Депресирана съм - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Депресирана съм
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 5257 пъти
Здравейте. Аз съм момиче. ( не искам да споменавам годините си ) Имам доста от симптомите на депресия : '' загуба на интерес или удоволствие при заниманието с хобита, чувство на тъга или емоционална празнота, лесно плачене, усещане за безполезност или вина, мисли за смъртта, загуба или наддаване на тегло ( наддаване ), забавено мислене, затруднено спомняне или лоша концентрация, постоянна сънливост, усещане за емоционална потиснатост ''. Режа се. Въпреки, че знам, че не е правилно аз го правя. Така се чувствам по - добре, но дори не знам защо. Постоянно съм тъжна и ми се плаче. Поговорих с една приятелка и споделих защо съм така ( няма да го разказвам тук ) и тя каза да отида при психолог или психиатър, но аз не искам, защото НЕ СЪМ ЛУДА. Освен това мен ме е страх от тях и просто не искам. Чувствам, че не е правилно. На училище аз се деля от компанията в която съм и сядам настрани и слушам музика докато те си говорят. Просто искам да съм сама и да плача, но понякога просто сълзите не падат от очите ми. И аз плача, плача, но без сълзи. Е моля ви дайте ми и вие съвет какво да правя. Не искам да остана така до края на живота си. Знам, че съм боклук, но не искам да остана боклук до края на живота си.

И моля тези който мислят да изразяват лошо мнение за мен нека просто да задържат коментара за себе си. Искам помощ, а не негативни думи. :) Благодаря на всички предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: dcfe21a467
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Спокойно (и аз съм колкото теб) всички казват, че е заради хормоните и със сигурност ще отмине. Единственото, което трябва да спреш е да се режеш. Просто не го прави. Не ти помага, а само мисълта, че може да ти помогне ти помага. Иначе всичко ще се оправи. Ще видиш...
Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 4a772d4b5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мамка му, научете разликата между психиатър и психолог. Отиди на психолог, той дори да иска да те прати за жълта книжка, няма правомощията да го направи. Работата на психолога е да те изслуша, да те съветва, да ти помогне, но НЕ и да изписва лекарства и да слага диагнози. А ти имаш нужда от помощ. А психиатрите не са страшни, определено и не раздават диагноза за лудницата без причина.

Ти си в пубертета, вероятно депресията ти е заради хормонален дисбаланс, най-много да ти предпише някакви леки успокоителни и това е. Не не си луда, никой не те мисли за луда, но определено имаш проблем и определено ще станеш боклук, ако не се погрижиш за себе си (защото ти сега не си боклук, ти сега си отчаяна и изплашена, това е нормално в случая, но е излишно). Не бива да те е страх да поискаш помощ от някого.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: eee0633cb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравей, боклуците не плачат, не ги боли те не испитват чувства! Значи ти не си боклук, ти си нежна душа която има нужда от любов и топлина трябва някой да те хване за ръка и да те измъкне от пропаста да ти покаже колко е красив и вълнуващ живота

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 0d67d562fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Какво типично българско мислене! Не била луда! Хората в цивилизования свят си имат личен психотерапевт точно така, както си имат личен фризьор, козметик, шивач и на никого не му минава през ума да ги нарече луди, ама тука не, всяка дума, която започва с -психо значи, че си луд. Млад човек си, образовай се малко. И като се режеш, по-добре ли ти става? Тогава чува ли светът какво искаш да му кажеш? Никак не ми хареса това, че поставяш условия на хората тук как да ти отговарят. Значи, или ми кажете каквото искам да чуя, или въобще не се обаждайте! И как ще ме спреш да кажа какво мисля? Ти сама не искаш да си помогнеш, а чакаш някакви непознати хора тука да те измъкнат. Няма как да стане. Отивай при психолог и ако те изяде, ще се нарежа и аз. Остави тия глупости за лудостта и се погрижи за здравето си. Ясно е, че причината е някакъв проблем с момче. На твоята възраст други причини няма (като изключим някои житейски трагедии, твоя случай хич не ми прилича на такъв). И какво сега, ще позволиш да си съсипеш живота? Всъщност, изборът е само твой. Никой не може да те спре и това да направиш.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 35e4d21deb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   ОТ АВТОРКАТА :
до коментар 4 : Не е момче! Те не ми трябват! .. Нещо по - различно е. Семейната среда и това, че нямам приятели... И извинявай много, но никъде не съм написала, че им забранявам да казват нещо!! ;)

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 0d67d562fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Аз съм 4. Съжалявам, сгрешила съм за причините, затова уточних, че има изключения. Но за другото не съм съгласна. Още в началото казваш, че не искаш негативни мнения. Да, ама хората мислят различно и може точно някое негативно (според теб) мнение да те разтърси и да видиш, че на света има истински проблеми и трагедии и това, което ти се случва, всъщност не е страшно. И още нещо искам да те попитам, мило момиче: щом ти самата заявяваш "знам, че съм боклук", как искаш да те възприемат другите? Това, което мислиш за себе си, това излъчваш с цялото си поведение в пространството. Нещата ще се променят само когато ТИ го пожелаеш истински. Научи се да възприемаш себе си не като боклук, а като младо, красиво и приветливо момиче, стани такава, не казвай, че е невъзможно и ще видиш, че светът ще ти отговори с хубави неща. Кажи честно, ти би ли искала приятелка, което постоянно плаче, все за нещо е тъжна, сърдита, вечно има някакви проблеми и страни от всички? Как тогава очакваш да имаш приятели? Много ясно, че ще бягат от теб. Ако семейната обстановка е ужасна (това мога да го разбера и дълбоко съчувствам, самата аз съм расла в такава), споделяй с тази приятелка, но не позволявай това да съсипва психиката ти. Изправи глава, избърши сълзите и се усмихни. Правят го дори хора, сполетени от страшни трагедии и продължават напред. Не дърпай дявола за опашката, понякога животът показва какво е ИСТИНСКИ проблем на хора, които не ценят това, което имат.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 1d69c1a6df
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Няма да развивам теории, само ще кажа, че религията може да ти помогне.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: c8826a6e36
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Сериозно ли, номер 7, религията? По тази логика трябва постоянно да стои и да се моли. Аз също се депресирах и то точно заради Господ, заради родителите ми, заради семейството ми, заради училището ми, заради всичко. Религията определено не помага. В този случай помага само едно, като изкючим рязането, което е само временен начин да не изпитваш нази болка в сърцето и душата си, а именно някой спорт. Избивай негативната си енергия по някакъв начин, след като нямаш приятели. Лично аз прекарвам доста от времето си, удряйки боксова круша, или просто стената. Така изкарвам негативната си енергия, яда и болката, която изпитвам. Също така си забраних да се режа.
Monna

 
  ...
преди: 5 години, 13 дни
hash: e7abe70978
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   напълно те разбирам и аз съм като дори се чувствам ужасно когато изпадам в подобни ситуации но какво да направя все пак съм човек всеки е човек.
доста засмяна и енергична личност бих казала че съм но с доста по малко самочувствие и увереност от другите. опитвам се да се поправя искам да направя нещо но все си мисля че това е загуба на време. знам как се чувстваш подкрепям те напълно ти не си боклук сигурна съм че си едно прекрасно момиче.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 дни
hash: 18102398e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей, предполагам, че си н 12-13 максимум 15 годишна. Ако споделиш от какво е следствие мисля, че бихме могли повече да ти помогнем, но твой избор. Момиче на 15, почти 16 съм и съм преминала през този период. Моята "депресия" беше заради родителите ми и като цяло семейното ми положение. Поради непрекъснатия ми рев от нищото нашите решиха да ме заяедат на психолог. Отидох един път, разказах меко казано всичко, обясниха на нашите какво да направят с мен, те не го послушаха и повече не отидох на психолог. Рязането не е вариант, повярвай ми. Цялата съм в белези, крака, ръцете ми, коремчето и т. н. когато някое малко детенце ме попита какво ми е, сърцето ми се къса вски път. В момента си в това положение, но замисли се за бъдещето си. Имаш толкова много живот пред теб. Тов, че сега си в един лош стадий от живота ти, не означава, че след време това няма да се оправи. Не губи надежда! Намери си приятели, които са минали през това или в момента го преминават. Да се затвориш в себе си не е решение. Излез и прекарай време навън и забрави за всички лоши мисли в главата ти. Излез пт града/селото си, погледни красивите неща от живота, защото те са много. Никога не губи надежда за живот, защото той е пред теб. Аз съм си посягала на живота неведнъж. Пробвах с хапчета, взимах ксанакс, употребявах алкохол, режех се, плачех вски ден без спирка, не говорех с никого, посегнах и към трева. Срещнах се с нови хора, започнах ново училище, най-голямото ми спасение, обаче; е гаджето ми. Той е човека, който му промени възгледите. Потърси съвети от по-големи хора от теб. Радвай се, докато си младичка, момиче, защото когато порастнем ще имаме какви ли не проблеми ♡

 
  ...

...
преди: 5 години, 5 дни
hash: 18c6b1d415
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Вместо да се дрепресираш слушай блек метъл от 90-те. Там има сила. Само не задълбавай много по философията на повечето неща. От психолог нямаш нужда - 99% от тези хора немогат собствения си живот да оправят. Запиши се на някакъв курс по нещо което ти е интересно - там ще намериш хора със сходни интереси :)

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: d3c1450917
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До номер 4.. ти сериозно ли? "... определено ще станеш боклук "
Мери си приказките защото не знаеш какво маже да подтикне човек към нещо от което връщане назад няма. За теб може и да е просто мнение, съвет и т. н. но не знаеш как ще го приеме човека отсреща. Именно за това момичето е написало да запазите лошото мнение за себе си!
Причината била момче.. "на твоята възраст друга причина няма " наясно ли си с депресията? ! Да, нормално е на тази възраст и много от тийнейджърите да изпаднат в подобно състояние, но при всеки е различно! Не е нужно дори да има причина!
При едни отминава бързо при други не.. някой имат нужда от помощ други не..
Тя е поискала съвет, мнение и разбиране което явно не получава, надявайки се да го получи тук..
И като казваш" научи се да се приемаш като младо хубаво момиче.. " по-добре си го спести
Ако можеше да се погледне по този начин, ако можеше да спре да се чувства така мислиш че нямаше ли? Ами за това с рязането? Правила ли си го? Замисли се.. Има нужда от помощ, а не въпроси от сорта на "помага ли? " Това е проблем който не е разностранен само сред тийнейджърите. И да, помага, но ставаш зависим така че коментари като твоя и въпроси като ПОМАГА ЛИ или НЕ Е НАЧИНА са напълно излишни! Тя знае и разбира много добре че не е редно..

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 7d20c6340e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Искам само да ти кажа, че случая при мен е абсолютно същия и съм сигурна, че сме на една възраст... Семейство, приятели, училище... Просто всичко това е тормоз за мен и рева всяка вечер.

 
  ...
преди: 3 години, 27 дни
hash: d68e4f4ad4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Да ходиш на психолог или психиатър не означава, че си луда!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker