Приятелката ми се превърна в к*рва - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121532)
 Любов и изневяра (29802)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Приятелката ми се превърна в к*рва
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 2544 пъти
Общо взето, откакто скъса с последния си приятел, най-добрата ми приятелка тотално ошантавя. В смисъл първо бяха големи драми, толкова седмици реване като луда, тръшкане, даже няколко дена не ходи на училище, защото получи нервна криза...
След това като поотмина малко време, тя тотално си разпаса пояса. Тя винаги е била сериозно и отговорно момиче, а не някаква лесна, но сега почти всяка вечер сме по разни чалготеки, тя се натиска с разни пълни келеши, пияни и надрусани, и се оставя да я опипват като курва. Аз не съм голям фен на чалгата и на шумотевиците, но ходя с нея, защото ме е страх, че ако не я следя, ще се напие до безобразност и ще се затвори в тоалетните с първото лайно, а пък какво може да й направят... ;х
Страх ме е за нея, наистина. Тя направо си опропастява живота. Оценките й много паднаха, техните постоянно й се карат, много от другите й приятелки не искат да се занимават с нея. В очите на другите си е пропаднала курва.
Сърцето ме боли като я гледам. Засега това, което мога да направя, е да я пазя от тези напушени говеда, дето само чакат някое момиче с по-лабилна психика да му се нахвърлят. Опитах се да поговоря с бившия й, но той ме отряза, каза, че била истеричка и изглеждала жалка в очите му, като се опитвала да привлече вниманието му. Много му се ядосах, хубаво го наредих тогава, но факт - тя е на това дередже заради него, а той пет пари не дава.
Знаем се от толкова малки, като сестри сме, и толкова искам да й помогна, но не знам как. Имам чувството, че техните само оценките й ги интересуват, иначе не им дреме, че тя се разпада психически. Останалите момичета, дето й се пишеха приятелки, ме гледат съжалително и ми казват неща от рода на "Зарежи я, за нея няма спасение. ", "Най-много и ти да станеш курва като нея".
Усещам, че съм все по-нестабилна опора, тя все по-малко ме слуша и сто на сто, когато не съм с нея, се размотава със загорели момчетии. А и на мен все по-малко ми се занимава да я отървам от проблемите й. Не знам какво да правя...

Ж18

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: 80cddde717
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Не можеш да помогнеш на човек, който сам не иска да помогне на себе си...
Като види, че е изгубила и последния си приятел сама ще дойде на себе си...

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 8fa88cf960
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   "но факт - тя е на това дередже заради него, а той пет пари не дава" - това изобщо не е вярно! Тя сама избира поведението и постъпките си, не той. Какво - да я държи на каишка ли? Или да изпълнява всичките й капризи срещу това тя да се държи нормално? Да, раздялата боли, но никой не може да те накара да се държиш като олигофрен, понеже те боли, освен ако ти самият не си такъв. По-скоро е обратното - на момчето му е писнало и я е оставило заради нейната налудност.
Ти също не й правиш услуга като я толерираш и защитаваш, напротив - твоята подкрепа още повече й дава сили да театралничи. Номер 1, както и повечето ви приятелки са абсолютно прави. Театрите й са за пред хора, и когато тези хора престанат да се впечатляват от тях - тя сама ще престане. Понеже ти я наблюдаваш директно, тя те манипулира като ти показва театрите си и чака ти да ходиш да ги разказваш на бившия й, да го притискаш чрез тях, та белким той се трогне или се по чувства виновен/отговорен за нея и да "оправят нещата".
Това няма да стане обаче.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 1c6976a567
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Просто седни и поговори с нея, кажи й че се притесняваш и ти е мъчно да я гледаш как се проваля.

Макар че съм съгласна с номер 1, много мои приятелки се превърнаха в малолетни алкохолички, обаче един ден им дойде акълът и се промениха, защото осъзнаха какво са си причинили.
Просто един човек, ако не иска да му се помогне, няма как да стане.

Говори с техните, кажи им защо тя се превръща в развалина, те са длъжни да й окажат подкрепа, а не само да й мрънкат за оценки!

А колкото до оня смешник, дето са скъсали, майната му! Ясно е, че не заслужава тя да се съсипва, заради него! Кажа й, че ако прави така, няма да си намери някой по-свестен и всички ще я оставят. В началото може ида каже, че не й дреме, но ти си стой до нея, поне дръж позицията си на приятелка, а ако не те слуша, ще се опари яко един ден и ще се осъзнае!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 2ccf103c98
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много е хубаво, че искаш да и помогнеш и да я спасиш, но ако тя сама не го иска, нищо не може да се направи. Непоисканото добро всъщност не е добро. Може би пътя, по който е тръгнала, ще и даде нейните уроци. Предложи помощта си, поговори с нея, но ако тя те отхвърля, не настоявай. Всеки си избира пътя и си носи последиците от него. Това е нейният живот.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker