Да се преместя ли заради него? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Да се преместя ли заради него?
преди: 11 години, 10 месеца, прочетена 1698 пъти
Здравейте! Преди да започна да пиша за проблема си, бих желала да кажа, че въпреки че съм на 14 съм преминала през много неща и знам отлично какво значи да обичаш. Едва ли всичко в живота опира до възрастта, нали?
Та.. на 23. 06. 2012. се запознах с едно момче. Бях на почивка при майката на моята починала майка ( пада ми се баба ) за един месец.
С това момче тръгнахме. Можете ли да повярвате колко щастлива бях? ! Той ми показа, че мога да съм усмихната постоянно, да се радвам на малките неща.
Бяхме заедно, но дойде време да се връщам при баща ми, чак на другия край на България. Сбогуването беше наистина много тежко, но той ми каза, че през този ЕДИН МЕСЕЦ се е чувствал добре и това нашето е прекрасен спомен, за който не си заслужава да плача.
Сега с него си пишем по скайп и той ми казва, че ако поддържаме контакт другата година пак ще се съберем, но кое момиче би повярвало, че едно момче цяла година ще го чака??
Имам възможността след навършени 14 години ( навършила съм ги ) да се преместя да живея при баба ми.
Казах му го, но той е уплашен, че ако се преместя и не се получи той ще е виновен. Напълно го разбирам, но желанието ми е голямо.
Да, не си заслужава да се местя само заради едно момче ( той е на 17 ), но като се замисля с баща ми не се спогаждаме и може би това също е причина да замина.
Някакви идеи? :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 10 месеца
hash: 39343235e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами ти си решаваш, но според мен той е прав. А и ако се преместиш и после нищо не се получи, ще съжеляваш много. Зависи от теб дали си готова да рискуваш. Посъветвай се и с някой друг!

Успех! :)

// Beauty frog //

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: d99380e0b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Увери се, че момчето си заслужава усилието и че той също го иска. Ако си сигурна, че чувствата ти към него са станали достатъчно сериозни само за месец, давай смело напред. Не виждам какво губиш, освен промяната на околната стреда. Увери се, че баща ти и баба ти са окей с това.
- В. А

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: ef74cbe26a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мисля,че трябва да отидеш, да опитате и да видите колко време ще издържите.. Да, ти си на 14 и имаш още много да видиш, но щом мислиш, че момчето си заслужава, какво чакаш? Пък и винаги може да се върнеш отново при баща си, той няма да те изгони или върне обратно :) Рискувай, за да спечелиш !

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: a2cd370a43
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Честно казано, романтичката в мен много иска да ти каже да се втурнеш след любовта и да не поглеждаш назад... но практичната част от мен знае, че това вероятно ще е най-голямата ти грешка.

Всеки човек е различен, може да ти се струва сега, че си адски щастлива и влюбена, но ако се разделите, той няма да е жертвал нищо, а ти ще си жертвала живота, който вече имаш за едно ново начало с него. Може би, ако беше малко по-голяма, щях да ти препоръчам да се съберете.
Тук е момента, в който, четейки това, което ти си написала казвам, че щом смяташ, че на 14 години си преживяла много и си достатъчно зряла, то тогава би следвало да си достатъчно зряла, за да можеш да вземеш решение сама за себе си.

Ако смяташ, че ще можеш да продължиш напред независимо какво ще се случи между вас и това няма да повлияе на теб като личност, пробвай се, ако не си 100% сигурна, по-добре недей. Все още си млада.

И другото, което аз лично мога да те посъветвам, е да разчиташ на себе си и него при вземането на това решение. Не бива да се влияеш от други хора, още по-малко от непознати в интернет (с това не искам да се заяждам, просто изказвам мнение).
-Искренна

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: f5b3fec7a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравей! Ако се преместиш трябва да смениш и училището и цялата среда. Там имаш ли познати с които са общуваш всеки ден? Може да отидеш за 1 година да видиш как ще потръгнат нещата. Ако се объркат винаги може да се върнеш при баща си все пак си непълнолетна няма да те изгони надявам се. Той е по-голям и се опасявам, че може да срещне по пищна мацка и да реши, че си дете. А и щом е реагирал така значи не е сигурен в чувствата си. Като цяло да се преместиш не е лошо нещо ако го искаш ти а не да го правиш само заради него. Нека да дойде той по твоя край. Би ли го направил за теб? Ако той не е готов да го направи защо ти да го правиш за него. Все пак той е по-голям и уж по-мъдър. А и това, че ще си при баба ти не значи, че всичко ще ти е позволено щом ги няма родителите. Ти ако си там баща ти ще ти праща ли пари? Да се местиш заради него не си струва. Ако се местиш заради теб защото ти искаш промяна и трябва да си готова за нея, тогава може.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker