Страхувам се .. Помогнете ми !! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121286)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Страхувам се .. Помогнете ми !!
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 2527 пъти
Здравейте!
Преди месец го направих за първи път с приятеля си.. беше ужасно, много ме заболя, 4-5 дни ми тече кръв, но четох в нета че било нормално. Та както и да е да си дойдем на въпроса първия път не можа да свърши ( имаше презерватив да уточня ). След една седмица го направихме пак но тогава свърши в презерватива. На другата седмица ми дойде менструацията, но след спря след няколко дни почна адски да ми се гади, да ме боли кръста, да имам бяло течение и до днес, един път даже и кафяво :( (държа да подчертая че имам добра лична хигиена ) Не знам защо но много се притеснявам, чакам да ми дойде менструацията на 1-2 но ако не ми дойде не знам :((
Моля помогнете ми, не мога да споделя със близки и роднини защото няма да ме разберат.
Просто искам съвет нищо повече..
Благодаря на тези който са отделили време да прочетат това.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: 42eb9df9b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нормално е да имаш течение. Сподели с майка си и иди на гинеколог. Майка ти няма да заподозре какво си правила. Възможно е самия презерватив да не е бил добър и да си получила някаква инфекция. Това, че ти е текло кръв някоко дена не е изобщо нормално, явно тялото ти не е достатъчно развито за секс. Не си написала на колко години си, но предполагам че си малка. Шанса да си забременяла е минимален, което не значи че не трябва да внимаваш повече. Това е - гинеколог. Той ще ти каже какво да правиш.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 66ca998862
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Трябва да кажеш на колко си години, защото ако си на 14/15/16 или поне около тази възраст, е нормално менсруацията ти още да не се е нормализирала. И да ти закъснее, може да е от стрес, от промяна в климата. Добре е, че сте ползвали презерватив. Не мисля, че има от какво да се страхуваш, но ако чак толкова те е страх, направи си тест за бременност. Чулава съм, че „SureCheck“ e добър. Другия път може да го проверявате, ако толкова те е страх. Огледайте го дали е скъсан, поставайте го вниматиелно. Неправилното поставяне е най-честата причина да се къса презерватив. Ако трябва след половия акт го напълни малко с вода и ако протече, означава, че е скъсан и трябва да пиеш „Ескапеле“. Хапчето се пие до 72 часа от половия акт, но най-добре е да си го изпила до дванайстия час. Успокой се!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 4d2c2833b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Дете малко, как разбра че не можеш да споделиш това с майка си, че тя ти е бърсала нааканото дупе от първия ден в живота ти и знае повече за теб от теб самата. Разбира се, че ще говориш с нея и ще отидете на гинеколог, проблема ти не е бременност, а най вероятно някое възпаление което ще сее оправи лесно надявам се. Кажи ми на твоя човек да не барка в теб с мръсни ръце, както е дошъл направо от улицата и въобще внимавай малко повечко, не забравяй за презерватива, секс се прави винаги и само с презерватив, такъв не се използва само когато се правят деца. Говори с майка си, тя също е била девствена, също е скрила първия си път от баба ти и т. н., нали не вярваш че си продукт на непорочно зачатие.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: b356427521
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Може и дветна бременност да е, ако презервативът се е спукал!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 1a4444f3aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   От Авторката : до номер 3 - нашите са си доста консервативни (майка ми се е оженила девствена ) Не мога да и кажа такова нещо защото няма да ме разбере.
Относно номер 4 - и аз си го помислих но дано не е това.

 
  ...


...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 419dbeae73
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Първо, ти откъде си сигурна, че майка ти се е била омъжила девствена? Да не си им светила?
Най-вероятно ти казва това, за да не правиш секс и да не надуеш корема бързо, но прави кардинална грешка, трябвало е да те образова, но както и да е.

Първо - продължавайте с кондомите!!!
Много правилно момчето е ползвало кондома. Преглеждайте го само след акта и ако е цял - нямате проблеми. С мъжа ми се предпазваме от 10 г. с кондоми и нямаме проблеми.

Колкото до теченията ти - кафявото може да е следменструално, чакай да си спре от само себе си. Ако не спре - отиди сама на гинеколог.
Бялото е нормално за възрастта ти, а може и да става дума за физиологично течение. Вагината е лигавица и тя трябва непрекъснато да е влажна. Здравите жени имат леко течение, което на черно бельо засъхва бяло, но няма лош мирис.

Иначе, не се чувствай виновна, че си правила секс. Това е най-нормалното нещо на света. При менструални болки пий Спазмалгон, но преди болката да се е разразила
Сегашните ти проблеми нямат нищо общо със секса, ако сте ползвали действително кондоми! Успокой се и продължи с ежедневието си.
Гарантирам ти, че ако продължавате с кондомите, така както приятелят ти го е направил, няма да имате проблем.
За 10 г. ми се е случило 3 пъти да ми се спука кондом, тогава се взима Ескапеле и проблемът е решен. Ако ползвате кондоми, дори да са от най-евтините (всички кондоми на пазара са единично електронно тествани) няма да имаш никога проблем с женски болести, нежелана бременност, инфекции. Не съжалявай за нищо - честито.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: de4e1fe567
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   На колко си години? ... Звучиш ми като малко момиче, което не е емоционално готово за това, което е направило... Майка ти може да не е много щастлива от това наистина и за това се страхуваш да и споделиш.
Може да ти е била по-плътна ципата и затова по-трудно да се разкъсала и да си кървила дълго после...

И на мен първия път ми беше ужас-болезнено, чувствах се като нанизана на кол едва ли не... и се разплаках на всичкото отгоре. Беше ми направо кошмарно.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 520675a881
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   От написаното става ясно, че си малка. Затова не се притеснявйа-всичко, което се случва е нормално.
Но е хубаво да говориш с майка си и да споделяш с нея. Така ще си сигурна, че няма да направиш някоя грешка и ще получиш най-добрите съвети, не от нас-от нея!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: d7aee50b8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   От авторката : Благодаря на всички за съветите :)
Относно майка ми, знам че няма да реагира нормално, познавам я, тя не ми е казала че е била девствена, баща ми го направи :) Както и да е в вкъщи не се говори за секс и за това ми е доста трудно да споделям с тях!
А относно за годините ми, на 16 съм, може би е рано на секс, и аз бях против и не знам даже как си позволих да го направя но в крайна сметка с приятеля ми сме повече от година заедно.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 419dbeae73
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторке, не си малка за секс, ако знаеш, как да се пазиш. Ползвай кондоми и няма да имаш проблем.
Не се панирай, защото може на чиста психическа основа (от стрес) да те боли и да имаш разни течения. Както вече писах - кафявото може да е следменструално и ще си изчезне само, колкото до „бялото“ - то най-вероятно си е физиологично течение. И двете са нормални. Ако обаче кафявото не престане и продължиш да имаш болки, отиди сама на гинеколог.
Родителите ти правят много лошо, че са превърнали темата в табу. Едва ли са се оженили девствени, но просто си мислят, че като говорят така, ще избегнат темата „секс“ и ще те накарат и ти да не правиш, защото не им идва на акъла, че като говорят с теб, предпазването ще е по-ефикасно.
И какво - сега ще криеш от тях нещо съвсем нормално и човешко.
Дъщерята на чистачката в училище роди на 18, но никой не беше и предполагал, че момичето е бременно. От страх тя се е притискала и се е крила, макар че си е имала приятел от 3 год., който техните са харесвали. После се ожениха и всичко е Ок., но защо е цялото табуизиране на темата, не мога да разбера.
Така децата не ни се доверяват, правят тайно секс и забременяват, защото не знаят, как да се пазят (кой да им каже) и най-лошото - при заболявания не ни казват, а траят, докато стане прекалено късно и много момичета и момчета губят възможността си да имат свои деца един ден.

От мен авторке - ползвай кондоми и няма да имаш проблеми

 
  ...

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 74c61eebe6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От авторката : Благодаря ти номер 10.
До номер 2 -днеска си направих тест за бременност, беше отрицателен, но менструацията не ми идва.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 419dbeae73
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От номер 10 - кога е трябвало да ти дойде?

Изчакай иначе още една седмица и отново направи тест - може и от най-евтиния, принципът им на действие е един, само някои са с екстри като дигитални разни прозорчета и тем подобни, но ефективността е еднаква.
Ако е отрицателен тестът, споко - той засича дори извънматочна, цветна и т. н. бременност.
Не се притеснявай, а си води календар за менструацията и се върни към ежедневието си.
Аз съм порастнала жена, но покрай изпити и проблеми първо не ми идваше, после ми идваше на всеки 2 седмици. Това лято ми закъсня с 20 дни, а иначе съм много редовна.
Нормално е, хората не сме часовници. Менструацията ти няма отношение към сексуалния ти живот, освен ако не забременееш.
Ходила съм и на гинеколог, когато ми идваше на всеки 2 седмици в продължение на месеци и ме изгони направо жената - вика ми, нямаш проблеми, момиче, ще ти се регулира от само себе си. Каквото и да ти изпиша ще е вредно. И беше права.
Ползвай кондоми и няма да забременееш, толкова е просто това. След употреба ги оглеждайте добре, ако са с нарушена цялост, вземи Ескапеле без рецепта от аптеката и ще ти е мирна главата.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: c5ce6aee09
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   От авторката : Много ти благодаря номер 10 :)
Трябваше да ми дойде на 28, по принцип съм си много редовна, най-много да ми е закъснявал със 1-2 дни не повече. Днес приятеля ми отиде до аптеката и с голям срам купи тестът за бременност, след като разпитва кои са най-хубави той взе „SureCheck“, от начало ме беше страх да отида и излязох от тоалетната без да го направя, след това двамата си поговорихме много сериозно, не можахме да стигнем до никакъв извод. Той слагаше презервативите без аз да му казвам, и двамата бяхме много внимателни, но после се изплашихме да не е станало нещо, той ми даде кураж и тогава отидох. След като излязох от тоалетната изчаках 5 минути както пишеше на опаковката, и двамата се изнервихме и с много страх погледнахме. Когато той видя че е отрицателен с сълзи в очите си ме прегърна и ми каза че каквото и да стане ще е до мен. Точно това ми трябваше в онзи момент, сега вече съм по-спокойна но все още се притеснявам. Никога не ми е закъснявало толкова.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker