Защо всичко лошо се случва на мен? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Защо всичко лошо се случва на мен?
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 2052 пъти
Имам големи планове за бъдещето си, да се реализирам като човек. Всеки ден като се прибера от училище сядам да уча до 5-6 часа, но не ми се получава, продължавам да изкарвам не толкова добри оценки, а другите които нищо не знаят, само говорят в час и само седят във фейсбук, изкарват хубави оценки? Не е честно, за хората които се трудят! Много ми е трудно, не искам да разочаровам родителите ми и себе си. По принцип съм интелигентно дете с богата обща култура и богат речник. Не знам, какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: cb4358c26e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И на това ли му казваш, , всичко лошо''? Да, оценките са важни. Но има къде-къде по-лоши неща. Разбери в кой предмет ти е силата. Навярно учиш по всичките предмети. Продължавай да учиш, но за обща култура и наблегни на онези, по които с лекота овладяваш материала. Аз например винаги съм била отличничка по български и по чуждите езици. С лекота съм ги учила, а и с удоволствие. Наблягах на тях. Другите предмети си ги учех за обща култура или за оценка. Но по тези винаги постигах най-добрите резултати, благодарение на което влязох в университет с хубава специалност. И така, четворките ми по математика не се оказаха толкова фатални...

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 306af65798
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Абсолютно съм съгласна с номер 1. Първо - това далеч не е "всичко лошо". И аз съм се тръшкала като теб навремето, ама нищо не ми остана от онези години. И втори - търси какво ти е интересно и се развивай с него. Аз също бях така, по чуждите езици и по литература изкарвах шестици с лекота, а останалите предмети ги избутвах с тройки и четворки. Влязох да следвам това, което исках. Не се сдухвай за глупости, а се радвай на училищните си години, защото тези проблеми, които имаш сега, след време ще ти изглеждат смешни. Сега само се забавлявам като си спомня как ревах заради една двойка на класното по математика. Напълно излишни емоции са това.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 3ef89e0256
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Трябва да смениш техниката на учене. Ученето трябва да е удоволствие а не задължение сега ще ти кажа един вариант който едва ли ще можеш да си позволиш, но може да измислиш алтернатива.
1. Когато съм чела по литература за писатели примерно кой от къде е какво е написал и кога е роден абсурд е да запомниш всички освен ако имаш любим и само него помниш. Аз нищо не помнех но като отидеш примерно в Чирпан и го разгледаш къща-музей на Яворов там ти разказват едва ли не целият му живот за 30 мин. е много по интересно и се запомня 80-90% от информацията.
И така Като посетиш веднъж родните места на писателите няма как да забравиш екскурзията и съответно какво си видял там и така вече няма как да забравиш информацията която се опитваш на сухо да запониш.

По история е същото!
Много от научената информация която ми е трайна съм придобила от разказите на баби и дядовци. Стига родителите да са също знаещи в дадената област е много полезно да ти разказват за историята главно. Прочиташ си урока и запомняш основни важни събития, не е нужно да помниш всички години, и да направиш дискусия с по-възрастен човек. Казваш имало е примерно 2-ра световна война разбрах за нея това и това ти какво можеш да ми разкажеш за нея. Важното е да питаш за да ти дадат отговори. Дори и след час за 5-10 мин. може да оставаш да питаш учителя за неща които са ти направили впечатление по време на час. Няма да ти откаже и няма право да го направи.
Много от познанията по история съм си ги придобила след като завърших сама от документални филми. Много помагат. Мислиш че нищо не си запомнил а когато стане дума за нещо винаги ти изкача спомен че си го гледал и се сещаш за нещо. Казали са умните хора си записват а не се мъчат да помнят всичко, само най-важното.
Ако родителя както в повечето случаи е зает и не може да ти разказва истории потърси някой друг или чети книги различни от учебникът свързани с определения въпрос или гледай филми по темата. Примерно по астрономия не само да учиш коя планета каква е от какво е изградена ами си го направи интересно като провериш в интернет какви астрономически явления ще има скоро и къде и как да ги наблюдаваш. Ако имаш възможност посети някой планетариум. Ходи по музеите. Предварително провери какво има в тях изложено в интернет в сайтовете пише и разучи информация като идеш да знаеш какво гледаш а не само да четеш табелите или ако не можеш и нямаш възможност да разучиш си позволи да платиш там за дискусията. Много е трудно да научиш нещо седейки в стаята и четейки 100 пъти един и същи урок. Това е опит точно за зубрене и го забравяш бързо. Ученето е изследване. Око да види ръка да пипне. По математика в средното в учебниците обикновенни има задачи за решаване след урока като ги решиш няколко пъти и видиш отговорите няма да имаш проблем там не е важно числото а метода. Като знаеш до болка метода каквито и числа да се сменят с помоща на калкулатора винаги ще достигнеш до верния отговор. И задължително се чете урока поне 2 пъти първия просто ей така като приказка за да събудиш мозъка а втория за да запомниш. Важна е обстановката не да гледаш някаква стена а да гледаш природа красива гледка, но не да се разсейваш. Запомни когато се съберат повече деца да учат никой нищо не научава. Учи сам но на подходящото място и повече обсъждай нещата с по-знаещ от теб.
Всичко описах в 1 точка ама така ми дойде. Успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker