Консервативни родители :( - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121530)
 Любов и изневяра (29800)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Консервативни родители :(
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 4063 пъти
Здравейте!! Аз съм момиче на 18г, което има спешна нужда от съвет!!

Моите родители са много консервативни и строги, отнасящи се до излизане вечер, дискотеки, късни купони, пътуване с кола вечер и т. н. По принцип от нищо не ме спират: пускат ме на екскурзии, на фестивали (аз съм танцьор и много често съм на фестивали и конкурси)... Почти винаги, когато съм поискала нещо, почти винаги го получавам, рано или късно...

Преди 5 месеца най-накрая станах пълнолетна и си казах: "Най-после ще мога да правя, каквото си искам! ", НО уви... нищо не ставаше, както си го представях... Още на рожденния ми ден заявих на майка ми, че вечерта ще ходя на дискотека, а тя ми каза да не си и помислям, какво ще обяснявам на учителите в общежитието (понеже не съм от града, в който уча и съм на общежитие). Аз й казах, че ще преспя у приятелка и няма да има проблем, ще предупредя в общежитието, че няма да пренощувам там и готово. Но майка ми каза, че не е съгласна и ако разбере, че съм отишла ще каже на баща ми, което е доста лошо...

През лятото с моите приятели излизахме доста, както и сега.. Моят максимум е до 1 часа. Стане ли 1 и 5 или 1 и 10, майка ми веднага започва да ми звъни да се прибирам.. И кажете ми, как като изляза в 10 да стоя само до 1.. при положение, че в нашата компания има непълнолетен, който може да стои до колкото си искат.. Супер кофти и несправедливо е... Затова като излизаме с нечия кола и отиваме в близкото градче или до McDonalds, не казвам на нашите, защото няма да ме пуснат при никакви обстоятелства!! Когато майка ми започне да звъни и сме извън града, я лъжа и се опитвам да й замажа очите.. Мразя да я лъжа, много бих искала да мога да й казвам всичко, но при положение, че те с баща ми ме лишават от пълноценен, нормален за един тинейджър живот, просто се налага... Имам чувството, че те ме мислят за някое 10-годишно безотговорно, глупаво, наивно и дезориентирано момиче, което не може да се грижи за себе си и се нуждае от задушаващата им закрила...

Друг пример.. Септември месец щях да ходя на Coca Cola Happy Energy Tour в Пловдив, защото бях спечелила двоен VIP-Pass и си мислех, че всичко е готово и ще отида да се размажа на концерта. Първо, естествено говорих с майка ми. Този път, като по чудо, я навих някакси... едвам-едвам... Първоначално не беше съгласна, но започнах да я убеждавам, че няма да съм сама, че ще сме поне 4 човека (аз и най-добрата ми приятелка щяхме да влезем с VIP-Pass-a, а другите ми приятели щяха да влязат отделно от нас).. И тя се съгласи, но ми каза да се обадя на татко, за да знае, къде и с кого съм, какво правя и т. н. Това ми беше грешката!! Обадих се на татко и започнах да му обяснявам... Той каза:"Не!! Ти знаеш ли, че цялото семейство ще те мисли!! Не искам да пътуваш толкова късно и то с влак.. Дори с кола не искам (защото аз му казах, че след концерта един от приятелите ми може да ме върне с кола)!!! Забрави!! Въобще не си и помисляй!!! " И не отидох на концерт!!

Тази седмица с моята приятелка много искаме да отидем на дискотека, защото в града, в който учим, ще идва известна поп-фолк певица, която ние много харесваме. Казах на майка ми, че ще правим събиране с класа и че имам 2 възможности: да преспя у някой и на другия ден да се прибера с автобус или да отида с моята компания с кола и да се приберем към 1-2 часа. Тя естествено каза, че трябва да питам татко, защото тя не можела нищо да каже. Още не съм говорила с татко, защото не знам как да го накарам да ме пусне..

МОЛЯ ВИ, ПОМОГНЕТЕ МИ!!! Как да ги накарам да ме пускат до по-късно?? Как да им обясня, че вече не съм малка и мога да отговарям за себе си?? Как да им обясня, че на другите им позволяват да стоят до късно, а аз трябва да си лягам с кокошките??
Аз не смея да им кажа нищо, защото ме е страх да не ми забранят да излизам изобщо и окончателно, страх ме е да не ме спрат от танци... и т. н.

МОЛЯ ВИ, ДАЙТЕ МИ СЪВЕТИ!! БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: 9f14dba0e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Изчакай да станеш студентка. И без това тогава ще отидеш в по-голям град да учиш и съответно ще имаш повече свобода, тъй като няма да даваш ежедневен отчет на родителите ти.
За едно обаче имат право, вечерно време с кола или влак не тръгвай да пътуваш. Имам няколко познати - 2ма-3ма, което не е никак малко, които точна като бяхме на 17-19 направиха доста тежки катастрофи нощно време и при единя имаше и пътници. Иначе беше отговорно момче, отличник, разумен, любимец на учители и с много приятели, уж не бил пил много и не бил пиян, ама съдбата е несправедлива - все пак, ако не си карал 2 години често кола и то на по-оживени места си си неопитен шофьор и без да искаш шансовете за беля се увеличават. Влаковете са пълни с малцинствата, защоно нито проверяват толкова билетите, нито е скъпо и честно казано и през ум не и ми минала нощно време с влак. Като излизаш гледай да преспиш при приятелка - обясни на родителите ти, че момичето е свястно и ако трябва им дай телефона да поговорят с нейните родители. Сигурна съм, че не искат да те ограничават и ти имат доверие - просто не е сигурно приятелите ти до колко са разумни при положение, че на младини всичке сме по-буйни. Не можеш да очакваш, че единя ден ще се държат по един начин и след 24 часа, защото си направила 18 по друг.
Иначе те разбирам - сега ти се живее, не си малка, искаш разумни неща като една дискотека, което не е толкова много. Просто може би трябва да не казваш всичко на майка ти - идва един момент, в който човек пак споделя с родителите си, но не ги пита за абсолютно всичко. Смятам, че като отидеш да следваш, нещата ще се оправят.
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: b00c9240fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Доколкото разбрах майка ти понякога се съгласява с теб, а баща ти почти никога. Опитай се да говориш с майка си и да и кажеш да замаже положението пред баща ти. Ама като гледам тя е по-скоро на негова страна (или не прави нищо без негово съгласие). Ако не стане казваш, че излизаш с приятели, съученици както си и направила. Зависи кое искаш повече - да не ги лъжеш или да се забавляваш. Сякаш те не са били млади. Може би точно заради това не искат да те пускат до късно. Кой знае какво са правели. За сега не мога да ти дам добър съвет, но догодина като завършиш задължително се записваш в университет в другия край на България (или дори извън нея) :D След 22:30 спираш звука на телефона и им казваш, че си заспала.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: cabfb07c33
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Ех, мила... Докато четях историята ти си мислех само едно - кога съм я написала и съм забравила, че съм я написала...
Аз също си мислех като теб, че щом стана на 18 вече всичко ще ми е позволено (всъщност повечето ми познати и приятелки смятаха така), но разбира се, не е така! Когато станах на 18, нашите ми казаха: "И какво като си на 18? Докато живееш с нас и те издържаме ние, ще слушаш нас, каквото ние кажем и точка. " Дори да си намеря работа, щом живея с тях, пак ще е така.
Сега съм на 20, намерих си приятел, който наистина е добро момче (с кола) и все си мисля, че покрай него нашите малко поомекнаха и започнаха повечко да ме пускат, а и започнаха лека-полека да свикват с мисълта, че скоро може да реша да се задомя (не че аз съм тръгнала да се женя, но на тези години вече... не е като на 17 примерно).
Та преди това и ние много се карахме с тях за моите излизания, най-вече баща ми беше против, както при теб. Имало е случаи в които просто казвам, че излизам и ще се прибера късно, хващам си парцалчетата и си излизам, но после какъв скандал ме чака...
Много пъти сме си говорили, все ме питат кой ще ме води, кой ще ме докара...
Мисля, че ще е най-добре да поговориш спокойно с баща си, не го нападай и не се издавай, че си нервна. Обясни му спокойно, че вече си по-голяма, сама отговаряш за действията си и че сега е времето да изживееш живота си. Кажи му, че той също е бил млад и може би неразумен на твоите години и също е искал да се забавлява. Няма право да те спира. Кажи му, че трябва да посвиква вече, че не си малкото му момиченце и че трябва да ти гласува повече доверие.
Лично според мен това е ключът към успеха - един сериозен и спокоен разговор, скандали винаги можеш да вдигнеш, но няма да постигнеш това, което искаш.
Желая ти успех! :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 0e304bc545
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не са консервативни, те просто искат да станеш човек. Трябва да си им благодарна за това.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: fec63e182b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Горката... аз никога съм нямала такива случаи, защото родителите ми са разделени и нямам толкова голям родителски контрол. При теб е другата противоположност - твърде строг режим. Смятам, че си заслужила поне малко забавление (като се има впредвид, че вече си пълнолетна и сигурно имаш голям успех в живота). Родителите ти не са виновни, не ги вини и мрази за това. Те искат да не си развалиш живота като повечето в днешно време. След време като стане време да си търсиш работа ще ти е лесно, не както някои където не са учили и са видяли живот. Тогава живота ще е пред теб, ще имаш пари и свястно семейство. Поговори с тях и ги попитай дали си заслужила поне малко забавление. Успех ти желая!

 
  ...


...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: a47b2f8c8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Някой родители с любовта си задушават децата си, но един това тяхно недобре обмисленно качество жестоко ги наказва!

Филип 31

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: b775bf9351
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Абе ти си пълнолетна, вече можеш да правиш каквото искаш, извинявай ама ако и на 18 слушаш майка си ще станеш мамино синче. Излез си някоя вечер, стои цяла нощ прибери се в 5 -6 и да видим ко ще ти направят ;)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker