждаш и ти прави това лошо впечатление, и е напълно нормално и ПРАВИЛНО да не се доверяваш много. Ако съдя по себе си и ако ти си като мен, примерно имаш нужда да споделяш чисто приятелски и искаш да го правиш, за да те познават другите -теб и същността ти, да разбирам какво ти е и тъй като все пак няма как да те познавам и с риск да греша и да бързам да правя заключения и грешна преценка, просто като съвет, който разбира се искаш да получиш, по-добре си остани такава, даже според мен това е много добро качество, защото е много-по зле да се доверяваш лесно, да те заболи от споделена тайна, проблем и от и предателство, повярвай изпитано е, понякога такива неща се преживяват и забравят по-трудно, като разбира се зависи много и от човека.

Та да не разтягам много локуми, просто с няколко думи искам да ти кажа, дано не прозвучи прекалено песимистично всичко, но се пази от приятелки и знай, че в днешно време да имаш истински приятел е все едно да си ударил джакпот. Винаги си имай едно на ум за хората и си давай повече време преди да ги наречеш ПРИЯТЕЛИ.

По обясненията ти личи, че си добро и свястно момиче, което търси, приятелка със сходно поведение на твоето, което е рядкост, но казват, че приятеля сам идва в момент, когато най-малко очакваш, аз искрено ти пожелавам това да стане и ти казвам да не се променяш, да си останеш такава и да не се отчайваш, защото ще срещаш още такива хора, в днешно време свестните остават все по-малко, за съжаление. Те не са истински, щом предават доверието на другите, а ти, ако останеш такава, каквато си сега, някой ден ще бъдеш оценена. Пожелавам ти го най-искрено, понеже, аз съм си патила много от "приятели" и знам какво е да искаш да срещнеш истински.

 
  ...


...
преди: 12 години, 16 дни
hash: de6237c5c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   И аз съм много недоверчива. Много хора сме така. Това, че всичките ти приятелки те предават по един и същи начин не е съвсем вярно. Да, такива клюки винаги има, но те не са в центъра на нещата. Просто в страха си ти обръщаш внимание само на това. Трябва да се опиташ да преодолееш този страх. Когато имаш нужда да споделиш с някого, просто го правиш и това е. Кой какво и на кого ще каже не те засяга.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 16 дни
hash: 1db898bc1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Благодаря ви страшно много на всички и най - много на номер 5 !

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: eb664acf79
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Ще дойде момент в който ще срещнеш човек на който може да се довериш. Аз се чувствах по същия начин. От първи да седми клас имах една най-добра приятелка. Никога не извадих никоя от тайните й наяве, но аз самата не можех да се доверя на никой. След като се преместих в друго училище срещнах друго момиче К. От пръв поглед разбрах че мога да й имам доверие. Така в вече 3 години, никога не ме е подвела. С теб може да се случи същото.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker